Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kapr99 17. 9. 2024 10:09

Prodeje 9ky? :-D Kazdej asi kdo mel par Pixelu vi ze Google hodne slibuje a pak bud nenapadne rusi nebo dava az potom.
Napr enhanced zoom mel bejt uz v 8 ale prisel vlastne az s 9(ale za mne je to neuveritelna umela tragedie). To same proc to boost video porad nejde u ultrawide snimace.

Ale takhle je to vsude...holt nemuzou/nechtej dat vsechno hned aby meli co prodavat pak.

Za mne je vyhra uz jen to ze mam vlastne jeden z nejlepsich telefonu v takovy velikosti kterymu bude konkurovat zatim jen iPhone 16 Pro.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 17. 9. 2024 11:08

Mně ten video boost na 8 Pro už nějak nejde, pár se mi jich podařilo převést a výsledek pěknej, ale nějakou dobu už mi to nefunguje. Ale nepotřebuju to. Nejvíc jsem zápasil s videem v noci (s LED světlem), tam jsem zjistil, že HDR funkce paradoxně kvalitu zhoršuje, tak jsem ji vypnul a už jsem spokojený, jen škoda, že mi to trvalo rok na to přijít :-D Jinak jsem s 8 Pro spokojený a devítka mě sice láká, ale jako úplně nutný přechod to nevidím, je to za mě spíš evoluce.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 17. 9. 2024 11:12

Jj enh.zoom jsem zkousel, je to traga. Lepsi udelat zoom jaky potrebuji a obetovat cas v RAW. Postupne prichazim na to jaky je rozdil mezi tim, jak se prezentuji ty uzasne funkce na keynote a co je ve skutecnosti. 2x zoom na P8 taky traga, pritom to mel byt hybrid zoom s lepsi kvalitou jako jen digizoom...ale to same bylo i u samsungu. Clovek si musi sundat ty tuzove bryle a poradit si sam, pokud ma zajem o opravdu dobry vysledek. RAWy jsou nakonec taky slusne oje*ane, tim ze jsou uz upravovane od googlu (nejedna se o cisty RAW) je s nimi vic prace, ale porad se z nich da dost vyzdimat. Je to proste scena od sceny...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Guru4U 17. 9. 2024 11:24

Videoboost jde i na s 5x zoomem a 4K60p, je to úžasná fičura, jedno z wow momentů seznamování s P9P a dokáže i v horších světelných podmínkách udělat úžasné výsledky ( zpracování videa docela trvá, klidně i přes hodinu). Co mi naopak hodně chybí, anebo jsem na to ještě nepřišel, je řízení expozice posuvníkem přímo na obrazovce při snímání fotek jak u S23. U P9P se musí kliknout do nastavení, další klik stíny, jasy a pak teprve doladění posuvníkem. One UI mi také přijde jako doladěnější ekosysém, ale asi to bude jen otázka času a zvyku na čistější android
Guru4U
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 17. 9. 2024 11:54

Co se tyce posuvniku, tak to google doje*al uplne. Mel jsem to asi pul hodiny po koupi a po aktualizacich se to schovalo, jak pises. Takze jedine neofiko Gport, jinak si bez toho, bohuzel. Je to nepochopitelne schovat do "Pro rezimu" prakticky zakladni nastaveni expozice.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Guru4U 17. 9. 2024 12:05

Tak to jsi mě nepotěšil, tajně jsem doufal, že jsem něco v nastavení přehlédl, za mě velký palec dolů. Každopádně výstup má P9P v téměř jakékoliv situaci mnohem lepší než S23 a kvůli top foťáku v relativně malém těle se už k Samsungu nemíním vrátit
Guru4U
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kapr99 17. 9. 2024 19:19

Jo tak nejsem blbej ja si rikal kam se ten posuvnik podel.
Je skoda ze ho tam nenechali a lezt kvuli tomu porad do toho menu je otravny a celkem zdlouhavy. Navic (a to jsem ja asi idiot) si porad ty dve menu pletu :-D

Jinak dalsi vec co je na P9P podstatne lepsi je zahrivani. Telefon se vlastne vubec nezahriva. P8P byl obcas dost teplej po par minutach koukani na YT a prepinani apek atd. Ono teda tam obcas i stacilo koukat chvilku na YT...snad to vydrzi a neni to jen "klam" :D
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 17. 9. 2024 20:04

Schovat ten posuvník expozice v aplikaci foťáku musel nějakej úplnej idiot, v 95% je to jediná věc, kterou člověk pro automatické fotky potřebuje... zmizelo to tak před půl rokem.

Ten video boost je mi záhadou. Natočím video, ono mi to píše, že se video odesílá někam do cloudu na zpracování, ale už se mi ta upravený verze nikdy nevrátí. Takže mi zbyde jen ta původní, která je jen FHD a ne 4K... plus se vytvoří to obří šedivé raw video (mezikrok). Obojí si můžu stáhnout, ale výsledek už nikdy ne. Fungovalo mi to tak měsíc, od té doby vůbec. Nevím, co tam lze udělat špatně, podle mě nic...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 17. 9. 2024 20:28

Tak tak a byl tam i posuvnik teploty barev, coz se zrovna u P8P hodilo. Najimaji tam uplne silence...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 18. 9. 2024 15:20

https://www.youtube.com/watch?v=HXD15c6TpAs

Docela hezky porovnani.
Za mne je to ve fotkach Pixel a ve videu iPhone
Je fakt ze ta selfie kamera je asi nejvetsi "skok" v kvalite co si pamatuju ale to tolik nepozivam(ale je fakt dobra)
U Pixelu sem byl chvilku zmatenej ale tohle video mi potvrdilo ze to neni chyba a 8K je opravdu jen s boostem.

Skoda jen ze tam neni vic fotek na porovnani. Je tam za mne celkem hodne zbytecnyho videa u kteryho je docela rychle videt ze iPhone je porad o neco lepsi.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Guru4U 19. 9. 2024 12:17

Kapr99 píše:https://www.youtube.com/watch?v=HXD15c6TpAs

Docela hezky porovnani.

A vyplývá z toho, že výsledky jsou plus mínus podobné, v mobilním světě TOP 10 a s trochou postprocesingu nepůjde poznat z kterého telefonu byl záznam pořízen.
Guru4U
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gerremi 20. 9. 2024 19:26

Ja hnup som si az teraz všimol ze info o doručení Pixel 9 Pro 256GB Hazel z Alzy som pisal do témy Pixel 8/Pro :D (mam aj ten...)

Čiže konečne dnes dorazil,je to krásny kus hardwaru to uznavam,ale pri používaní zatial nevidim rozdiel oproti Pixel 8. Beh systemu je ešte taký všelijaký, zatial len nastavujem.

Mrzi ma len jedna vec a to je nalepenie skla znacky HOFI a tym pádom absolutne nefunkčny skener prsta, ale že úplne...nejde ani nastaviť,jak keby nefungovala co ma vedie k tomu ze to sklo zhodim dole a vyskúšam ci je vôbec funkčná...
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod Pavel Kajfosz 21. 9. 2024 11:48

Tak já mám na Pixel 9 PRO nalepené sklo od Spigenu. Sice je drahé, ale otisk funguje perfektně a v sadě jsou dvě, tak mám i na výměnu. V kombinaci s pouzdrem od stejné značky je to za mě nejlepší volba.
Pavel Kajfosz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maarten 21. 9. 2024 12:54

gerremi píše:Ja hnup som si az teraz všimol ze info o doručení Pixel 9 Pro 256GB Hazel z Alzy som pisal do témy Pixel 8/Pro :D (mam aj ten...)

Čiže konečne dnes dorazil,je to krásny kus hardwaru to uznavam,ale pri používaní zatial nevidim rozdiel oproti Pixel 8. Beh systemu je ešte taký všelijaký, zatial len nastavujem.

Mrzi ma len jedna vec a to je nalepenie skla znacky HOFI a tym pádom absolutne nefunkčny skener prsta, ale že úplne...nejde ani nastaviť,jak keby nefungovala co ma vedie k tomu ze to sklo zhodim dole a vyskúšam ci je vôbec funkčná...
mám sklo přímo z google store a otisk funguje bez problémů, předtím trochu zlobil, ale po té co jsem ho znovu nahrál, tak žádný problém.
Maarten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gerremi 22. 9. 2024 09:45

Ked som kupoval príslušenstvo na 9 Pro tak ešte nic nebolo dostupné, len HOFI... Už som objednal Spigen. Škoda ze Whitestone sa nejak zabudol a zatial sklá nikde nemajú. Asi dali prednosť jablku pred pixelom...Používam ich sklá všade.
gerremi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka