Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod szantus 12. 4. 2025 13:07

Budu citovat z webu podpory pro mobily Pixe, u omezení nabíjení na 80% - Telefon Pixel se občas nabije na 100 %, aby bylo možné přesně měřit kapacitu baterie...
szantus
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 13. 4. 2025 21:15

Ono je přímo v mobilu u té funkce:

Aby se prodloužila životnost baterie, telefon se nabije jen na 80 %. Telefon se jednou za dva týdny nabije na 100 %, aby byla zachována přesnost hlášení úrovně baterie.

Takže by to pravidelně mělo přestávat fungovat. Ale určitě se mi to každých 14 dní nenabíjí. Tak to bude náhodně nebo po aktualizaci. To uvidím až bude příští.
Nechal jsem mobil zase přes noc na nabíječce a funkce se opět obnovila.
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 1. 5. 2025 22:30

Zdravim.
Zajimate se nekdo trochu vic o GPS v mobilu? Mam takovy dojem, ze soucasny Pixel v tom neni zadny prebornik. Mel jsem driv 4a a ten byl mnohem presnejsi a take lepe chytal signal. Soucasny mi vubec nechyta (a nebo jen zcela vyjimecne) SBAS satelity. Nadmorskou vysku taky spis jen odhaduje.
Koupil jsem si stary Redmi 9C a ten je mnohem citlivejsi. Muzete se nekdo podivat jak je na tom ten vas Pixel? Treba pomoci https://play.google.com/store/apps/details?id=com.android.gpstest&hl=cs ?
Jestli se vam shoduji udaje o nadmorske vysce a jestli mobil zachyti i nejaky ten SBAS satelit. Zkousel jsem i jednu postarsi Xperii a ta s tim taky nema problem. Jen ten Pixel proste nejak nechce. To ma nejaky specialni procesor? Na netu jsem cetl stiznosti od lidi co maji devitku, nekterym to nefunguje vubec..
Dik
Přílohy
redmi.jpg
Redmi 9C
redmi.jpg (14.11 ) Zobrazeno 1523 krát
7a.jpg
7a
rr.jpg
rr.jpg (5.09 ) Zobrazeno 1522 krát
rj.jpg
rj.jpg (4.29 ) Zobrazeno 1520 krát
reu.jpg
reu.jpg (4.14 ) Zobrazeno 1522 krát
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a - Pixel 8
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 2. 5. 2025 07:26

S P8P jsem nezaznamenal zadne potize s GPS, ted jsem zkusil porovnat napr. se Samsung Galaxy Note 9 a P8P generuje (vidi) mnohem vice satelitu nez Galaxy Note 9, tj. delsi seznam. SBAS satelity nevygeneruje ani P8P, ale ani Samsung. Kolegy Poco 4 Pro vidí jeden SBAS.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 2. 5. 2025 13:59

Dik.
Já měl vedle sebe tři mobily a na mapě byl vidět rozdíl v zaměření asi 10m a k tomu to lítalo.
Ale moc se v tom šťourám, celkově je to bezproblémové a je jedno, co si kde mobil chytí. Hlavní je, že navigace funguje jak má.
Ono i dost záleží, když je doma pár WiFi vysílačů �
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Koubele777 6. 5. 2025 10:54

Ahoj všem, jak jste na tom s baterkou u Pixelu 8, 256 GB?

Já mám telefon cca rok a půl, no a průměrný SoD mám kolem 4 hodin s tím, že často už večer kolem 10 musím dobíjet.

Myslím, že vytížení telefonu je standardní, tj. nějaký sociální sítě, Spotify, pár emailů a hovorů, ale žádný hry, ani nic podobného nehraji, stejně tak fotky minimálně. Nastavení telefonu taky podle mě nemám nijak neobvyklé (adaptivní jas, plynulé zobrazení displeje,..).

Když koukám na cizí fóra, tak lidi často píšou, že mají denní SoD cca kolem 6-7h, a ještě jim zbývá kolem 20-30%, čemuž já se ani nepřiblížím.

Jak jste na tom vy? Máte nějaký tipy, jak tu výdrž telefonu zlepšit?
Koubele777
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 6. 5. 2025 11:41

Co popisuješ není běžné, řekl bych. Jsem na tom o hodně lépe...jediné co fakt žere baterku je hotspot a delší čas v místech s dost špatným signálem.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 6. 5. 2025 12:05

Koubele777 píše:Ahoj všem, jak jste na tom s baterkou u Pixelu 8, 256 GB?

Já mám telefon cca rok a půl, no a průměrný SoD mám kolem 4 hodin s tím, že často už večer kolem 10 musím dobíjet.

Myslím, že vytížení telefonu je standardní, tj. nějaký sociální sítě, Spotify, pár emailů a hovorů, ale žádný hry, ani nic podobného nehraji, stejně tak fotky minimálně. Nastavení telefonu taky podle mě nemám nijak neobvyklé (adaptivní jas, plynulé zobrazení displeje,..).

Když koukám na cizí fóra, tak lidi často píšou, že mají denní SoD cca kolem 6-7h, a ještě jim zbývá kolem 20-30%, čemuž já se ani nepřiblížím.

Jak jste na tom vy? Máte nějaký tipy, jak tu výdrž telefonu zlepšit?

Byť Pixel není žádný přeborník ve výdrži, tak 4h SoT je málo. Resp. by to bylo odpovídající v okamžiku, pokud byste drtivou většinu dne strávil na 4G/5G (namísto wi-fi).
Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 6. 5. 2025 14:18

Zkus ten mobil vypnout a zapnout :-D
A tu baterku zere system a nebo je tam neco, co vic sosa?
Mam AccuBattery a ten ukazuje kolik jaka aplikace spotrebovala a i jak rychle. Nejhorsi je u me fotoaparat pak Opera.
Zkus na jeden den vypnout 5G jestli nedojde k nejake zmene. Pripadne zmerit kapacitu baterie.
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a - Pixel 8
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 6. 5. 2025 21:32

Aktualizace zabezpečení 38,44mb.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 15. 5. 2025 17:05

Da se na pixelech ovladat (zakl.funkce) prehravac hudby primo ze zamykaci obrazovky?
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 15. 5. 2025 19:20

Ja to tam normalne vidim
Přílohy
zvuk.jpg
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 16. 5. 2025 13:42

Ja vidim jen co hraje, tak to bude nastavenim nebo prehravacem? Asi jsem nekde neco vypl...mas taky AoD a biometrii?
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 16. 5. 2025 15:22

K přehrávání používám https://play.google.com/store/apps/deta ... udioplayer
Plnou verzi.
Na zamčené obrazovce jde posouvat a přeskakovat na další skladbu. Ale na ní jde ovládat i přehrávání podcastů a dalších věcí. Asi záleží jak je kde co nastavené. Mně to takhle funguje co mám mobil.
Používám jen odemykání mobilu otiskem.
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 16. 5. 2025 15:42

Nainstaloval jsem Trialku, ale ani po nastaveni kdeceho se mi nepovedlo zobrazit to, co mas na screenu ty. Tak v tom bude jeste neco jineho.
kultus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka