od Tomáš S. 9. 6. 2024 12:43
Ahoj, tohle může být klidně fakt vada kusu, nebo nějaký šotek v systému/aplikaci. Mám malý P8 cca 4 měsíce a v tom co píšeš je absolutně bez problémů.
Displej nastaven na 120Hz/automatický jas, 5G povoleno a baterie naprosto v pohodě. V práci se mi telefon dokonce často přepíná mezi LTE/5G a na baterii to nemá žadný negativní vliv. A není to chybou modemu, stejně se mi chovala i malá S23 se Snapdragonem 8gen2, máme tam prostě slabý signál. V praxi při stejném používání nepociťuji žádný hmatatelný rozdíl mezi výdrží S23 a P8, dokonce jsem měl ze začatku i pocit, že P8 vydrží o něco déle.
No a to často zmiňované zahřívání...Zažil jsem třikrát, že jsem si toho opravdu všimnul. Při prvním nastavování telefonu a jednou, když jsem telefon nabíjel kabelem v autě na totálně rozpáleném sedadle. Naposledy když jsem porovnával foťák za horkého, slunečného dne se Zenfonem 10, kdy jsem cvakal jednu fotku za druhou. Ale tady se zahřál i Z10, sice méně, ale taky. Na druhou stranu byl ale displej P8 déle ,,vypeakovaný" a krásně čitelný, což se o Z10 opravdu říct nedalo. Nicméně ani v jedné situaci nebyl telefon rozpálený tak, že by nešel používat a držet.
Pokud jde o systém, tak ten je hladký a šlape skvěle. Za celou dobu jsem narazil vlastně na jediný SW bug, kdy se u používání gest při přepínání aplikací objeví tlačítko na boku, místo dole, jinak nic.
Pár věcí mi na P8 taky vadí, ale s tím co zmiňuješ opravdu problém nemám. Nicméně věřím, že to konkrétní kus P8 Pro dělá a otázka je proč. Možná bude fakt na vině nekonzistentní výstupní kontrola. Na netu se o tom často zmiňují i u starších generací Pixelů, že tohle prostě nemá Google úplně podchycené.