Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod milans74 26. 6. 2024 22:23

Jan Kašík píše:no já bych raději počkal na P74 to bude ta největší jistota �

Tak si počkaj. A veľa zdaru.
milans74
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 27. 6. 2024 04:41

Však ty jsi se ptal jestli máš počkat.
Ne vážně tyto dotazy nechápu (mámto jinak) - mám peníze chci/ potřebuji nov. telefon něco si o něm přečtu a koupím si ho a kdyby to byl takový průser tak do14 dnů ho vrátím.
JInak to už tak nějak většinou bejvá že nov. model bude o kousíček lepší než ten starý ale POZOR ten co vyjde za 3 rokybude asizase o kousek lepší
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod milans74 27. 6. 2024 10:29

Dik za info. Predpokladám, že o tri roky sa dočkám aj od teba normálnej odpovede. Ale aj to patrí k životu.
milans74
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 27. 6. 2024 11:07

Ty dva měsíce možná stojí za počkání, ale jinak má přece Honza pravdu, takhle přeci lze čekat donekonečna a každý další model bude téměř stoprocentně o trochu lepší než předchozí. A téměř stoprocentně lze také říct, že to nebude jednoznačné a že to bude jen minoritní udpate a pak je otázka, jestli to stojí třeba za těch 10k rozdílu mezi novou a starou generací.

Nový procesor přinese navíc výkon (k ničemu) a možná optimalizaci (osmička má asi trochu horší výdrž než sedmička), toť z mého pohledu vše. Kdybych Pixel neměl, tak si ty dva měsíce klidně počkám. Protože mám 8 Pro, tak nevidím důvod devítku vůbec řešit, nepřinese mi nic navíc.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milans74 27. 6. 2024 11:53

Vďaka za info a vecné odpovede. Na to podľa mňa slúži takéto forum, na výmenu informácií a postrehov.
milans74
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 27. 6. 2024 12:01

On má hlavně každý jiné požadavky. Pokud to má na focení, nezajímá ho procesor atd. Vždy je něco lepšího, ale doba, kdy každý model výrazně překonával ten minulý, je pryč. Tři roky starý mobil bude na 99% vyhovovat i dnes.
Mám třetí Pixel a myslím, že oproti původní 3a sem si určitě nepolepšil tak, jak by podle času od uvedení mělo být. A nebo je to proto, že i ten starý byl tak dobrý �
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 27. 6. 2024 13:36

Většinou je to spíš evoluce než revoluce, já začal 6 Pro, která byla zabugovaná (byť většinu vyřešily updaty), 7 Pro už byla v podstatě super a osmička představovala jen drobný update - lepší teleobjektiv a displej, jinak asi nic zásadního, dokonce baterku má z té trojice nejlepší sedmička, řekl bych. Kdyby šestka neměla tolik bugů, tak řeknu, že ty mobily jsou si hodně blízko a jsou srovnatelné. A kupuju si vždycky nový mobil jen proto, že mě to prostě baví. Ale ženě jsem dal šestku a je nadšená.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod P3p3k 27. 6. 2024 15:04

Já jsem 7a kupoval jen proto, že jsem chtěl :-D Následně jsem hledal důvody této koupě. A zůstalo mi jen to, že moje 4a už nebude mít sw podporu. Doteď si myslím, že vše ostatní je horší. Zahřívání, čtečka, velikost, hmotnost... Ale mám tu podporu :-D
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 27. 6. 2024 19:13

Podpora mě naopak nezajímá nikdy, protože nikdy jsem neměl mobil víc jak dva roky, ty dvě generace po dvou letech jsou vždycky bez výjimky o tolik lepší, že nevidím důvod si nechávat starší mobil. A reálně se vždycky najde nějakej lepší už po roce :-D I když občas u konkurence...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod strny88 27. 6. 2024 20:26

Tak p4a konkurenci nemá, bo velikost �
Já mám p5 a taky konkurenci nemá, jelikož pixel 8, který má o 0,2" větší displej je oproti p5 autobus.
Navíc p5 má krásné symetrické rámečky, a na bradu si zvykat fakt nechci.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milans74 27. 6. 2024 22:12

strny88 píše:Tak p4a konkurenci nemá, bo velikost �
Já mám p5 a taky konkurenci nemá, jelikož pixel 8, který má o 0,2" větší displej je oproti p5 autobus.
Navíc p5 má krásné symetrické rámečky, a na bradu si zvykat fakt nechci.

Mám rovnakú dilemu pri úvahách o prechode z P5 na P8, resp. P9.
milans74
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 28. 6. 2024 12:18

P3p3k píše:Já jsem 7a kupoval jen proto, že jsem chtěl :-D Následně jsem hledal důvody této koupě. A zůstalo mi jen to, že moje 4a už nebude mít sw podporu. Doteď si myslím, že vše ostatní je horší. Zahřívání, čtečka, velikost, hmotnost... Ale mám tu podporu :-D

Jak já ti rozumím............ Také jsem hledal důvody, proč opustit P6 a koupit si P8. Žádné důvodné jsem nenašel, tak jsem si to musel sám před sebou zdůvodnit lepší čtečkou otisků a odemykání xichtem.
Po tomto zdůvodnění jsem si to odsouhlasil a šel si P8 koupit.
Ano, je lepší, ale ne o třeba o třídu. S P6 bych asi klidně dokázal fungovat bez problému ještě nějaký ten rok.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 28. 6. 2024 19:35

Zrovna to odemykání ksichtem je úplně skvělý z mnoha důvodů... stejně tak focení je daleko lepší na osmičce třeba kvůli kombinaci RAW+JPEG v 50 megapixelech, o teleobjektivu nemluvě. (Kdo fotí jen základním ohniskem a jen do JPEG, tak tolik ty výhody nevyužije).

Čtečka... na šestce pomalá, na osmičce trochu pomalá. To úplně dealbreaker není.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kapr99 30. 6. 2024 19:57

Ja mam u fotek s Pixelem jeden nebo spi dva problemy proc se mi ho moc nechce pouzivat.
To prvni je ze obcas/dost casto dela az moc studene fotky...jasne jde to nastavit pri foceni ale obcas i pres "view" na fotaku ji SW predela a zase tak studena neni...takze je to tezky urcit.

A pak to druhe a to se chci i zeptat.

Kdyz fotim na 5x za horsich podminek(ne uplne tma nebo vecer) tak preview na displayi je ok...pri vyfoceni a nez to AI/SW stihne prechroustat je to +- stejne a rikam si ze i OK...
ALE! pak se SW asi zblazni a z fotky udela naprosti prisernou preostrenou fotku ktera vypada jak kdyby telefon spis pouzil hlavni a udelal crop(neudela koukal jsem na info u fotek).

Cim to? Ma celkem slusnou svetelnost takze by tohle rozhodne delat nemel.
V tomhle je S24U rozhodne o ranec lepsi :/
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 30. 6. 2024 22:14

U tele nevím, ten prakticky za horších podmínek nepoužívám, tak to bych kecal. U hlavního je to obvykle naopak, fotka vypadá blbě (typicky mázlý pohyb), AI přechroustá a výsledek je překvapivě super. Přeostřenou fotku jsem na Pixelu snad nikdy nezažil, to spíš přizná občas mírné rozmazání, než aby to brutálně přeostřil jako třeba S23. Ale jak říkám, tohle se týká hlavního snímače, u tele nevím, může to být jinak.

Na WB jsem docela háklivý a nemám pocit, že by se Pixel netrefil... jasně, Apple a Samsungy tahají Kelviny do plusu, Pixely jsou proti nim studenější, ale skoro bych i řekl, že Pixel je co do reality přesnější (byť teplé tóny jsou zase líbivější).
Mr.Scully
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka