Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tomus 6. 9. 2024 20:05

Smazáno
tomus
Junior

Odeslat příspěvekod Alpenflair 7. 9. 2024 19:46

Fotbal Gruzie - Česko nejkrasnejsi okamzik celeho zapasu 52:27 zaber na krasny Google Pixel 8Pro v modré variantě :-D
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 9. 9. 2024 22:05

Teď se mi o víkendu stalo, že se mi focení tmavší scény samo přepínalo na dlouhou expozici. Jakoby jsem byl v tom správném menu základní "fotografie", ale tlačítko mělo takovou tu ikonku režimu dlouhé expozice a fotka se generovala prostě čtyři sekundy. Absolutně se mi to nedařilo vypnout, ani opětovné spuštění aplikace od nuly nepomohlo. Je to nějaká nová fíčůra nebo jsem si to někde přepnul v nastavení? Teď druhý den to zkouším nasimulovat a dneska všechno funguje OK. Včera to rozhodně OK nebylo, řešil jsem to snad půl hodiny, chtěl jsem udělat normální fotky na koncertu a samo se mi to přepínalo na x sekund dlouhou expozici. Nikdy předtím se mi to nestalo. Tuší někdo proč? (Vyřešil jsem to tak, že jsem místo základní aplikace stáhnul Open Camera, ale jde mi o princip a zjištění, jak k tomu mohlo dojít...)
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 10. 9. 2024 10:38

Ve fotoaparátu na pravé straně dole, v rohu je kolečko, buď tam bude něco jako měsíc a číslo kolik sekund (to by asi tvůj problém) nebo piktogram nastavení. Klikni na něj a nastav VYPNUTO.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 10. 9. 2024 12:48

To jsem tam měl, rozkliknul jsem to, dostal jsem se do nastavení, kde je takové to jas/expozice, white balance a další věci, zkoušel jsem "resetovat vše" i vypnout tu delší závěrku poklepáním, ale nemělo to na nic vliv, sotva jsem vylezl z nastavení, tak jsem stejně měl nastavenou tu delší závěrku. Dneska už se mi to nedaří nasimulovat a vše i ve tmě funguje normálně, tak je to trochu záhada...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod clips 11. 9. 2024 11:12

První dojmy z fotoaparátu v Pixelu 8 jsou dost rozpačité. Možnosti ůprav v aplikaci fotky jsou parádní, ale vlastní aplikace fotoaparátu mě vůbec nenadchla. Nedá se tam nic manuálně nastavit, jenom módy - portrét, fotografie, dlouhá expozice ... fakt si musí človék koupit PRO verzi, aby mohl něco ručně řídit?
clips
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bezik 11. 9. 2024 14:55

Zdravím. Potřeboval bych jednu, pro znalce určitě jednoduchou věc. Mám dva e-mailové klienty (telefon Google Pixel 8 PRO). Ten od Googlu a eM Client. Oba jsou nakonfigurovány stejně, na dvě poštovní schránky (jedna Gmail, jedna na Seznamu). Všechno funguje, pošta chodí do obou klientů. A co bych potřeboval je to, abych ten client od Goolu nějak vypnul, ale nesmazal a neodkonfiguroval, jde to ? Prostě jen pozastavil jeho fungování, je to možné nějak udělat ? Díky.
Bezik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Obyvatel 11. 9. 2024 16:13

Jo, musí si koupit Pro. Kdyby tu aplikaci alespoň po nějaké době odblokovali :-)
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 11. 9. 2024 16:37

to Clips: Stáhnout APK upravené Gcam, např. MGC_9.2.113 (kterou jsem zkoušel a která má manuální nastavení jako P8Pro. )
to Bezik: Nastavení- aplikace- Gmail- deaktivovat.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 11. 9. 2024 17:13

Mr.Scully píše:To jsem tam měl, rozkliknul jsem to, dostal jsem se do nastavení, kde je takové to jas/expozice, white balance a další věci, zkoušel jsem "resetovat vše" i vypnout tu delší závěrku poklepáním, ale nemělo to na nic vliv, sotva jsem vylezl z nastavení, tak jsem stejně měl nastavenou tu delší závěrku. Dneska už se mi to nedaří nasimulovat a vše i ve tmě funguje normálně, tak je to trochu záhada...

to nastaveni se tam objeví když je málo světla, tuším. ( to nastaveni času od VYPNUTO po 5s), když je dost světla, je tam jen to co popisuješ.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 11. 9. 2024 18:53

strny88 píše:to Clips: Stáhnout APK upravené Gcam, např. MGC_9.2.113 (kterou jsem zkoušel a která má manuální nastavení jako P8Pro. )
to Bezik: Nastavení- aplikace- Gmail- deaktivovat.

Tu jsem zkousel kvuli ovladacum expozice/teploty a pri prvnim zkouseni v interieru divne presvetleni-gradient na zdi od svetla kolem napr. televize, origo aplikace to nedelala. U vetsiny founu jsem daval sanci tem Gcam portum (hodne u S21+), ale vzdy tam byl nejaky zadrhel, nekonzistence vysledku a pod. Tak bacha na to...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Obyvatel 11. 9. 2024 19:03

Bezik píše:A co bych potřeboval je to, abych ten client od Goolu nějak vypnul, ale nesmazal a neodkonfiguroval, jde to ? Prostě jen pozastavil jeho fungování, je to možné nějak udělat ? Díky.
Asi jen tak, že mu vypneš všechny notifikace.
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod Bezik 11. 9. 2024 19:10

Vidíš, to je taky možnost, že si bude dál žít svým vlastním životem ale nedá o sobě vědět. Díky !
Bezik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bezik 12. 9. 2024 17:24

Tak ještě jeden dotaz. Nevíte někdo, jak odstranit ten úplně levý panel s kanálem "objevit" ? Vypnout ho není problém, ale jak ho úplně odstranit nevím. Ano, jistě by šel nainstalovat Nova launcher, tam by to asi šlo, ale k tomu sahat nechci. Díky.
Bezik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Obyvatel 13. 9. 2024 21:41

Nevím, používám všude Microsoft Launcher a jeho služby (Edge, Outlook, OneNote, OneDrive, Teams, ToDo, Phone Link). Tam se dá všechno od Google vypnout, včetně hledání a skrýt i jeho neodinstalovatelné aplikace.
Obyvatel
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka