placa1234: Ty jo, nejsem si jistý o čem je řeč, ale notifikace zůstávají. Je tam tlačítko pro rozšíření. Gesto potáhnutí dolů pro rozšíření mi nefunguje. Celkově OK, vše funguje spolehlivě jako na mém starším Huawei a asi i starším Samsungu. Jen používám Nova Launcher. Předinstalovaný mě nenadchl.
Zajda993: Já bych tipnul, že Xioami má přeci jen věrnější barvy. A ta možnost přiclonit se mi líbí (občas se hodí a v noci budou hvězdičky od lamp). Vivo má zase silnější HDR.
Jinak tady zajímavé video na youtube, porovnávající zkušenosti s pěkným APS-C kompaktem od Fuji, Xiaomi 14 Ultra a Vivo X100 ProEDIT:
Ok, jednu věc Vivo se svým foťákem fakt nedává - artefakty, které předvádí v HDR ve snaze dostat co nejlepší DR. Hlavně přepaly. Místa, která mají zůstat bílá pak občas hrají různými barvami. A dnešní vatra nadělala mému telefonu překvapivě velké problémy, za které by se styděl i můj 5 let starý telefon.
Nevím jak moc je to vidět na monitoru - snížená expozice...všude okolo byla černá. Pak si mobil fotku přechroustal a voilá - modré fleky na okrajích (na displeji mobilu vyloženě bijí do očí a jsou jasně ohraničené)
Oheň hraje všemi barvami.
Nižší kontrast ještě beru, ale ty barvy...
No, zkusím to poslat na podporu, ať s tím něco udělají. Snad se mi to povede. Určitě to není důstojné takového fotomobilu.
EDIT2: OK, podpoře asi nemá smysl psát. Odpověděli mi, že se omlouvají za pozdní odpověď a že jim mám poslal videonahrávku problému v telefonu. Odpověděl jsem, že jejich požadavek je nesmysl a že v odkazu mají fotky... na to odpověděli přesně to samé co předtím... defaultní odpověď
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro