Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 29. 3. 2024 17:38

Obrat o 180 stupňů, Pixel 8 nakonec umělou inteligenci Gemini Nano přeci jen dostane

Gemini Nano by měla být podle Google schopnější než GPT-4
Původně Pixel 8 neměl Gemini Nano obdržet, Google však evidentně svůj postoj přehodnotil

https://mobilenet.cz/clanky/pixel-8-nedostane-umelou-inteligenci-gemini-nano-pry-kvuli-hardwarovym-limitacim-49983

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 3. 4. 2024 10:32

Provoz AI na telefonech vyžaduje obrovské množství paměti RAM, varuje Google

Nicméně, nedávno Google oznámil, že menší Pixel 8 dostane nový model AI, avšak s omezenými možnostmi. Toto rozhodnutí bylo zdůvodněno nižší kapacitou paměti RAM v tomto modelu, která by mohla negativně ovlivnit uživatelský zážitek. Zatímco Pixel 8 Pro disponuje 12 GB RAM, menší Pixel 8 má pouze 8 GB, což je podle Googlu limitujícím faktorem pro běh některých AI funkcí.

Seang Chau, viceprezident Google pro software a služby, vysvětlil toto rozhodnutí jako snahu udržet kvalitu uživatelského zážitku. Jedním z klíčových prvků, které vyžadují trvale vyšší kapacitu paměti RAM jsou tzv. „chytré odpovědi", které se snaží automaticky generovat textové reakce.

Navzdory snahám o zajištění dostupnosti nových AI funkcí na telefonech, existuje zjevný konflikt mezi kapacitou paměti RAM a možností telefonů. S nástupem aplikací vyžadujících stále větší množství paměti, je otázkou, zda je dostatek prostoru pro integraci rozsáhlých AI modelů.

https://cdr.cz/clanek/provoz-ai-na-tele ... uje-google

Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod panrt 3. 4. 2024 12:10

Tak by Pixel 9 a Pro měl mít 12GB a XL 16GB :D a všichni začínat na 256GB interní paměti..
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod panrt 3. 4. 2024 21:37

Díky Android 15 bude mít Pixel 9 série a Pixel 8 série desktop mod:
https://www.notebookcheck.com/Google-Pi ... 645.0.html
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 4. 4. 2024 08:13

Hm hm hm, tu podporu pro HDMI/desktop mód, má mít i nadcházející 8a. Takže i kvůli AI je jasné toto, brát fény s 12 GB RAM a více a s podporou HDMI neboli přicházejícího desktop módu na Pixelech. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 4. 4. 2024 15:12

Finally! The Google Pixel 8 Pro Gets Desktop Mode! Hands On Testing

https://youtu.be/Z0ausMrkrik?si=b5uG_iqAdv1SK8sn

Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod 0055 5. 4. 2024 12:21

Mel bych dotaz na Pixel 8 pro. Mam nastaveny AOD a nenasel jsem nikde jak ho na noc deaktivovat, uz mne dost stve a to je fakt velmi diplomaticky a mirne receno jak v noci v loznici osvetluje stenu. Je mozne nekde AOD zakazat, dejme tomu od 22:00 do 06:00 ?

Ze telefon za takove penize nebude mit v nastaveni takovou trivialitu jsem necekal.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod Novacek05 5. 4. 2024 13:18

To si můžeš nastavit přes Digital wellbeing > Bedtime mode > Bedtime routine (od kdy do kdy) a pak přes Customise > Screen options at bedtime > Keep the screen dark vypneš AOD.
Novacek05
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 0055 7. 4. 2024 10:10

Diiiky, mam to. Proc to udelat jednoduse kdyz to jde i slozite -) Prijde mi mnohem legictejsi umistit to k AOD. Ale konecne mne to nedrazdi. Diky.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 8. 4. 2024 14:36

Tak poslední dva dny se mi stává to, co se mi kdysi stávalo na 6 Pro. Člověk se mi napoprvé nedovolá (mně přijde SMS, že jsem nebyl k zastižení), napodruhé o pár sekund později už v pohodě. Rok se mi to nestalo, teď třikrát za dva dny. V různých místech (nesouvisí to s VoWiFi, jednou to bylo i někde na ulici).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kapr99 8. 4. 2024 18:20

Co jsem cetl tak Pixely pry maji problem s volanim atd kvuli modemu.
Mel jsem problem jak na Pixelu 7 Pro tak na 8 Pro.
Presne to co pisou ostatni...bud to padlo rovnou ze se mi nekdo nedovolal(sms) nebo mi ten ukazal zmeskany hovor i kdyz to na druhe strane zvonilo.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod foto1977 8. 4. 2024 21:24

Zajímavé, mám denně cca 20 telefonátů a žádný problém, chci volat - volám, volají mi - přijmu hovor a volám...
Klasické SMS taktéž fungují normálně, ale těch pošlu tak cca 5 za týden...
Pixel 8 + dubnová aktualizace...
Asi dobrej oddíl... :)
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 9. 4. 2024 00:19

Mám asi divný pixel 6 Pro � jedu Android 14 beta takže bych čekal že tam budou problémy ale za tu dobu co jsem v beta programu ani jednou žádná chyba nebo bug či cokoliv.
panrt
MobilManiak

Předchozí stránkaDalší stránka