Vivo X100 Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Zajda993 9. 4. 2024 20:33

S barvami při focení souhlasím. V zeiss režimu mi to přijde jen vynuceně vybledlé, ale ne reálnější. Ale záleží co se fotí (např. západ slunce s zeiss režimem se mi povedlo vyfotit úplně totálně nepřirozeně bez barev...). Na co jsem přišel je, že lepší makro fotky fotí telefon s použitím jen normálního 4,3x zoomu, nebo připadně 10x (speciální režim makro fotky hnusně po vyfocení dorozmaže... i když to rozostření snížím nebo vypnu, tak bez toho makro režimu je to lepší )... a hodně mě příjemně překvapily fotky v režimu 50Mpx ať už 1x nebo 4,3x - oproti předchozímu S23 Ultra o level lepší
Zajda993
Junior

Odeslat příspěvekod placa1234 10. 4. 2024 09:52

Ahoj, chtěl bych se zeptat majitelů, jak je to u FuntouchOS s notifikacemi.
Zůstávají na zamykací obrazovce i po odemčení? A dají se expandovat? (Např. přečíst celou zprávu na z messengeru). Na mnohých nadstvbach jako HyperOS, MagicOS a nově i Oxygen OS notifikace na zamykací obrazovce nejsou, nebo mizí a to je pro mě kritický nedostatek. Na oneUI tohle funguje výborně vč. expandování notifikace tahem dolů, ale kvůli foťáku bych chtěl zkusit Vivo.
Moc děkuji za odpověď.
placa1234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zajda993 11. 4. 2024 20:52

Ano notifikace zůstávají i po odemčení a opětovném uzamčení. A ano po stažení lišty lze rozbalit celou dlouhou zprávu např. v messengeru a zase jí složit a nechat "nepřečtenou".

Dnes jsem měl možnost naživo porovnat fotky s Xiaomi 14 Ultra, Honor Magic 6 Pro a Huawei P60 Pro.

A opravdu nechápu jak někdo může věřit Dxomarku... Magic 6 Pro král zoomu? Fakt smešný. Honor je z těchto 4 telefonů (Xiaomi, Vivo, Honor a Huawei) jasně nejhorší...ty artefakty a omalovánky... co to dělá na fotkách...hlavně pak na 10x zoomu, ale i na 5x...

Asi jsem z Viva rozmazlený na telefotky a vcelku přirozený barvy na fotkách, ale Honor se nemůže zdaleka rovnat, už fakt chápu ty recenze a porovnávačky na Youtube...

Xiaomi 14 Ultra bych řekl, že fotí kvalitově hodně podobně, jen mají od Leicy jinak nastavené barvy, stíny, kontrast, doostřování...fotky obecně působí jiným stylem...přijdou mi tmavší...ale kvalita hodne podobná s Vivem, jen možná malinko víc uměle doostřené - nepřirozené.

Huawei P60 Pro mě hodně překvapil... v porovnání s Vivem fotky ostrostí mnohem přirozenejší a řekl bych že častokrát i lepší. I ten zoom minimálně stejně dobrý jako Vivo...

Trošku jsem zavzpomínal na můj starý Huawei Mate 20 Pro... který fotil neskutečný fotky na to jaká technologie se tenkrát používala...Huawei prostě pořád sakra umí...a Honor je jen "nedozrálý mladší brácha"..

Tímto se mi jen utvrdila moje volba fotomobilu... Iphone jsem určitě nechtěl...ze samsungu jsem přecházel (S23 Ultra)...

Možná ještě Oppo Find X7 Ultra by byl zajímavá volba...ale u toho máme v globalní verzi smůlu...
Zajda993
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 15. 4. 2024 21:40

placa1234: Ty jo, nejsem si jistý o čem je řeč, ale notifikace zůstávají. Je tam tlačítko pro rozšíření. Gesto potáhnutí dolů pro rozšíření mi nefunguje. Celkově OK, vše funguje spolehlivě jako na mém starším Huawei a asi i starším Samsungu. Jen používám Nova Launcher. Předinstalovaný mě nenadchl.

Zajda993: Já bych tipnul, že Xioami má přeci jen věrnější barvy. A ta možnost přiclonit se mi líbí (občas se hodí a v noci budou hvězdičky od lamp). Vivo má zase silnější HDR.

Jinak tady zajímavé video na youtube, porovnávající zkušenosti s pěkným APS-C kompaktem od Fuji, Xiaomi 14 Ultra a Vivo X100 Pro

EDIT:

Ok, jednu věc Vivo se svým foťákem fakt nedává - artefakty, které předvádí v HDR ve snaze dostat co nejlepší DR. Hlavně přepaly. Místa, která mají zůstat bílá pak občas hrají různými barvami. A dnešní vatra nadělala mému telefonu překvapivě velké problémy, za které by se styděl i můj 5 let starý telefon.

IMG_20240430_210852.jpg

Nevím jak moc je to vidět na monitoru - snížená expozice...všude okolo byla černá. Pak si mobil fotku přechroustal a voilá - modré fleky na okrajích (na displeji mobilu vyloženě bijí do očí a jsou jasně ohraničené)

IMG_20240430_211155.jpg

Oheň hraje všemi barvami.

IMG_20240430_211126.jpg

Nižší kontrast ještě beru, ale ty barvy...

No, zkusím to poslat na podporu, ať s tím něco udělají. Snad se mi to povede. Určitě to není důstojné takového fotomobilu.

EDIT2: OK, podpoře asi nemá smysl psát. Odpověděli mi, že se omlouvají za pozdní odpověď a že jim mám poslal videonahrávku problému v telefonu. Odpověděl jsem, že jejich požadavek je nesmysl a že v odkazu mají fotky... na to odpověděli přesně to samé co předtím... defaultní odpověď :)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod gerremi 19. 5. 2024 14:41

Ahoj, skúšal niekto dávať ochranné sklo na Vivo X100 Pro? Hľadám niečo do zásoby pretože viem ze pôvodná folia u mna dlho nevydrží.
Ked mate s niečím skúsenosť, podeľte sa prosim. Tym čínskym na Aliku za 2€ príliš nedoverujem :D
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 19. 7. 2024 19:14

Kde se dá nyní nejlépe koupit X100 Pro? Na mp.cz s 3000,- výkupním bonusem?
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Domin7 19. 7. 2024 19:18

Zajda993 píše:
Tímto se mi jen utvrdila moje volba fotomobilu... Iphone jsem určitě nechtěl...ze samsungu jsem přecházel (S23 Ultra)...

iPhone jsi určitě nechtěl proč? Kvůli iOS nebo něčemu jinému? A pokud by tento důvod nebyl takový, tak bys ho pro jeho foťáky bral? Dík za odpověď.
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Zajda993 25. 7. 2024 08:30

Docela dobrá koupě je i Datart - s VIP účtem je sleva 650,- + se dá lehce získat sleva 5% na celý nakup - to už vychází na 25 tis. a ještě k tomu dají zdarma gril za 3000,-, který se bud může využít nebo pak prodat. :-)

K tomu proč nechci Iphone, hlavně kvůli iOS. V práci máme služební telefony Iphone, měl jsem SE 2018, 11 Pro, teď mám 13 Pro, a používám ho jen z nutnosti, protože musím. Určitě má i svoje výhody, ale prostě mě ten systém nevyhovuje. Jasný, že taková 15 pro nebo pro max bude taky luxusní telefon, který bude fotit hodně dobře - ačkoliv i podle různých srovnávaček je podle mě na focení Vivo o trochu lepší.
Zajda993
Junior

Odeslat příspěvekod Zajda993 13. 9. 2024 18:16

Pokud by někdo chtěl koupit, tak tento víkend mají např. Alza nebo Datart slevu 20%. Takže tam teď stojí 21500,-.
Zajda993
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 9. 2024 09:58

Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod panrt 27. 9. 2024 18:57

Vivo předběhne Google a i Samsung a nasadí Android 15 už za 3dny.

https://x.com/sondesix/status/1839667122592731313

-- 27. 9. 2024 19:59 --

https://x.com/RoxWik/status/1839666647247757796/photo/1
Platí pro Vivo X100 sérii, X Fold 3 Pro a Iqoo 12.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Pan Kája 28. 9. 2024 09:23

Jop, když jsem zaškrtnul beta updaty, tak mi to včera našlo A15 a aktualizovalo. Vše funguje ok. Trochu se změnilo prostředí nastavení apod.

Co mě teď štve, že v Nova Launcheru se mi u app draweru/seznamu aplikací posunuly mezery mezi řádky (buď jsou moc velké nebo krátké, podle zvolené mřížky). To musím ještě nějak doladit. Jinak všechno asi stabilní. Galerie dostala možnost AI vylepšení fotky, pak jsou tam nějaké další drobnosti. Zatím vše vypadá OK a stabilní.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Nuttella 29. 9. 2024 07:33

Mě to nabídlo update na Android 15 dnes ráno i bez zaškrtnutých beta updatů. Ale asi radši ještě počkám... AI na nic nepotřebuju.
Nuttella
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod panrt 29. 9. 2024 08:13

Brzy dostane Vivo X100 Pro některé funkce z X100 Ultra

https://www.notebookcheck.com/Globales- ... 597.0.html
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Pan Kája 29. 9. 2024 18:49

Jop, to mi s updatem přibylo. Jen z toho street photo režimu jsem měl pocit, že už tam byl dřív (jde komplet vypnout a mě osobně spíš obtěžoval).

Jinak tu a tam drobnosti. Krom trochu odlišných ikon, většího fontu hodin a pár drobností navíc v možnostech, tu a tam systémových aplikací a foťáku mě nic převratného nepraštilo do očí.

Asi nevidím důvod proč se bát updatu. Ale člověk asi o nic vyloženě zásadního nepřichází.
Pan Kája
Ex-moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka