Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 1. 9. 2024 20:45

Ach jo, chybí. Podívejte se jak citovat citáty :-D ;-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 1. 9. 2024 20:46

Dzejn Dočk píše:
Eaazy píše:Problém je v tom, že to vše popisujete v obecné rovině - a co je špatné nekritizujete, omlouváte. Neříkám "procesor by mohl být lepší", měl bych říct "procesor měl být lepší" (už třeba kvůli podpoře do budoucna, ať už telefon budu mít já, nebo někdo jiný).

Já osobně nevydržím u jednoho telefonu déle jak půl roku, většinou méně - takže podpora je důležitá z hlediska toho, že jej bude používat někdo další, třeba delší dobu. Ony tomu pak také odpovídají výkupní ceny na trhu. Jediný telefon, který nedám z ruky, je Flip3 z olympijské edice - a překvapivě šlape stejně, jako primární S24U, nebo Fold6 (ale tady je jedna věc, která není jen "číslíčko" - typ úložiště - UFS4.0 je prostě 2x rychlejší ve všem, proto je ostuda dát do vlajky 3.1, prostě je - a kritizuju to tvrdě i u základní S24).

A foťáky nekritizuji z prostého důvodu - jsou mi u zadku. Je to telefon, nikoliv fotoaparát. Takže pro mně fotí vše nad 20k víceméně stejně - a tak to má drtivá většina lidí, která si fotky maximálně prohlédne na displeji telefonu a nikdy je neuvidí na velkém monitoru se všemi vadami.

Klidně si používejte co chcete - nicméně já jsem čekal, že s příchodem Googlu do ČR dojde k tlaku na Samsung, který našemu trhu naprosto dominuje. A když nedokáže čína kontrovat svými super duper HW parametry, tak že to udělá Google - top HW, top SW a nejlepší cenou na trhu. Namísto toho jde Googlu o jedno - být konkurencí pro Apple v USA. A proto jsou v ČR daleko více vidět nedostatky a kompromisy - pokud by to byl nabušený SW stroj s AI, pak ok. Ale to je v USA, nikoliv u nás. Takže u nás bude Pixel okrajovou záležitostí pro nekritické fandy - normální člověk zvolí buď jistotu v podobě Samsungu/Applu, nebo cenu v podobě číny. Google není ani jistota, ani lákavá cena...

To je citát, nikoliv invektivum...

Takže tomu rozumíte úplně špatně - asi proto tolik infantilních smajlíků...

Bohužel se mýlíte, chybí tam důležité náležitosti. Takže je to urážka. Příště lépe, prosím.

Nekritizuji? Opravdu?
Když jsem dnes několikrát kritizoval, třeba JAS u P6P, opravdu je to tak složité?
Nekritizuji ze sportu, kritizuji když to má smysl. Cítíte ten rozdíl?

Proč mám přebírat odpovědnost za druhé? Případný kupující se musí SÁM rozhodnout jestli mu ten telefon vyhovuje včetně výkonu, to nepřísluší mě. Proč by mělo? Prodej neřeším, je mi to buřt, takže prostě nevidím problém. Vy máte problém, že nechápete, že jsou i jiné pohledy na svět a nemusí být o nic horší než Váš, jen jiný. Tu je problém. Já chápu a respektuji váš názor ale mám jiný. Zkuste to taky :-)

Podpora to stejné jako výkon, kupující musí vědět a cenu neřeším. Když je 3 roky vydrží mě popř. manželce či dětem a pak jde do šuplíku. Spíš ho někdo rozbije.

Takže vy kritizujete jen části které jsou pro vás osobně důležité. Ale již nechápete, že je nekritizuje někdo komu jsou jedno asi jako vám foťák? Ach jo...

S Vaši logikou je mobil na volání, teoreticky na SMS, proč pak řešit výkon?:D Vem tlačítkáč a bude hej:D
Doba se změnila, dnes je mobil pro VĚTŠINU i hlavní foťák a je to pro lidi důležitější než papírový výkon a podpora. Troufám si říci, že VĚRŠINA lidi mimo MM neřeší délku podpory a výkon. Chce hezký mobil, co funguje a dobře fotí. Krom pár nadšenců neznám nikoho kdo řeší antutu ale naopak znám hodně lidí, kteří mi řeknou u Pixelu jééé to fotí krásně, co je to za mobil.. a bum z A5x jdou třeba na P7a hýkají blahem :-)

Tak se zkuste zamyslet, že nemáte potřebu kritizovat foťák a já výkon, když ho mám až až :-)

Opakuji se, chci ať funguje tel skvěle a neřeším papírové parametry. Chci super users experience a mám ho.

PS: sry za rozbité citace, neřeším, snad pochopíte :D[/quote]

My se bavíme o letitém P6pro? To není kritika, to je konstatování faktu, že telefon má vzhledem ke svému věku odpovídající HW. Můj Z Flip3 je také letitý a HW tomu odpovídá - třeba jas displeje...

Diskuze nemá cenu - prostě telefon nemusí HW odpovídat danému roku, nemusí mít to nejlepší na trhu, když je to ten "správný" výrobce...

-- 1. 9. 2024 21:47 --

Dzejn Dočk píše:Ach jo, chybí. Podívejte se jak citovat citáty :-D ;-)

Citát není citace. Nejsme na VŠ a nepíšeme bakalářskou/diplomovou práci. Byť bych si na to možná po tolika letech vzpomněl...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 1. 9. 2024 20:51

Mé možnosti vysvětlovat jsou vyčerpané a přijde mi zbytečné plevelit diskuzi. Takže tohle ukončuji a reagovat budu až to bude mít smysl. Tady ho už nevidím.
Kdo chce porozumět, porozumí. Kdo nechce, neporozumí.
Zkuste pochopit, že i jiný názor může být stejně validní jako Váš, respektujte ho. Ideálně ho i pochopit. Souhlasit s ním nemusíte. Někdo chce čísla a neřeší průměrný foťák, někdo chce super foťák a odladěný systém a neřeší papírový výkon. Vždyť oboje je OK.

Krásný večer všem.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod solaris1 1. 9. 2024 20:54

Vyřešil již Pixel 9 Pro tento problém? "Když jste v běžném fotografickém režimu s vysokým rozlišením 50 mp a přiblížíte 30krát, fotografie bude rozmazaná. Také v režimu s vysokým rozlišením 50 mp pořízení jednoduché fotografie s jakýmkoliv objektivem a kdykoli zoom budete mít značné zpoždění."
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 1. 9. 2024 20:57

Eaazy píše:
Dzejn Dočk píše:
Eaazy píše:Problém je v tom, že to vše popisujete v obecné rovině - a co je špatné nekritizujete, omlouváte. Neříkám "procesor by mohl být lepší", měl bych říct "procesor měl být lepší" (už třeba kvůli podpoře do budoucna, ať už telefon budu mít já, nebo někdo jiný).

Já osobně nevydržím u jednoho telefonu déle jak půl roku, většinou méně - takže podpora je důležitá z hlediska toho, že jej bude používat někdo další, třeba delší dobu. Ony tomu pak také odpovídají výkupní ceny na trhu. Jediný telefon, který nedám z ruky, je Flip3 z olympijské edice - a překvapivě šlape stejně, jako primární S24U, nebo Fold6 (ale tady je jedna věc, která není jen "číslíčko" - typ úložiště - UFS4.0 je prostě 2x rychlejší ve všem, proto je ostuda dát do vlajky 3.1, prostě je - a kritizuju to tvrdě i u základní S24).

A foťáky nekritizuji z prostého důvodu - jsou mi u zadku. Je to telefon, nikoliv fotoaparát. Takže pro mně fotí vše nad 20k víceméně stejně - a tak to má drtivá většina lidí, která si fotky maximálně prohlédne na displeji telefonu a nikdy je neuvidí na velkém monitoru se všemi vadami.

Klidně si používejte co chcete - nicméně já jsem čekal, že s příchodem Googlu do ČR dojde k tlaku na Samsung, který našemu trhu naprosto dominuje. A když nedokáže čína kontrovat svými super duper HW parametry, tak že to udělá Google - top HW, top SW a nejlepší cenou na trhu. Namísto toho jde Googlu o jedno - být konkurencí pro Apple v USA. A proto jsou v ČR daleko více vidět nedostatky a kompromisy - pokud by to byl nabušený SW stroj s AI, pak ok. Ale to je v USA, nikoliv u nás. Takže u nás bude Pixel okrajovou záležitostí pro nekritické fandy - normální člověk zvolí buď jistotu v podobě Samsungu/Applu, nebo cenu v podobě číny. Google není ani jistota, ani lákavá cena...

To je citát, nikoliv invektivum...

Takže tomu rozumíte úplně špatně - asi proto tolik infantilních smajlíků...

Bohužel se mýlíte, chybí tam důležité náležitosti. Takže je to urážka. Příště lépe, prosím.

Nekritizuji? Opravdu?
Když jsem dnes několikrát kritizoval, třeba JAS u P6P, opravdu je to tak složité?
Nekritizuji ze sportu, kritizuji když to má smysl. Cítíte ten rozdíl?

Proč mám přebírat odpovědnost za druhé? Případný kupující se musí SÁM rozhodnout jestli mu ten telefon vyhovuje včetně výkonu, to nepřísluší mě. Proč by mělo? Prodej neřeším, je mi to buřt, takže prostě nevidím problém. Vy máte problém, že nechápete, že jsou i jiné pohledy na svět a nemusí být o nic horší než Váš, jen jiný. Tu je problém. Já chápu a respektuji váš názor ale mám jiný. Zkuste to taky :-)

Podpora to stejné jako výkon, kupující musí vědět a cenu neřeším. Když je 3 roky vydrží mě popř. manželce či dětem a pak jde do šuplíku. Spíš ho někdo rozbije.

Takže vy kritizujete jen části které jsou pro vás osobně důležité. Ale již nechápete, že je nekritizuje někdo komu jsou jedno asi jako vám foťák? Ach jo...

S Vaši logikou je mobil na volání, teoreticky na SMS, proč pak řešit výkon?:D Vem tlačítkáč a bude hej:D
Doba se změnila, dnes je mobil pro VĚTŠINU i hlavní foťák a je to pro lidi důležitější než papírový výkon a podpora. Troufám si říci, že VĚRŠINA lidi mimo MM neřeší délku podpory a výkon. Chce hezký mobil, co funguje a dobře fotí. Krom pár nadšenců neznám nikoho kdo řeší antutu ale naopak znám hodně lidí, kteří mi řeknou u Pixelu jééé to fotí krásně, co je to za mobil.. a bum z A5x jdou třeba na P7a hýkají blahem :-)

Tak se zkuste zamyslet, že nemáte potřebu kritizovat foťák a já výkon, když ho mám až až :-)

Opakuji se, chci ať funguje tel skvěle a neřeším papírové parametry. Chci super users experience a mám ho.

PS: sry za rozbité citace, neřeším, snad pochopíte :D

My se bavíme o letitém P6pro? To není kritika, to je konstatování faktu, že telefon má vzhledem ke svému věku odpovídající HW. Můj Z Flip3 je také letitý a HW tomu odpovídá - třeba jas displeje...

Diskuze nemá cenu - prostě telefon nemusí HW odpovídat danému roku, nemusí mít to nejlepší na trhu, když je to ten "správný" výrobce...

-- 1. 9. 2024 21:47 --

Dzejn Dočk píše:Ach jo, chybí. Podívejte se jak citovat citáty :-D ;-)

Citát není citace. Nejsme na VŠ a nepíšeme bakalářskou/diplomovou práci. Byť bych si na to možná po tolika letech vzpomněl...[/quote]

Legrační jak na většinu věci neopovíte, že? :-) Ale chápu, nehodí se Vám to.

Víte, P6P měl vzhledem k roku uvedení taky slabý výkon a nižší jas. Nějak Vám to zase nevyšlo. Klasika.

Citát má mít jisté náležitosti i mimo oficiální práce. Bohužel pro vás.

Opakuji se pro vás znova a naposled. U každého výrobce to mám stejně, je mi jedno jak a čím je dosaženo požadovaného výsledku. U mě to je 100% plynulost, lehkost, spolehlivost a super foťák. Ani jedno mi Samsung nenabídne.

Máte asi selektivní čtení a paměť. Přeji hezký večer.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 1. 9. 2024 21:00

Dzejn Dočk píše:Mé možnosti vysvětlovat jsou vyčerpané a přijde mi zbytečné plevelit diskuzi. Takže tohle ukončuji a reagovat budu až to bude mít smysl. Tady ho už nevidím.
Kdo chce porozumět, porozumí. Kdo nechce, neporozumí.
Zkuste pochopit, že i jiný názor může být stejně validní jako Váš, respektujte ho. Ideálně ho i pochopit. Souhlasit s ním nemusíte. Někdo chce čísla a neřeší průměrný foťák, někdo chce super foťák a odladěný systém a neřeší papírový výkon. Vždyť oboje je OK.

Krásný večer všem.

Vám také, pobavil jsem se! Končíte diskuzi a stále reagujete. Usnadním vám to - již na vás reagovat nebudu jako první. Třeba to pomůže. A vy alespoň budete mít poslední slovo...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Alpenflair 2. 9. 2024 21:16

Měření tělesné teploty na P8pro/P9Pro/XL brzy i v ČR (potvrzeno Googlem) testování a schvalování probíhá
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod zumzumzum 3. 9. 2024 10:51

Pixely v Česku dostávají funkci navíc, byť je asi zbytečná

Obrázek

Obrázek

[Zdroj: Dotekomanie.cz]
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor

Odeslat příspěvekod Kapr99 3. 9. 2024 11:27

Je to takova blbost...asi si to kvuli tomu vylozene nikdo nekoupi ale je fajn ze kdyz to tam je tak uz to konecne bude umet merit i lidskou teplotu (snad ne uplne mimo) :D
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod poletucha 3. 9. 2024 13:48

Bylo by fajn věnovat se tématu a neřešit žabomyší kraviny, kdo koho víc sejme...zbytečné plevelení. Chtěla bych se zeptat, jak je na tom Pixel 9pro se signálem - výpadky apod. Na samsungu s23+ , který aktuálně mám tak to ze startu dost zlobilo, po nějakých aktualizacích lepší,ale i tak si myslím, že by ten signál mohl mít větší kvalitu, když vidím jiné telefony. Mmch. svým způsobem jsem s S23+ spokojená, nehoním žádné čísla, nic. Potřebuji pár appek k životu, hry hraju jen klasické záchodovky, ale občas ho drtím místo notebooku, kdy na něm vyřídím kancelářkou nutnost, takže apka 365 microsoft v základu je fajn (tu asi Pixel nemá v základu?) S baterkou vydržím celý den, i když displej hodně svítí, nejvíc jí žere foťák a navigace, to se telefon i solidně zahřívá. Takže to jsou věci co mě zajímají u Pixelu, jestli po jeho pořízení se těchto neduhů jako bežný uživatel (rozuměj nepařič her) zbavím. A ano chci výborný foťák, což musím říct, že u S23+ aktualizace hodně napravily, jen ten pohyb mu pořád moc nejde 1 z 10 a při hoších světelných podmínkách, taky žádná hitparáda.
poletucha
Junior

Odeslat příspěvekod solaris1 3. 9. 2024 16:04

By mě zajímalo kolik lidí si nový Pixel 9 objedná na oficiálním G store CZ, a využije akce na kredity �
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod poletucha 3. 9. 2024 18:26

Vzhledem k tomu, že Datart dává lepší cenu a ještě VIP účet sleva, tak asi moc jich nebude
poletucha
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 3. 9. 2024 19:33

Kapr99 píše:Je to takova blbost...asi si to kvuli tomu vylozene nikdo nekoupi ale je fajn ze kdyz to tam je tak uz to konecne bude umet merit i lidskou teplotu (snad ne uplne mimo) :D

dnes jsem to zkoušel na P8P. Hromada měření za sebou, rozdíl 0,1°C + 1x uletěl a 2x vynadal, že ho mám daleko (asi špatný úhel). Lékářský teploměr (dle Dtestu velmi přesný) ukazoval stejně. Spokojenost. Někde na horách nebo na dovolené jako kontrola, když se nebudu cítit úplně fit to bude super. Za ty roky vím, že když mi to z 36,6 - 36,7 vyleze na 37°C musím najet na záchranný režim :-D
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 4. 9. 2024 09:58

Vyšel finální Android 15. Majitelé Pixelů mají zatím smůlu

https://smartmania.cz/vysel-finalni-android-15-majitele-pixelu-maji-zatim-smulu/

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod kultus 5. 9. 2024 19:06

Zajimave srovnani fotaku, konecne nekoho napadlo ty fotky i priblizit. Akorat uplne neverim tem 500%, na takove priblizeni jsou ty fotky az moc ostre.
https://youtu.be/teEZvzAJo2I?si=xtLN6KRyfwHF--Me
kultus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka