Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 9. 5. 2024 06:40

Smartphony Google Pixel dobývají český trh. Jen u O2 k nim zákazníci dostanou tarif O2 TV HBO a Sport na 6 měsíců zdarma

https://www.o2.cz/spolecnost/tiskove-ce ... icu-zdarma

Původně se hovořilo, že ten operátor bude Vodafone, že by je O2 přeplatil ?

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Koubele777 9. 5. 2024 20:38

Ahoj,

mám Pixel 8 cca 3 měsíce, jsem s ním spokojený, ale minulý týden mi začal nějak blbnout displej - cca 2x za den mi displej začne problikávat jakoby zeleně, a je vždycky potřeba telefon zamknout a znovu odemknout.

Hledal jsem na cizích fórech, no a zjistil jsem, že se to dost řeší na oficiálních fórech, a zároveň i třeba na redditu, že s tím uživatelé taky mají problém (např zde https://www.reddit.com/r/GooglePixel/co ... creen_bug/).

Setkali jste se s tím někdo a netušíte, co s tím?
Koubele777
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod foto1977 9. 5. 2024 20:59

Ahoj já mám Pixel 8 také cca 3 měsíce a zatím vše ok,displej super bez vad.
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 9. 5. 2024 21:16

Pokud to displej problikává, moc s tím neuděláš. Bude to vadný HW. Reklamace.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomoto 12. 5. 2024 08:52

Ahoj, mám pár otázek na zkušené borce.
Koupil jsem pixel 8 pro a manželka má malou S24 od samsungu, takže trošku srovnávám a po prvním wou efektu při vybalení pixelu začínám malinko střízlivět a potřeboval bych poradit co a jak.
První zapnutí, displej krásný, moc hezky udělané menu, přetáhnutí dat z minulého telefonu, vše na jedničku, super!
Telefon trochu velký, ale to se vědělo. Pár dalších kliků a při datlování do telefonu mi hlavně v prostřed displej přijde dutý, rozhodně není tak pevný a bitelný jako samsung, spíš mi telefon přijde víc takový plastový?? Potvrdí někdo?
Jsem zvyknutý telefon vypínat dvojtým poklepem, to jsem se dočetl, že tu nelze, ale v menu je položka nabídku usnadnění přístupu(panáček) a po rozbalení je tam ikona obrazovka uzamčení, ta asi nejde vytáhnout na domovskou obrazovku??
Boční pomocná lišta se zkratkami, co se vytahuje z prava(měla i motorola s čistým androidem), tam jsem měl třeba kalkulačku, galerii atd, taky nelze nastavit??
Zkusil jsem i v rychlosti porovnat fotky, videa a je to tak šul nul. jednou je lepší pixel(ten má věrné barvy), jindy samsung. Ale u videa mi přijde že samsung vede, hlavně co se týče záznamu zvuku!
Umělá inteligence je fajn u fotek, ale u videa se mi nezobrazuje, ani jsem nenašel tu funkci pro vyčištění zvuku? Asi blbě hledám, nevím....
Díky za rady, zkušenosti, nasměrování co a jak.
Tom
tomoto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alpenflair 12. 5. 2024 09:48

Co se týče displeje tak je pravda, že je celkem tenký - nicméně dle hodnocení na dxomark, se jedná o jeden z nejlepších panelů na trhu se skvělou svítivostí nebo třeba haptickou odezvou. Po půl roce používání bez krycího skla téměř bez (vlasových) škrábanců.

Fotooaparát jednoznacne lepsi pixel, poznate hlavne v horsich svetelnych podminkach.

Boční pomocnou lištu zapnete právě v ,,přístupnosti,, nabídka usnadnění přístupu. Mate tam i zámek obrazovky.

Pokud chcete zamykat pouze jedním kliknutím, tak existuje celá řada aplikací, kde po udělení přístupu kliknutím na ikonu telefon zamknete: např tato funguje dobře https://play.google.com/store/apps/deta ... lockscreen
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod tomoto 12. 5. 2024 10:42

Jo displej chválím, šlo mi o ten divný dutý zvuk na který nejsem zvyklej. Lištu se mi podařilo zapnout kliknutím na panáčka, rozbaluje se zdola, neumím ji dát na bok, zkratky co tam jsou(ano i obrazovka uzamčení) nejdou vyměnit??
Co se týče úpravy videa a třeba toho čištění zvukové stopy??
tomoto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alpenflair 12. 5. 2024 15:08

No ja se tedy predem omlouvam, tyto veci vubec nepouzivam nicmene lištu si mohu přesunout kam chci, staci na ni podrzet prst a presunout. Naopak zkratky se mi prohazet nepodarilo. Cisteni zvukove stopy jsem nasel kdyz v aplikaci fotky klepnete na upravit a tam vyberete audio... Je tam primo vycistit šum, nebo řeč(popripade zduraznit)
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 14. 5. 2024 05:17

Novacek05 píše:Na Alze je teď pro členy Alza Benefit ještě sleva 22-24 % na Pixel 8 (128 Gb Obsidian nebo Hazel), v černé tak vyšel pod 12 000. Dost možná to je chyba, chtěl jsem kupovat později, ale za tuhle cenu jsem to tam nemohl nechat.

Tak chyba to asi byla, už je přes 16 v programu Gold. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod strny88 14. 5. 2024 05:31

Kdo koupil neprohloupil. Ceny jsou za pixely i po odečtení slevy vyšší než před vystoupením na cz trh :-D
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod glock69 14. 5. 2024 15:26

Můžu na pixel stáhnout apku z AppGallery? Potřebuji apku Zdraví k hodinkám...
glock69
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 14. 5. 2024 15:57

Samozřejmě že můžeš.
Je potřeba aplikacím stáhnout mimo Google play. Nejspíš ze stránek Huawei.
Odsouhlasit, že jsi si vědom rizik s tím spojených a aplikací nainstalovat.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vojta66 17. 5. 2024 07:54

Nevěřil jsem, ze se to stane, ale stalo se. Včera jsem zakoupil P8 Haze 256 na Datartu za 11.219 Kč. Datart svůj zjevný bug ze začátku prodeje ustál prsama a dodal to. Mám na prodej P7 128 bílý , kupován v Mironetu před 5 ti měsíci. Dvě super pouzdra k tomu (Spigen/Nilkin). Jako nový. Kdyby snad někdo měl zájem. Na ceně se dohodneme.
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 17. 5. 2024 07:59

To máš kliku, mně P8a za 6900 zrušili druhej den objednávku, pokud by to vyšlo, byl by za 6900-3800 = 3100 :) Škoda no.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Robert.Hujer 17. 5. 2024 08:18

vojta66 píše:Nevěřil jsem, ze se to stane, ale stalo se. Včera jsem zakoupil P8 Haze 256 na Datartu za 11.219 Kč. Datart svůj zjevný bug ze začátku prodeje ustál prsama a dodal to.

Jsem na tom stejne, jen jsem trochu zmaten, ze na krabicce (dolni strana) je model GPJ41, coz bych rekl ze je verze 128GB. Nicmene na spodni strane krabicky je prelepen stitek s nazvem modelu a verze 256GB. Zatim jsem nerozbalil (neni cas), tak snad to bude OK.
Muzes zkontrolovat, ze to mas na krabicce stejne a ze mobil je opravdu 256GB? Dik
Robert.Hujer
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka