Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Rmann 10. 12. 2023 12:12

Chtěl bych se zeptat ostatních na VoLTE. Starý 5 to neuměl, poprvé se s tím setkávám až teď u 8 Pro. Ona u volání nefunguje migrace na 2G síť, když se LTE ztratí? Když hledám na Googlu všeobecně info o VoLTE, tak by to mělo automaticky přepnout na 2G. Ale mi to prostě ukončí hovor, že je nedostupná síť. Ve městě s tím problém není, ale jsem teď častěji v lokalitě, kde 4G je na půl sprosté slovo a už jsem musel VoLTE vypnout, jinak bych se nedovolal. Nebo je to jenom bug v Pixelu zase? Síť O2.
Rmann
Junior

Odeslat příspěvekod Alpenflair 10. 12. 2023 12:45

Pouzivam tmobile a s timto jsem se nesetkal.. pohybuju se velmi casto v mistech se slabym pokrytim. Nebyl problem u 6pr, u 7pro. Ted ani u 8pro
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod solaris1 10. 12. 2023 16:06

Ahoj,
prosím může někdo napsat, jaké Google služby, AI funkce vůbec tady v ČR fungují?
Dík
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 10. 12. 2023 16:36

U P6/Vodafone jsem toto také nikdy nezaznamenal.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Alpenflair 10. 12. 2023 16:43

Napíši Vám spíše to, co nefunguje.
1) Google assistent
2) Google VPN

Naopak všechny pokročile AI funkce na vylepseni fotek (a nově i videí) fungují

1) Přičemž Google assistent bude postupně pohlcován AI Google Bard/Gemini a po té se dá (vzhledem k jazykovému modelu obsahujícím CZ jazyk) funkčnost předpokládat

2) Google VPN bude velice pravděpodobně zprovozněna se vstupem Googlu hardwaru na CZ trh (v průběhu roku 2024)

Nakonec upozorňuji, že poslední dva body jsou pouze moje predikce (např. Google nakonec nemusí na CZ trh vůbec vstoupit)
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 10. 12. 2023 19:40

Asi se ptám trochu hloupě po tom všem, co tady již bylo všude možně napsáno, ale já tomu stále nerozumím :-)
Jak je to s tím VoWifi? Funguje to, nebo ne? Nebo to už všichni máte a jenom já na P6 stále ne?
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 10. 12. 2023 20:48

VoWiFi u O2 ve stable verzi není. Je to připravené, nějaký příští update to časem přinese. Ostatní operátoři nevím.

Ad 2G - asi bych nepletl 4G síť a VoLTE. Ve 4G/5G síti to umí volat, i když VoLTE telefon neumí, jen nejdou souběžně data a hovor. Akorát pokud se nemýlím, tak 3G síť je v ČR už vypnutá, takže někde v hlubokých lesích u nějaké hory mimo civilizaci je asi riziko, že 4G není, ale pak by telefon měl normálně na 2G přepnout, pokud je to v nastavení povolené (což asi defaultně je).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada t5 10. 12. 2023 21:18

U několika lidí jsem si v nastavení jejich telefonu všiml, že "Povolit 2G" mají vypnuté. Pak asi může nastat ten problém.
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Alpenflair 10. 12. 2023 21:30

Lada: wovifi by melo fungovat (dle komentu ostatnich) nativne pro T-mobile. Ja to nemohu posoudit, jelikoz jsem zatim na 8pro neobdrzel prosincovej update.

U o2 a vodafone zatim nejede ani s prosincovym updatem

Ja mam tmobile tak dam vedet az stahnu ota
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod rad3g2020 11. 12. 2023 09:57

Mám pixel 6a, O2 a prosincový update (NE BETA) a v liště mi běží "O2CZ volání přes WIFI". (Objevilo se to právě po prosincovém updatu)
Přílohy
share_8036884368136170260.jpg
rad3g2020
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 11. 12. 2023 11:48

Zajímavé, v tématu k 6 Pro psal lada t5, že mu VoWiFi v prosincovém updatu nedorazilo.

Rád bych přispěl do diskuse, ale mně ještě nedorazil prosincový update :-D
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 12. 2023 15:06

Google odhalil praktickou funkci pro Pixely
https://www.mobilenet.cz/clanky/google- ... visu-49435
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod solaris1 11. 12. 2023 16:18

Vzhledem k ceně 8 Pro, zastaralému hw, špatné baterii, nefunkčním základním dovednostem telefonu v ČR atd., nevím zda má smysl o něm uvažovat.
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 11. 12. 2023 16:19

Co by jste doporucili za pouzdro na telefon a asi i nejake sklo? Nillkin? Porcelanovy Pixel uz je na ceste ke mne domu.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 11. 12. 2023 18:35

U pouzdra je dost podstatné, jestli chceš spíš tenoučké, aby mobil byl co nejmenší, nebo masivní, aby byl hodně chráněn. Vždycky jich zkouším pár, většinou zakotvím u toho supertenkého.
Mr.Scully
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka