Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod _baudis_ 1. 9. 2024 16:25

Dzejn Dočk: Zcela jsi nepochopil co jsem napsal. Ten telefon je kvalitní, ale zabitý procesorem, za danou cenovku. Nejde mi o benchmarky, ale pro porovnání nového HW, jsou nezbitné a tento nasazený procesor, je prostě velký fail. Není samozřejmé že je papírově slabší (teď omlouváš chybu, která neměla u tohoto telefonu, za tyto peníze existovat), protože není samozřejmostí vydat to nejlepší a to hlavní pro HW stránce zabít, to opravdu není samozřejmostí, to si snad ani nechtěl napsat. Ty furt jenom kam jsi z koho přešel a co je špatný a co ti nefungovalo, ale realitu nevidíš. Budeme se tady hádat, kdo co měl a jak mu to fungovalo o tom není. Bavíme se tady o novém referenčním telefonu o Google a nasazením do "vlajky" naprosto nevýkonný čipset. I když samotný chod telefonu je super. Jen prostě nechápu tuto cestu Google. To je můj pohled a názor a není nic, co by ho mohlo bohužel změnit, ani přestřelka na fóru, kdo ho má delšího. Je to fórum, já napsal názor a tak to prostě citím. Já nehaním telefon jako komplexní zařízení, mě vadí pouze poloviční čispet v novém HW.

panrt: zase další co vypíchne něco z kontextu, aby omlouvil HW přešlat nových Pixelů. Chlapče, já Antutu neřeším, mimochodem tam byl i GeekBench 6, ale když máte perfektní recenzi na telefon a jako obrovský nedostatek, je v novém procesoru, tak to zamrzí. Já ty testy nedělal, jsou součástí několika recenzí, kde uznávají slabotu procesoru, to je vše.

Nerozporuji hladký chod telefonu.
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black / Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN
Watch 1: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan / Watch 2: Samsung Galaxy Watch7 44mm Zelené - SPIGEN
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 1. 9. 2024 16:55

panrt píše:Další kdo řeší Antutu :D to je ohrané, v reálném testu je Pixel 9 lepší než S24 nebo iPhony 15 :D

Až na to, že S24 je top androidi foun a to nějaka zbastlenina od googlu rozhodně neni. Ajfoni system netušim, ale ten mě vubec nezajima, už čisty droid je docela "porod" natož něco ještě vyrazněji omezenějšiho. A ty vyplachy co tu padaji to je akorat tak k smich...lagovani, nenaskakovani klavesnic, pomalejši načitani. Tyto bludy jsou akorat tak do hospod.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod Hany53 1. 9. 2024 17:07

Třeba Googl chce ukázat, že i na "starém železe" lze udělat vynikající foun ...
Hany53
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 1. 9. 2024 17:08

https://www.youtube.com/watch?app=deskt ... eck.net%2F A zbytek nemá cenu komentovat..

Tak zajdi k očnímu.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 1. 9. 2024 17:12

Naopak, ty si nepochopil. Ten telefon by byl zabitý procesorem kdyby nefungoval dobře. To se nestalo. Chápeme? Takhle dostaneš slabší výkon ale vše funguje skvěle a to je důležitější než papírové hodnoty nebo nejvýkonnější čipset. Pro mě. To je co tvrdím. Jestli jsi četl tohle vlákno pozorně, píšu, že by větší výkon určitě nikomu nevadil a mohl být (kor za ty prachy) ale jelikož vše jede a i u x let starého P6P je vše OK pak to není nic, co bych řešil. Není k tomu důvod. (zase pro mě!) Výkon neomlouvám, papírově je nižší než by mohl/měl být ale v praxi to NIČEMU nevadí a to považuji za důležité. I kdyby byl poslední na světě ve výkonu, je mi to jedno pokud by to jelo perfektně :-) Radši tohle, než vše HW top ale celkově nepoužitelný tel. Je mi jedno jestli foťák má 12Mpx nebo 1000, jestli foun má 0 nebo 50 objektivů. Zajímá mě výsledek, ne s čím a jak je ho dosaženo, už chápeš? Já neplatím za čísla, platím za skvěle fungující celek. Co je zabité po HW stránce? Nic, ne? Vše jede lépe než na výkonnějším stroji. Zabitý byl HW, kdyby něco nejelo kvůli němu dobře. Tohle je můj názor. Tvůj ti neberu, jen s ním nesouhlasím. Ty ke své spoko potřebuješ vysoké čísla a zase jsi schopný odpustit jiné nedostatky, já to mám jinak. Oboje je v pořádku a máme jen jiný přístup k telefonům. Proto máš S23 a seš s ní asi spoko, já se z těchto důvodu S23 s radostí zbavil.

Analogie:
I aut to mám jinak. Radši mám 191kW se super průběhem a zvukem z 3,6l v H6 od Suba než 220kW v 4 válci od Škodovky. I když papírově je horší. Ve všem. Menší výkon na litr, menší celkový výkon, spotřeba atd ale za mne to je lepší motor...ty bys vzal tu Škodu a já když jsem ji měl v práci, vzal bych klidně starou Magdu 6 s polovičním výkonem :-D Ani jedna volba není špatná, jen je určena pro jiné lidi.

Jak jsem psal, pokud z nějakého důvodu potřebuješ TOP výkon a nestačí ti papírově slabší tel ale který jede perfektně, je to v pořádku a řada P9 není pro tebe. Tak jednoduché to je.

Pro mě zase není Samsung, protože i přes dobrý HW (čipset) má nedoladěný SW. A je to v pořádku.
Je mi jedno, že S24 má zastaralý HW co do focení, šíro + ostudné tele, kdyby to dělalo super fotky.
Je mi jedno, že S24U má 2/4 foto čipů zastaralých (šíro a 3x ZOOM) a do teď jsem na to nikdy neupozornil, není mi jedno, že z toho neudělá super fotky (někdy se ji docela zadaří).
Takže zastaralý HW ve foto odpustíš ale výkon ne?

Nevidím realitu? Jakou, prosím tě? Já mám přímé srovnání, ty také? Výkon má slabší ale funguje lépe než jiné s větším výkonem. To je realita. Platím za celek, ať funguje. Má realita..

Jestli to teď nepochopíš, pak nikdy :-D

Přeji hezký den a držím palce, ať vybereš foun který ti sedne :-)

-- 1. 9. 2024 18:18 --

Hany53 píše:Třeba Googl chce ukázat, že i na "starém železe" lze udělat vynikající foun ...

A povedlo se mu to, ne? :-) U Samsungu mám zas pocit, že se snaží dokázat, že i na TOP železe neudělá TOP mobil :-D U Číny mám pocit, že na TOP železe se jí daří lépe než u Samsungu. Ale jak píšu..pocit :D

-- 1. 9. 2024 18:20 --

miromen4 píše:
panrt píše:Další kdo řeší Antutu :D to je ohrané, v reálném testu je Pixel 9 lepší než S24 nebo iPhony 15 :D

Až na to, že S24 je top androidi foun a to nějaka zbastlenina od googlu rozhodně neni. Ajfoni system netušim, ale ten mě vubec nezajima, už čisty droid je docela "porod" natož něco ještě vyrazněji omezenějšiho. A ty vyplachy co tu padaji to je akorat tak k smich...lagovani, nenaskakovani klavesnic, pomalejši načitani. Tyto bludy jsou akorat tak do hospod.

S24 TOP android s lowcost čipem pro šíro a tele? :-D To snad nééééé :D :D a co těch 128GB a malá ram, to je taky TOP?:D
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod miromen4 1. 9. 2024 17:58

Ano S24 je top s nejlepši a vyborně odladěnou nadstavbou, kterou ti nikdo jiny neda a to ani nadohled.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 1. 9. 2024 18:17

Asi je ti horko, takže znova. TOP s 2x LOWCOST čipem? To snad nééééé :D
Plynulost horší i s 2x větším výkonem? To je TOP? To snad nééééé :D Podprůměrný SW foťáku je taky TOP? To asi néééé:D

Dnes ti ti vtípky jdou :-)

Nezačneme se bavit radši vážně? :-)

-- 1. 9. 2024 19:22 --

panrt píše:https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=SucwT88p0oY&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.notebookcheck.net%2F A zbytek nemá cenu komentovat..

Tak zajdi k očnímu.

tady je vidět, jak je S24U "odladěná" a obrovský výkon "umí" využít. Jenže zaslepenci pořád pojedou to svoje i přes podobná videa a testy. už se drží jen té jediné věci co maj- číselka :D :D Ale opravdové použití pokulhává. Škoda, pořádná konkurence by se Pixelu hodila :-)
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod panrt 1. 9. 2024 18:33

miromen4: Jako vtip dobré ale realita jiná.. Top není a ani nebude když používá vše staré a to přece není v pořádku :D viz FOLD6 o který ani není zájem.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod miromen4 1. 9. 2024 18:50

Popirani reality něčim o co neni a to nepřekvapivě zajem vzhledem k tomu co zač za slataniny jsou google produkty je važně usměvne. Tohle se ani s vlajkama ostatnich vyrobcu snad až na nějakeho toho čiňana nada davat do jedne roviny.
Pokud nepřijde google s něčim na vysoke urovni či s nějakou přidanou hodnotou tak bych se nedivil, kdyby sve produkty za par let pustil k ledu.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 1. 9. 2024 19:19

Vážení pánové, vy jste opravdu zaslepení. Namísto kritiky, která je naprosto v pořádku a na místě, pořád melete to samé - Pixel je prostě výkonem telefon střední třídy, výborně odladěný (to bezpochyby), ale za cenu vlajek. Jeho primární určení je SW, nikoliv HW - bohužel ten SW u nás nefunguje tak, jak v ostatních zemích a proto u nás největší výhoda padá - zatímco třeba v USA je to úplně jiná písnička.

U konkurence byste nikdy nepřekousli, pokud by vydali vlajku za 30k v roce 2024 s HW z roku 2022 - byť byla odladěná jakkoliv suprově. Alespoň to tak z vašeho chování vyznívá.

Pokud jste fanoušci, kritizujte - je to potřeba. U čínských výrobců chválíme top foťáky, ale kritizujeme podporu a SW. U Samsungu/Applu chválíme telefon jako celek, ale kritizujeme stagnaci, z důvodu nedostatku konkurence. Proč bychom nemohli u Googlu chválit odladěnost, ale zároveň kritizovat zastaralý HW a nedostupnost toho nejdůležitějšího celosvětově?

Ps: umí už Pixely 9 s ultrasonickou čtečkou odemknout telefon s vypnutým displejem? Nebo jej musím rozsvítit, případně mít aktivní AoD? Popírám tedy největší výhodu čtečky od roku 2019...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 1. 9. 2024 19:27

miromen4: Ty tu popíráš realitu že střední třída drtí vlajkové lodě od Samsungu a nechceš si to přiznat žes jim několikrát naletěl.
Ps: umí už Pixely 9 s ultrasonickou čtečkou odemknout telefon s vypnutým displejem? Nebo jej musím rozsvítit, případně mít aktivní AoD? Popírám tedy největší výhodu čtečky od roku 2019...
Umí a dokonce rychleji než Samsung to je v háji co :D

Proč teda nezkritizuješ Samsung že používá zastaralé foťáky? Proč nekritizuješ celkovou kvalitu kde Samsung šetří? Viz jejich Titan který je jen na oko. A tak bych mohl pokračovat.. A ke všemu Exynos v S24/+ má na to být vlajkový procesor který se nevyrovná Snap 8 Gen 2 nebo Dimensity 9200+ :D a co dvojí kvalita foťáku kde v USA fotil lépe než EU a u nás díky šmejdu jménem Exynos, to asi bylo v pořádku.
Zaslepenost lidí je děs a jak je někdo věrný jednomu výrobci je hnus.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod miromen4 1. 9. 2024 19:29

Tak středni třida to je dobře zařazeno tam přesně vlajkove pixely zapadaji.
To s vlajkama v nejvyšši třidě kde ma samsung S řadu nema pixel realně co nabidnout.
Naposledy upravil miromen4 dne 1. 9. 2024 19:31, celkově upraveno 1
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 1. 9. 2024 19:30

miromen4 píše:Popirani reality něčim o co neni a to nepřekvapivě zajem vzhledem k tomu co zač za slataniny jsou google produkty je važně usměvne. Tohle se ani s vlajkama ostatnich vyrobcu snad až na nějakeho toho čiňana nada davat do jedne roviny.
Pokud nepřijde google s něčim na vysoke urovni či s nějakou přidanou hodnotou tak bych se nedivil, kdyby sve produkty za par let pustil k ledu.

Jak se hezky vyhýbáš odpovědi na ty LOWCOST goto čipy u CELÉřady S24 :-D A co test, kdy to S24U nedal, taky nic? :-D No nic ty musíš být trol, takže reagovat již nebudu. Každý rozumný chápe, že Pixel o číslech není ale o users experience, kde Samsung pokulhává. :-)
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Eaazy 1. 9. 2024 19:35

panrt píše:miromen4: Ty tu popíráš realitu že střední třída drtí vlajkové lodě od Samsungu a nechceš si to přiznat žes jim několikrát naletěl.
Umí a dokonce rychleji než Samsung to je v háji co :D
Proč teda nezkritizuješ Samsung že používá zastaralé foťáky? Proč nekritizuješ celkovou kvalitu kde Samsung šetří? Viz jejich Titan který je jen na oko. A tak bych mohl pokračovat.. A ke všemu Exynos v S24/+ má na to být vlajkový procesor který se nevyrovná Snap 8 Gen 2 nebo Dimensity 9200+ :D a co dvojí kvalita foťáku kde v USA fotil lépe než EU a u nás díky šmejdu jménem Exynos, to asi bylo v pořádku.
Zaslepenost lidí je děs a jak je někdo věrný jednomu výrobci je hnus.

Foťáky kromě občasných pracovních fotek nepoužívám.

Odkdy to Pixely9 s ultrasonikem umí? Šrajer lže?

Pixely9 mají letos všechny nové foťáky? Top 1" senzory jako čínští výrobci? To nevadí?

Ex2400 se nevyrovná současnému topu SD8gen3, tak to je. Ex2200 v Pixelech se nevyrovná ničemu - to nevadí?

Narozdíl od vás kritizovat umím - vy ale přes svoji zaslepenost nedokážete říct - štve mně 2 roky starý procesor, štve mně vbzákladu 2 roky starý typ úložiště 128GB, štve mně nedostupnost funkcí na kterých je Pixel postaven, štve mně cenová politika Googlu. Pro vás je vše zalité sluncem - všichni dělají něco (někdy dokonce vše) špatně, jenom Google je svatý.

Ale hej - Google takové ovečky potřebuje, stejně jako Apple, který dokáže stále točit SE v těle 8...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 1. 9. 2024 19:36

miromen4: Prosím co ti na tom pixelu chybí? Co přesně, když ten Pixel drtí tu předraženou Ultra srajdu která se po 14 minutách zapotí a nefunguje tak jak má a nedokončí zátěžový test. To je ostuda, chápal bych s Exynos ale on má Snapdragon :D a i ten umí zkazit. viz stress test 52% Stabilita to chceš u vlajky nad 30K.

-- 1. 9. 2024 20:40 --

Eaazy: Co by mě mělo štvát? Že Google drtí ten shitozní Samsung jak nic a nepotřebuje na to plnotučný CPU :D to je ostuda pro konkurenci ne pro Pixel takhle ukázal že to jde když umíš optimalizaci kterou Samsung neumí bohužel, třeba se ponaučí když je ten Samsung takový kamarád s Googlem.
panrt
MobilManiak

Předchozí stránkaDalší stránka