Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod panrt 25. 2. 2024 17:20

Pixel vylepšil všechny snímače a k lepšímu, i ten hlavní je lepší než u 7 Pro.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod somedude 25. 2. 2024 17:21

BizonTWO píše:a nechceš udělat seznam? Myslím to vážně, dost by mě zajímalo co ti vadí :-)

Tak treba jeste do nedavna sem na prvni miste seznamu mel mizerna citelnost na primem slunci. To uz v osmicke nastesti osefovali. Ale u displaye mi treba vadi lock na 60 a 120Hz (u Pro 1, 60 a 120Hz). 60Hz pro telefoni hry je zbytecne moc. Pro filmy/TV naprosto nevhodne. Proc nepovolit treba 24, 48, 50, 96,100 Hz? To je otazka jen firmware...

Dalsi vec co mi vadi u displaye je schovany repro takze jeden je jako poslouchat televizi skrz zed od sousedu a druhej miri nekam do pryc. Mel sem OG Pixel i panda foun a ty hraly uplne jinak. Zvuk proste zabili na ukor okraju (bezels). A pokud mluvim o panda founu, nebo vana founu (Pixel 3 XL) tak to XL mi chybi. Doufam ze se vrati. Nepotrebuju telefoto, ale vetsi display s nizsi cenou bych uvital. Ale ono to bohuzel vypada ze spis nez Pixel 9 XL predstavi Pixel 9 Pro Mini. Prestoze Apple mini variantu zariznul protoze se prakticky neprodavala.

Pokud jde o tu honbu za benchmarkama tak to mi je ukradeny, kor kdyz Pixel je spis vyssi stredni trida nez premium. Ale co mi treba strasne vadi je ten modem. Kvuli nemu sem preskocil Pixel 6 protoze ten byl fakt tragickej. Ale ani ten soucasnej nesaha 2 roky starymu Snapdragonu po kolena. Mozna az se Google kompletne ostamostatni od Samsungu, bude si moc do Tensoru natahnout modem od Qualcommu jako to dela Apple.

Dalsi co mi vadi je rychlost dratovyho nabijeni. Tady trochu zrychlili teda, ale je to porad bida. 1.5h na plnou baterku v 2023 je neomluvitelny. A u nabijeni mi taky vadi ta jejich adaptive charging politika. Kazdej ma jinou rutinu, a nektery lidi zadnou nemaj. Proste kdyz tam vrazim kabel tak automaticky nabijej co nejrychlejc a hod mi do oznameni prepinac "nabijej pomalu". Kdyz vim ze mam cas, prepnu si to rucne sam.

No a pokud se potvrdi ty famy, na prvni misto se jednoznacne presune hranatej design a la Nothing Phone/iPhone. Ergonomika zakulacenjech spodnich hran a zaroven placatyho predku je to co mam na Pixelech asi nejradsi, co se tyka HW.

No a abych nebyl jen negativni, tak co mam na Pixelu nejradsi je samozrejme SW. Treba uz 2016 co je mam, a ze sem zkusil spoustu telefonu i v prubehu poslenich let, je treba ze Pixel je v podstate jedinej Android telefen kterej nezabiji applikace na pozadi takze v podstate jedinej OS kde je mozny multi tasking.

Libi se mi treba ze Google do telefonu stale dava podporu aptX prestoze uz nema zadnej HW od Qualcommu. Coz je docela v kontrastu se Slowsungem, kterej nema aptX ani v tech telefenech kde SD je.

Ocenuju nejen IP68 ale i to ze Pixel se docela dobre ovalada v mokrem prostredi / s mokrejma prstama, dokonce i snimac otisku funguje ...nekdy. Tady treba uplne propadaj iPhony.

Ocenuju Google VPN, ktery jako jediny funguje i na Wi-Fi kde blokujou VPN. (proton, nord, ani moje soukromy si ani neskrtnou). Tady bych si ale zas docela rejpnul do Google. U OG pixelu sme meli neomezne uloziste fotek v puvodnim rozliseni. To slo do kytek hned u dvojky. Ale dneska by Google mohl jednodusse zvysit atraktivitu (a prodeje) tim ze by dal k Pixelum treba Youtube Red, nebo kdyz ne neomezny fotky tak aspon 100GB googledrive atp. Nic by je to nestalo a bylo by to super. Ale sou chamtivy no.

Muj Pixel 8 Mint ma sice na krabici 'made in china' ale musim ocenit snahu google se z ciny presunout. Dneska je to spis otazka zase te chamtivosti a nestability v cine, ale prvni nazanaky se vypakovat z ciny se objevili uz v dobe Trumpovi hujahejgate a od ty doby to nevzdali. Neco se mluvilo o Vietnamu a HTC, ted Indie... Tak snad to uz dopadne.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod BizonTWO 25. 2. 2024 17:50

Díky za vyčerpávající odpověď!

S něčím souhlasím ale většina je mi úplně jedno respektive věci které neřeším, naštěstí :-D

Myslel jsem, že P8PRO umí měnit Hz plynule dle potřeby od 1 do 120Hz. Jestli neumí, tak je to škoda. Mám pořád automatiku na P6P a ta umí asi jen 60Hz a 120Hz a vlastně nevidím problém ale každý je jinak citlivý.

Jas byl hlavně u P6P největší slabina, tam jsem si dost pohoršil spolu s rychlostí nabíjení. Na oboje jsem si těžko zvykal. Jas bylo asi to jediné co se mi na S23 líbilo :-D a když jsem měl Čínu s 60 a více W tak to byla pecka. To mě dost štve.

Zvuk řeším jen u hovoru, ten je OK? Jinak ani nevím jak P6P hraje.

Nabíjím naprosto náhodně a adaptivní se mi zapíná jen když tel náhodou dám nabíjet před spaním a mám nastavený budík...a myslím, že se mě ptá jestli to chci vypnout. Takže vždy to jede na 100% jen před spaním s budíkem ne, za mne ideál.

S dizajnem ala Iphone nestraš, ten bych překousl jen horko těžko.... :-|

Jinak s tím zabíjením app 100%, první android se kterým jsem v tomhle ohledu spoko. Na co mít 8 - 12 GB ram, když to stejně časem kilne app. Zapneš 3-4 věci a už to zavírá ty nejstarší.. Večer jdu spát, ingress a další app mám zapnutý a ráno je najdu tak jak chci, pecka.
BizonTWO
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 25. 2. 2024 22:13

BizonTWO píše:Jinak s tím zabíjením app 100%, první android se kterým jsem v tomhle ohledu spoko. Na co mít 8 - 12 GB ram, když to stejně časem kilne app. Zapneš 3-4 věci a už to zavírá ty nejstarší.. Večer jdu spát, ingress a další app mám zapnutý a ráno je najdu tak jak chci, pecka.

Tohle si myslim spousta lidi vubec neuvedomuje jaka to je vyhoda. Nebo ze je to vubec mozne.

Ten nesvar maj vsechny cinsky nadstavby a Samsung je natohle snad nejhorsi. Delaj to i iPhony, ikdyz ne v takova mire. Jen doufam ze Google to nezacne delat taky... Samozrejme se to podepisuje na vydrzi baterie, takze v recenzich Pixely obvykle mivaj horsi endurance rating.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 26. 2. 2024 14:42

Sto lidi tisic chuti. Ja to zabijeni aplikaci vitam, nepotrebuju mit vse spustene a vic resim baterku protoze nenabijim kazdy den, pak zapomenu a pak uz mam problem, nastesti uz ne tak velky protoze jsem obmenil nabijecky co zvladnou pixelacky protokol nabijeni, ty co jsem mel na xia byly k nicemu...

Vic mne mrzi AOD, tam bych si umel predstavit mnohem lepsi vyuziti a hlavne zadat i dobu kdy muze byt AOD aktivni, to mi chybi dost. Vadi mi ze mi vypina sporic baterie kdyz ho strcim do nabijecky. Ctecka prstu taky neni uplne nejlepsi, v seru to na xicht nechce odemykat obrazovku, musim gestem. Snad to poresi casem v akualizacich.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 26. 2. 2024 15:56

No kdyby to slo v nastavenich vypnout/zapnout tak prosim, ale pokud to nejde, jako ze nejde - ani v Pixel OS, ani nikde jinde pokud vim... Kdyz pustim narocnou appku ktera trva minutu nez se nacte, nekdo mi posle zpravu, prepnu se do messengeru abych odpovedel, za 10s lezu zpatky do appky a zae cekam minutu nez se znova nacte.

Tohle si pamatuju ze vsech telefonu krom Pixelu. To sem vzdycky mel chut to hodit po psoj. Taky nechapu jak takovyhle chovani setri baterku? Cold booty pri prepinani appek musi sezrat vic nez se usetri zabijenim.

S tim AOD souhlas. Tam by se Google mohl inspirovat u cinanu a vetsi customizace by se sikla.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 26. 2. 2024 17:54

To je jasne, zalezi na situaci, ja mel na mysli aplikace ktere nevyuzivam dlouho, v radu nekolika dni. Uz si to nepamatuju, ale stale mne drzel zoiper a pritom si ani uz nevzpomenu kdy jsem ho vyuzil naposled. Bohuzel mam tarif kde platim stale do eu vic nez bych chtel tak pouzivam odorik na zahranici.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod Luk Skywalker 26. 2. 2024 20:32

Hlásím se do klubu kteří nechtějí zabíjet aplikace. Když chci, killnu ručně.
Luk Skywalker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 1. 3. 2024 08:29

Na Mobil Pohotovosti je aktuálně Pixel 8 128GB za 15490Kč a 256GB za 17990Kč, to je slušná cena.
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 1. 3. 2024 09:44

Na Mironetu vyjde ještě levněji.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod ladisg 4. 3. 2024 13:08

V testech pisou ze maji fotky trochu studenejsi nadech, da se to predem upravit?, nebo alespon nasledne upravit v mobilu(aplikace primo od Googlu, nejaka galerie).
ladisg
Junior

Odeslat příspěvekod Alpenflair 4. 3. 2024 16:28

Jiste ze da. Primo v aplikaci fotky od Googlu. Vetsina uprav je zdarma, nektere vyzaduji clenstvi v Google one od 69,- mesicne (dostanete k tomu samozrejme i misto v Gcloudu)

Nicmene konkretne sytost barev je uprava zdarma a trva to par vterin
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 6. 3. 2024 16:14

Zajimava zmena po breznove aktualizaci - Bluetooth uz nelze v notifications menu vypnout jednim tapnutim ale musi se pockat az vyjede vysuvna nabidka (ve ktere neni nic jineho) a tapnout po druhe.

Tomu rikam obracenej zlepsovak...
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod foto1977 6. 3. 2024 17:22

Za mě je to ok, ale chápu, že to někomu může vadit...
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 6. 3. 2024 19:18

Nekde jsem cetl, ze umi Pixel 8 Pro pixel shift, nenasel jsem ale zadne fotky jak to vypada v praxi. V nekterych portech Gcam jsem nasel tlacitko Vysokeho rozliseni, ale to bude spis prepinani mezi napr. 12.5Mpx a 50Mpx. Jak to tedy je ma nebo nema pixel shift?
kultus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka