Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod milans74 24. 11. 2024 13:42

Kde sa to nastavuje ?
milans74
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 24. 11. 2024 14:17

Nastavení- baterie - spořič baterie - adaptivní baterie
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 24. 11. 2024 14:20

Ale tak staci vyjmout jen tu jednu appku, u ktere ti to vadi.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 24. 11. 2024 14:20

Ne, je to funkce k ničemu, takže lepší rovnou vypnout. Nepřináší to žádnou znatelnou výdrž navíc.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 24. 11. 2024 16:31

Presne tak a taky to schovaji pod Battery saver, uplne naspodek, malym pismem a jeste rozkliknout sipku, aby clovek zjistil co to udela. Vubec to google neudelal schvalne, aby byla hned po koupi nizsi spotreba...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 24. 11. 2024 17:10

Naopak, hodne to prodluzuje vydrz baterie, to jsem poznal hlavne na Samsungu, po kazde OTA aktualizaci na novy android mi klesla vydrz baterie a vratila se zpet az kdyz se baterie adaptovala, tedy system zacal optimalizovat spustene aplikace.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 24. 11. 2024 17:23

Ne, neprodluzuje, nejednou vyzkouseno. Nesmysl omezujici vykon a jeste opozdujici notifikace. Stejny nesmysl jako adaptivni nabijeni.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 24. 11. 2024 18:32

Jirkash píše:Tyhle "vylepšení" vypínám a kontroluji hned při prvotním nastavení po koupi. Navíc je tam napsané, že to může zpozdit notifikace. Stejně tak nesmyly typu adaptivní dobíjení atd.

Adaptivní dobíjeni používám a jsem spoko. V noci se probudím, mám 80% a odpojím od nabíječky, když mě čeká náročný den, nechám dobít do plna. Těším i na možnost nastavit rovnou do kolika chci nabít tel.

-- 24. 11. 2024 18:33 --

aaaa píše:Naopak, hodne to prodluzuje vydrz baterie, to jsem poznal hlavne na Samsungu, po kazde OTA aktualizaci na novy android mi klesla vydrz baterie a vratila se zpet az kdyz se baterie adaptovala, tedy system zacal optimalizovat spustene aplikace.

zatím nevím, uvidím třeba za týden jestli poznám změnu :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 24. 11. 2024 19:08

Je uplne jedno, jak se telefon dobíjí. Samsung neustále dobijen rychlým nabijenim do 100% a baterie byla na vymenu az po 4 letech, takze asi tak. Změnu u adaptivní baterie nepoznáš, vyzkoušej a uvidíš.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 24. 11. 2024 20:33

No vida, to jsem netušil a ani nevěděl, že toto nastavení u spořiče je. Také jsem měl poslední dobou opožděné některé notifikace a nevěděl proč.
Takže právě vypnuto, ale adaptivní nabíjení nechávám zapnuté, protože si myslím že je dobré když si to telefon hezky rozloží na celou noc a plně nabito je až ráno.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 24. 11. 2024 20:44

Jirkash píše:Je uplne jedno, jak se telefon dobíjí. Samsung neustále dobijen rychlým nabijenim do 100% a baterie byla na vymenu az po 4 letech, takze asi tak. Změnu u adaptivní baterie nepoznáš, vyzkoušej a uvidíš.

Zatím to vypadá, že to padá rychleji. Mám pořád zaplou hru Ingress, takže možná není tak omezená a vezme si :-)

Někdo to nemusí poznat někdo jo - každý má jiné využití, jiné aplikace a jiný počet app pořád v paměti. Někdo killuje app někdo ne.. Někdo kdo nepoužije kecálky a jiný která má FB,Whatsapp, Telegram atd to bude mít taky rozdílné....no zatím jen hádám. Budu sledovat :-D

Každopádně mi notifikace chodí pořád, což zrovna u online hry je dost fajn :D

-- 24. 11. 2024 20:51 --

lada t5 píše:No vida, to jsem netušil a ani nevěděl, že toto nastavení u spořiče je. Také jsem měl poslední dobou opožděné některé notifikace a nevěděl proč.
Takže právě vypnuto, ale adaptivní nabíjení nechávám zapnuté, protože si myslím že je dobré když si to telefon hezky rozloží na celou noc a plně nabito je až ráno.

Jojo já to aktivoval a zapomněl na to :-D Pak dej vědět jestli ti to s opožděnými notifikacemi pomohlo :-)

Yop, adaptivní nabíjení je 100% dobré, testoval jsem to na 6x 18650 a 2x Mi scooter pro 1
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 24. 11. 2024 21:22

Adaptive battery (Adaptivní baterie) je vestavěná funkce, která využívá umělou inteligenci ke sledování aplikací, které nepoužíváte tak často. Postupem času se je naučí a bude automaticky omezovat činnost těchto nepoužívaných aplikací na pozadí, čímž bude bránit vybíjení baterie.

Je to tak malý vliv, že je nesmysl se škrtit.

Jinak adaptivni dobijeni ma prodlouzit zivotnost/opotrebeni baterie. Odzkouseno na vice modelech, bez teto funkce se zadne zkraceni vydrze/degradace baterie nekona, opotrebeni baterie i po 4 do 20%. Tohle se kdysi zkouselo u notebooku Thinkpad a jinych pracovnich notebooku ProBook a dalsi a baterii to stejne nijak zvlast vydrz/opotřebení neprodlouzilo oproti notebookum bez teto funkce. A stejné jako u prvního, přínost tak malý, že je nesmysl se škrtit.

Ale psychika děla hodně.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 25. 11. 2024 08:23

Ne, není to jedno.
Zkoušel jsem to s 18650. Stejný výrobce, stejná šarže, 6ks. Udržování mezi 20-80 je pro životnost lepší. Rozdíl po 700 cyklech byl cca 12%. Xiaomi mi note 10 pro, udržovaný v tomhle stavu má doteď velmi solidní baterii. Dlouhodobé skladování radši na 70%.

Doma mám 2 koloběžky Xiaomi 1Pro. Stejné baterie (díval jsem se dovnitř) Jedna v režimu, kdy byla na 100% chvíli. Typicky pár hodin. Poté odpočívala na 75-80%. Nevybíjená prakticky pod 20%. Druhá 1-3 dny na 100%, pod 20% se prakticky taky nepodívala. Po 3500km je rozdíl cca 5km v dojezdu. Což je SAKRA hodně velký rozdíl. Jestli ujedu 24km nebo 19km.

A tvrdí to í výrobci mobilů, PC (už před 15lety se mi ntb nabíjel automaticky na 95%), el. aut, powerbanek atd..... Myslím, že oni vědí dobře. počítám, že ty nebudeš mít nic na potvrzení tvého tvrzení, že?

a hlavně, proč to nabíjet na 100%, když mi stačí 80 a jsem si 100% jistý, že baterii to prospěje? :-D Nedává význam to cpát na 100%.

BTW: teď jsem koupil předváděčku EV6, měl jsem sebou odborníka na baterie a ten sám říkal, že rychlo nabíjení plus nabíjení do plna a setrvání tam, klidně jen den se projeví rychlejší degradací. I baterie mají ukazatel "jak se ke mě choval majitel". První rok dva bývá poměrně velký rozdíl v degradaci, pak se zmenšuje. Dal příklad, dvě stejně ojetá auta a jedno bude mít 94%, Druhé 88% při cca stejných km a letech...

Takže s tvým názorem nesouhlasím, věřím mému testování, zkušenostem a tomu co říkají odborníci. Tvůj názor respektuji a nehodlám ho vyvracet, třeba se mýlím já.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 25. 11. 2024 08:38

Mě praxe mě ukázala, že je to jedno. ;-) Proč to nabíjet na 80%, když mohu na 100%.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 25. 11. 2024 10:00

1. protože životnost, mě praxe a testy ukázaly, že je v tom pro mne zásadní rozdíl. Potvrzeno lidmi, kteří se tím živí.

2. proč nabíjet na 100, když mi stačí s rezervou 80% a den zakončím s 20-30%? NA 100 nabíjím, když vím, že mě čeká náročný den. Kdybych třeba mohl nabíjet co 2 den, pak klidně nabiju pokaždé do plna ale tak či tak nabíjím každý den. Dělám to tak roky, telefony pak dávám v rodině a ty je další roky spokojeně používají aniž by baterka byla KO.
Dzejn Dočk
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka