Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vormen 31. 5. 2024 12:30

V téhle kombinaci se na něm bude dát beze srandy uvařit vajíčko. Kdo říká, že mu netopí, tak kecá, resp. má telefon v obalu, což bude odhadem 90% uživatelů, Jediná situace, kdy je telefon snesitelně vlažný, je doma na wifi při menším jasu displeje. Zase bych ale Exynos úplně nezatracoval, třeba ten letošní v A55 je přesnej opak, netopí vůbec a baterie vydrží extrémně dlouho, jak je na tom ten v S24 netuším, ale třeba už to bude taky ok a přenese se to do Pixelu 9.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Redswift 31. 5. 2024 15:57

Já teda nevím ohledně bezdrátu v autě. Ale běžně mám připojeno na kabel + přes AA puštěný Waze a YouTube Music a hřeje. Ale že by to bylo nějaké zásadní oproti pouhému nabíjení přes nabíječku doma se tedy říct nedá. A že bych na tom měl vařit vajíčka, je pro mě tedy dost úsměvné. Nemám tedy osmičku, ale Pixel 7...což Exynos (Tensor) je tam též.
Alcatel OT Easy, Nokia 3310, Siemens MT50, Siemens M65, SE K750i, SE K800i, Samsung Galaxy S, LG G2, LG G6, Xiaomi Mi Note 10 Pro, Pixel 7
Redswift
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 1. 6. 2024 11:43

Bezdrát v autě nevím, BMW bohužel dávalo do Géčkové (tedy poslední) generace pětek velmi malou bezdrátovou přihrádku, vůbec nepředpokládali, že by mobily mohly mít přes šest palců...

Když si pustím Waze, tak mám mobil přes nejlevnější Aliexpress nabíječku zapojenou do zapalovače a rozhodně se v pohodě dobíjí a nemám pocit, že by mobil byl nějak nepříjemně horký, to bych si všimnul.

Btw. tchyně se do něj zamilovala, tak jsem přikoupil druhej, bohužel 256GB verze 8 Pro jsem našel nejlevněji jen u Datartu za 21491 s DPH - ty slevové akce, které trefili někteří z vás, jsem nějak minul...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod strny88 1. 6. 2024 14:10

Výhodné ceny za Pixel telefony jsou s příchodem oficiálního prodeje tytam. Ceny si Google již hlídá a monitoruje.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 8. 6. 2024 08:54

Poridil jsem asi desetiminutove video a nedokazu ho zazalohovat na google ucet. Mam jen wifi protoze mam omezene data od operatora. Muzete mi nekdo rict proc se to podelane video nechce prenest? Potrebuju na nej preposlat odkaz.

Toto mne primo vytaci, pixel, google a nezazalohuje na ucet necele 2GB...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 8. 6. 2024 09:28

Doporučil jsem kamarádovi přechod na Goolge Pixel 8 Pro po tom, co mu jeho Xiaomi (tuším 12T Pro) začalo zlobit (po SW stránce a systémových aktualizacích). Litujeme toho oba.
Výdrž oproti Xiaomi tragická (ač má větší baterii), topí jako prase, systém občas vůbec nereaguje třeba na tlačítko kontextové nabídky, za dva měsíce trápení je 7% kondice baterie pryč. V 8/10 případů, když mu volám a je v autě, tak hovor přijme přes HF sadu v autě a telefon se od ní odpojí, tak musí vzít telefon k uchu... (různá auta, ne jen jedno) prostě tragédie. A to má být TOP od Googlu. Aby měl šanci přežít jeden pracovní den bez toho, aby už ve čtyři odpoledne nabíjel, tak musel vypnout 5G, omezit frekvenci displeje na 60Hz, nastavit nižší rozlišení displeje... nechápu to, že to takhle zlobí. A není to asi jen jeho případ, protože Google je toho plný.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alpenflair 8. 6. 2024 20:03

Ja mel kdysi davno podobnou zkusenost s Pixelem 6pro. Prechazel sem z nokie 8.3 a pretahl pri prvnim spusteni i nastaveni telefonu prave z te Nokie. Pixel pak neskutecne rychle vybijel baterii, strasne se zahrival a byl celkove zasekanej.

Dal jsem tovarni reset a zacal jako s novym zarizenim na stavajicim Google uctu a problemy uplne vymizely. Jeste 14 dni se telefon vybijel trosku rychleji nez sem byl zvykly z Nokie, ale to nejakou dobu Pixely delaji, jelikoz se uci vase pouzivani, po te byla vydrz baterie naopak lepsi

Naopak pri prechodu z 6pro na 7pro a nasledne na 8pro sem opet pouzil kompletni presun nastaveni systemu, aplikaci atp a bylo to uplne bez problemu.

Uprimne mam ted 8pro a ten telefon vydrzi se zaplou navigaci (trvale - stopař z mapy.cz), castym prochazenim webu, songama z ytmusic uplne bez problemu 14 hodin (zbyva vetsinou jeste 30% baterky)

Toto chovani je nutne resit, bud se jedna o vadny kus, nebo zkuste ten tovarni reset a zacit jak s novym founem
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 9. 6. 2024 06:03

Ten telefon jsem mu nastavoval já, jednalo se o čistý start, bez přenášení dat, jen přihlášení Google účtu. Čili je skutečně otázkou, kde je problém. V přehledu spotřeby baterie tvoří naprostou většinu času displej a systém �
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 9. 6. 2024 12:43

Ahoj, tohle může být klidně fakt vada kusu, nebo nějaký šotek v systému/aplikaci. Mám malý P8 cca 4 měsíce a v tom co píšeš je absolutně bez problémů.

Displej nastaven na 120Hz/automatický jas, 5G povoleno a baterie naprosto v pohodě. V práci se mi telefon dokonce často přepíná mezi LTE/5G a na baterii to nemá žadný negativní vliv. A není to chybou modemu, stejně se mi chovala i malá S23 se Snapdragonem 8gen2, máme tam prostě slabý signál. V praxi při stejném používání nepociťuji žádný hmatatelný rozdíl mezi výdrží S23 a P8, dokonce jsem měl ze začatku i pocit, že P8 vydrží o něco déle.

No a to často zmiňované zahřívání...Zažil jsem třikrát, že jsem si toho opravdu všimnul. Při prvním nastavování telefonu a jednou, když jsem telefon nabíjel kabelem v autě na totálně rozpáleném sedadle. Naposledy když jsem porovnával foťák za horkého, slunečného dne se Zenfonem 10, kdy jsem cvakal jednu fotku za druhou. Ale tady se zahřál i Z10, sice méně, ale taky. Na druhou stranu byl ale displej P8 déle ,,vypeakovaný" a krásně čitelný, což se o Z10 opravdu říct nedalo. Nicméně ani v jedné situaci nebyl telefon rozpálený tak, že by nešel používat a držet.

Pokud jde o systém, tak ten je hladký a šlape skvěle. Za celou dobu jsem narazil vlastně na jediný SW bug, kdy se u používání gest při přepínání aplikací objeví tlačítko na boku, místo dole, jinak nic.

Pár věcí mi na P8 taky vadí, ale s tím co zmiňuješ opravdu problém nemám. Nicméně věřím, že to konkrétní kus P8 Pro dělá a otázka je proč. Možná bude fakt na vině nekonzistentní výstupní kontrola. Na netu se o tom často zmiňují i u starších generací Pixelů, že tohle prostě nemá Google úplně podchycené.
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 9. 6. 2024 13:07

Dneska jsme vyzkoušeli instalaci A15b2, tak uvidíme, jestli se něco nezmění, případně ještě jednou obnovíme do továru a začneme opět od nuly. Ale je to skutečně zvláštní, ten telefon je teď ke zlosti. Váhal mezi iPhonem a nějakým Androidem. Chtěl jsem, aby měl klid a stále to nejaktuálnější od Google, tak jsem mu doporučil Nexus (je Androiďák a nerad se učí nové věci). Trochu toho lituji, že jsem mu nedoporučil iPhone i s tím, že by si musel převyknout, protože s iPhonem jsem nikdy problém neměl.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 10. 6. 2024 19:27

Za to ale nemůže telefon jako model, ale spíš konkrétní vadný kus.

Teď jsem snad poprvé nebo podruhé nevystačil s baterkou jeden den, byl jsem na Rhodosu, přes den 40 stupňů, furt jsem fotil a telefon ty vysoké teploty nenesl moc dobře, baterka večer už jen jednotky procent a foťák přepnul z 50mpix na 12mpix s poukazem na teplo, ale to byla fakt výjimka. Telefon mám od října 2023 a neměnil bych, supersvižný a prakticky až na tu absenci ultrazvukové čtečky nemá pro mě žádnou chybu.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Libb 11. 6. 2024 20:38

Dnešní aktualizace aktivovala zrcadlení obrazu přes USB-C i pro Android 14.
PXL_20240611_193444013.MP.jpg
Libb
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 12. 6. 2024 08:05

Jake to má zpoždění to zrcadlení? Jasně zřetelné nebo to skoro nejde poznat nebo to vůbec nejde poznat? :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 12. 6. 2024 10:05

Libb píše:Dnešní aktualizace aktivovala zrcadlení obrazu přes USB-C i pro Android 14.
PXL_20240611_193444013.MP.jpg

Jaký kablík máš? USB - C na ?
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 12. 6. 2024 10:28

Jak rychle potom mizí baterka, nezahřívá se telefon víc než normálně a dá se mít obraz pouze na monitoru a telefon s vypnutým displejem?
vormen
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka