Google Pixel 9/Pro - rumors před vydáním

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod panrt 2. 8. 2024 17:37

Tak to vypadá že Google bude nabízet stejnou akci jako Samsung kdy bude možné koupit vetší uložiště za nižší cenu. 749eur za 256GB Pixel 9.. Tak uvidíme zda bude i u nás.

-- 2. 8. 2024 18:37 --

https://www.notebookcheck.net/Google-Pi ... um=twitter

-- 2. 8. 2024 18:38 --

https://www.notebookcheck.com/Google-Pi ... 863.0.html

-- 2. 8. 2024 18:39 --

https://www.notebookcheck.com/Google-Pi ... 838.0.html V plné své kráse :D
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod orgáč 3. 8. 2024 01:35

Škoda, že je Google designem u Foldu 100 let za opicema.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 3. 8. 2024 05:31

Samsung ma 5 let naskok no, ale ten muze byt za rok u dalsi verze Foldu setreny.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 3. 8. 2024 07:33

DirtyKing píše:
orgáč píše:Rýha je menší a fakt to není nic, co by rušilo. Při práci s telefonem není vůbec vidět a při přejetí prstem to nevnímáš.

Přešel jsem z 15PM a řekl bych, že denní fotky jsou minimálně na stejné úrovni, v noci musím ještě vyzkoušet pořádně, ale rozhodně to není zatím rozdíl jako jet v Dacii a Audi A6...spíše jako jet v Audi A6 a BMW 5.

Jde mi o makro a zoom. A shutterlag? Protože většina mých foto za poslední dobu je pes v pohybu a třeba S24U je na to hrozná, to jsem viděl. Hlavní na statické snímky neřeším, tam v dané cenovce fotí všechno slušně a bez přímého srovnání neznatelné rozdíly.

Co cekas? Ze fold bude mit lepsi fotak nez ultra? Ne nema. Takze pokud ti nestacila ultra, fold to nezachrani. A ano, samsung je porad bida u fotek v pohybu, neni to ale shutter lag (to mininalne s24 uz ma vyreseno), ale obecne u samsung prioritizace delsi uzaverky - netusim proc, asi to jejich reseni sw/hw proste potrebuje pro pouzitelne foto vice svetla nez iphone/pixel reseni - to bude umet mozna rict nejaky fotograf. Obecne tedy, pokud fotis v pohybu (deti, zvirata) - bud iphone nebo pixel.
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 3. 8. 2024 10:24

Konečne tie ceny spolu s bonusmi nevyzerajú tak hrozne. Teraz len dúfať ze budú platit aj na Slovensku a nebude to zase ako s prichodom Pixel 8a...
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 3. 8. 2024 17:03

Jestli bude 9 256GB za 18 700 Kč, tak 8 128GB půjde tak na 10 900 Kč.

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod kultus 5. 8. 2024 07:24

majkom píše:A ano, samsung je porad bida u fotek v pohybu, neni to ale shutter lag (to mininalne s24 uz ma vyreseno), ale obecne u samsung prioritizace delsi uzaverky - netusim proc, asi to jejich reseni sw/hw proste potrebuje pro pouzitelne foto vice svetla nez iphone/pixel reseni - to bude umet mozna rict nejaky fotograf. Obecne tedy, pokud fotis v pohybu (deti, zvirata) - bud iphone nebo pixel.

Na tohle ti neodpovi zadny fotograf, spis vyvojove oddeleni samsungu. Minimalne hlavni fotomoduly jsou dneska HW na stejne nebo podobne urovni (velikost snimacu i svetelnost cocek), takze z HW IMHO neni duvod proc samsung aplikuje dvojnasobny cas nez konkurence. Tohle je problem postprocesu a SW jak ho maji vyladeny a muj nazor je takovy, ze samsung neumi tak dobre pracovat se sumem jako Google nebo apple a musi tedy jit na delsi casy aby nemusel jit nahoru s ISO. I tak se mi PP samsungu nelibi, moc patlaji a nici jemne detaily. Jen muj nazor, mam sice jen S21+ ale od samsungu jsem mel vetsinu telefonu a vyfotit neco co se hybe v interieru je katastrofa, venku samozrejme lepsi. Dalsi vec muze byt pouziti multiexpozice kvuli srovnani expozice snimku (a la HDR co se dnes hojne aplikuje).

A tomu co se stezuje na fotky za pohybu doporucuji zkouset fotit v Pro rezimu a nastavit kratsi casy, jen tak pro srovnani co z toho dostane za fotky. Na decka co mam doma je kolikrat i 1/200 malo a v interieri vyleze ISO i pres 6400 (podle aktualniho osvetleni). Fotim na fuji XT3 a treba oblibeny 35mmf2 a vidim co z toho APSC lezou za zasumene snimky, takze z nejakeho 1/1.3" bych toho stejne moc necekal. Ale zase lepsi zasumela fotka nez mazla. Pri foceni do RAWu se da diky dnesnim AI denoise programum dosahnout slusnych vysledku i z mobilu, ale komu se s tim chce delat, ze...
Naposledy upravil kultus dne 5. 8. 2024 07:34, celkově upraveno 3
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 5. 8. 2024 07:31

Je to tak
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 8. 8. 2024 17:19

Objednal jsem na Alze pouzdro Alzaguard pro Pixel 9 Pro. Řek bych, že v tom mají zmatek a jedná se o pouzdro pro Pixel 9 Pro XL. Zleva: Pixel 8 Pro, Alzaguard Pixel 9 Pro a poslední Pixel 5.
Na obalu pouzdra je uvedeno Pixel 9 Pro,
Obrázek
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod panrt 8. 8. 2024 17:29

Má to cenu kupovat teď? obal? když rozměry nemusí sedět.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod strny88 8. 8. 2024 18:52

Chtěl jsem si ošahat velikost.
Výrobci příslušenství mají makety pro výrobu příslušenství k dispozici.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DirtyKing 8. 8. 2024 19:02

Sedí to kolikrát i u iPhonu, kde se to fakt snaží co nejvíc do poslední chvíle skrývat. Tady je to profláklé už dost dlouho. Takže to, že to bude sedět hraničí s naprostou jistotou.
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 9. 8. 2024 18:16

Ja som bral z činy na 9 Pro a tiež poslali na XL, pisal som to o 2 stránky späť. Ale ze aj Alza to mi príde čudné :D
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 13. 8. 2024 08:27

Vlastní procesor od Googlu pro nové pixely má být zklamáním

https://www.idnes.cz/mobil/telefony/pro ... lefony_ada

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Hardy. 13. 8. 2024 09:27

strny88 píše:Chtěl jsem si ošahat velikost.
Výrobci příslušenství mají makety pro výrobu příslušenství k dispozici.

Makety možná, ale spíš rumour-based než ofiko od výrobce. Peak Design takto propálil X tisíc pouzder na iP15 Pro, protože se do poslední chvíle netušilo, že telefon bude mít tlačítko namísto přepínače.
Hardy.
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka