Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kultus 26. 8. 2024 14:42

Dik, ale tento typ pouzder me vubec nelaka, navic jej muzu mit s dopravou zdarma za 430,-
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 26. 8. 2024 15:00

Ode mě by jsi to měl taky s dopravou zdarma :D není lepšího pouzdra. Nic tenčího a pevnějšího neseženeš :-) ale chápu, že každý má jiný vkus.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod panrt 26. 8. 2024 15:23

https://www.alza.cz/spigen-liquid-air-n ... y_sp065a43 Mám na 6 Pro a za sebe můžu doporučit, kvalitní, pevný.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod kultus 26. 8. 2024 20:41

Strny: Verim, ale od jiste doby pevne kryty nechci a muzou byt klidne z kevlaru :-D . Radeji kvalitnejsi "sprcku"

Jo presne tohle modre jsem po obede objednal, snad bude stacit. Na S21+ mam obyc gumu Fixed a sice slouzi uz treti rok, ale dostavalo se mi pod nej smeti a odrelo mi lak. Doufam ze tohle bude lepe tesnit.

Nejaka rada, na co si dat pozor pri rozbalovani? Normalne kontroluji zakladni HW + senzory, vadne pixely, decentralizaci cocek fotaku atd. Resili se tady vadne displeje u nejakych serii a prelepene plomby na krabicce, jeste neco? :-))
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Obyvatel 27. 8. 2024 10:20

Pouzdro se mi na nakonec nejlépe osvědčilo černé AlzaGuard. Sice na Pixel 8a, ale maji i na 8 Pro. Tenké a má i tenké okraje, takže neodlepuje full cover sklo.
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 27. 8. 2024 12:29

Z datartu dorazila krabicka s origos plombama. Telefon vypada v cerne variante fakt pekne a luxusne, ten chromovy ramecek u ostatnich variant vypada spis lacine. Dojem ze zpracovani trochu kazi zabudovani displeje. Prijde mi, ze hlavne uprostred trochu pruzi, kdyz to srovnam s S21+ ktery pusobi pevneji, je to nebe a dudy. Ovladani je pak hlasitejsi takove "dute" nevim jak jinak to popsat. Musim se jit podivat, kde ho maji vystaveny, jestli to bude stejne.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod milans74 28. 8. 2024 21:18

Ahojte, vsimol som si na mojom P8 jeden neduch. Ked mi vyskoci vyskakovacie okno, obrazovka mi obcas preblikbe. Pri beznej obrazovke, beznom zobrazeni, mi to vobec nerobi.
milans74
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 29. 8. 2024 04:30

Tak ten spigen Air liquid je za ty prachy dobrej, pekne sedi a vypada dobre.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod milans74 29. 8. 2024 20:14

A problém.je vyriešený. Stačilo zmeniť nastavenie v sýtosti farieb.

milans74 píše:Ahojte, vsimol som si na mojom P8 jeden neduch. Ked mi vyskoci vyskakovacie okno, obrazovka mi obcas preblikbe. Pri beznej obrazovke, beznom zobrazeni, mi to vobec nerobi.
milans74
Junior

Odeslat příspěvekod foto1977 29. 8. 2024 20:53

kultus píše:...Dojem ze zpracovani trochu kazi zabudovani displeje. Prijde mi, ze hlavne uprostred trochu pruzi, kdyz to srovnam s S21+ ktery pusobi pevneji, je to nebe a dudy. Ovladani je pak hlasitejsi takove "dute" nevim jak jinak to popsat. Musim se jit podivat...

Ahoj úplně stejně jsem to měl u klasické 8, také v porovnání se Samsungem (s10e).
Ale po cca 5 měsících už to vůbec nevnímám...
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 30. 8. 2024 21:18

Takze normal :D to jsem rad...ty doteky jsou ale hodne hlucne. Ale jine jsem chtel, nemuzu se smirit s tim, jak z ovladani fotaku oddelaly posuvniky expozice a teploty barev a prehodily to do Pro rezimu. Nemate nekdo odzkouseny novejsi port Gcam, kde se da fotit do 50Mpx? Nainstaloval jsem port 9.2.113 od BSG a ikdyz foti dobre a posuvniky mam zpatky, na 50Mpx mam jen cernou obrazovku.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 30. 8. 2024 23:58

Na 50 mpix stačí mít 8 Pro a nemusíš pak řešit žádný hacky :-)

Nicméně fotím obvykle do RAW+JPEG a na těch 50 mpix je to tak pomalé, že to nemá vůbec význam. Na tohle rozlišení dělám jen statické fotky, na kterých mi záleží. Jakmile jde o pohyb nebo sériové focení, tak to vůbec nemá smysl.

Schování posuvníku expozice pod tlačítko mě taky irituje, dřív to bývalo viditelné rovnou na obrazovce a šlo s tím pracovat okamžitě.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 31. 8. 2024 01:02

Presne na takove foceni to potrebuji :) decka s tim nema cenu fotit.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Bezik 2. 9. 2024 11:27

Ahoj, nějak se mi omylem místo fotografie vytvořilo kratičké video,(ne jedno, asi 10 snímků) tak 3 sekundy dlouhé, nevíte náhodou k čemu to je a jak se to zpracovává ? Fotografie z toho udělat šla úpravou, ale jen vlastně z konce toho videa, nebo to neumím-dělám blbě. Pixel 8 PRO. Je to k něčemu, případně jak se to pouští/vypíná ?
Bezik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 2. 9. 2024 20:29

To je funkce top shot, IMHO docela spatne implementovane. V aplikaci Fotky si vyberes snimek ktery ti nejvic vyhovuje a ten "vykopirujes z toho videa". Nikdy mi nenabidlo lepsi fotku nez original. Navic jsou ostatni snimky ve smesnem rozliseni (ze bych neco opomnel?). Spis bych ocenil klasicky "burst" rezim v plnem rozliseni. To asi nejde co?
kultus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka