Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 6. 10. 2024 14:09

Nemyslím a hlavně tohle nemají ani foťáky, ne? Kam ostříš, tam ti to změří expozici, ne? Ať už bodovou nebo poměrovou nebo jakoukoliv.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 6. 10. 2024 14:22

Ale maji, na fotaku mas na to i tlacitka a zamcis zaostreni nebo expozici a diky dotykovym displejum je to jeste snazsi. U samsungu se zdvojilo to kolecko v hledacku na bile a zlute (jedno bylo zaostreni, druhe expozice) a kazde sis posunul kam si potreboval.
Naposledy upravil kultus dne 7. 10. 2024 13:19, celkově upraveno 1
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 6. 10. 2024 14:27

Používáte někdo gesto poklepáním na záda?

Ano pouzivám, zatim spohlive, chodi výtečně. Používám na obou pixelech. ;-)
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 10. 10. 2024 10:15

kultus píše:Ted jsem se vratil z venku, koukam na fotky a zase...5x tele, 50Mpx, dve fotky po sobe, dobre zaostrene a uprostred serie nikoliv na zacatku foceni, vypnute auto makro a jedna fotka OK a druha total jak digizoom=olejomalba. Koukam na RAWy a krome trochu vyssiho ISO a vic sumu zadny podstatny rozdil (taky nechapu o tolik vyssi ISO i sum u prakticky totozne sceny za sluneho dne). Takze automatika si rekla, ze si ze mne udela dobry den a zapla buhvi jaky rezim...ja proste nechapu.

Mozna jsem na to prisel, resp. se mi povedlo problem zreplikovat. S AutoMakrem to uplne nesouvisi. Problematicky je v Pro nastaveni zapnuty "Automaticky vyber fotomodulu". Kdyz vyfotim snimek hlavnim modulem 1x, pak prezoomuju na 5x, tak na blizsi vzdalenosti nez je zrejme schopen zaostrit, zustava porad aktivni hlavni modul, ale zoomuje digitalne a v hledacku to neni vzdy poznat. Az kdyz zaostrim na vzdalenejsi predmet, prepne na 5x telefoto, ale ne vzdy uplne rychle. Staci fotit rychleji za sebou 1x, pak na dalku 5x a jeste treba 0,5-1s je pouze digitalnich 5x, ikdyz ostrim dostatecne daleko. Kdyz tohle nastaveni vypnu, nablizko 5x telefoto nezaostri a napise hlasku, ze mam jit dal. No je videt, ze se na tyhle "pomucky" musi opatrne. Ja to vypinam, potrebuji spolehlivy fotak, jak v praci, tak v soukromi.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 11. 10. 2024 13:12

Mimochodem, nenašel někdo způsob, jak smazat všechny RAWy z mobilu? Googluju a zápasím s tím už druhý den. Potřebuju uvolnit místo, jasně, mám sice asi všechno v cloudu, ale stejně jsem zvyklý mít i vše v mobilu alespoň v JPEG verzi. Stačilo by mi promazat RAWy, což se ukazuje jako věc nemožná. Mám v mobilu kolem 30 tisíc fotek. Než se připojím přes USB, tak spojení spadne, protože Total Commander načítá složky asi pět minut, File Explorer pro změnu ukáže jen prvních pár stovek fotek. Když jdu ze strany cloudu, tedy smazat RAWy z Google Photos, tak to nejde taky - vyfiltruju si RAWy, smažu je, ale ono to smaže i přiřazené JPEGy, neumí to smazat jen RAWy (maximálně po jednom, což je mi k ničemu). Moc to nemá řešení. Našel někdo nějaký nástroj pro Win 11, jak se dostat do mobilu a nějak selektivně promazat desítky tisíc souborů v galerii? Ty defaultní jsou neskutečně pomalé, i když to jde přes kabel.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 11. 10. 2024 14:26

Ve "Files" hledani *.dng, select all a delete. Vymazes vsechny DNGcka na par kliku.

Jinak premyslim, ze bych predplatil Google One a zapnul autom.zalohovani fotek a videi. Jen se zeptam, kdyz vymazu zalohovanou fotku nebo RAW z telefonu, smazne se i z cloudu nebo v cloudu zustane? Hadam, ze zustane...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 11. 10. 2024 15:11

Dobrá poznámka, přes Files opravdu nejlepší řešení (ještě za chvíli zkontroluju, jestli JPEGy zůstaly), díky.

Google zálohuju. Jsem na tom, že smazání z telefonu ponechá zálohu na Google, naopak smazání na cloudu smaže multimédia i z telefonu.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 11. 10. 2024 20:20

Aha, tak to zustavam u klasicke zalohy vseho na pevne disky a na cloud jen hotove fotky. Na to mi zatim tech 15GB staci. Mam rad kdyz se to maze nezavisle na sobe a pokud to nejde nastavit...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 11. 10. 2024 21:47

Já vzhledem k různým spoluprácím s dalšími lidmi a z nějakých historických důvodů mám Dropbox, OneDrive i Google One a už jsem přestal orientovat v tom, co se replikuje kam a co se případně (ne)smaže na jedné straně, pokud to smažu na druhé. Takže to jistím ještě asi 40TB NAS serverem :-D
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 13. 10. 2024 10:26

NAS bych taky rad, ale tu cenu bych si jako amater, kteremu to zadna pracicka nezaplati, u sebe asi neobhajil. Snad az prijdu k nejakym snadnym prachum. Takze mam parek prenosnych disku, kde si to vsechno jednou za cas rucne zalohuji a hotove fotky davam na ten cloud.

...jinak porad zasnu, co vsechno je ten Pixel schopen na fotkach udelat nebo spis podelat. Tady jedna ze vcerejska. Sledujte zaostreni cepice a oci, obe oci prakticky v rovine ostrosti. Neskutecne, aspon ze mam RAW, tam je vse ostre jak britva. Videl bych to na nepovedene lokalni maskovani-projasnovani casti obliceje.
Přílohy
Capture.JPG
Capture.JPG (35.92 ) Zobrazeno 1527 krát
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 15. 10. 2024 18:24

Tak půjdete do A15 hned nebo vyčkáte? Skoro se bojím aktualizaci odklepnout.. ;-) Všechno šlape nyní perfektně.
EDIT: Tak na jednom z Pixelů jsem to odklepnul. Hotovo. Vše proběhlo čistě a ok.

Obrázek
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 15. 10. 2024 19:41

Aktualizováno. Jako po másle. P8.
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 15. 10. 2024 19:46

Přesně tak, jako po másle. Už aktualizuji i druhý Pixel. :-)
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 15. 10. 2024 19:54

Tak sem se těšil, že vám tu oznámím nový android, který čekuji každý den a už jste mě předběhli :-D
Tak hurá na to :-))))
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirkash 15. 10. 2024 21:14

Aktualizace neobsahuje úplně všechny funkce, respektive novinky Android 15, část z nich "přijde" až s updatem zabezpečení listopad/prosinec 2024.
Jirkash
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka