Vivo X100 Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Zajda993 28. 2. 2024 21:35

No já měl předtím S23 Ultra, Xiaomi 12 Pro, Huawei Mate 20 Pro a ty tak moc určitě necvakaly. A tohle Vivo nikde zatím vystavené v obchodě není, abych to porovnal s jiným kusem, zda to je normalní.

Jako musím se přidat a souhlasit s tím jak telefon suprově funguje a nikde jsem v systému nenarazil na žádné omezení a to jsem přecházel ze Samsungu. Jen to chtělo pár dní zvyku.

U foťáku jsem si nevšiml, že by to nějak moc ztmavovalo tmavá místa. Asi týden jsem fotky porovnával s mojí S23 Ultra, než jsem jí prodal a Vivo prakticky každou fotku mělo lepší ( jen selfie kamera byla o trošku lepší na Samsungu).
Je pravda, že ty odlesky třeba těch lamp v noci mě taky občas prekvapily a asi jsem čekal o malinko lepší, když to má to T* na čočkách. Ale celkově fotky bomba - makro, portréty s tím optickým zoomem, nebo třeba obloha zapadů a východů slunce...velkej luxus. A narozdíl od S23 Ultra umí fotit ostře i dítě ( tady je to vyjímka, že se fotka nepovede u Samsungu to bylo naopak)...
Zajda993
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 29. 2. 2024 01:25

Takhle, bez debat chrastí víc Huawei P30 Pro. Nemyslím, že by to byla chyba kusu. A pokud funguje OK, fakt bych to neřešil.

Možná jsem na něj zbytečně přísný a možná je to i tím, že jsem zvyklý na silnější hdr efekt a nejspíš i tím, že fotí s o něco "tmavší" expozicí, než jsem zvyklý. Nesrovnávám s ostatními telefony. Před koupí jsem projel neuvěřitelné množství testů v recenzích a na youtube a vcelku spolehlivě mě telefon přesvědčil v roli fotomobilu. Jen se nějak vnitřně těším na možné updaty, které by trochu vylepšily automatický režim (hlavně pak chování posuvníku pro změnu expozice)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod jackki 29. 2. 2024 20:48

Uvažuju mezi x100 pro a magic 6 pro. Je tak ta kvalita fotek kvalitativně rozdílná? Mě se líbí procesor, baterka, displej a sw podpora u magic 6 pro, ale zase nevím jestli to nebude až moc vykoupené kvalitou fotek.
jackki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod panrt 29. 2. 2024 21:53

Rozhodně Vivo, ten má lepší foťák, výkon je také suprový, a celkově je lepší. Sice má Si-Ca baterii ale výdrž je totožná s VIVO, displej jsou totožně kvalitní. Pokud bys používal Periscope tak má slabý 2.5x zoom.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod rajs 29. 2. 2024 23:14

No já bych to viděl trochu jinak ono se napíše spousta recenzí,a každý chválí své přeci jednoduší je oba zmíněné stroje osobně vyzkoušet a pak si vybrat aspon vidím c kupuji a co se týká fotek moc dobře víte že srovnávat něco co ještě není ani v prodeji s něčím co už proběhlo třeba již nějakým updatem je nefér.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 1. 3. 2024 01:29

jackki píše:Uvažuju mezi x100 pro a magic 6 pro...

Nevím jestli se tu najde někdo, kdo měl tu čest s oběma modely. Ale vyšla recenze Honoru na gsmaréně a i když to není 100%, většinou fotí stejná místa, tak je to jakés takés porovnání (lepší jak drátem do oka). Recenze na Vivo je tam také. V závěru recenze Honoru uvádí, že je to vyrovnaný výběr, ale pokud by šlo o foťák, přeci jen by sáhli po Vivu. Ani jedno nejspíš nebude špatnou volbou.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Lumpusus123 4. 3. 2024 13:23

Přišla nová aktualizace, bohužel update foťáků žádný, jen chování applikace při nahrávání videa.
Viz:
Systém
Aktualizováno na bezpečnostní opravu Google z února 2024 s cílem zlepšit zabezpečení systému.
Optimalizován výkon, stabilita a hladkost chodu systému.
Opraven problém, kdy se na rozhraní některých aplikací neprojevovala změna jazyka systému.
Opraven občasný problém s nezvyklou spotřebou energie v pohotovostním režimu.
Byl vyřešen občasný problém s pomalou odezvou na gesto přejetí prstem dovnitř pro návrat v některých případech.

Fotoaparát
Vyhlazeno celkové fungování fotoaparátu za účelem zlepšení rozhraní při natáčení.

Síť
Optimalizována adaptabilita a stabilita sítě

Bluetooth
Optimalizován uživatelský dojem ze sady Bluetooth do auta

Domovská obrazovka, zámek obrazovky a tapeta
Byl vyřešen občasný problém, kdy načtení pohotovostní obrazovky po upgradu systému trvalo příliš dlouho.
Lumpusus123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rajs 4. 3. 2024 16:59

Zapoměl jsi napsat přední kamera umí natáčet 4K
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod Lumpusus123 4. 3. 2024 18:22

Je to pravda! Po aktualizaci funguje selfie video 4k v 60FPS. Ale nepíší to v changelogu aktualizace, což nechápu, když je to vlastně celkem zásadní update.
Z toho mi vyplývá, že těch změn tam může být i víc, jen to nenapsali...
Lumpusus123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lumpusus123 5. 3. 2024 07:12

No tak krom pozitiva - 4k selfie videa jsem si všiml rychlého vybíjení baterie, večer pred spanekem 29% - rano po probuzení(8hodin spanek) 2%.., tak snad se to nepotvrdí.
Lumpusus123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zajda993 5. 3. 2024 09:08

To je zvláštní...takhle extrémně se mi telefon nevybíjí. Přes noc mi zmizí tak 3-5% baterie (doma mám vypnutá data, zapnutá Wifi), a když jsem zkusil občas i přes noc režim letadlo, tak přes noc max 2% dolu. Po aktualizaci dnešní noc stejná jako ty předtím - 4% ...
Zajda993
Junior

Odeslat příspěvekod Luk Skywalker 5. 3. 2024 09:38

A zavíráš aplikace? Pokud ty jo a on ne, tak by mohl být problém v tomhle. Díky nějaké chybě mu to mohlo sežrat tolik energie. Zkontrolovat využití baterie...
Luk Skywalker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zajda993 5. 3. 2024 10:15

Když si vzpomenu, tak je zavřu. Ale u většiny aplikací jsem si i vypnul notifikace/upozornění, mám je zapnuté jen u aplikací od kterých je chci (messenger, whatsapp, zprávy, IG, email a tak ). Napadlo mě že to může dělat i poloha. Tu já si zapínám extra jen když chci navigaci. Jinak jí mám vypnutou. Chápu že když to má někdo pořád zapnuté, tak to něco sežrat musí.
Zajda993
Junior

Odeslat příspěvekod Lumpusus123 8. 3. 2024 14:32

Tak to byl asi ojedinělý problém, teď už mi baterie tak neklesá.
Otestoval jsem výdrž do nuly a mobil vydržel 1 den 6hodin a 45 minut. Na 1% baterie ale vydržel víc jak 15 minut používání a pak už sem ho nechtěl dát trápit do vypnutí a strčil sem ho na nabíječku - takže kdoví jak dlouho by ještě vydržel. Co mě ale trochu zaráží je fakt jak moc baterii žere aplikace fotoaparátu - 18 minut focení dělalo 30 % veškeré výdrže. Focení samotné (14 minut) pak 23 % výdrže. Což znamená, že by mobil vydržel nepřetržitě fotit řekněme takovou hodinu a půl.

Obrázek
Obrázek
Lumpusus123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pan Kája 8. 4. 2024 20:29

Zvykám si na foťák a musím říct, že mi živé barvy stále přijdou (až na přesycenou zeleň a někdy oblohu) o něco málo věrnější jak Zeiss. Ale co mě trochu mrzí - režimy pro dlouhou expozici jsou z ruky relativně dost neostré... tady hraje můj starý Huawei P30 Pro úplně jinou ligu a statické objekty zůstávají ostré téměř jako v běžném režimu i na tele kamerce.
Pan Kája
Ex-moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka