Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 3. 10. 2024 22:17

Liptoncesky píše:
Dzejn Dočk píše:Ahoj, měl jsem S23 a taky mi přišla pomalá, občas se i sekla ale byl jsem v jiném vlákně označený za lháře :-D :-D

Mám P8P a mapy.cz / Google / Waze i další app s GPS jedou 100%. Poloha nalezena okamžitě. Bez výpadku. Zkus aktualizovat mapy.cz popř, vymazat data nebo je rovnou smaž a nainstaluj znova...trošku vařím z vody na P6P i na P8P mi jede vše jak má, takže jsem problémy nemusel řešit hoodně dlouho

Ano byl to otřes.Když jsem to někomu řikal tak mi řekl že kecám. Při používání S23 jsem si připadal jak nějaký neurotik :-D . Ale byla to záhada proč ten telefon takhle fungoval, měl vše nej ale mám pocit že za tím stála zásadní věc a to že byl vyroben v Indii a to mě nikdo nevymluví . Jinak situace je stále stejná, Google mapy jedou bezchybně, poloha okamžitě ale Mapy.cz si dělají co chtějí.Jednou navigace najede hned , přeruším navigování , chci navogovat opět znova a zase ta pos..á hláška čekám na signál z GPS. 3x přeinstalováno , podpora mapy.cz píše že to není jejich věc , že je to věc |Google play servis , prý povolit přístup k poloze . Vše povoleno . Mapy.cz vše povoleno . Nevím asi ten Pixel 8 pro je taky z indie :-D . Pak jedině reklamace ale když jedou Google mapy na jedničku...mě pošlou do háje .

No četl jsem nedávno forum od S23 a S24, teda někteří jsou těžce zaslepení obhájci Samsungu :-D NIKDY to není chyba Samsungu a nemůže být pomalý bo má výkon ale přímé srovnání nemaj, není důležité :D A to nemluvím o několika generací A5x, které se sekaj a nejsou odladění, včetně aktuální...

Není nastavena nějaká optimalizace baterie? Popř. neděje se to v kombinaci nějakých aplikací? Plácnu. Vypneš app od hodinek a pak už to bude OK... Jako extrémní varianta může pomoci kompletní reinstal founu ale do toho by se mi nechtělo :-D Seš asi smolař :-D Nebo objednat druhý kus a zkusit jak na tom bude...
na mapy.cz bych napsal, že s jiným Pixelem je vše OK a že i jiné app nemají problém s GPS...
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 3. 10. 2024 22:20

Čtečku otisků v displeji osobně nepovažuji za nejlepší řešení. Občas se mi stane, že se neaktivuje a musím stejně zmáčknout zamykací tlačítko. Ale častěji se mi spíš stává, že se palcem prostě netrefím do čtecí plošky a až když se rozsvítí bílé světlo okolo, tak prst "vycentruju" a odemknu to až na několikátý pokus. Dedikovanou čtečku otisků, ať už na zádech nebo v předním či bočním tlačítku, považuji za rychlejší a spolehlivější řešení, protože tam není problém odemknout telefon i poslepu na první pokus.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 3. 10. 2024 23:27

Mr.Scully píše:Ani po roce nemám se čtečkou žádné problémy. Jen mě irituje, že nepoznám, jestli mobil je "v pohotovosti" a můžu rovnou dát prst na čtečku, nebo spí a musím ho napřed probudit čudlíkem. Tomu doteď nerozumím, čím se ten stav řídí, jestli je to nějakej čas nečinnosti nebo co...

Ja mam zapnutej AoD a probouzet nemusim.

Jedine kdyz se zapne battery saver (kerej vypne AoD) tak paxe se musi nejdriv probudit display cez power button.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 4. 10. 2024 05:39

Nastavení - systém - gesta. Kontrola telefonu klepnutím - zapnuto, kontrola telefonu zvednutím - zapnuto.
Pokud máte tyto možnosti zaplé, není prakticky nutné probouzet telefon off tlačítkem, ale pouze pohybem, klepnutím na displej. Osobně mi čtečka problém nedělá, +/- funguje stejně jako na mém předchozím pixelu 5 + mám samozřejmě zaplé skenování obličeje. Jediná věc co mi na optické čtečce v budoucím telefonu nebude chybět je ozáření celé místnosti a vypálení zornic v případě, že večer netrefite čtečku tak, aby ji prst zakryl celou. TO je jediná věc, která mi vadí oproti čtečce na zádech :-D
Btw. Výdrž za mě taky super, byl to jediný parametr, který mě odrazoval od koupě, jelikož to každý na netu hejtoval. Ale opak je pravdou, telefon mi vydrží 2 dny, to se s předchozím telefonem nestalo. Po plném nabití mi ukazuje ve stavové liště výdrž 1d18h. Předchozí pixel 5 mi ukazoval 1d3h.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod somedude 4. 10. 2024 14:29

Dost pochybuju ze to ma cokoli spolecnyho s tim co's vyjmenoval.

Gesta Lift & Tap mam vypnuty. Face Unlock taky. Jediny co to podle me muze ovlivnit je Always on Display.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 4. 10. 2024 15:07

nevím zda reaguješ na mne, moc sem tě nepochopil. Jde o to, že pokud máš gesta zapnutá tak se telefon probudí a není ho potřeba probouzet tlačítkem on/off. Tak jednoduché to je.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirkash 4. 10. 2024 17:33

Ja mam probuzeni klepnutim na displej, max vyhovujici, spolehlive. Tlacitko power vubec nepouzivam.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 4. 10. 2024 18:47

ziki píše:Čtečku otisků v displeji osobně nepovažuji za nejlepší řešení. Občas se mi stane, že se neaktivuje a musím stejně zmáčknout zamykací tlačítko. Ale častěji se mi spíš stává, že se palcem prostě netrefím do čtecí plošky a až když se rozsvítí bílé světlo okolo, tak prst "vycentruju" a odemknu to až na několikátý pokus. Dedikovanou čtečku otisků, ať už na zádech nebo v předním či bočním tlačítku, považuji za rychlejší a spolehlivější řešení, protože tam není problém odemknout telefon i poslepu na první pokus.

Za mne je to naopak to nejlepší. Měl jsem asi všechny možnosti.
Nejlepší - nejhorší.
1. V displeji jak má např. Pixel (ne úplně dole jak jsem měl třeba na Samsungu, to je špatné a nepohodlné)
2. Pod displejem
3. Vzadu
4. Vypínací tlačítko, to mi moc nesedělo.

Když vytahuju telefon automatick odemykám prstem na displeji popř. ukazováčkem vzadu. on/off tlačítko je nějak " z ruky" :-D

No že bych se netrfil se mi fakt nestává, nikdy. To slyším prvně, aby člověk za pár hodin, max dní nenaučil svalovou paměť, co má dělat :D

Jediné co jsem na P8P musel, byl znova přidat palec, ostatní prsty 100% jen palec občas zazlobil, po novém přidaní o5 bez problému. Mám ochranné sklo a otisky jsem přídával až po aplikaci skla.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 4. 10. 2024 19:07

Ale stava se, stava...ne casto ale obcas ano. Mam porad zaple AoD a to umisteni snimace otisku je jedno z tech lepsich, ale na odemceni oblicejem ctecka nema. Vetsinu dne nemusim na ctecku sahnout a autentifikace bankovnich aplikaci (a prakticky cehokoliv) je proste genialni. Skoda, ze to nefunguje i po tme...mensi Island bych klidne obetoval ikdyz na Mate 20 Pro to byl poradny ostrov...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 4. 10. 2024 21:24

Tohle je dost individuální, na iPhonu jsem to měl a nadšený jsem nebyl. Tady jsem to vypnul během půl dne...Ale určitě hodně lidí to ocení. Já radši malý průstřel, než co má jablíčko. Je super, že Pixel má oboje a dost bezpečné i pro banky. Vybere si každý :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 5. 10. 2024 07:24

Presne tak, vybere si kazdy.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod tomik2012 5. 10. 2024 10:49

Má tu někdo prosím vás zkušenost s magsafe bezdrat powerbanky a jakou by jste doporučili za přijatelnou cenu ? Samozřejme,vím že je nutnost krytu přimo,ten mám na svém 8 Pro,ale nejsem si jisty s kompatibilitou bezdrat nabijeni uplně,to vyrobci nepišou doslova i pro androidy
tomik2012
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 5. 10. 2024 18:28

strny88 píše:nevím zda reaguješ na mne, moc sem tě nepochopil. Jde o to, že pokud máš gesta zapnutá tak se telefon probudí a není ho potřeba probouzet tlačítkem on/off. Tak jednoduché to je.

Ne, tohle mám obojí zapnuté a stejně musím telefon třeba jednou z dvaceti případů probudit. Podle mě to správně napsal somedude, že se prostě vypne po nějaké době AoD a pak se musí telefon napřed probudit power tlačítkem. Ale nevím, jestli tenhle konkrétní timeout jde nějak ovlivnit/změnit.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod strny88 5. 10. 2024 23:26

AOD nepoužívám. Nepamatuji si, že bych musel telefon probouzet tlačítkem.
Nejspíš ten bug souvisí s AOD.

Používáte někdo gesto poklepáním na záda? Mám na toto gesto namapovanou svítilnu a častokrát se mi stává, že na gesto telefon nereaguje. A musím zapnnout svítilnu jinak ( zkratka na zamítnuté obrazovce.) to se mi na pixelu 5 nestávalo. To mě osobně celkem štve, jelikož tuto funkci používám části.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 6. 10. 2024 07:08

Zeptam se, na samsungu nebo i jinych mobilech, se da pri foceni oddelit bod ostreni od bodu mereni expozice. Umi to i pixel? Bral jsem to jako samozrejmost, ale nenasel to a musel jsem zaostrit a v nastavenich stahnout svetlost fotky. Da se to udelat jinak, jednoduseji?
kultus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka