Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 22. 9. 2024 07:46

Ten čas je totálně na palici, na druhou stranu se mi fotky synchronizují do PC a hromadné přejmenování podle EXIFu je v Total Commanderu otázka jedné sekundy, už jsem si na to tak zvykl, že to vůbec neřeším. Stejně bych to přejmenovával, často dávám do kupy fotky z víc zdrojů, takže první musí být čas a teprve pak filename. Takže

PXL_20240921_172944584.RAW-01.COVER.jpg
stejně potřebuju přejmenovat na
2024-09-21 19-29-44 - Pixel8Pro - PXL_20240921_172944584.RAW-01.COVER.jpg

Protože k tomu hodím třeba fotky od manželky atd., tak ať je to seřazené podle času.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 22. 9. 2024 14:23

Ted jsem se vratil z venku, koukam na fotky a zase...5x tele, 50Mpx, dve fotky po sobe, dobre zaostrene a uprostred serie nikoliv na zacatku foceni, vypnute auto makro a jedna fotka OK a druha total jak digizoom=olejomalba. Koukam na RAWy a krome trochu vyssiho ISO a vic sumu zadny podstatny rozdil (taky nechapu o tolik vyssi ISO i sum u prakticky totozne sceny za sluneho dne). Takze automatika si rekla, ze si ze mne udela dobry den a zapla buhvi jaky rezim...ja proste nechapu.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 24. 9. 2024 05:38

ziki píše: Zrovna tento týden jsem objevil a k P8Pro pořídil tady tuto levnou nabíječku pro občasné rychlé nabíjení: https://www.action.com/cs-cz/p/3205216/ ... a-sitecom/ Má to USB-C, má to 30 W, podporuje to PD i PPS, což obojí Pixel podporuje a zdá se, že to fakt rychle nabíjí.

Jeste jednou dik za tip, nabijecku jsem koupil, opravdu nabiji "rychle" (i samsung). Z 13% hlasi 1h15m. Pokud prezije aspon zaruku, tak super kup. Nezkousel si i ten jejich 1.5m USB-C kabel mel by byt do 60W, ja blb ho nevzal a doma jsem zjistil, ze druhy C-C nemam, jen A-C.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod clips 26. 9. 2024 11:19

Začal jsem pozorovat, že se občas stane, že nepřijde oznámení - např. mail, messenger ...
Oznámení se zobrazí až po 'probuzení' telefonu poklepáním.
Netušíte, čím to může být? Nějaké nastavení?
clips
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod somedude 26. 9. 2024 12:36

Zkus vypnout 'Adaptive battery'
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 26. 9. 2024 16:18

kultus: Nějaké kabely z Actionu také mám, takové ty opletené, značka myslím sologic, ale většinou A-C a C-C mám snad jen jediný. Jako vzhledem k ceně fungují dobře, ale asi jeden A-C kabel mi občas nezačne nabíjet nebo nabíjí pomalu, v jedné variantě natočení C konektoru v telefonu. Jinak osobně na cestování preferuji 1m kabely a 1,5 m mi přijde zbytečně dlouhé a bývá docela problém narazit na nějaký levný 1m C-C kabel. Dobrou zkušenost mám s kabelem i IKEA, který má 1 m.

Nezkoušel už někdo v Pixelu 8 Pro desktop mód? Někde jsem náhodou narazil na info, že Google u této řady povolil alternativu k Samsungu DeX.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 26. 9. 2024 18:27

Za ty prachy asi zkusim a uvidim. Dik.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Liptoncesky 28. 9. 2024 06:50

Dzejn Dočk píše:Ahoj, měl jsem S23 a taky mi přišla pomalá, občas se i sekla ale byl jsem v jiném vlákně označený za lháře :-D :-D

Mám P8P a mapy.cz / Google / Waze i další app s GPS jedou 100%. Poloha nalezena okamžitě. Bez výpadku. Zkus aktualizovat mapy.cz popř, vymazat data nebo je rovnou smaž a nainstaluj znova...trošku vařím z vody na P6P i na P8P mi jede vše jak má, takže jsem problémy nemusel řešit hoodně dlouho

Ano byl to otřes.Když jsem to někomu řikal tak mi řekl že kecám. Při používání S23 jsem si připadal jak nějaký neurotik :-D . Ale byla to záhada proč ten telefon takhle fungoval, měl vše nej ale mám pocit že za tím stála zásadní věc a to že byl vyroben v Indii a to mě nikdo nevymluví . Jinak situace je stále stejná, Google mapy jedou bezchybně, poloha okamžitě ale Mapy.cz si dělají co chtějí.Jednou navigace najede hned , přeruším navigování , chci navogovat opět znova a zase ta pos..á hláška čekám na signál z GPS. 3x přeinstalováno , podpora mapy.cz píše že to není jejich věc , že je to věc |Google play servis , prý povolit přístup k poloze . Vše povoleno . Mapy.cz vše povoleno . Nevím asi ten Pixel 8 pro je taky z indie :-D . Pak jedině reklamace ale když jedou Google mapy na jedničku...mě pošlou do háje .
Liptoncesky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 28. 9. 2024 07:53

Tohle se reklamuje blbě, přestože je to očividně chyba tvého kusu, tohle se mi nikdy nestalo, naposledy tak pět let zpátky s nějakým Oneplus nebo LG, který měl GPS anténu nějak blbě umístěnou a hledalo mi to pozici klidně minutu a plus mínus sto metrů :-D
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Liptoncesky 28. 9. 2024 11:59

No právě , Google mapy jedou a nikdo se semnou nebude bavit . Škoda telefon je to prima až na tuhle mrzutost, na mapy.cz jsem si hodně zvykl :-| jak na kolo,turistika,auto navigace...co teď ..koupit druhý? :-D
Liptoncesky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod P3p3k 28. 9. 2024 15:14

Někdy může pomoci všechno zakázat a pak zase povolit nebo pomocí aplikace vymazat načtené satelity. Ale je to divný.
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Liptoncesky 28. 9. 2024 15:23

Zkusím :-) . Divný to je ;-)
Liptoncesky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milans74 3. 10. 2024 16:59

Jediné, čo môžem vyčítať P8-ke po dvoch mesiacoch používania je scan odtlačkov prstov. To ma občas fakt vytáča.
milans74
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 3. 10. 2024 17:40

Ani po roce nemám se čtečkou žádné problémy. Jen mě irituje, že nepoznám, jestli mobil je "v pohotovosti" a můžu rovnou dát prst na čtečku, nebo spí a musím ho napřed probudit čudlíkem. Tomu doteď nerozumím, čím se ten stav řídí, jestli je to nějakej čas nečinnosti nebo co...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirkash 3. 10. 2024 18:49

Nemám ani nějakou folii nebo sklo. Čtečka chodí na výbornou. Defakto celý telefon. I s výdží jsem max spokojen a že jsem se ji bál, dle recenzí a některých zkušeností uživatelů. Za mě luxus telefon a jsem rád, že jsem se odpoutal od Samsungu.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka