Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod milans74 29. 7. 2024 12:53

Pôjdeš do P8 alebo počkáš na P9Pro ? Stále používam P5, ale už pokukujem po P8, tá má ešte ako tak prijateľné parametre.
milans74
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 29. 7. 2024 14:55

Chci TELE objektiv. Takže nyní vsázím vše na P9Pro. Čím menší a lehčí tím lépe. Jinak žádný wow efekt se při přechodu z P5 na P8Pro nekonal. Současný android není absolutně využitelný na tak velké ploše, teda pokud nejste slepec a nemáte OBROVSKÉ písmo v režimu celého telefonu. O originálním launcheru google se raději nebudu ani zmiňovat. Nova launcher taky nefungoval zrovna nejlépe.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nuttella 29. 7. 2024 20:19

S Nova launcherem jsou nějaké problémy na P8Pro? Uvažuju, že si tel. koupím a použiju právě tenhle launcher, ten Googlí se mi nelíbí... (vadí mí ten vyhledávací řádek hned dole a prý to nejde posunout jinam....?)
Nuttella
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod strny88 30. 7. 2024 05:39

Nefungoval korektně v režimu jedné ruky. Kde zobrazoval pouze výřez plochy. P8Pro má jemný kvalitní displej, který neodpouští. Přechody a animace se mi nezdály moc hezky zvládnuté, ale nejspíš by to vyřešilo vypnutí animace. Jen toplním, že jsem měl zaplé nejvyšší rozlišení 2992 x 1344. Ve výchozím nastavení je zaplé Vysoké rozlišení“ (2244 x 1008).
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 30. 7. 2024 12:01

Už jsem to asi psal, ale místo Nova Launcher dlouhodobě používám Microsoft Launcher, je koneckonců i daleko líp hodnocený. Ale netuším moc rozdíly, jestli to, co třeba blbne v Nova, by Microsoft vyřešil, to už je na vyzkoušení.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod panrt 30. 7. 2024 14:34

https://www.androidcentral.com/phones/g ... ay-upgrade
I made the Pixel 8 Pro's display 20x better with a single line of code
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod strny88 30. 7. 2024 18:44

Ještě jedna věc. Koupíte si telefon s jedním z největších a nejkvalitnějších displejů co je na trhu. Tak proč Google neumožňuje úpravu fotek a využívání AI na šířku? To mne fakt vytočil, když vám v režimu na šířku při úpravě fotografie otočí obrazovku na výšku :-D fakt komické.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 31. 7. 2024 10:59

Musím teda po třičtvrtě roce používání konstatovat, že jsem přišel na jedinou nevýhodu oproti předchozím generacím a to je slabší LED světlo v noci. Občas jsem si něco natáčel za temné noci se zapnutým LED světlem a dřív to světlo bylo zřetelně silnější a výsledné video daleko lepší, teď se to slabší světlo kompenzuje akorát tak vyšším ISO a výsledek je daleko horší, video je tmavší a zašuměné. Předpokládám, že LEDka při focení/natáčení nejde nijak zesílit, to světlo je asi konstantní...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 31. 7. 2024 16:50

To se bohužel netýká focení... tam je to naplno defaultně a zesílit už to víc nejde.
"You won’t need to use this app when using the camera app, as the flash intensity defaults to 100% in that case."

Plus mi definitivně nefunguje ten boost videa. Ze začátku to docela fungovalo, třeba 2 ze 3 videí se převedly. Od tý doby se mi žádný už nepodařilo. Natočím ho, objeví se tam jakoby ta druhá ikonka... a když se podívám třeba druhý den, jestli už je to převedený, tak je tam u druhé ikonky jen "video není možné přehrát" a já mám akorát ten FHD originál a to 4K šedivý raw video. To mě docela mrzí, to je nějaký bug, ale netuším kde.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nuttella 31. 7. 2024 20:48

Děkuji za tip na ten MS Launcher.... kouknu. Ještě se zeptám, jestli i dneska by jste doporučovali koupi telefonu Pixel 8 Pro? Čekám jestli ještě půjde trochu cena dolů, až bude venku 9 verze.... taky uvažuju jestli se vyplatí příplatek za verzi s 256 GB paměti, když má člověk většinu věcí v cloudu, map tolik v telefonu nemám a fotky zálohuju na OneDrive...?
Nuttella
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod strny88 1. 8. 2024 06:02

Já mám 4 roky pixel 5 se 128gb a mám zaplněno 50%. Co jsem bral pixel 8 pro, tak jsem vzal 256GB, jelikož byl rozdíl 1500kč. Pokud nestahuješ seriály nebo netočíš videa ta 128gb ti asi stačí. Ale to musíš vědět sám, není to tvůj první mobil předpokládám.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hardy. 1. 8. 2024 09:56

Nuttella: P8P byl nedávno v akci pod 20k. P9P (XL) bude stát přes 30k. Vyplatí se zaplatit minimálně 10k navíc za ty mini vylepšení? To se musíš rozhodnout sám.

128GB u vlajek je v roce 2024 jednoduše ostuda. Osobně bych zvolil větší úložiště už jen z toho důvodu, že se média i aplikace neustále zvětšují, takže nemusím hrotit kvalitu videa či stažených písniček. A ono je furt lepší mít více volného místa než mít z 90 % plno. Na druhou stranu, s menším úložištěm se udržuje pořádek o něco líp. :-)
Hardy.
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 1. 8. 2024 17:23

Mám taky cloudy, ale stejně mám skoro zaplněnou 512 GB verzi. Ne že bych až tak točil videa, ale ono RAWy nějaké místo zaberou. Fotky z mobilu nemažu, mám je sice na Googlu a část klíčových i na Onedrive, ale jistota je jistota :-D

Jinak ad video - že mi nefunguje boost, jsem se tak nějak smířil. Ale ta noční nekvalita mi vadí... teď jsem zkusil místo 4k30+HDR zkusit 4k60 a skoro bych řekl, že je to lepší... že by v noci bylo HDR na úkor kvality, se mi moc nezdá, ale dost možná to tak bude.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ziki 1. 8. 2024 18:56

Hardy. píše:P8P byl nedávno v akci pod 20k.

Třeba na DATARTu je Google Pixel 8 Pro 5G 12 GB / 256 GB stále za 19 990 Kč, s VIP účtem ještě o několik stovek levnější, slevový kupón aspoň na pár stovek také není problém získat a na rozdíl od mimozemšťana máte ještě dopravu zdarma. Škoda, že DATART přišel se slevou až o několik dní později, jinak bych Pixel u mimozemšťana rozhodně nekupoval, tento obchod fakt nemusím :roll:
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka