Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod DirtyKing 31. 8. 2024 10:50

Hardware je jedna věc, ale software je druhá věc. K čemu je třeba Snap 8 gen 3 u Ultry od Samsungu, když furt někde někdo řeší lagy v samotném systému? Osobně bych taky volil raději slabší čísla, ale daleko lepší a odladěnější systém. I když teda mě osobně čísla nezajímají vůbec a jde mi jen o zážitek z používání. Shodnul bych se jen na tom, že ten výkon bude problém do budoucna, třeba za 2-3 roky. HW nároky app exponenciálně narůstají.
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 31. 8. 2024 10:50

majkom píše:Bez poustet benchmarky:)))

A vy hledejte nabíječku :)

-- 31. 8. 2024 11:52 --

DirtyKing píše:Hardware je jedna věc, ale software je druhá věc. K čemu je třeba Snap 8 gen 3 u Ultry od Samsungu, když furt někde někdo řeší lagy v samotném systému? Osobně bych taky volil raději slabší čísla, ale daleko lepší a odladěnější systém. I když teda mě osobně čísla nezajímají vůbec a jde mi jen o zážitek z používání. Shodnul bych se jen na tom, že ten výkon bude problém do budoucna, třeba za 2-3 roky. HW nároky app exponenciálně narůstají.

Dle místní úderky to problém nebude - byť je to přesně to, na co narážím.
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 31. 8. 2024 10:54

Hlavne ze cislickar si koupil Slowsung z oficialni distribuce a ma v nem stejne sitozni HW z r. 2022 jako my :D
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 31. 8. 2024 11:00

Eaazy: Jenže na tom bude Samsung stejně jako Pixel i když má lepší skóre v benchmark jenže on kdyby byl ten výkon stabilní dávalo by to smysl jenže není..
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod miromen4 31. 8. 2024 11:02

majkom píše:Bez poustet benchmarky:)))

Koukam, že majitele podpruměrnych zařizeni bez přidane hodnoty jakymi pixely jsou čisla pěkně leži v žaludku.
Když vynecham top Samsung tak i ta čina je na tom lepe než produkty od googlu.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 31. 8. 2024 11:05

somedude píše:Hlavne ze cislickar si koupil Slowsung z oficialni distribuce a ma v nem stejne sitozni HW z r. 2022 jako my :D

Přesně! SD8gen3 je totální ××× a nechápu, proč Samsung dodnes nepoužívá Ex2200 jako Google...

-- 31. 8. 2024 12:07 --

panrt píše:Eaazy: Jenže na tom bude Samsung stejně jako Pixel i když má lepší skóre v benchmark jenže on kdyby byl ten výkon stabilní dávalo by to smysl jenže není..

Samozřejmě, že když mám výkon nízký, tak mi tak hluboko neklesne. Asi proto je nejhorší skóre Sd8gen3 pořád vyšší, než nejlepší skóre Ex2200...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 31. 8. 2024 11:10

:D A k čemu mi je mobil který po chvíli ztrácí výkon na úroveň Pixel když mám mít výkon stabilní :D tak proč pak chtít nestabilitu a hrdě se bít že mám chvíli výkon nad a po chvíli výkon stejný :D to nedává smysl. To je jako koupit si Ferrary a po chvíli by jel jako Fabie :D to nedává smysl.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod majkom 31. 8. 2024 11:23

Aby mohl jet benchmarky:)
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 31. 8. 2024 11:28

Kdyby ten stabilní výkon byl vyšší, než výkon nestabilní, nemám s tím problém.

Asi nechápete celou tu pointu - nedělám si srandu z Googlu, ale z jeho fanboys. A fanoušci by měli být ti největší kritici pro to, aby se značka dále někam posouvala. Google měl (a věřím že stále má) být etalonem mezi Androidy - ostatně je to samotný výrobce OS. Měl by stát vždy na vrcholu toho, co je možné, měl by být alternativou ke všem ostatním výrobcům. Měl by ukazovat, jak to dělat nejlépe. A to se bohužel neděje.

Je tu plné fórum omlouvání, že to je vlastně vše v pořádku. Není to v pořádku. Pixel má být první volbou v říši Androidu. Nemá to být alternativa k iOS.

Proč třeba nemám antireflexní displej a musím hnát jas daleko výš, abych to alespoň nějak vykompenzoval? Proč Tensor G4 nevychází ze skvělého Ex2400, když to bylo Googlu nabídnuto? Proč se meziročně zvětšil výřez a posunul se mimo osu notifikační lišty (aby zasahoval do videa jako dynamic island u iPhonů)? Proč vydávám telefon dříve a s rok starým SW? Atd., atd.

Celý trh mohl konkurenčně těžit z toho, že se Google rozhodl pokrýt ofiko daleko větší trh - ale namísto nejlepšího Androidu po všech stránkách, máme alternativu pro uživatele iPhonů.
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 31. 8. 2024 11:34

Cili nejlepsi android phone
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 31. 8. 2024 11:45

majkom píše:Cili nejlepsi android phone

Tohle není argument, tohle je subjektivní vyjádření...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 31. 8. 2024 11:53

Proč třeba nemám antireflexní displej.. Jednoduchá odpověď exklusivní pro Samsung další se dočkají příští rok tak to bylo vždy a GG Armor má jen Ultra nikdo jiný takže asi není možno to vyrábět ve velkém počtu, když vyšel Victus 2 měla ho i nižší verze S ne jen u Ultra.

Proč Tensor G4 nevychází ze skvělého Ex2400, když to bylo Googlu nabídnuto? Kde to bylo nabídnuto? Mohl se Samsung rozhodnout nedát Ex2400 pro Google už z důvodu že to má jejich S24/+ takže neměl dostatek pro Pixel 9 sérii kde nyní má 4 modely s G4. Proč nemá A15 rovnou vetší změna než doposud i kdyby vyšel spolu nic by se moc nezměnilo (nemusel to uspěchat ale proč to tak udělal ví sám Google)

Není vidět že by stabilní byl o něco vyšší než nestabilní o to lépe poběží ten co má stabilitu lepší i když má o par bodů méně.. Proč Xiaomi 14 Ultra nebo Oneplus mají 75/78% stabilitu a Samsung jen 52% u Ultra? :D Nemá být ten Samsung lepší díky jejich lepší nástavbě?
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 31. 8. 2024 11:58

Eaazy píše:
Dzejn Dočk píše:pokud považuješ Samsung za tvůrce výborných fotomobilů, pak je tvůj názor zbytný. Samsung není výborný fotomobil. Tečka. S23, S24 špatný. Jediné co docela jde jsou ultry ale ani ty nejsou TOP. Šumí a pohyb jim nejde. LEda tak krajinka je hezká, jinak slabé. Zato Pixel 8P který je LEPŠÍ NEŽ COKOLI OD SAMSUNGU či dokonce 9PXL který je druhý nej. neřadíš mezi nejlepší? :-D LOL Samsung potřebuje vysoká číslička aby sotva dohnal Pixel v plynulosti, to je špatně. Pokud chceš velké a hezké číslička ber Samsung, pokud chceš výborně fungující tel a super foťák, vezmi Pixel. ANO, tak jednoduché to je. Osobně kdybych nešel do Pixelu, beru na MOTO 50EDGE U nebo TOP VIVO. Samsung fáákt ne.

Samsung, nebo Apple jsou výborné fotomobily a celkově excelentní telefony. Vivo, Xiaomi, nebo Honor, jsou excelentní fotomobily a celkově výborné telefony.

Pixely nejsou excelentní ani ve focení, ani celkově jako telefony (protože jejich hlavní výhoda, tedy SW, v ČR nefunguje). Sorry. To už tak bývá, když telefon postávíte na HW z roku 2022...

-- 31. 8. 2024 00:17 --

majkom píše:Problem je, ze samsung nema nic jen ty cislicka, takze kdyby nemel ani ty, je uplne mimo

To víte, Samsung (a vlastně jakýkoliv výrobce) by kromě úplně základního eSka, jako základ 3.1 128GB nikam nedal. Zato Google klidně i do top modelu. Pak chápu, že srovnání rychlosti úložiště nemáte. Ale hej, třeba příští rok si 2x rychlejší 4.0 vyzkoušíte i vy v základu. Budu držet palce!

A možná i dorazí antireflexní sklo, třeba se dočkáte. Nebo přůstřel pro selfie nebude o velikosti z S10 z roku 2019 a možná jej Google i zarovná s notifikační lištou. Člověk nikdy neví...

Ne, Samsung opravdu není výborný fotomobil. Jediný která ujde je S23U a S24U. Ani ty nejsou TOP. Netvrdím to jen já ale prakticky každý který má oči. Antirelefxní sklo je super, snad se rozšíří ale já preferuji lepší foťák a plynulost, takže Samsung je OUT.

Myslím, že každý majitel Pixelu chce ať mobil jede co nejlépe, mít super zážitek a to Pixel umí, samozřejmě by nikomu nevadilo mít lepší procák, rychlejší nabíjení atd ale ve skutečném světě funguje Pixel lépe než Samsung. Já měl S23 a rychle jsme se vrátil k P6P protože je o parník lepší. Ve všem až na displej a čtečku otisku.

-- 31. 8. 2024 13:00 --

DirtyKing píše:Hardware je jedna věc, ale software je druhá věc. K čemu je třeba Snap 8 gen 3 u Ultry od Samsungu, když furt někde někdo řeší lagy v samotném systému? Osobně bych taky volil raději slabší čísla, ale daleko lepší a odladěnější systém. I když teda mě osobně čísla nezajímají vůbec a jde mi jen o zážitek z používání. Shodnul bych se jen na tom, že ten výkon bude problém do budoucna, třeba za 2-3 roky. HW nároky app exponenciálně narůstají.

2-3 roky budou v pohodě, 5 už možná ne, kdo ví. P6P i dnes jede jako z praku, což o S23 s vyšším výkonem říci nemůžu...
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Eaazy 31. 8. 2024 12:25

panrt píše:Proč třeba nemám antireflexní displej.. Jednoduchá odpověď exklusivní pro Samsung další se dočkají příští rok tak to bylo vždy a GG Armor má jen Ultra nikdo jiný takže asi není možno to vyrábět ve velkém počtu, když vyšel Victus 2 měla ho i nižší verze S ne jen u Ultra.

Proč Tensor G4 nevychází ze skvělého Ex2400, když to bylo Googlu nabídnuto? Kde to bylo nabídnuto? Mohl se Samsung rozhodnout nedát Ex2400 pro Google už z důvodu že to má jejich S24/+ takže neměl dostatek pro Pixel 9 sérii kde nyní má 4 modely s G4. Proč nemá A15 rovnou vetší změna než doposud i kdyby vyšel spolu nic by se moc nezměnilo (nemusel to uspěchat ale proč to tak udělal ví sám Google)

Není vidět že by stabilní byl o něco vyšší než nestabilní o to lépe poběží ten co má stabilitu lepší i když má o par bodů méně.. Proč Xiaomi 14 Ultra nebo Oneplus mají 75/78% stabilitu a Samsung jen 52% u Ultra? :D Nemá být ten Samsung lepší díky jejich lepší nástavbě?

Takže antireflex omluvíme exkluzivitou, Ex2200 omluvíme neochotou Samsung Foundry, absenci A15 omluvíme malými změnami OS, nizký výkon omluvíme lepší stabilitou na úrovni střední třidy...

Takže je vlastně Pixel po všech stránkách špičkový stroj. A v oblastech, kde je výrazně za konkurenty jej omluvíme...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 31. 8. 2024 12:26

:D Když vidíš problém tam kde není je problém v tobě.
panrt
MobilManiak

Předchozí stránkaDalší stránka