Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kapr99 1. 7. 2024 07:31

No ja se bavim prave jen o teleobjektivu. U hlavniho je to ok. Mne to prave prekvapilo pac S24U ma horsi svetelnost ale ten zoom(vecer) je tam podstatne lepsi. Pixel proste ujede pri naslednym prechroustani a udela fakt extra osklivou fotku.

Vecer/horsi podminky tam je to proste bida a pritom by nemela byt.

WB je oproti S24U taky casto horsi. Ty barvy jsou nekdy az moc studene a naopak kdyz je sero tak telefon zase vyzene svetelnost a scena je daleko svetlejsi nez ma byt.
Napr kdyz jsem byl v podvecer v zime a snezilo a bylo uz malo svetla tak telefon to vyfotil tak jak kdyby svitilo pomalu jeste slunicko. To same u nas doma kdyz sviti jedna lampicka tak to vypada jak kdyby svitilo hlavni.

Jasne je to takova "deformace" kor kdyz ma clovek tyhle dva telefony vedle sebe ale fakt mi pripada ze ani jeden nefoti jak bych chtel :-D
Samsung obcas strasne ujede a docela casto ma na fotkach sum i kdyz by ani omylem byt nemel.
Zase ma lepsi zoom (hlavne vecer) a to podani barev/teploty je takovy vernejsi(mam nastavenou jen stredni optimalizaci...prijde mi prave ze ty fotky jsou pak realnejsi)

Pixel ma zase za mne nejvic konzistetni fotak a malo kdy ujede nebo tak. Siro je vazne super a zoom pres den je obcas lepsi nez na Samsungu.

No jsem zvedavej co predvede Pixel 9 Pro pac na neho se tesim.
Mit 5x zoom v mensim tele bude fajn.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod foto1977 3. 7. 2024 10:18

Ahoj, plánuji na dovolenou k moři letos poprvé nebrat bezzrcadlovku, ale vše odfotit s Pixel 8.
Jde mi o focení do RAW, respektive následné úpravy.
Používáte někdo nějaký freeware soft na editaci rawů z Pixelu? Mám placený DxO Photolab 6, ale ten rawy z Pixelu nepodporuje.
Předem děkuji za vaše tipy Michal
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 3. 7. 2024 10:31

Photopea to neumí? :-D Jen se ptám ze zvědavosti....
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 3. 7. 2024 10:35

Já používám Camera Raw, ale to je placené... nicméně jakkoliv se samozřejmě z RAWu dostane nejvíc detailů nebo se snadno upraví WB, tak na běžné dovolenkové fotky jsem zjistil, že bohatě stačí JPEG, protože třeby HDR apod. z toho dostane mobil svými algoritmy líp, než jsem schopný já dostat z RAWu, i když stáhnu světla na minimum a stíny na maximum. Kolikrát dělám dvě minuty úpravy, pak to srovnám s JPEG přímo z mobilu a kromě detailů, které v JPEG pochopitelně chybí, tak ten JPEG vypadá barevně i dynamicky líp, takže na RAWy poslední dobou už kašlu :-D
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 3. 7. 2024 19:34

Díky za info...
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 6. 7. 2024 07:26

Zeptam se asi jako deb*l ale Pixel 8 Pro se "neumi" nabijet pomaleji?
U Samsungu jsem mel rychle nabijeni vypnute. Tady nic takovyho krom adaptivniho nabijeni nemam.

Telefon vlastne porad chce nabijet extra rychle coz uplne nepotrebuju (nabijim ho vecer)
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod haens 6. 7. 2024 10:17

to nemáš nějakou slabší nabíječku?
Samsung S23
haens
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 6. 7. 2024 14:01

To vubec neni debilni otazka. Naopak, bracho! O tomhle se na redditu mluvi uz dlouho. Stacilo aby Google pridal do notifikaci nebo nastaveni\baterka nakej prepinac na rychle rsp. pomale nabijeni. Bohuzel trend je naprosto opacny. Google se snazi uz leta vsechny moznosti z nastaveni odstranit. A to ze dvou duvodu: chce mit vsechno pod placem a vetsina uzivatelu sou holt BFU takze je ochranit i sami pred sebou.

Vysledkem pak je, ze mame nakou automatiku ktera nefunguje nikomu. Jako adaptvni nabijeni... Kdo ma rutinu jinou nez vstavat 6:30am aby stihl odvizt haranty do skoly nez v 9 zasedne v kanclu a nabiji od cca 10pm celou nic, tak ma smulu.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 6. 7. 2024 15:06

Když pominu, že na pomalejší nabíjení stačí vystřídat pár nabíječek (každá nabíjí jinak rychle, protože Pixely jsou trošku vybíravé), tak mi trochu uniká smysl - jasně, dřív se říkalo, že rychlejší nabíjení může škodit baterii, to už víceméně bylo vyvráceno, škodí leda tak zahřívání při skutečně extrémně rychlém nabíjení, což u Pixelu moc nehrozí, zas takovej rychlík to není...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kapr99 6. 7. 2024 15:12

Slabsi nabijecku mam ale mam zapojeny veci v takovym budniku kde uz neni misto a "nechce" se mi menit sem tam...kor kdyz z tyhle nabijim vic veci :-)

Jo ja taky nechapu proc to tam neni...prave jsem zil v tom ze je to vsude jak na Samsungu ze se nabiji pomalu ale v nastaveni je i rychlejsi.

@Mr.Scully: jo takze je to i tak ok? Ja nenabijel nikdy rychle...jen kdyz jsem to fakt parkrat za rok potreboval a telefon se pritom docela zahral.
To same Pixel...taky se docela zahreje tak proto si rikam jestli je to ok kdyz to realne nepotrebuju :-)
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 6. 7. 2024 15:54

Vzhledem k tomu, že denně vstávám "až se probudím", tak nabíjím vždycky normálně (tedy ne tím adaptivním, které jede pomalu, aby bylo na sto procentech ráno při probuzení budíkem) a nikdy jsem nepozoroval problém, natož snížení kapacity, ale může to být tím, že mám u postele normální nabíječku, která není zrovna nejrychlejší. Já o tom googloval docela dost a neměl jsem pocit, že by rychlé nabíjení automaticky znamenalo po čase zhoršení kondice baterky, všude se shodovali spíš v tom, že by člověk během nabíjení třeba neměl hrát hry, protože pak se to fakt může zahřát na teploty, kdy to už na kondici baterie nějaký vliv mít může...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod somedude 6. 7. 2024 16:13

U Pixelu do ty rovnice jeste vleze ten fakt ze maj telefon podporovat 7 let. Tudiz by mel i 7 let vydrzet v rozumnem stavu. To je trojnasobek nez na kolik dimenzujou feny cinani.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 7. 7. 2024 11:29

Teoreticky, prakticky si telefon sedm let nechá jedno procento lidí... u baterky máš stejně garantovanej určitej počet cyklů, že prostě 1000 cyklů znamená pokles na 80-85% kapacity. Za sedm let už těch cyklů bude poněkud víc :-)
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TheBaal 10. 7. 2024 14:33

Zdravím, prosím help jak fotit blesky u Pixelu 8Pro.
V noci to jde pomocí astrorežimu, ale co ve dne? Dlouhá expozice mi jde v manuálu nastavit maximálně na 16 vteřin.
Předem díky za info.
TheBaal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nuttella 12. 7. 2024 20:53

Hezký den všem, můžu mít dotaz na majitele Pixelu 8 (Pro), dá se nastavit v menu (nastavení) probuzení telefonu a jeho uzamčení poklepáním na displeji jako to má Samsung? Dá se nahrát více eSIM a přepínat mezi nimi? Uvažuju o koupi 8 Pro, snad klesne cena po uvedení dalšího Pixelu 9. Děkuji za odpovědi.
Nuttella
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka