Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kapr99 12. 6. 2024 11:55

@Libb: a jak vlastne cca po mesici hodnotis Pixel 8 Pro oproti S24U? Ja mam doma taky oba(pouzivam od vydani S24U) a sam bych obcas chtelo neco z Pixelu a zase naopak.

V rychlosti. Baterka/vydrz je jednoznacne lepsi na S24U...te je docela tank. Vykon atd taky i kdyz to zase tak moc nevyuziju. Spis je to poznat v tom ze S24U se tolik nezahriva nebo skoro vubec.
System atd mi prijde rychlej na obou dvou stejne. Pixel to ma vychytany a Samsung se konecne dotahnul.
Libi se mi asi vic nadstavba Samsungu ale to je preferencni vec.
Repracky jsou 100% lepsi na Samsungu. Pixel uz neni takova tragedie co byl u 7 Pro...hrajou dobre ale ten stereo efekt je tam porad spatnej...je znat ze ten horni je porad nic moc.

Fotaky jsou kde se to za mne lame na jednu a druhou stranu podle toho co se pouziva.

Video je urcite lepsi na Samsungu(jen vecer pri Videoboostu bude lepsi Pixel - ale zrovna tuhle jsem natocil dve videa v hospode s Videoboostem a obe videa se vubec neprevedla a mam jen "raw" video coz zamrzi)
Zase pri zapnuti vetsiho biratu a 4k@60FPS je u S24U 1min cca 1GB coz je hodne.

Fotky jsou jak kdy co. Za mne Samsung realnejsi barvy(nemam zapnuty zadny srandy navic atd). Pixel je ma nekdy az moc studeny.
Samsung tradicne nekdy strasne ujede a ten sum je potvora. V den kdy by sum nemel byt vubec tam obcas je a nekdy kde by ho clovek cekal tam zase neni.
Siro je o neco lepsi na Pixelu.

Zoom je za mne zvlastni a prijde mi ze ho Samsung extra podelal. Na Pixelu je mekkci ale obcas zanecha vic "realnych" detailu. Problem u Samsung je kdyz chcete vic nez 5x. I pri dobrem svetle si telefon respektive jeho AI zacne docela rychle vymyslet a domyslet coz bych necekal a nektere fotky pri i jen 15x zoomu jsou hodne umele. Za dne je v tomhle rozhodne lepsi Pixel.
Karta se ale obrati vecer kde je lepsi Samsung. Zvlastni kdyz ma f3.5 a Pixel f2.8
Pixel je strasne preostreny a umely...coz je zvlastni pac nez si s tim pohraje jeho AI je fotka kolikrat lepsi.

Jestli je ale v necem Pixel za mne kral snad vsude tak je to ta konzistence fotek. Je to takovy drivejsi iPhone kdy s fotkou ujede malokdy nebo spis vubec.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 12. 6. 2024 17:54

Samsung je na fotky hroznej, fakt hroznej. Nedokážu si vysvětlit, že se v těch testech dostává někam do Top 20. Ano, měl jsem jen S23, nemám srovnání s S24 a netuším, o kolik je Ultra lepší než standardní model (doufám, že aspoň o dvě třídy). S23 fotila hrozně. Ne průměrně, ale fakt HROZNĚ. Naprosto nesrovnatelně s jakýmkoliv Pixelem posledních tak pěti let. Umí za hezkého počasí statickou scénu, tím to končí. Občas hrozně přeostří, hrozně zašumí, o velký flák netrefí expozici. Ale to už jsem psal tolikrát, že to nejde spočítat.

Jinak to s tím videoboostem to taky moc nechápu, dvě videa se mi převedou, třetí ne. Zbyde mi pak šedivý raw a fakt nemám náladu ho nějak kolorovat a řešit.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod strny88 12. 6. 2024 18:41

Je to tak. Samsung je katastrofa. Nicméně chápu ty uživatele, kteří nemají reálné zkušenosti jak Pixely fotí.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kapr99 12. 6. 2024 19:20

Mr.Scully píše:Samsung je na fotky hroznej, fakt hroznej. Nedokážu si vysvětlit, že se v těch testech dostává někam do Top 20. Ano, měl jsem jen S23, nemám srovnání s S24 a netuším, o kolik je Ultra lepší než standardní model (doufám, že aspoň o dvě třídy). S23 fotila hrozně. Ne průměrně, ale fakt HROZNĚ. Naprosto nesrovnatelně s jakýmkoliv Pixelem posledních tak pěti let. Umí za hezkého počasí statickou scénu, tím to končí. Občas hrozně přeostří, hrozně zašumí, o velký flák netrefí expozici. Ale to už jsem psal tolikrát, že to nejde spočítat.

Jinak to s tím videoboostem to taky moc nechápu, dvě videa se mi převedou, třetí ne. Zbyde mi pak šedivý raw a fakt nemám náladu ho nějak kolorovat a řešit.

Bohuzel "obyc" Sko foti spatne...Ultra je oproti tomu opravdu nekde jinde. Sam nechapu proc maj mezi fotakama tak obri rozdil v kvalite.

Ja kdyz ten videoboost vysel tak jsem natocil tunu videi( hral jsem si :-D ) a vsechny se predelaly...ted to obcas blblo coz je skoda.

strny88: jo ale to jen u "obyc" ale i to je spatny kdyz to porad je jejich top model. Ultra je na tom podstatne lip...zase ale taky stoji nejvic a jeste aby nebyla.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 13. 6. 2024 10:58

Muzete mi prosim poradit jak se toho zbavim? Nejde s tim nic delat at na to klikam jak chci.

Obrázek
0055
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 13. 6. 2024 16:45

stisknout a podrzet zaroven power button & volume up po dobu asi 10s a dojde k tvrdemu rebootu
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 14. 6. 2024 07:55

Po restartu je to tam stale...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 14. 6. 2024 08:22

A mas ten vyhledavac nastaveny?
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 14. 6. 2024 08:26

Najdi v nastavení - aplikace aplikaci "Výběr vyhledávače" a dej Deaktivovat a je to.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 14. 6. 2024 16:57

Dekuju moc, ja ji hledal, ale marne... Az jsem dal systemove aplikace tak jsem ji nasel, diky moc.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 14. 6. 2024 17:32

Mám malý update, po instalaci beta 2 nového Androidu se situace výrazně zlepšila. Furt to není 100%, ale pokud stabilní verze půjde jak očekávám, tak asi bude vše ok. Zajímavé.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Libb 15. 6. 2024 23:39

Kapr99 píše:@Libb: a jak vlastne cca po mesici hodnotis Pixel 8 Pro oproti S24U? ...

No asi takto: občas si nadávám, občas jsem rád. Docela mě to překvapilo, ale software má asi lepší Samsung. U Pixelu se mně běžně stane, že přestane reagovat prostředí, musím několik sekund počkat. Restart aspoň jednou za týden je nutnost.
Super je odemykání obličejem, jenže daní za to je, že se mně telefon odemyká až moc snadno.
Ovládání gesty je zlo, zbavit se spuštěného Waze a nesmazat přitom všechny notifikace, je mission impossible.

Fotky vede jednoznačně Pixel. Fotím RAW+JPEG a jde to i na automatice. To mně na Samsungu moc chybělo, buď jsem měl RAW, ale neměl jsem fotku upravenou telefonem, který to umí docela dobře a nebo jsem měl fotku upravenou, ale neměl jsem RAW. U Pixelu mám obojí a je to super.

Samsung má lepší aplikace. Třeba jejich Galerie mně hodně chybí, QuickPic, který jsem si nainstaloval, tomu nesahá ani po kotníky. Fotky od Google jsou - no od Googlu. Divné. Naučil jsem se zálohovat, ale RAWy žerou moc místa a nemůžu přijít na to, jak zálohovat jen JPG. Nebo jak ty RAWy pak smazat jinak, než po jedné. Tohle je prostě šílené.

Baterie vlastně nevím. Povedlo se mně v nechtěné akci Datartu koupit 8a za 3500 Kč, takže používám teď oba telefony, což se pozitivně odráží na výdrži.

V čem ještě Pixel hodně vede, je nezabíjení aplikací na pozadí. Aplikace, které na Samsungu padaly, protože je systém zabíjel, na Pixelu pohodlně běží.

Ještě mně chybí 500 GB úložiště, můj S24 Ultra měl 1 TB.

Dále chybí zabezpečená složka. Sice něco je v betě, ale za prvé je to ve srovnání s řešením Samsungu nic moc, za druhé to chce Pixel launcher, ale já mám Novu. To samé Dex, sice jsem ho moc nepoužíval, ale občas se hodil. Aspoň, že teď přišlo ofiko zrcadlení obrazu přes USB-C.

Fajn je mít všechno na jednom místě, ne že musím aktualizovat věci z Galaxy Storu a Play zvlášť, mám jen jeden obchod. S čímž souvisí, že apky koupené u Samsungu abych kupoval znovu... Good Lock mně překvapivě ani nechybí, příliš mnoho nastavení se ukazovalo jako až rušivé. Člověk měl moc možností a nevěděl, kterou si vybrat. Tady je to fakt takový "iphone experience".

Co mně ale fakt zlobí, jsou ta gesta. Kdyby byla aspoň jako u Samsungu zespoda... A ovládání tlačítky je taky na houby, protože šipka zpět vlevo mně jako pravákovi nedává smysl :/

Řekněme, že v souhrnu jsem z 80% spokojený s přechodem.
Libb
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 16. 6. 2024 07:06

Kdyby Pixel nefotil tak nekompromisně skvěle, tak mám Samsung. Vyhovuje mi ve všem víc. OneUI je mnohem lepší na používání, Kalendář, Reminder, hledání Samrttagu, uzamčení poklepáním, postranní panel, aplikace v oknech, AOD po klepnutí a s widgety, tohle všechno mně strašně chybí.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rad3g2020 16. 6. 2024 18:33

Libb píše:...U Pixelu se mně běžně stane, že přestane reagovat prostředí, musím několik sekund počkat. Restart aspoň jednou za týden je nutnost.
...

Tohle způsobuje Nova Launcher, alespoň u mně to tak bylo.
rad3g2020
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Libb 17. 6. 2024 04:51

Tak to nerad slyším, ten používám. Jak jsi to vyřešil, pokud jsi to vyřešil? Jinak zajímavé, že to dělá častěji na Pixel 8 Pro s Android 14, než na Pixel 8a s betou Androidu 15.
Libb
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka