Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod maniakovzostravy 18. 5. 2025 05:35

No právě - mám to jako pracovní nástroj - přes den hlavně hovory, web, mail, foto, kecálkové, v pauze a po cestě domů hra hudba sociální sítě. Nechce se mi tahat sebou power banku nebo dobíjet v práci.
maniakovzostravy
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 18. 5. 2025 09:38

Mě P8PRO a při podobném režimu, teda ještě tam bývá navigace či bez.drát AA dá celý den bez problému. Toho webu mám fakt hodně. Hra 30+min. Řada 9 je na tom lépe. Jeden náročný den zvládne ale celý den hraní her ne ale to žádný telefon. 12 hodin navigovaní taky nedá. Ale prostě běžný provoz AA 1h včetně navigace a hudby, 30+ hra s GPS, X zpráv na kecálku, 10-30 hovorů, pár fotek a brouzdání na webu dá s přehledem. Podívej se na syntetické testy výdrže, v některých je o kousek horší občas i lepší...Prostě poctivý jednodenní mobil. P9 je na tom ještě lépe... Na běžný den mi stačí dobít na 80%...
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod maniakovzostravy 18. 5. 2025 09:48

Díky - o reálnou vydrž mi jde hlavně - hry fakt výjimečně - hlavně mail, hovory, a jiné komunikační aplikace, sem tam hudba - v pohodě když vydrží od 7 do 18 hodiny, tak je to v klidu.
maniakovzostravy
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 18. 5. 2025 13:35

Myslím si, že ti bude stačit nabíjet na 80% :-) Jen prvních pár dni se nelekni, mobil se učí a bude žrát více :-)

Jinak - jedu jen na datech (5G), max. rozlišení, AoD, 120Hz a všechny ty žrouty mám zapnuté.
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod Jiří Pacák 19. 5. 2025 08:12

Zdrávím všechny! Mám dotaz. Chci si koupit Pixel 9 Pro. Předpokládám, že má taky, u nás, znemožněno nahrávání hovorů. Můžete mi prozradit, jak toto řešíte? Něnákou fíčůru, nebo aplikaci, která funguje, aspoň přes mikrofon, když ne, přes linku? Předem děkuji za vaše rady :-)
Jiří Pacák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 19. 5. 2025 14:36

Tam nejde až tak o mobil, ale spíš o verzi Androidu, mám pocit, že mi to fungovalo přes mikrofon docela solidně v Androidu 13, ale od 14+ to přestalo a byl jsem líný to řešit (https://acr.app/). Jestli má někdo tip na nějaké obstojné řešení (bez rootnutí telefonu), tak dejte vědět.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada t5 20. 5. 2025 17:07

Také by mě zajímala nějaká šikovná apka na nahrávání telefonních hovorů, nejhorší je když mi někdo diktuje třeba adresu a já mu volám za 5 minut znovu............ :-D :-)
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 20. 5. 2025 18:13

Okamžitý přepis hovorů by použit nešel? Třeba jako dočasné řešení, nezkoušel jsem, jen nápad :-)
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 20. 5. 2025 20:18

Mr.Scully píše:Tam nejde až tak o mobil, ale spíš o verzi Androidu, mám pocit, že mi to fungovalo přes mikrofon docela solidně v Androidu 13, ale od 14+ to přestalo a byl jsem líný to řešit (https://acr.app/). Jestli má někdo tip na nějaké obstojné řešení (bez rootnutí telefonu), tak dejte vědět.

Na mém S25Ultra perfektně funguje aplikace Cube ACR a slyšet jsou zřetelně obě strany.
https://cubeacr.app/
Nokia 3110, 3210, 3310, 3330, 6210, 6310i, 6600, 6630, N73, N82, N97mini, N8
Samsung Galaxy S3, S4, Note4, Note8, Note9, Note10+, Note20 Ultra, S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod traveller 3. 6. 2025 07:56

Ahojte, měl bych dotaz ohledně Gemini. Jak ji spustit se zamknuté obrazovky? Našel jsem návod, ale nefunguje. Delší podržení zapínacího tlačítka nevyvolá Gemini, ale zapnití/vypnutí/restart. Hej google v českém jazyce nereaguje. Co s tím?
traveller
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 3. 6. 2025 20:17

Přestěhovat se do Ameriky. Tady jsi v EU, která své obyvatele ochraňuje.
Asistent češtinu nepodporuje. Sice se tváří, že si ji máš stáhnout, ale nic se nestane.
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 5. 6. 2025 12:12

traveller píše:Ahojte, měl bych dotaz ohledně Gemini. Jak ji spustit se zamknuté obrazovky? Našel jsem návod, ale nefunguje. Delší podržení zapínacího tlačítka nevyvolá Gemini, ale zapnití/vypnutí/restart. Hej google v českém jazyce nereaguje. Co s tím?

Podržení zapínacího tlačítka si můžeš nastavit v Systém - Gesta. Buď spustí nabídku vypnutí/restartu (defaultně) nebo AI asistenta (což netuším, jestli je přímo Gemini nebo něco jinýho). Některé telefony to mají defaultně opačně, trvalo mi asi deset minut, než jsem přišel na to, jak restartovat Samsung :-D
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vormen 10. 6. 2025 20:51

android 16 je ke stažení
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod P3p3k 10. 6. 2025 21:38

Zkusím na záložní Pixel �
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 10. 6. 2025 23:07

Vsechno probehlo a bezi na jednicku.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka