Google Pixel 10/Pro/a - rumors před vydáním

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kultus 26. 12. 2024 17:58

To je jasna blbost, vzali hrb z P9P a otocili o 90st...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 26. 12. 2024 19:18

Taky si myslím :-)

-- 26. 12. 2024 19:18 --

Jinak procesor od Mediateku by mi nevadil. Cca 10 let zpátky to byla hrůza ale dnes si myslím, že nejsou špatné ;-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 26. 12. 2024 20:19

Ale CPU nebude od MTK, ale modem na 5G síť.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 29. 1. 2025 17:00

Jsem myslel, že díky neschopnosti Samsungu vyrobit kloudný procesor / čipset bude Google přecházet ale asi jsme se spletl :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 29. 1. 2025 17:13

Pokud neumím procesor navrhnout, je jedno, kdo jej bude vyrábět...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 29. 1. 2025 19:13

Dle tvých slov, kdyby se aktuální procesor Pixelu vyrábel 32mn tak je to stejné? Nebo naopak tou nejmodernější, pak pořád žádná změna?

Každopádně čím dál se dostane Pixel od Samsungu, tím lépe. Exynos je znám svou kvalitou, že jo.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 29. 1. 2025 20:34

V lednu představený Ex2400 je daleko lepší procesor, než o půl roku později představená G4. Takže chyba není ve výrobě, ale v návrhu, který má na starosti Google.

Google si vybral složení a počet jader (jiný než v Ex2400), Google si vybral grafiku (horší než v Ex2400), Google si vybral modem (horší než v Ex2400), Google si vybral výrobní proces (horší než u Ex2400)...

G4 je prostě horší oproti staršímu Ex2400 rozhodnutím Googlu, nikoliv výrobním procesem Samsungu...

Ps: Samsung měl dva své špatné procesory - Ex990 a Ex2200. Google měl zatím špatné úplně všechny...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 29. 1. 2025 20:53

na otázku si neodpověděl, nevadí, klasika :-)

Chápu, takže Samsung má tak výborné procesory až je radši nedává do vlajek. Že jo.
Tak výborné je má.

Tedy občas je do vlajek dá např. do EU kde mu to SamsungBOYS stejně koupí :-D

Tensor není TOP a neschopnost Samsungu vyrobit TOP procesor je taky známá.
Hádám, že Google ví lépe než ty (nebo já) proč uvažuje o přechodu jinam. Ale chápu, jsi expert na vše :-D

a taky ty známe problémy s výrob. procesy u Samsungu je taky kampaň, co? :-D

No, kde kdo tady ví, že jediná pravda je ta tvá, i když z prstu vycucaná, takže si tu plácej co chceš ale já si vyhrazuji právo na tvé domněnky nereagovat.

Ano ano, máš pravdu a víš lépe než Google co potřebuje a co je špatně :-D

:tleskani :roll: :lol:
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 29. 1. 2025 21:25

Diskuzi nechápu - pouze jsem si dovolil napsat, že primární chyba u procesorů Googlu, je v návrhu. Nikoliv ve výrobě. Chcete mi snad tvrdit, že to není pravda? Stačí ano x ne, nemusíte tu psát vždycky elaboráty plné smajlíků s nulovou vypovídající hodnotou. Ale předpokládám, že se odpovědi nedočkám. Jo a když už tedy Samsung uzná, že jeho procesor do vlajek nepatří a použije Snapdragon, proč se tak nezachová i Google?

Ps: samozřejmě, že typ výrobního procesu je důležitý a dělá změnu. Jistě mi tedy vysvětlíte, proč starší Ex2400 (návrh Samsungu) se vyrábí posledním typem 4nm LPP+ a novější G4 (návrh Googlu) staršími klasickými 4nm? Když už tedy něco plácáte o "moderním" výrobním procesu, který Google nepoužívá, protože nechce...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 30. 1. 2025 10:06

Nezlobte se ale máte problém s EGEM, sebereflexí a nadhledem. Ještě píšete, že stačí ANO x NE jenže tak jednoduché to není, to přijde možná vám s omezeným rozhledem.

"Chcete mi snad tvrdit, že to není pravda? "
Nechápete, že tvrdím toto: JÁ ANI VY NEMÁME DOSTATEČNÉ znalosti v oblasti inženýrství architektury čipů abychom mohli tvrdit něco nade vši pochybnost. O tom to je.

Když si přečteme pár článku na odborných nebo "odborných" webech, tak to nás neděla kvalifikovánými.
Máte jen velmi omezené a plytké znalosti ala jakuým procesem je to vyrobeno, jaké jádra a v jakém počtu použité atd. O návrhu nevíme zhola nic.

Dnes je moderní se ke všemu vyjádřit a za svůj názor se bít i když je lichý nebo je to jen domněnka.

Vy chcete odpověď jenže proti vám mám soudnost a vím, že není v našich silách validně rozhodnout.

"Když už tedy něco plácáte o "moderním" výrobním procesu, který Google nepoužívá, protože nechce..."

Přesně o tom u vás mluvím. Nezlobte se, tomu říkám slovní průjem respektive čistá lež. Proste lžete.

Nebo jste schopný doložit vaše tvrzení: " který Google nepoužívá, protože nechce"

Co když nepoužívá Google 4nm LPP+ protože Samsung má tak moc špatnou výrobu, že nestíhá vyrábět pro sebe, natož pro někoho jiného? CO když má tak špatnou výtěžnost, že cena by neodpovídala a byla by horší než u TOP SP?? Nebo taky třeba Google nechce. NEVÍM ale ani vy NEVÍTE ale klidně to budete tvrdit. Smutné.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 30. 1. 2025 10:26

Smutné je, že vy se prostě nedokážete korektně vyjádřit a když jste konfrontován, pak používáte pořád dokola mantru, že "my nejsme schopni se k tomu fundovaně vyjádřit". Sorry, ale s egem zcela jistě nemám problém já, ale někdo jiný. Dále to asi nemá smysl řešit...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 30. 1. 2025 11:49

Tak doložte svá tvrzení nade vší pochybnost, že:
1. je to návrhem
2. google nechce použít 4nm LPP+

Děkuji.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 30. 1. 2025 12:14

1) Návrh procesoru jde z dílny Googlu - G3 vycházela plně z (nepoužitého) Ex2300. G4 již z Ex2400 nevychází a návrh byl plně v kompetenci Googlu - např. použití stejné zastaralé grafiky, jako v G3 - a to z důvodu úspory.

2) Tensor G3 je vyráběn 4nm LPP. Tensor G4 je také vyráběn (byť lehce upraveným) 4nm LPP namísto 4nm LPP+ - a to z důvodu úspory.

Já nechápu, o čem vlastně diskutujeme - návrh jprocesoru jde od Googlu. Tečka. Dříve si to "zjednodušoval" plným využitím Exynosu, to ale od roku 2024 neplatí, neboť Ex2400 a Tensor G4 jsou úplně jiné - jiný počet jader, jejich takt, jiná grafika, modem, jiný výrobní proces. Proč se letos Google nerozhodl pro převlečený Ex2400 (jako to vždycky dělal) a šel cestou horší výroby horšího procesoru, se musíte zeptat Googlu...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 30. 1. 2025 13:17

1.Ano, obecné kecy, řeči, informace a už si myslíte, že tomu rozumíte. To jsou přesně informace z "odborných webů" a jak jsem předpokládal, vycházíte z nich.

Tak proč píšete, že google nechce vyrábět, když nevíte?
SERIÓZNÍ ZDROJ, KDE SE PÍŠE, ŽE GOOGLE TO DĚLÁ KVŮLU ÚSPORY a ne z jiného důvodu máte? Nic, že?

Nechápete, protože nediskutujeme, vy tu trousíte NIČÍM podložené věty s nulovou hodnotou a to opravdu není diskuze.

Je to maximálně váš absolutně laický názor na problematiku které nerozumíte. To se vám snažím vysvětlit:-)) a jsme zpátky u toho vašeho EGA které to nepřenese přes srdíčko :-))
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 30. 1. 2025 13:37

Líbí se mi váš whataboutismus:
- "...Jsem myslel, že díky neschopnosti Samsungu vyrobit kloudný procesor / čipset..."
= NENÍ nutné dokazovat, je to holý FAKT

- "...Pokud neumím procesor navrhnout, je jedno, kdo jej bude vyrábět...".
= JE nutné dokazovat, protože to není ničím PODLOŽENO, je to laický NÁZOR

Moje ego je úplně v klidu, o to nemusíte mít strach...
Eaazy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka