Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod majkom 31. 8. 2024 12:35

A cim omluvis u samsungu prehrivani, neschopnost vyfotit pohyb? Taky spickovy stroj jak rikas:)
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 31. 8. 2024 12:49

Majkom: Radši ničím nebude přece hanit Samsung :D, přitom Samsung má co dělat aby byl špičkový stroj, hraje si na Ultra ale celkově je slabý.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod rajs 31. 8. 2024 12:52

No dnes jsem si byl vyzkoušet pixel 9 pro xl,popravdě mě vůbec ničím nezaujal,ani mi nepřipadal nějak za ten peníz něčím zvláštní určitě bych ho nevyměnil za žádnou letošní vlajku,a básnění o softwaru mě nijak nebere vyzkoušel jsem v podstatě vše s androidem,ale musím uznat že jablko je ve všem dál,a ano záleží na obou faktorech hardwaru i softwaru ale zatím si pixel 9 nezasloží pozornost je to střední předražená třída na vlajky to rozhodně nemá,můj názor.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 31. 8. 2024 12:59

majkom píše:A cim omluvis u samsungu prehrivani, neschopnost vyfotit pohyb? Taky spickovy stroj jak rikas:)

Samsung se SD se mi nepřehřívá - naposledy jsem to zažil u Ex2200, který je v letošních Pixelech.

Jinak ano, Samsung je svým shutter lagem známý, neumí ho vyřešit a je to samozřejmě věc, za kterou snese obrovskou kritiku.

-- 31. 8. 2024 14:04 --

panrt píše:Majkom: Radši ničím nebude přece hanit Samsung :D, přitom Samsung má co dělat aby byl špičkový stroj, hraje si na Ultra ale celkově je slabý.

Mně u Samsungu vadí spousta věcí, stejně tak jako u čínských výrobců. Pokud se Samsung vydal cestou SW funkcí, namísto implementace nejnovějšího HW, tak je to především pak nalívání peněz a kupování si influencerů, namísto dokončení slibované češtiny do AI.

A to je rozdíl mezi námi - já nebudu omlouvat věci, které se mi nelíbí. Byť jsem schopen některé drobnosti vzhledem k ceně pochopit. Vy ale nejste schopen ani jednoho...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 31. 8. 2024 13:04

Az na to ze to neni shutter lag
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 31. 8. 2024 13:05

rajs píše:No dnes jsem si byl vyzkoušet pixel 9 pro xl,popravdě mě vůbec ničím nezaujal,ani mi nepřipadal nějak za ten peníz něčím zvláštní určitě bych ho nevyměnil za žádnou letošní vlajku,a básnění o softwaru mě nijak nebere vyzkoušel jsem v podstatě vše s androidem,ale musím uznat že jablko je ve všem dál,a ano záleží na obou faktorech hardwaru i softwaru ale zatím si pixel 9 nezasloží pozornost je to střední předražená třída na vlajky to rozhodně nemá,můj názor.

Váš názor je špatný - viz. diskuze výše, kdy se jedná o nejlepší Android telefon. Co není špičkové, omluvíme. Nekritizujeme!

-- 31. 8. 2024 14:06 --

majkom píše:Az na to ze to neni shutter lag

A co je to tedy jiného? S ostřením problémy nejsou, s rychlostí závěrky ano...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod rajs 31. 8. 2024 16:05

Je tu svoboda názorů jen jsem napsal jak to cítím já rozhodně to nepovažuji za nejlepší android do toho má google ještě hodně daleko.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 31. 8. 2024 16:19

Na prodejně se toho zas tak moc nepozná a taky bych z pixelu nebyl odvázanej. Ale používání ukáže, kde je ta výhoda. To co běžně trvá vteřinu, nebo zlomek vteriny, jako třeba otevření aplikace, nebo klávesnice, se se stejnou prodlevou spustí vždy, kdežto u ostatních značek to jednou vteřina, jindy tři, někdy půl atp. a to mě dokáže pěkně vytočit a samozřejmě, když je nějaká krizová situace a je potřeba skákat z aplikace do aplikace, něco psát, převádět peníze, čumět do mapy, tak na androidech je pravidlem, že zrovna všechno trvá a začne lagovat, i když do té doby byl telefon jak raketa. Tohle se Pixelu nestane, ten prostě jede pořád stejně a je na něho spoleh, je to prostě iPhone s androidem, s nadsázkou. A tohle je pro mě nejdůležitější věc, důležitější než UFS na papíře a matný displej :D
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Redswift 31. 8. 2024 17:15

rajs píše:dnes jsem si byl vyzkoušet pixel 9 pro xl,popravdě mě vůbec ničím nezaujal,ani mi nepřipadal nějak za ten peníz něčím zvláštní určitě bych ho nevyměnil za žádnou letošní vlajku,a básnění o softwaru mě nijak nebere vyzkoušel jsem v podstatě vše s androidem

Mě docela zaujme, jak to někdo takto dokáže zhodnotit během krátkého vyzkoušení (předpokládám někde v prodejně). Když hlavní deviza Pixelů je právě v dennodenním používání telefonu. Jestli jste takto obdobně zkoušel vše anebo porovnáváte vše s krátkým vyzkoušením někde...tak to klobouček k vašim závěrům.

K ostatnímu...také nedokážu pochopit, že Google není schopný implementovat některé HW prvky, když už si řekne o takovou cenovku i když sníženou určitými bonusy. K velikosti 128 GB...nevím, proč ale o někdo vůbec řeší, když je to jen prostě varianta navíc. Chci víc, tak se dívám na 256 GB a více. Za mě tam určitá vylepšení jsou, ale také si počkám s čím přijdou v 10, jelikož zas takový skok k výměně (a to vlastním Pixel 7) nevidím. Dále výkon procesoru...ano k poměru prodejní ceny by bylo vhodné přijít s něčím "silnějším", ale krom her (na které ten telefon stejně není primárně dělaný) ty 2-3 roky, kdy to většina lidí mění, tak vydrží. To že má telefon někdo 5 a více let a brečí, že mu to nedají skoro zadarmo. Nevím no.

Já jsem po mnoha různých telefonech s Pixelem spokojen a přes určitě mouchy. A v okolí mám pár lidí, kteří to mají po přechodu stejně. Prostě jako celek to funguje i když to na papíře vypadá slabě, aj.

Za mě by mohli mít lepší cenovou politiku a to také z důvodu, že v našich končinách plno SW funkcí (na kterých je to postaveno) nefunguje. Ale taky rozumím tomu, že to Googlu v rámci tak malého trhu může být u prdu.

PS: někteří z vás by mohli trochu lépe citovat...lépe se to pak čte, díky
Alcatel OT Easy, Nokia 3310, Siemens MT50, Siemens M65, SE K750i, SE K800i, Samsung Galaxy S, LG G2, LG G6, Xiaomi Mi Note 10 Pro, Pixel 7
Redswift
Junior

Odeslat příspěvekod DirtyKing 31. 8. 2024 17:37

Koukám, že ty Pixely mají “iPhone efekt”. Tedy že hned někdo musí argumentovat parametrama, které jsou sice třeba slabší a i když funkčně je to naopak daleko lepší než konkurence. A že tam třeba proti OneUI něco chybí? A co? Kolik % zákazníků to chce? Vsadím krk na to, že ani 1% to není. Lidi chtějí jednoduché telefony, kde nemusí nic řešit, fungují dobře a mohou se na ně spolehnout. Dospělý člověk v životě řeší tisíce důležitějších věcí, než nějaké papírové údaje, které jsou stejně absolutně nicneříkající. Kdybych chtěl volit Android, tak jednoznačně a bez zaváhání Pixel. O ničem jiném by mě ani uvažovat nenapadlo když to tak všechno sleduju.
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 31. 8. 2024 17:40

Redswift píše:
rajs píše:dnes jsem si byl vyzkoušet pixel 9 pro xl,popravdě mě vůbec ničím nezaujal,ani mi nepřipadal nějak za ten peníz něčím zvláštní určitě bych ho nevyměnil za žádnou letošní vlajku,a básnění o softwaru mě nijak nebere vyzkoušel jsem v podstatě vše s androidem

Mě docela zaujme, jak to někdo takto dokáže zhodnotit během krátkého vyzkoušení (předpokládám někde v prodejně). Když hlavní deviza Pixelů je právě v dennodenním používání telefonu. Jestli jste takto obdobně zkoušel vše anebo porovnáváte vše s krátkým vyzkoušením někde...tak to klobouček k vašim závěrům.

K ostatnímu...také nedokážu pochopit, že Google není schopný implementovat některé HW prvky, když už si řekne o takovou cenovku i když sníženou určitými bonusy. K velikosti 128 GB...nevím, proč ale o někdo vůbec řeší, když je to jen prostě varianta navíc. Chci víc, tak se dívám na 256 GB a více. Za mě tam určitá vylepšení jsou, ale také si počkám s čím přijdou v 10, jelikož zas takový skok k výměně (a to vlastním Pixel 7) nevidím. Dále výkon procesoru...ano k poměru prodejní ceny by bylo vhodné přijít s něčím "silnějším", ale krom her (na které ten telefon stejně není primárně dělaný) ty 2-3 roky, kdy to většina lidí mění, tak vydrží. To že má telefon někdo 5 a více let a brečí, že mu to nedají skoro zadarmo. Nevím no.

Já jsem po mnoha různých telefonech s Pixelem spokojen a přes určitě mouchy. A v okolí mám pár lidí, kteří to mají po přechodu stejně. Prostě jako celek to funguje i když to na papíře vypadá slabě, aj.

Za mě by mohli mít lepší cenovou politiku a to také z důvodu, že v našich končinách plno SW funkcí (na kterých je to postaveno) nefunguje. Ale taky rozumím tomu, že to Googlu v rámci tak malého trhu může být u prdu.

PS: někteří z vás by mohli trochu lépe citovat...lépe se to pak čte, díky

Přesně, pro mne je to nedůvěryhodná názor. I kdyby to zkoušel 2 hodiny, tak na ucelená názor to nestačí.

Souhlas, Google má taky nedostatky např. pomalé nabíjení (to i Samsung, Apple), pro někoho výkon vzhledem k ceně ale jelikož jede lépe než aktuální Samsungy s TOP procesory, jako negativum to moc nevidím respektive má priorita je foťák a tam je nad ním.

V "nedávné" době jsem měl Xiaomi, 2x Pixel, 2x Samsung a IP. IP mi vyloženě nesedl(plus tele objektiv velké zklamání a šíro žádná pecka). A5x byl nedodělaný, lagující tel. za velký peníz vzhledem k tomu jak fotí a funguje. S23 špatně fotí, je pomalejší, občas se sekne i přes brutální výkon. Kdo neměl Pixel, možná to ani nevidí....Xiaomi bylo ale vlastně dost dobré, nelíbí se mi moc dizajn jejich UI a další věci ale vzpomínám na něj radši jak na Samsung.

U Samsungu jsem se sekal pravidelně s lagem, když jsem třeba omylem zapl hru, okamžitě minimalizoval a zapl něco jiného. Když jsem k tomu ještě rychle přeskakoval do jiný app tak konečná - na můj vkus. Taky zpráva RAM byla špatná...

Prostě Pixel je na běžné použití nejlepší co jsem měl. Nevíce mi na něm vadí, když udělám hotspot a přes něho projedu xx GB, to baterka padá více, než by mi bylo milé. Celkově ho musím nabíjet každý den, jako všechny ostatní telefony. Dokážu s tím žít lépe než se špatnou odladěností Samsungu a s jejich (v dané ceně) průměrným foťákem.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 1. 9. 2024 10:42

Pre tých co robili predobjednavku na 9Pro zo Slovenska z Alzy aj vy tam máte už rovno uplatnení ten bonus za šrotovne? Teraz som skontroloval objednavku a vidim toto � nesťažujem sa ale neviem jak si to vysvetliť.
Přílohy
Screenshot_20240901-113755.png
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 1. 9. 2024 15:22

Včera jsem koukal na pár recenzí na youtube a vesměs jsou recenze velmi kladné. Bohužel jsem viděl i výkonnostní testy a přesto, že android běhá velmi dobře, aby také ne, když je to referenční telefon od Google pro prezentaci čistého androidu od Google, tak jsem viděl jak je Google Tensor G4 slabý. Jejikož jsem včera opravdu vážně zvažoval přejít ke Google Pixel 9 Pro XL, než bude S25/S26, tak já prostě neumím dát 33 tisíc korun, za novinku, kde tepe tak slabý procesor.

Geekbench 6:
Geek.jpg

Antutu:
Antutu.jpg

Moje S23 má o polovinu vyšší výkon. To je prostě faul jako prase. Opravdu nejde o více adidas, ale o realitu. Za 33 tisíc je to pro mě opravdu nedostupný telefon.
Acer Nitro AN17-41-R8FE Gaming Notebook
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
Yamaha A-S701 Silver, Denon DCD-1700NE Silver, Quadral Argentum 590 - The Chord
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 1. 9. 2024 16:00

Samozřejmě je papírově slabší a jestli je pro tebe důležitější číslo v benchmark než reálný zážitek a jak to prostě funguje v reálu, je to naprosto pořádku. Pak asi není pro tebe. Já přešel z P6P na S23 a pak rychle zpátky na P6P, jak mi přišla S23 nedoladěná. Výkon papírově super ale neběží tak lehce, hladce jako P6P. O foťácích ani nemluvě. Jediné co mi chybělo byl displej a chvíli čtečka :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 1. 9. 2024 16:17

Další kdo řeší Antutu :D to je ohrané, v reálném testu je Pixel 9 lepší než S24 nebo iPhony 15 :D
panrt
MobilManiak

Předchozí stránkaDalší stránka