Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz
Tomáš S. píše:Bluetooth taky nejde kliknutím prostě vypnout/zapnout, ale rozbalí se nabídka kde se teprve musí přepnout.
Tomáš S. píše:Ahoj, vyměnil jsem Samsung Galaxy S23 za Pixel 8. Tady jsou moje dojmy po 10-ti dnech používání, třeba se to bude někomu hodit při rozhodování.
Design je super. Sice je o něco větší a težší než S23, ale díky zaobleným hranám se velice příjemně drží. Chvíli mi trvalo zvyknout si na prohozená tlačitka hlasitosti a napájení, ale je to jen o zvyku. Co mi vyložene sedí, je umístění a styl fotomodulu. Za prvé je umístěný více ke středu, takže si ho nikdy nezakrývám prstem a za druhé je krytý jedním kusem skla, takže ho jen přetřu třeba rukávem a je čistý. Zapuštěné a oddělené čočky u S23 byly doslova lapače prachu a bordelu. Akorát je to teda pěkně kluzká potvora, bez obalu bych se asi bál. Celkově mě osobně více sedí Pixel.
Displej se mi líbí více u Pixelu, barvy mi přijdou přirozenější, přesto ne vyblité. Čitelnost na slunci je u Pixelu asi o něco lepší, ale neměl jsem problém ani u S23, u obou je super. Ale třeba v místnosti ve tmě Pixel jas více snižuje a to je mi příjemnější, S23 mi často přidávala jasu zbytečně moc. Celkově mi automatická regulace přijde na Pixelu spolehlivější. V čem je ale zase S23 podle mě lepší, je celkový pocit z displeje při dotyku. Pixel působí tak nějak víc ,,plastověji", oproti tomu S23 působí jako kus kvalitního, pevného panelu.
Zvuk mi připadá o něco čistější a lepší u Pixelu, ale nejsem žádný audiofil, podle mě mají oba super zvuk.
Foťák je u Pixelu bez debat o třídu lepší a S23 se absolutně nechytá. Už tak jsem musel používat GCam port, protože ať recenze tvrdí co chcou a telefon chválí, tak to co někdy lezlo z S23 byl na danou třídu opravdu hnus. Pixel oproti tomu dělá nádherné fotky, je konzistentní a hlavně je s ním fakt radost fotit. V přímém srovnání (přes 300 fotek) Pixel totálně rozdrtil S23 a měl jsem chvílemi dokonce pocit, že srovnávám telefony za 8 a 20k a ne přístroje ve stejné cenovce.
Čtečka otisku prstu, z různých fór a zkušeností první strašák a úplně zbytečný. Jasně, ultrazvuková čtečka na S23 je lepší, ale ta na Pixelu šlape taky skvěle. Vlastně jediný citelný rozdíl je fungování i při zhasnutém displeji a rychlost u S23, ale těch pár milisekund mě fakt nezabije. Málokdy se mi stává, že nezareaguje na první pokus a asi jen 2x se mi stalo, že jsem musel dávat pin. Za mě naprosto pohodová čtečka, nemám s ní sebemenší problém a to mám na displeji zatím obyčejnou hydrogelovku z Alíka za 4Kč.
Tensor G3, druhý strašák a taky zbytečný. Opět platí, že Snap8gen2 v S23 je samozřejmě výkonější SoC, ale to rozhodně neznamená, že Tensor G3 je nějaký prů..r a ořezávátko. Zahřívání jsem zažil jen při prvním nastavování telefonu, pak jsem ho aktualizoval a od té doby nic, žádné zahřívání se nekoná. U baterie tu nebudu psát SoT, každý používáme telefon jinak, ale při mém používání mi přijde výdrž lepší než u S23, takže baterka je za mě taky super. Hry už moc nehraju, ale schválně jsem pár titulů zkusil a šlapaly bez problémů, takže čísílka v benchmarcích jsou jedna věc, ale reálná praxe druhá. 5G chytám taky v pohodě (Kaktus) a tam kde byl signál na S23, je i na Pixelu. Celkově prostě telefon šlape jak hodinky a rozhodně netrpí nedostatkem výkonu.
Čistý Android je super a šlape hladce, ale pár věcí z OneUI mi chybí, nastavba Samsungu podle mě není špatná a třeba galerie, správce souborů nebo ovládání třemi gesty dole mi na S23 seděli víc. Zvláštní je ale stahovací lišta, která je u Pixelu trochu nedomyšlená. Třeba spojený přepínač pro WiFi/data, který se musí nejprve rozkliknout, Bluetooth taky nejde kliknutím prostě vypnout/zapnout, ale rozbalí se nabídka kde se teprve musí přepnout. Nebo přepínač zvukových profilů a NFC, ty pro změnu chybí úplně. Sice se dají doinstalovat, ale proč chybí v základu, fakt nechápu. Jinak používám vždy alternativní launcher, takže spousta věcí je mi jedno a neřeším je, kromě té stahovací lišty jsem ale na žádný problém nenarazil.
Pixel 8 je za mě nejlepší a nejvyváženější volba v dnešní omezené nabídce ,,kompaktních" vlajek s Androidem. Jsem s ním rozhodně spokojenější než s S23, pro mě nemá žádný vyložený nedostatek. Navíc jen za ten foťák bych mu byl asi ochoten nějaké chyby odpustit, ale na žádné opravdové problémy jsem nenarazil. A cena pořád příjemně klesá, takže pokud chcete menší telefon, Pixel 8 rozhodně doporučuju.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků