Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod somedude 24. 2. 2024 17:41

Prave ze vubec ne. Tak nechapu proc to tam musim mit. Krom toho ze sem na to parkrat omylem tapnul v Gmail appce... Jestli se nepletu chtel google tuhle vec uplne zabit nedavno a ted to ma samostatnou appku kery se nejde zbavit? To dava logiku.

Nicmene tohle je jen takove hnidopistvi. Kdybych mel udelal seznam veci kery mi na Pixelu vadi, tohle by se do Top10 urcite nedostalo :-)
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod BizonTWO 24. 2. 2024 19:29

a nechceš udělat seznam? Myslím to vážně, dost by mě zajímalo co ti vadí :-)
BizonTWO
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 24. 2. 2024 20:10

Zdravim delam si na P8Pro zalusk, zajimalo by mne jak je na tom "cisty" system googlu s RAM managementem a shazovanim aplikaci. Protoze u Samsungu S21+ si otevru napr. idos nebo mapy a za chvilku se po odemceni telefonu aplikace nacitaji znovu a polohu ani vyhledavane spoje si samozrejme nepamatuje. Mame dnes 8-12GB RAM tak by mne zajimalo, jestli je to jen problem samsungu nebo obecne moderniho androidu, ze je mi takova pamet prakticky k nicemu. Predtim na Mate 20 Pro to taky nebyla zadna slava...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Luk Skywalker 24. 2. 2024 20:33

Můžu mluvit jen za 6PRO a ten je na tom x krát lépe než Samsung. Vše drží zuby nehty. První android se kterým jsem v tomto ohledu spokojený. Můžu srovnávat např. s S23 a S22+ které jsou v tomhle strašné.
Luk Skywalker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod foto1977 24. 2. 2024 20:49

Mám P8 teprve týden, ale určitě drží v paměti víc apek než předchozí Samsung S10e.
Nějak jsem se na to speciálně nezaměřoval, ale vím, že u S10e mě to štvalo, ta už měla 6GB RAM + jsem si jí rozšířil o 2GB z ROM, takže také celkem 8GB a schazovalo to dost. Ale může to být i systémem, tam jsem končil na A12.
Jinak mé negativní postřehy k P8:
- Pixel launcher neumí vypínat obrazovku dvojitým poklepem. Na tom jsem závislej a musel jsem nahodit Nova launcher
- AOD displej se nedá nijak nastavit, na S10e jsem měl nastaveno, že svítí jen když mám nějakou notifikaci. Tady buď svítí pořád nebo nikdy
- nejdou mi posílat notifikace z aplikací v pracovním profilu do hodinek (Huawei Watch GT3 PRO). To mě pěkně štve, u S10e fungovalo perfektně. Ale to asi opět není Pixelem, ale androidem 14 :(
Funguje to někomu třeba u jiných hodinek (Pixel watch, S watch atd)???
Jinak jsem spokojen, hlavně foťák je úplně jiná liga, ač jsem používal všelijaké Gcam módy tak tady je výstup o parník jinde.
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 24. 2. 2024 20:56

To je právě ta výhoda čistýho androidu u Pixelu, dokáže efektivněji hospodařit s RAM oproti Samsungu, protože ten má tolik aplikací a procesů neustále v činnosti na pozadí, že je skoro zázrak, že ten telefon vůbec nějak rozumně jede :) Naprostou většinu těch Samsung fičur jsem nikdy nepoužil, ale povypínat se nedají a pak musím akorát trpět znovunačítáním aplikací, které fakt používám. Nechápu, že ty eska ještě někdo kupuje, fotit to neumí, baterka nevydrží, pomalu se nabíjí atd.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 25. 2. 2024 00:28

foto1977 píše:- nejdou mi posílat notifikace z aplikací v pracovním profilu do hodinek (Huawei Watch GT3 PRO). To mě pěkně štve, u S10e fungovalo perfektně. Ale to asi opět není Pixelem, ale androidem 14 :(

Mám nějaké Galaxy Watch od Samsungu (asi tu minulou generaci) a Pixel 8 Pro tam normálně notifikace posílá - SMS, Whatsapp, volání atd. Spárovalo se to snadno, žádný problém.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod panrt 25. 2. 2024 07:29

AOD displej se nedá nijak nastavit, na S10e jsem měl nastaveno, že svítí jen když mám nějakou notifikaci. Tady buď svítí pořád nebo nikdy

To je zvláštní na Pixelu 6 Pro mám AoD zapnuté a jen když přijde notifikace vidím že někdo píše a ukazuje to dokud to neotevřu.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod BizonTWO 25. 2. 2024 09:51

foto1977 píše:Mám P8 teprve týden, ale určitě drží v paměti víc apek než předchozí Samsung S10e.
Nějak jsem se na to speciálně nezaměřoval, ale vím, že u S10e mě to štvalo, ta už měla 6GB RAM + jsem si jí rozšířil o 2GB z ROM, takže také celkem 8GB a schazovalo to dost. Ale může to být i systémem, tam jsem končil na A12.
Jinak mé negativní postřehy k P8:
- Pixel launcher neumí vypínat obrazovku dvojitým poklepem. Na tom jsem závislej a musel jsem nahodit Nova launcher
- AOD displej se nedá nijak nastavit, na S10e jsem měl nastaveno, že svítí jen když mám nějakou notifikaci. Tady buď svítí pořád nebo nikdy
- nejdou mi posílat notifikace z aplikací v pracovním profilu do hodinek (Huawei Watch GT3 PRO). To mě pěkně štve, u S10e fungovalo perfektně. Ale to asi opět není Pixelem, ale androidem 14 :(
Jinak jsem spokojen, hlavně foťák je úplně jiná liga, ač jsem používal všelijaké Gcam módy tak tady je výstup o parník jinde.

No kvůli dvojtému poklepání nebudu nic instalovat ale být to v nastavení, zkusil bych. Sám nevím jestli by se mi to zalíbilo ale špatné to být nemusí. Používal jsem kdysi pradávno probuzení poklepaním a to bylo super.

AOD, ano to nechápu, mohlo by to tam být a to říkám jako někdo, který má AOD vždy zapnutý a vrátil nějaké Xiaomi protože AOD se zapnul jen při upozornění a nešel nastavit na stále zobrazení :D

s třetím bodem nepomůžu, hodinky jsem přestal používat ale přijde mi divné, že to nejde
BizonTWO
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 25. 2. 2024 10:11

Mr.Scully píše:
foto1977 píše:- nejdou mi posílat notifikace z aplikací v pracovním profilu do hodinek (Huawei Watch GT3 PRO). To mě pěkně štve, u S10e fungovalo perfektně. Ale to asi opět není Pixelem, ale androidem 14 :(

Mám nějaké Galaxy Watch od Samsungu (asi tu minulou generaci) a Pixel 8 Pro tam normálně notifikace posílá - SMS, Whatsapp, volání atd. Spárovalo se to snadno, žádný problém.

Rekl bych, ze mluvi spis o problemu v pracovnim profilu.

Jinak doufam, ze s huawei spolupracuje, mam Watch GT2 Pro a tech bych se nerad zbavoval.

Doufam, ze u AoD funguje aspon casove nastaveni, napr. pres pracovn den jej vubec nepotrebuji a mam ho vypnuty.

Foceni pohyb.objektu v interieru taky doufam porad funguje. Naposledy jsem zkousel P6Pro, ktery jsem mel na chvilku pujceny a tak OK, S21+ v tomto nepouzitelny, a Gcam jen o neco lepsi. Osobne nechapu proc kdyz uz maji zmakle nocni rezimy neudelaji sportovni rezim. Kdysi to bylo bezne ze se dal sport rezim a byly kratsi casy zaverky. Ted jsou ty aplikace krome Pro rezimu tak pro opice a pubertaky. Problem je ze v Pro rezimu clovek prijde o spesl postproces, multiexpozice,HDR atd.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod foto1977 25. 2. 2024 10:25

Ahoj, ano ty notifikace na hodinky nechodí jen z aplikací v "pracovním" profilu, jinak ty z osobního fungují normálně. Divný je, že do minulého týdne (na s10e) mi fungovali oboje. V nastavení hodinek, v seznamu aplikací k povolení notifikací, ty aplikace z pracovního profilu chybí a dříve tam byly.
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 25. 2. 2024 10:53

kultus píše:S21+ v tomto nepouzitelny, a Gcam jen o neco lepsi. Osobne nechapu proc kdyz uz maji zmakle nocni rezimy neudelaji sportovni rezim. Kdysi to bylo bezne ze se dal sport rezim a byly kratsi casy zaverky. Ted jsou ty aplikace krome Pro rezimu tak pro opice a pubertaky. Problem je ze v Pro rezimu clovek prijde o spesl postproces, multiexpozice,HDR atd.

Sportovní režim by nepomohl, ten by nastavoval nějakou 1/250s a ISO by vylítlo rapidně. Samsung je s tou závěrkou mimo jen o kousek, třeba 1/40 místo 1/60 u Pixelu. Ale stejně myslím, že to je jen část problému, druhou částí je prostě postproces, který má Samsung zoufalý a který má Pixel vymakaný skoro k dokonalosti. (Jinak GCam jsme u S23 taky zkoušeli a taky nepomohla).

(Ale to jsem offtopic... na téma neschopnost Samsungů fotit jako Pixely už jsem napsal tolik příspěvků, až to není normální :-D)
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 25. 2. 2024 13:01

...tak ja se v interieru pri slabsim osvetleni dostanu klidne i na 1/18s. Kdyby se pustili do Sport rezimu tak verim, ze by byl u googlu pouzitelny. Na ty decka staci uz 1/125s jak fotim na Fujine. Problem u S21+ je hlavne s tim 64Mpx snimacem AKA zoomem na to se neda divat. Ale jak jsem psal, deset let zpatky byli snimace horsi a ty rezimy byli.

...postproces bez debat, Gcam vs stock samsung je rozdil nekolika trid a jako bonus dostanu i z toho zoomoveho snimace RAW (u samsungu jen jpeg) a v kombinaci s Lightroomem a AI odsumem uz neni o cem. Proto chci letos zkusit ten Pixel a P8cka Pro vypada s konfiguraci modulu ta prava. G7Pro je za dobry peniz ale odrazuje mne kvalita zoomu a sirokace.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 25. 2. 2024 14:38

Na hlavní snímač jsou 7Pro a 8Pro srovnatelné, na wide a tele je 8Pro o třídu dál.

Plus 7Pro myslím neumí RAW ve full rozlišení, to bylo pro mě velké zklamání. Osmička už jo.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod strny88 25. 2. 2024 16:15

Pixel 7 pro a Pixel 8 pro mají rozdílné hlavní fotoaparáty.
Pixel 7 Pro:
50 MP, f/1.9, 25mm (wide), 1/1.31", 1.2µm, dual pixel PDAF, Laser AF, OIS
48 MP, f/3.5, 120mm (telephoto), 1/2.55", 0.7µm, dual pixel PDAF, OIS, 5x optical zoom
12 MP, f/2.2, 126˚ (ultrawide), 1/2.9", 1.25µm, AF
Pixel 8 Pro:
50 MP, f/1.7, 25mm (wide), 1/1.31", 1.2µm, dual pixel PDAF, multi-zone Laser AF, OIS
48 MP, f/2.8, 113mm (telephoto), 1/2.55", 0.7µm, dual pixel PDAF, OIS, 5x optical zoom
48 MP, f/2.0, 126˚ (ultrawide), 0.8µm, dual pixel PDAF
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka