Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jenik3 17. 3. 2024 19:48

Inu, každý máme jiné priority.
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 18. 3. 2024 09:04

Zdravim. Koukam na recenze na Pixel 8 Pro a udivuje me, jak ma google spatne portrety. Nevim jestli se jednalo jen o prvotni FW, ale portretnim fotkam schazi detail a separace od pozadi je vyslovene spatna. Opravil to uz google? Nekde jsem dokonce videl srovnani s portretnim rezimem udelanym pri foceni a az po foceni a vysledek: nebe a dudy. Da se dodatecne roznazani pozadi udelat na Pixelech v google fotkach zdarma nebo zase potrebuji placeny ucet Google One nebo jak se to jmenuje?
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod ladisg 18. 3. 2024 13:09

Pri procitani recenzi a diskusi na netu jsem narazil na casty problem s malym SOT( +-4 h) pri zapnutych datech 5g i 4g, oproti normalnim 6-7 na wifi. Ja si snad zadny telefon uz nikdy nekoupim :-) , chci proste dobre fotici android s rovnym displejem a uhloprickou 6,2-6,7 nejlepe. Pockam asi na Pixely 9 (jestli zlepsi vydrz baterie, alespon uloziste uz ma zacinat na rozumnych 256 ).....ty budou mit zase, pro zmenu, ale rovne boky, svet nebude nikdy dokonaly :oboze :-)
ladisg
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 18. 3. 2024 14:04

Objednej 8, a věřím, že budeš spoko. Kdyby ne, prostě ho po 10 dnech vrátíš ;-)
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 3. 2024 14:05

kultus píše:Da se dodatecne roznazani pozadi udelat na Pixelech v google fotkach zdarma nebo zase potrebuji placeny ucet Google One nebo jak se to jmenuje?

Netuším, jestli je pro to něco potřeba, spíš ne. Dodatečné rozmazání pozadí se samozřejmě udělat dá, koneckonců i to "nativní" rozmazání pozadí je vlastně dodatečné, není to velikostí snímače, ale čistě postprocessingem. Osobně mi to přijde nepřirozené na každém telefonu, stejně je vždycky aspoň trochu na hranách objektu vidět, že to není přirozená fotka, ale dodělávané rozmazání.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš S. 18. 3. 2024 14:58

ladisg:

Kdybych se řídil tím, co se píše na netu, tak bych si Pixel 8 taky nikdy nekoupil :-). Jak ti psal už Dzejn Dočk, objednej a máš 14-ti denní lhůtu na vrácení. Myslím, že budeš velice mile překvapen a výdrž tě rozhodně trápit nebude ;-).
Tomáš S.
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 18. 3. 2024 16:01

Kup si raději Ultru, pokud ti jde o výdrž.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 18. 3. 2024 16:02

Mr.Scully píše:
kultus píše:Da se dodatecne roznazani pozadi udelat na Pixelech v google fotkach zdarma nebo zase potrebuji placeny ucet Google One nebo jak se to jmenuje?

Netuším, jestli je pro to něco potřeba, spíš ne. Dodatečné rozmazání pozadí se samozřejmě udělat dá, koneckonců i to "nativní" rozmazání pozadí je vlastně dodatečné, není to velikostí snímače, ale čistě postprocessingem. Osobně mi to přijde nepřirozené na každém telefonu, stejně je vždycky aspoň trochu na hranách objektu vidět, že to není přirozená fotka, ale dodělávané rozmazání.

Jde mi o to, ze ted na S21+ mam ty "zajimave" funkce v Google fotkach zamcene s odkazem na placeny Google One...tak jestli nahodou nemaji majitele Pixelu tyto funkce zdarma, o vetsi uloziste mi nejde.
Jak jsem psal na tom videu bylo videt, ze detail a detekce objektu resp. separace od okoli byla uplne o necem jinem pokud se udelala az v google fotkach a ne pri foceni v Portretnim rezimu.

Normalne fotim s fuji XT3 a svet.skly takze vim, ze to u mobilu neni velikosti snimace ;) , ale na decka nestiham dobehnout ani ty 2m a proto cim lepsi fotak v mobilu (samozrejme s rozumnou cenovkou) resp. portretni mod tim lepe. Dneska jsou ty rezimy nekde jinde nez u S21+ nebo Mate 20 Pro co jsem mel predtim. Kdyz se to s efektem neprezene a pristroj nepodela detekci hran tak je to porad lepsi i na S21+ nez ploche foto a na momentky to staci. Na upravu fotek pouzivam Lightroom, ale ani tam neni detekce hran tip-top, ale verim ze to vylepsi je to spis novinka. Stejne jako v LR vylepsili odsum kde se clovek i s mobilem dostane na radove jinou tridu fotek co se TK tyce.

Takze abych se vratil k puvodni otazce, muze mi prosim nekdo rict jestli jsou premiove funkce v google fotkach (HDR, portretni mod, rozmazani pozadi,...) pro majitele Pixelu zdarma nebo je nutne zaplatit za clenstvi v Google One?

PS: zde odkaz na to video, snad to neni fake...https://m.youtube.com/watch?v=ibNpvoFWb ... e=emb_logo
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 3. 2024 16:45

Podle internetu je na tyhle úpravy potřeba mít Google One NEBO Pixel telefon. Takže teoreticky je to pro majitele Pixelu zdarma. Ale potvrdit to neumím, mám Pixel i Google One :D
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 18. 3. 2024 19:17

Aha, tak snad to potvrdi nekdo jiny. Moc se za to sice neplati, ale komu se chce, ze... Diky.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Redswift 18. 3. 2024 19:26

Mělo by to být pro Pixel telefon zdarma. Já mám Pixel i Google One, přítelkyně Pixel bez a nabídka je stejná.
Alcatel OT Easy, Nokia 3310, Siemens MT50, Siemens M65, SE K750i, SE K800i, Samsung Galaxy S, LG G2, LG G6, Xiaomi Mi Note 10 Pro, Pixel 7
Redswift
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 18. 3. 2024 19:32

OK dik bylo by to i logicky, ale po tech letech uz u technol.firem kolikrat ani logiku necekam. Tak pixelaci asi plati jen za to uloziste. A nezkousel to nekdo jen tak ze zvedavosti?
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod foto1977 18. 3. 2024 22:05

kultus píše:Aha, tak snad to potvrdi nekdo jiny. Moc se za to sice neplati, ale komu se chce, ze... Diky.

Ahoj, mám "malý" Pixel 8 a ty funkce tam mám také. Google One si neplatím.
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 19. 3. 2024 14:44

OK diky tak to muzem uzavrit...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod HonzaM77 26. 3. 2024 11:50

Zdravím, mám dlouhodobě problém s používáním "DualSIM" na telefonech PIXEL 7 PRO a nyní i na 8 PRO. Mám eSIM T-Mobile a klasickou SIM O2 a velmi často se mi stane, že nefunguje vzájemné přesměrování na druhou SIM, pokud hovořím, často se volajícím stává, že nemají vůbec žádný tón a já se vůbec nedozvím, že mi někdo volal... Narazil jsem, že už se s tím někdo setkal, ale žádné "řešení" jsem nenašel... Není v tomto nějaký posun? Co by mohlo pomoci?
HonzaM77
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka