Google Pixel 10/Pro/a - rumors před vydáním

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 20. 6. 2025 21:19

Smutné to není, bohužel měl už asi smlouvu. Smutné je rok čekat na nový Android, mít v mobilu TELE objektiv s výsledkem prakticky stejným, jako když jiný výrobce použije výřez třeba - jako aktuální S řada (bez ULTRA), jako když USA, Korea bude mít SNAP ale EU oškubou. To osobně považuji za smutné. To co si navrhuje Google bude dobré, Samsung a jeho výroba z toho maximum nevytáhne ale třeba modem od Samsungu (jeho výroba i návrh) je prostě horší než konkurence. Naštěstí umí Google odladit tak výborně telefon, že reálně je znát jen občasné zahřívání a mírně horší výdrž. S výkonem nemá problém, odladěnost 100% a běží lépe než aktuální Samsungy. (user experience). Ono je důvod proč si lidé upravují animace na Samsungu, že jo. No a teď, když přejdou někam, kde ví jak vyrábět a nasazuji pokročile výrobní techniky dříve a lépe, je velká šance, že i papírové hodnoty pro lovce čísel budou třeba u řady 11 - 12 tam kde to chtějí mít lovci čísel. Koho nezajímají čísla ale praxe, ten to neřeší už teď, že jo. Pokud chceš i nadále něco vysvětlit, napiš soukromou zprávu, není tady třeba plevelit vlákno. Jen jsem vyjádřil radost nad změnou dodavatele, který dle mého brzdí Google :-) Kdybych věděl, že citlivky na negativní hodnocení Samsungu chodí i zde, celé bych si to odpustil.
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 21. 6. 2025 23:19

https://smartmania.cz/samsung-v-soku-google-s-cipy-tensor-utika-ke-konkurenci/
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 23. 6. 2025 21:57

Jáj tu je zas diskuze :D

https://www.androidheadlines.com/google ... fold-hinge
Pixel 10 Pro bude první fold od Google s IP68.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod panrt 24. 6. 2025 17:56

První negativní informace ohledně Pixel 10 jen základní Pixel netýká se to Pro modelů:
Pixel 10 nedostane vapor chamber a nebude mít WiFi 7, který má Pixel 9..

https://www.androidheadlines.com/google ... amber.html
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod panrt 25. 6. 2025 18:43

Ještě víc downgrade u Pixel 10 než se čekalo!
google pixel 10: unikly finální specifikace s ještě větším zklamáním ze zhoršení fotoaparátu, než se původně očekávalo..
Hlavní foťák měl mít 50MP a 1/1,95 což už se vědělo že to bude, jenže dnes nové informace říkají že bude mít stejný foťák jako Pixel 9a tedy 48MP a 1/2,0, ok to by ještě šlo nějak přežít pixel umí vytáhnout z toho dost i když je slabší, jenze nebude to jediné snížení!
Ultra-wide bude ze 48MP snížen na 12MP..
A třetí bude zoom který bude procházet s Pixel 9 Pro Fold který je 1/3,2 5x optický zoom..

Ale krom tady toho všeho plus to předtím ohledně WiFi a vapor chamber, bude mít Pixel 10 jasnější displej o 200 nits,
Větší baterie z 4700mAh na 4970mAh..
Drátové nabíjení 29W a bezdrátové QI 2 ready 15W.
Takže zatím Pixel 10 se jeví jako slabší než Pixel 9, ale nejspíš to má důvod, uvidíme co nabídne nový Tensor G5 od TSMC ale zatím info není.

Zdroj: https://www.notebookcheck.com/Google-Pi ... 391.0.html

Info ohledně lepšího jasu a PWM u Pro modelů:
https://9to5google.com/2025/06/25/googl ... es-report/
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 26. 6. 2025 11:39

Vypadá to, že se snaží odlišit od sebe klasickou 10 a PRO.
Když i klasická 10 bude mít ZOOM, tak ať má horší čipy než PRO. Dále asi šetří na místech kde to většina lidi nepozná nebo to neřeší. (navíc Pixel umí vytáhnou z čipů fakt ranec)

Mě by nejvíce vadila absence vapor chamber ale uvidíme co Tensor G5 a nový modem.

Mě to smysl dává.

řada A je pro mě konkurent základní řady S (i když nemá tele, fotí lépe ve všech situacích až na zoom, tam je to tak cca stejně možná kousek hůře než klasická S). Ale pokud někdo vidí 2 VS 3 objektivy, tak by mohl dát přednost Samsungu. Pokud člověk není lovec čísel ale řeší jak telefon funguje - pak zase vede Pixel.

Teď bude mít na výběr i z klasické 10, pokud bude chtít tele a nemusí dávat extra příplatek za PRO a bude ochuzen o věci o kterých ani nevím.

Rychlost nabíjení klasicky tragická, to mě štve.

A uvidíme jaké nasadí ceny :-)
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 26. 6. 2025 14:31

To jo ale aby hlavní snímač měl to samé co levný Pixel 9a je šílené.
Proč snížili z 50MP na 12MP Ultra-wide taky moc nechápu to nemá mít vliv.
Uvidíme co nový CPU, jinak modem stále od Samsungu.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod somedude 26. 6. 2025 16:33

Novy modem se nekona. Nastesti! Ale u me to zabili tim fake Qi2. Aspon mam duvod letos usetrit...
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 26. 6. 2025 17:38

panrt píše:To jo ale aby hlavní snímač měl to samé co levný Pixel 9a je šílené.
Proč snížili z 50MP na 12MP Ultra-wide taky moc nechápu to nemá mít vliv.
Uvidíme co nový CPU, jinak modem stále od Samsungu.

Jako dle mého si to taky mohli odpustit ale snad to nacení dle těchto downgreadů...si myslím, že chtějí větší rozdíl mezi normál / pro.

Jako fakt? :-( Jsem myslel, že je jisté, že berou od Mediatec :-|

-- 26. 6. 2025 17:40 --

somedude píše:Novy modem se nekona. Nastesti! Ale u me to zabili tim fake Qi2. Aspon mam duvod letos usetrit...

Proč naštěstí?

Jo na Qi2 jsem zapomněl, Qi2 ready.. ach jo, kdyby alespoň PRO to mělo FULL...no já stejně uvažoval spíš o 11 či 12, nějak si neobhájím proč vyměnit 8PRO, leda, že by v rodině někomu odešel telefon a já mu P8 daroval a šel do nového :-D Jinak prostě nemám pádný důvod. Snad satelitní zprávy jako nouzovka bez signálu v horách...
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 26. 6. 2025 18:03

Protoze ten modem co je v serii 9 je uz dostatecne dobrej a rozhodne lepsi (cti: bezpecnejsi) nez cokoli cinskyho. Ikdyz obavam sem ze to stim MediouPoohTekem zkusej pristi rok znova. Zajimalo by me proc to nakonec vlastne zarizli?

Nikde o tech duvodech nepsali. Tipnul bych si ze je to jako s tim Qi2, pomalym dratovym nabijeni nebo UFS3... aproste se vsim. Na vkus Google to byl asi moc velkej experiment. Protoze se nekde uz psalo ze ten novej modem MediaTeku v zadnym komercne prodavanym zarizeni zatim neni a starsi modemy sou jen v ultracinskej fenech a la Xiaomi.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 30. 6. 2025 16:48

Parametry Pixel 10 Pro a XL
Google Pixel 10 Pro XL Specifications
6.3/6.8-inch OLED 120Hz Refresh Rate
Google Tensor G5
12/16GB RAM
256GB/512GB/1TB Storage/128GB minimum u Pro
50MP + 48MP UW + 48 MP
42 MP Selfie
5,200mah Battery/ 4870mAh Pro
29W wired,15W wireless (Qi2 wireless charging
Zdroj:
https://www.androidheadlines.com/google ... -pro-specs
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod P3p3k 30. 6. 2025 19:14

128GB. To už ani není výsměch.
Mám takový dojem, že hodnotit HW mobilu u někoho nebude mít význam. Začíná to být krabička, kde vše dělá "AI". U nás to tedy máme tak regulovaný, že skoro nic nefunguje, ale svět je velký.
Focení> vygenerovaný obrázek.
Dotaz na netu> vygenerovaný souhrn.
Atd.
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 30. 6. 2025 23:16

Problém není 128GB, problém je to, že tahle paměťová varianta je UFS3.1, zatímco 256GB a výš je UFS4.0, případně někde 4.1. Neodpustitelné je to za mě i u Samsungu za 17k...
Galaxy ZFold7, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro, Galaxy Book4 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 1. 7. 2025 11:28

P3p3k píše:128GB. To už ani není výsměch.
Mám takový dojem, že hodnotit HW mobilu u někoho nebude mít význam. Začíná to být krabička, kde vše dělá "AI". U nás to tedy máme tak regulovaný, že skoro nic nefunguje, ale svět je velký.
Focení> vygenerovaný obrázek.
Dotaz na netu> vygenerovaný souhrn.
Atd.

je to vývoj.

Kdysi jsem řešil kolik telefonních čísel a sms si mohu uložit.
Kolik poznámek v kalendáři a o kolika znacích.
Jestli má displej 256 nebo 4096 barev.
Jak velký JAVA program přelouskne.
Jak velkou pamětovku zvládne.
Kolik Mpx má čip neb s větším počtem rostla kvalita.
Kolik bodů má procák.

Ale vždy nastane čas, kdy už to není třeba řešit. Mobil s 100 Mpx čipem jsem měl cca 5 let zpátky a teď mám s 50Mpx a fotí o hodně lépe. Už není třeba se honit za číslem ale za výsledkem.

Výkon to stejné. Kdysi jsem ho řešil, bylo třeba. Poslední roky je mi to u zadku, když vše funguje skvěle. Dnes to řeší posledních pár honičů čísel.

Teď ještě "honím" čísla nabíjení neb Google, Samsung a Jablko na to pečou a mi to nestačí, až bude FULL telefon pod 25-30 minut pak nebudu řešit jak velký výkon nabíjení je.

Mě zajímá co telefon umí a jak funguje a je mi skoro jedno na jakém HW to je.
128GB vypadá jako ostuda ale znám hodně lidí kterým to stačí, dokonce i 64GB. Spíš mi vadí, nepřiměřená cena za 256-512GB.
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod kraljan66 1. 7. 2025 11:42

128 je dnes opravdu málo a, že někomu vystačí 64 to jedině za předpokladu, že ten tel využívá "jen" na volání, protože už jen samotný systém a apk bobtnají a bobtnají.
To co zde píšeš bude platit pro mnoho lidí, neřeší a používají, ale další část lidí přesně opačně a půjdou jinou cestou jako já...a to jsem na P10pro čekal, že to bude můj první Pixel...a signály ohledně P10 jsou takové, že jsem šel jinam.
Naposledy upravil kraljan66 dne 1. 7. 2025 12:52, celkově upraveno 1
kraljan66
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka