Google Pixel 8a

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 13. 5. 2024 16:25

Recenze Google Pixel 8a: spíše tažný kůň než vymodlený jednorožec

https://smartmania.cz/recenze-google-pixel-8a-spise-tazny-kun-nez-vymodleny-jednorozec/

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 14. 5. 2024 05:05

Dostupný Google Pixel 8a se v davu neztratí, čím na nás udělal dojem?

Záda tentokrát nejsou skleněná, imitace skla je však na velmi vysoké úrovni
Novinka krásně padne do dlaně a nabídne takřka vlajkovou odolnost
Hlavní rozdíl oproti Pixelu 8 spočívá v tloušťce rámečků okolo displeje

https://mobilenet.cz/clanky/dostupny-google-pixel-8a-se-v-davu-neztrati-cim-na-nas-udelal-dojem-vcetne-videa-50349

Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Lenny__ 14. 5. 2024 08:49

Jen tak btw, 8a se to zřejmě týkat nebude, ale google má naprosto tragickou softwarovou podporu. Teď např updatem z 03/24 naprosto dojebali firmware modemu u všech aktuálních Pixelů (do 7) a oprava stále není dostupná přes OTA.

V reálu to vypadá tak, že se vám nikdo nedovolá a nedozvíte se to. SMS chodí s několikhodinnovým zpožděním, pomůže jen restart... a za pár dní se problém opakuje (náhodně)

Mám 7a. stalo se mi to několikrát. Naštěstí si umím ručně nainstalovat u nás nevydaný update (dali ho ven jen pro Verizon US) - a lidi na supportu/productforums naprosto ignorujou.

https://issuetracker.google.com/issues/332748491?pli=1
Lenny__
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BukCZ 14. 5. 2024 08:59

... bohužel musím konstatovat, že Pixel 8a je na fotkách sice "hezký", ale v reálu je dost odfláknutý. Široké rámečky displeje jako před 10 lety, záda nenavazují plynule na obvodový rámeček (prostě je tam cítit hrana), reakce telefonu taky nejsou "kdovíjaké" a to ještě prakticky nic nevíme o "skrytých chybách". On ani ten displej jako takový není nic moc vzhledem k ceně necelých 15 tis. Kč. Procesor je "na pováženou". Cena pak obecně naprosto neodpovídá tomu, co dostanete. Lákadlem je tak snad jen 7-mi letá "podpora", ale už po 4 letech stejně "zemře" baterie a opravdu jsem zvědavý, kdo a kde vám prodá novou. Btw. kdo má dotykový mobil 7 let? Nikdo, resp. je to naprosté minimum spotřebitelů.
BukCZ
Junior

Odeslat příspěvekod dr.spiritus 14. 5. 2024 11:12

Jenž pokud chceš čistý Android a zároveň nechceš číňana, moc mozností nemáš. Vlastně žádnou, protože Sony Xperia 10 V je, no, jak to říct a zůstat diplomat... :D Pomalý a zastarávající telefon. Takže přes všechny Tvé (v mnohém oprávněné) výhrady vlastně jde o nejlevnější použitelný mobil s čistým Androidem a s jistotou aktualizací. Já už si jenom hodím korunou, jestli Pixel 8a, nebo Pixel 8, pročko nechci, nevyužil bych ho.
dr.spiritus
Junior

Odeslat příspěvekod BukCZ 14. 5. 2024 12:08

... "nečínské" alternativy k Pixel 8a, jehož "standardní cena" začíná na opravdu šílených 14.490,- Kč samozřejmě jsou, byť ano ne v takovém množství. Nebavím se o "drahých telefonech" s cenou kolem 20 tis a výš, jako je Pixel 8 a pod. Co třeba Nothing, HTC, Nokia, jako zástupci levných solidních telefonů? Btw. s tím "strachem ze všech čínských telefonů" je to jako se strachem s ze všech polských potravin. Je to stejně iracionální. Jasně, reklamy a zcela banální bezpečnostní chyby v "domácích" aplikacích Xiaomi, POCO a Redmi jsou ......, ale opravdu jsou na tom všichni takhle špatně?
A z hlediska výrobního provedení a "uživatelského zážitku" a bych zcela jistě radši "skousl " Samsung nadstavbu v Galaxy řady A nebo M než "čistý" android v GP 8a.
Ale naštěstí žijeme v zemi, kde můžeme mít každý jiný názor a přitom na sebe nebýt oškliví.
BukCZ
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 14. 5. 2024 13:45

Prave jsem se docetl, ze jako majitel Pixelu si nezavolam, neprijde mi sms.. Diky za varovani :D
Nejaka alternativa za 11000 se stejnym fotakem a SW podporou?
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 5. 2024 14:18

dr.spiritus píše:Jenž pokud chceš čistý Android a zároveň nechceš číňana, moc mozností nemáš. Vlastně žádnou, protože Sony Xperia 10 V je, no, jak to říct a zůstat diplomat... :D

ještě Motorola nabízí čistý android :hm
3 verze androidu, 4r security update
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 14. 5. 2024 14:49

A ještě T Phone 2 nabízí čistý Android. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod P3p3k 14. 5. 2024 15:23

Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Alpenflair 14. 5. 2024 16:16

Motorola je čistá Čína - vlastní jí od roku 2011 Lenovo. Americké zůstalo pouze původní jméno. A já nikoho z Asie nehodlám podporovat - alespoň marži pošlu jinam
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod dr.spiritus 14. 5. 2024 17:06

BukCZ píše:... "nečínské" alternativy k Pixel 8a, jehož "standardní cena" začíná na opravdu šílených 14.490,- Kč samozřejmě jsou, byť ano ne v takovém množství. Nebavím se o "drahých telefonech" s cenou kolem 20 tis a výš, jako je Pixel 8 a pod. Co třeba Nothing, HTC, Nokia, jako zástupci levných solidních telefonů? Btw. s tím "strachem ze všech čínských telefonů" je to jako se strachem s ze všech polských potravin. Je to stejně iracionální. Jasně, reklamy a zcela banální bezpečnostní chyby v "domácích" aplikacích Xiaomi, POCO a Redmi jsou ......, ale opravdu jsou na tom všichni takhle špatně?
A z hlediska výrobního provedení a "uživatelského zážitku" a bych zcela jistě radši "skousl " Samsung nadstavbu v Galaxy řady A nebo M než "čistý" android v GP 8a.
Ale naštěstí žijeme v zemi, kde můžeme mít každý jiný názor a přitom na sebe nebýt oškliví.

Nikde jsem, tedy alespoň pokud vím, nepsal nic o strachu z čínských mobilů. Ale prostě nemám Čínu rád, to je celé. A nadstavbu Samsungu také ne, nelíbí se mi. A o tom to je, že si každý může vybrat, co mu vyhovuje.
dr.spiritus
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 25. 5. 2024 17:18

Telefon mám pár dnů, koupil jsem ho s tím, že nahradím Pixel 7, ale jsem nepříjemně překvapenej. P8a je horší naprosto ve všem kromě reproduktorů, hraje o poznání kvalitněji. Opět zahřívání jal kráva, baterka oproti sedmičce horší, čitelnost na slunku o parník horší. Je fajn, že má možná víc nitů, ale leskne se jak zrcadlo, takže čitelnost hrozná, oproti tomu vypadá sedmička jak kdybych měl před sebou vytištěnej papír. V ruce působí zcela obyčejně, i když ten matný plast je fakt super na používání. Tak jak se u levných telefonů řeší, že ten plastový rámeček je k nerozeznání od hliníku, tak tady bych zase váhal, jestli ten hliník není plast :) Oproti tomu je Samsung A55 naprostá top vlajka. Takže asi zůstanu na sedmičce a tenhle budget půjde pryč.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 26. 5. 2024 09:22

Univerzální střední třída se skvělým foťákem. Test Google Pixelu 8a

Google v Česku konečně začal oficiálně prodávat své smartphony Pixel. A kromě klasických modelů Pixel 8 a 8 Pro přišel rovnou i s cenově dostupnější novinkou 8a. Ta má sice oproti dražším sourozencům nějaké ty ústupky, ale shodný technický základ znamená, že je to jeden z nejlepších smartphonů střední třídy. Obzvlášť pro ty, kteří chtějí špičkový fotoaparát.

Zdroj: https://www.idnes.cz/mobil/telefony/goo ... lefony_vok

Jak fotí?
Prostě skvěle. Pixely patří na poli fotomobilů k tomu nejlepšímu, a i když Pixel 8a nepoužívá ten nejlepší fotografický hardware, tak má stále nad většinou soupeřů náskok. Je vidět, že to, co se Google naučil v oblasti zpracování fotografie, je vlastně důležitější než hardware samotný. Pixel 8a totiž používá relativně obyčejný a poměrně malý čip s rozlišením 64 megapixelů, který je zastaralejší než u mnoha konkurentů. Ale výsledky jsou s ním daleko lepší než u většiny soupeřů. Software má prostě obrovskou sílu.
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Předchozí stránkaDalší stránka