Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jirkash 7. 12. 2024 11:33

Kdyby to někdo hledal tak je to v nastaveni - baterie - optimalizace nabijeni - pouzivat optimalizaci nabijeni (zapnout odtržítko) - a už se zpřístupni volba k vybráni 80%
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 7. 12. 2024 11:51

Akorát tedy nechápu, když už se s tím obtěžovali, proč si nemůžu vybrat na kolik % chci nabíjet. Přijde mi i z jiných aplikací Google, že tam jsou manažeři/programátoři úplní pitomci a dávají polovičatá řešení.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 8. 12. 2024 00:00

Jen takove zamysleni.. To nabijeni na 80% mi prijde nedotazene. Pokud bude mobil na nabijecce, pojede 80-79-80-79... Lepsi by bylo, kdyby zacal nabijet az spadne trochu min. Ale treba je to jedno. Kdyby to melo vadit, fungovalo by to jinak.
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 8. 12. 2024 05:30

Může mi někdo vysvětlit k čemu že je nabíjení na 80% dobré, když většina majitelů dá po 2 letech telefon stejně pryč.
Jsem si myslel že když telefon vydrží fungovat (používat)dlouho je to dobře a proč to horšit nějakými 80 a nebo 60% jak tady byl taky nápad
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 8. 12. 2024 06:15

Ja zasadne nabijim na 100 % a vybijim do 0 % klidne a mobily mi vydrzi dele nez 2 roky urcite. Baterii urcite vic vadi zahrivani pri rychlonabijeni.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 8. 12. 2024 10:40

což mi přijde normální - telefon má sloužit moji maličkosti a ne já jemu a tak nějak doufám že výrobce používá baterie které jdou nabíjet na 100%
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 8. 12. 2024 11:40

Je to zbytecnost, Galaxy Note 9 nabijen rychlonabijenim, vzdy do 100%, pres noc na nabijecce a baterii jsem menil az po 4.5 letech.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 8. 12. 2024 12:30

Na jednu stranu mi to taky přijde jako zbytečné omezování. Na druhou stranu vyjádření typu "baterii jsem měnil po 4,5 roku" není taky moc vypovídající a exaktní. Na S21+ jsem se taky neomezoval, ale po dvou letech už byl přirozený pokles kapacity trochu znát, neříkám že jsem nevydržel celý den. Někdo si ji vymění po dvou letech při 75% někdo po 5 letech při 50%? O čem to vypovídá? Jen o tom, že je tam tolik vlivů a hlavně ten subjektivní. Nemá moc cenu o tom IMO diskutovat, dokud někdo nehodí na stůl dlouholetou studii, které se dá věřit. Jak už bylo zmíněno mobily jsou i přes podle vysoké ceny pořád jen spotřebka.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 8. 12. 2024 13:02

P3p3k píše:Jen takove zamysleni.. To nabijeni na 80% mi prijde nedotazene. Pokud bude mobil na nabijecce, pojede 80-79-80-79... Lepsi by bylo, kdyby zacal nabijet az spadne trochu min. Ale treba je to jedno. Kdyby to melo vadit, fungovalo by to jinak.

Mobil nepojede 79-80-79, myslím si. Stejně jako když se Pixel6PRO nabíjel v létě u moře a byl přehřátý, stopnul nabíjení baterky a normálně dál fungoval z nabíječky. Tj. i po půl hodině hraní s telefonem bylo pořád např. 40% baterky - % nestoupaly ale ani neklesaly.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 8. 12. 2024 13:55

Mobil ale nejede z nabíječky. Mobil jede z baterie, která se postupně nabíjí tak, jak se vybíjí i když to ty nevidíš. Z nabíječky ti může jet třeba starší notebook, kde prostě vytáhneš baterii a jedeš že sítě.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 8. 12. 2024 17:15

kultus píše:Na jednu stranu mi to taky přijde jako zbytečné omezování. Na druhou stranu vyjádření typu "baterii jsem měnil po 4,5 roku" není taky moc vypovídající a exaktní.

Tak presneji, Opotrebeni baterie bylo do do 15%, co z u 4.5 lete baterie je nadmira. Takze je to dostatecne vypovidajici. Baterie sla tedy na vymenu preventivne, protoze pri takovem stari se pak muze zniceho nic nafouknout. Note 9 je totiz nadale vyuzivan pracovne. U notebooku kde jsem tuto funkci pouzival nebo nepouzival (pracovni thinkpady, prooboky apod) se neprojevilo ani na delsi vydrzi nebo kratsi vydrzi baterie. Baterie na nich odela uplne totozne, po totozne dobe.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 8. 12. 2024 18:13

Je to proste. Nabijeni na 80% maj Iphony tak to majitele Pixelu chteji taky. Protoze kdyz to ma Apple musi to byt dobra vec - tj prece logicke ze?

Jinak ano Lion bateriim nabijeni do plna vadi ale ne tolik jako vybijeni do prazdna. A uz vubec se to neda porovnat s tim jak temto clankum vadi rychle nabijeni a s tim spojene zahrivani.

Tj asi jako se hadat jestli je horsi jezdit s podhustenejma pneumatikama nebo prehustenejma zatimco vetsina lidi jezdi bez pneu...
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 8. 12. 2024 18:42

kultus píše:Mobil ale nejede z nabíječky. Mobil jede z baterie, která se postupně nabíjí tak, jak se vybíjí i když to ty nevidíš. Z nabíječky ti může jet třeba starší notebook, kde prostě vytáhneš baterii a jedeš že sítě.

Když jsem se v app díval na nabíjení, psalo to nenabíjí se.
Máš nějaký odkaz, kde je rozbor a popsáno, že to jede vždy nabíječka - baterie - telefon ? Nebo je to jen tvá domněnka?
Technicky není problém baterii obejít popř. tam posílat jen "nutné" množství. Pak to stále není 80-79-80 a je to k baterii šetrné.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 8. 12. 2024 19:16

somedude: musíš dělat rozdíl mezi androidem a pixelem � Není to to samé.
Nabíjení baterie na 100% ji škodí. Je to chemický proces. Ovšem její degradace je tak pomalá, že obměna mobilu je rychlejší.
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 9. 12. 2024 12:11

Tak jsem dnes vytáhl mobil a měl 77-78% po celé noci. Tzn. že se nabije na 80% a nabíjet přestane a už asi nezačne nebo až po větším poklesu. Není to 79-80-79. Tedy za předpokladu, že na to neměla vliv PB kterou jsem nabíjel. Což určitě mohla mít ale i nemusela :-D Otestuji někdy příště i ze sítě.
Dzejn Dočk
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka