Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 9. 4. 2024 19:51

No blbý je, že mně to začalo blbnout někdy předevčírem... a to jsem ještě na březnové aktualizaci.

Jdu nainstalovat dubnovou, horší už to nebude :-D Prostě se mi lidi napoprvé nedovolají a taky potvrzovací SMS z Paypalu mi přišly s dvacetihodinovým zpožděním, což už mi bylo dost k ničemu a musel jsem platbu řešit jinak.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod matokarlukas 10. 4. 2024 05:48

Ahojte, kupujem novy telefon a vyhliadol som si Google Pixel 8 Pro. Zatial mam Xiaomi Redmi Note 10 Pro. Uz som bol takmer pren rozhodnuty, ale dost ma vystrasili problemy s vydrzou baterky, ktore som nasiel na internete. Ake mate vy s tymto skusenosti? Nie ze by som za kazdu cenu potreboval extremnu vydrz, ale nechcem sa bat, ci mi mobil vydrzi od rana az do vecera a nevybije sa. Napriklad na dovolenke v zahranici mali na roamingu problem doteraz vsetky moje telefony. Rozhodujem sa aktualne medzi Pixel 8 Pro, OnePlus 12, Samsung Galaxy S23 Ultra a S24 (ak by som sa rozhodol pre nieco kompaktnejsie, lebo rozmerovo mi aj terajsi telefon prisiel velky, no casom som si zvykol). Ako by ste mi poradili?
matokarlukas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 10. 4. 2024 07:23

Mám starší PROčko s horší výdrží než 8 PRO a na dovolené vydrží většinou celý den. Pokud pojedeš NONSTOP navigaci, hodně focení, videa a pořád on displej nevydrží žádný tebou napsaný mobil. Ráno vstanu se 100%, udělám hromadu fotek, 1-2 hodiny navigace, Nějaká ta hodinka čtení + chvílí hraní Ingress a s rezervou vyjdu. Prostě mám takovou průměrnou výdrž. Pro 8 na tom bude lépe, myslím si :-) DODATEK:MIMO EU jedu vždy SIM a eSIM.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 10. 4. 2024 08:34

Nikdy se mi nestalo, že by jakýkoliv Pixel nevydržel do večera, to by člověk fakt musel třeba mít puštěnou navigaci nebo sledovat svoje dítě přes kamery atd., pak to ubývá rychle. Ale i v extrémních dnech mi zbylo večer třeba 20 procent. V průměru kolem 45.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 10. 4. 2024 12:54

Ne, vůbec.

Teď aktuálně používám mobil 5 hodin a mám 86%, takže si to bere tři procenta za hodinu - WiFi, 5G, bluetooth spojení s autem, WhatsApp, takové běžné relaxační používání.

Jen po nějakém větším updatu si to třeba týden zvykalo a žralo to o něco víc, ale pak se to adaptovalo. To se mi stalo někdy v lednu. Ale pod pojmem "žralo" myslím, že jsem večer neměl svých 40 procent, ale třeba 20 procent. Vybít telefon za den se mi podařilo snad vlastně jednou nebo dvakrát, když jsem jel kombinaci navigace a kamery.

Není to dvoudenní telefon (to mám pocit, že se mi občas podařilo s 6 nebo 7 Pro), baterie mi přijde nepatrně horší, ale pro mě osobně je vyloučený ho během 16 hodin vybít.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod k1_svk 11. 4. 2024 11:20

Zdravím,

zvažujem kúpu Pixel 8. Po prečítaní rôzných diskusií (prevažne zahraničných) na tému "tvrdené sklo pre Pixel 8" som ale tak trochu na pochybách. Vraj má Pixel 8 nepatrne zaoblený displej po okrajoch (tzv. 2.5D) a z toho dôvodu tvrdené sklá nedržia na okrajoch a vytvárajú sa vzduchové bubliny. Má s tým niekto skúsenosti a viete mi to potvrdiť/vyvrátiť?

Ešte upresním, že mám záujem o tvrdené sklo bez čierných okrajov a ideálne bez výrezu prednej kamery. Z iných mob. telefónov mám dobré skúsenosti so sklami Spigen, ale dokonca ani tie vraj na tel. Pixel 8 spoľahlivo nedržia okraje.

Prípadne ak niekto vie poradiť alternatívu, budem rád.

Ďakujem
k1_svk
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 11. 4. 2024 11:47

Mám již x-tý telefon se zaobleným displejem, aktuálně starší Pixel PRO a kupu UV skla z Číny. Sedí 100% a sahá až ke krajům. Čiré a bez výřezu tj. chrání vše. Žádné bubliny, lehká aplikace. Zkoušel jsem různé skla, různé výrobce a na tohle nedám dopustit.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod k1_svk 11. 4. 2024 12:06

Nemám s týmto typom skla žiadné skúsenosti. Na Aliexprese som našiel v priemere za 100 Kč, čo je až podozrivo nízka cena :) Nemá takéto sklo nejaký negatívny vplyv na kvalitu zobrazenia, prípadne citlivosť/dotyk panelu? V minulosti som si zakúpil cez český emobilshop nejaké lacnejšie sklo (cca 150 Kč) a totálne to odrovnalo ostrosť displeja. Od vtedy už kupujem iba spomínaný Spigen a s inými nemám skúsenosti - s Aliexpresom už vôbec, tam som nakupoval iba kryty.

A ešte, ak je sklo až k okrajom, neni následne problém napr. s nasadením krytu? A ako prebieha odstránenie skla, je to rovnaký postup ako pri klasickom tvrdenom skle, tj. jednoduché odlepenie?

Ďakujem
k1_svk
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 11. 4. 2024 13:12

Používám ALZAguard a tam to sedí perfektně. Původně dočasné pouzdro se stalo trvalým, koupil jsem další 3 ale ALZA mi vyhovuje nejlépe. Jen rychle zežloutla.

Měl jsem skla i za 800 (ne u Pixelu) a snad jediný rozdíl byl v oleofobní vrstvě, která byla možná méně trvalá u Číny. Čitelnost a citlivost 100%. Jen je třeba svítit tou UV lampou déle než píšou, jinak je šance, že za pár měsíců v horkém létě lehce povolí lepidlo u nějakého rohu a bude tam jakoby bublinka. Odlepení je úplně stejné, nehtem pod hranu a opatrně sundáš aby moc nepopraskalo. Koupil bych od dvou výrobců, kdyby náhodou ale jsem si jist na 99%, že nebude problém a budeš max. spoko. Když si vzpomenu kolik tisícovek jsem zbytečně vyhodil z okna....:-D

EDIT: dělám to tak, že koupím mobil, obal a první kvalitní krycí sklo v ČR a pak už jen Čína
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 13. 4. 2024 11:50

Kdo pouzivate gesta misto 3 tlacitek, vsimli ste si ze pri prepinani mezi aplikacema ten slider nekdy zmizi a objevi se na boku? Ikdyz je telefon stale drzen v orientaci portrait.

Nevim kdy to zacalo, ale tipnul bych asi s breznovou aktualiazci. To ma nakej duvod kterymu sem este neprisel na kloub nebo je to bug?
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 14. 4. 2024 08:37

Ahoj, dělá mi to taky. Všiml jsem si ale, že se objeví na boku jen když jsem na hlavní obrazovce, úplně náhodně a sporadicky. Používám alternativní launcher (Smart Launcher) a myslel jsem, že je to právě tím. Podle mě je to nějaký bug.
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 17. 4. 2024 16:08

Jak fotí nejlevnější vlajkový kompakt Google Pixel 8 po půl roce na trhu?

Pixel 8 jsme chválili již v době jeho uvedení, jak fotí po několika aktualizacích?
Prohlédnout si můžete klasické denní snímky, makro záběry, portréty, selfie i pár fotografií pořízených za zhoršených světelných podmínek.

https://mobilenet.cz/clanky/jak-foti-nejlevnejsi-vlajkovy-kompakt-google-pixel-8-po-pul-roce-na-trhu-50219

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod foto1977 19. 4. 2024 13:58

Tomáš S. píše:Ahoj, dělá mi to taky. Všiml jsem si ale, že se objeví na boku jen když jsem na hlavní obrazovce, úplně náhodně a sporadicky. Používám alternativní launcher (Smart Launcher) a myslel jsem, že je to právě tím. Podle mě je to nějaký bug.

Dnes poprvé to samé, používám Nova Launcher Pro. Nejde to nijak odstranit, jen restartem mobilu. Ale po cca 2 hod se mi to objevilo opět :(
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 29. 4. 2024 19:07

Možno to niekoho zlomí, na Alze je momentalne Pixel 8 128GB verzia za pekných 549€
Přílohy
Screenshot_20240429_192734_Chrome.jpg
gerremi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka