Mr.Scully píše:kultus píše:Da se dodatecne roznazani pozadi udelat na Pixelech v google fotkach zdarma nebo zase potrebuji placeny ucet Google One nebo jak se to jmenuje?
Netuším, jestli je pro to něco potřeba, spíš ne. Dodatečné rozmazání pozadí se samozřejmě udělat dá, koneckonců i to "nativní" rozmazání pozadí je vlastně dodatečné, není to velikostí snímače, ale čistě postprocessingem. Osobně mi to přijde nepřirozené na každém telefonu, stejně je vždycky aspoň trochu na hranách objektu vidět, že to není přirozená fotka, ale dodělávané rozmazání.
Jde mi o to, ze ted na S21+ mam ty "zajimave" funkce v Google fotkach zamcene s odkazem na placeny Google One...tak jestli nahodou nemaji majitele Pixelu tyto funkce zdarma, o vetsi uloziste mi nejde.
Jak jsem psal na tom videu bylo videt, ze detail a detekce objektu resp. separace od okoli byla uplne o necem jinem pokud se udelala az v google fotkach a ne pri foceni v Portretnim rezimu.
Normalne fotim s fuji XT3 a svet.skly takze vim, ze to u mobilu neni velikosti snimace

, ale na decka nestiham dobehnout ani ty 2m a proto cim lepsi fotak v mobilu (samozrejme s rozumnou cenovkou) resp. portretni mod tim lepe. Dneska jsou ty rezimy nekde jinde nez u S21+ nebo Mate 20 Pro co jsem mel predtim. Kdyz se to s efektem neprezene a pristroj nepodela detekci hran tak je to porad lepsi i na S21+ nez ploche foto a na momentky to staci. Na upravu fotek pouzivam Lightroom, ale ani tam neni detekce hran tip-top, ale verim ze to vylepsi je to spis novinka. Stejne jako v LR vylepsili odsum kde se clovek i s mobilem dostane na radove jinou tridu fotek co se TK tyce.
Takze abych se vratil k puvodni otazce, muze mi prosim nekdo rict jestli jsou premiove funkce v google fotkach (HDR, portretni mod, rozmazani pozadi,...) pro majitele Pixelu zdarma nebo je nutne zaplatit za clenstvi v Google One?
PS: zde odkaz na to video, snad to neni fake...
https://m.youtube.com/watch?v=ibNpvoFWb ... e=emb_logo