Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod miromen4 1. 9. 2024 19:41

Je neuvěřitelne jak se zde z pruměrne googli slataniny děla topovka a z opravdove topovky teměř nepoužitelne zařizeni. No realita je dana a s tou neuděla nic i ten největši blbec na zeměkouli.
No lecos to, alespoň napovida o sortě majitelu.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 1. 9. 2024 19:43

Ex2400 se nevyrovná současnému topu SD8gen3, tak to je. Ex2200 v Pixelech se nevyrovná ničemu - to nevadí? Ne, kdo neřeší výkon a umí optimalizaci tak že zostudí i Snap tak má u mě respekt. Něco jako AMD vs Intel kdy AMD ukazuje kdo umí ten druhý jen blbě čumí a přemýšlí jak dál.

-- 1. 9. 2024 20:46 --

miromen4: Že si blbec to už vím podle toho jak reaguješ bez argumentů a nejlépe mimo téma, že ti je důležité čísla v antutu a geekbench než reálné zkušenosti je tvá hloupost ale nevnucuj to druhým. Benchmark je nevětší nesmysl jaký kdy v mobilech mohl být nic to nevypovídá o smartphone jen hloupé lidi nalákat na vyšší čísla.. Pak brečí v diskuzi proč se mu něco seká a nefunguje.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Eaazy 1. 9. 2024 19:47

panrt píše:miromen4: Prosím co ti na tom pixelu chybí? Co přesně, když ten Pixel drtí tu předraženou Ultra srajdu která se po 14 minutách zapotí a nefunguje tak jak má a nedokončí zátěžový test. To je ostuda, chápal bych s Exynos ale on má Snapdragon :D a i ten umí zkazit. viz stress test 52% Stabilita to chceš u vlajky nad 30K.

-- 1. 9. 2024 20:40 --

Eaazy: Co by mě mělo štvát? Že Google drtí ten shitozní Samsung jak nic a nepotřebuje na to plnotučný CPU :D to je ostuda pro konkurenci ne pro Pixel takhle ukázal že to jde když umíš optimalizaci kterou Samsung neumí bohužel, třeba se ponaučí když je ten Samsung takový kamarád s Googlem.

Mohu poprosit o více videí se stejným výsledkem? Stačí mi třeba 3. Děkuji. Ať máme relevantní data z více zdrojů.

-- 1. 9. 2024 20:48 --

panrt píše:Ex2400 se nevyrovná současnému topu SD8gen3, tak to je. Ex2200 v Pixelech se nevyrovná ničemu - to nevadí? Ne, kdo neřeší výkon a umí optimalizaci tak že zostudí i Snap tak má u mě respekt. Něco jako AMD vs Intel kdy AMD ukazuje kdo umí ten druhý jen blbě čumí a přemýšlí jak dál.

miromen4: Že si blbec to už vím podle toho jak reaguješ bez argumentů a nejlépe mimo téma, že ti je důležité čísla v antutu a geekbench než reálné zkušenosti je tvá hloupost ale nevnucuj to druhým. Benchmark je nevětší nesmysl jaký kdy v mobilech mohl být nic to nevypovídá o smartphone jen hloupé lidi nalákat na vyšší čísla.. Pak brečí v diskuzi proč se mu něco seká a nefunguje.

Závěr a reakce na kolegu ukazuje, jak moc nízkou máte úroveň. Chytrý člověk napadne špatný názor, hloupý jeho autora. Jste hlupák...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 1. 9. 2024 19:53

Prant oproti tobě jsem břidil ve světě blbcu, ale i s takovyma jako ty se musi dat žit.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 1. 9. 2024 19:55

Eaazy píše:Vážení pánové, vy jste opravdu zaslepení. Namísto kritiky, která je naprosto v pořádku a na místě, pořád melete to samé - Pixel je prostě výkonem telefon střední třídy, výborně odladěný (to bezpochyby), ale za cenu vlajek. Jeho primární určení je SW, nikoliv HW - bohužel ten SW u nás nefunguje tak, jak v ostatních zemích a proto u nás největší výhoda padá - zatímco třeba v USA je to úplně jiná písnička.

U konkurence byste nikdy nepřekousli, pokud by vydali vlajku za 30k v roce 2024 s HW z roku 2022 - byť byla odladěná jakkoliv suprově. Alespoň to tak z vašeho chování vyznívá.

Pokud jste fanoušci, kritizujte - je to potřeba. U čínských výrobců chválíme top foťáky, ale kritizujeme podporu a SW. U Samsungu/Applu chválíme telefon jako celek, ale kritizujeme stagnaci, z důvodu nedostatku konkurence. Proč bychom nemohli u Googlu chválit odladěnost, ale zároveň kritizovat zastaralý HW a nedostupnost toho nejdůležitějšího celosvětově?

Ps: umí už Pixely 9 s ultrasonickou čtečkou odemknout telefon s vypnutým displejem? Nebo jej musím rozsvítit, případně mít aktivní AoD? Popírám tedy největší výhodu čtečky od roku 2019...

Ach jo, zase další kdo má problém s textem...

takže ZNOVA. Psal jsem, několikrát, že ANO výkon by za ty peníze mohl / měl být větší. Co je na tom zaslepeného? Avšak vše funguje i po letech u P6P skvěle, takže neřeším. Být by ale mohl. Prosím o odpověď.

Víš co bych překousl a co ne u jiné vlajky? Nevíš. Jak jsem již DNES psal. Je mi jedno co má mobil za parametry - nehoním se za číslama, chci ať funguje skvěle. Proto běžně nepíšu o tragických čipech u šíra a tele u S24 a S24U(tam 3x zoom). Selfie kamera taky nic extra... řeším výsledky a je mi jedno čím a jak je toho dosaženo. Dnes jsem o tom psal.

Vysvětlíš mi, proč mám řešit parametry, když vše funguje skvěle? Je snad lepší mít TOP parametry v mobilu který není odladěný a fotí za ty peníze špatně? (S24 a S24U taky nic moc, je horší než starý Pixel 7P) Není to lepší.

Fanoušek nejsem. Koupím cokoli, když mi to bude sedět. Taky jsem uvažoval o MOTO EDGE 50U. Na P6P i na P8P jsou věci, které se mi nelíbí a psal jsem o nich, to stejné i u P9P. Zas ti to nějak nesedí.

Já kritizuji věci které nejsou pro mě OK a vadí mi při používání. Papírově slabý výkon to ale není avšak uznávám, že ty peníze tam být mohl. Stejně jako by Samsung mohl mít lepší SW a lepší čipy u foťáku. Ale kdyby Samsung fotil skvěle, je mi jedno jestli to dělá na asfaltovou destičku nebo na 100Mpx čip. Chápeme se? Nebudu kritizovat menší výkon, když ani po letech mi nechybí, proč taky.

Mě podpora stačí 3 roky, takže mi v tomhle Čína nevadí. Kdybych chtěl více, kritizuji. Je lepší mít delší? Ano ale potřebuji to? Ne.

Kdyby mobil nezvládal mít hodně otevřených app - nadávám na RAM, kdyby neuměl Ingress který hraju plynule, nadávám na výkon. Kdybych neviděl na displej na slunci - nadávám. Zrovna u Pixelu 6P jsem na jas u displeje nadával a byla to jeho největší slabina. Také jsem psal, že mi displej z S23 u P6P chyběl. Chvíli i čtečka. Taky jsem kritizoval u P6P, že tlačítko zavření všech app je až na "konci". U P8P jsem ho ještě nepoužil, takže nevím kde je :-)

Já prostě řeším jak telefon funguje jako celek a jak se i s ním žije a zatím v tomhle ohledu vede Pixel a Samsung se nechytá. Až bude lepší, rád na něj ZASE přejdu.

Takže z mého pohledu by výkon větší býti mohl ale nikdy jsem neměl pocit, že ho není dost. Nechyběl mi a proto to nekritizuji. proč kritizovat něco, co nepotřebuji a nechybí mi? Prostě dávám přednost users experience. Podívej se na moji analogii s auty a třeba pochopíš o co mi jde :-)
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod panrt 1. 9. 2024 19:56

miromen4: Aspoň se nauč kopírovat moji přezdívku když nechceš být břídil a blbec. Pak jim jsi víc když tohle nedokážeš.
Radši se věnuj autum tam ty nesmysle budou brát. 47 věk ale i IQ bohužel.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 1. 9. 2024 19:59

Eaazy píše:
panrt píše:miromen4: Prosím co ti na tom pixelu chybí? Co přesně, když ten Pixel drtí tu předraženou Ultra srajdu která se po 14 minutách zapotí a nefunguje tak jak má a nedokončí zátěžový test. To je ostuda, chápal bych s Exynos ale on má Snapdragon :D a i ten umí zkazit. viz stress test 52% Stabilita to chceš u vlajky nad 30K.

Eaazy: Co by mě mělo štvát? Že Google drtí ten shitozní Samsung jak nic a nepotřebuje na to plnotučný CPU :D to je ostuda pro konkurenci ne pro Pixel takhle ukázal že to jde když umíš optimalizaci kterou Samsung neumí bohužel, třeba se ponaučí když je ten Samsung takový kamarád s Googlem.

Mohu poprosit o více videí se stejným výsledkem? Stačí mi třeba 3. Děkuji. Ať máme relevantní data z více zdrojů.

panrt píše:Ex2400 se nevyrovná současnému topu SD8gen3, tak to je. Ex2200 v Pixelech se nevyrovná ničemu - to nevadí? Ne, kdo neřeší výkon a umí optimalizaci tak že zostudí i Snap tak má u mě respekt. Něco jako AMD vs Intel kdy AMD ukazuje kdo umí ten druhý jen blbě čumí a přemýšlí jak dál.

Závěr a reakce na kolegu ukazuje, jak moc nízkou máte úroveň. Chytrý člověk napadne špatný názor, hloupý jeho autora. Jste hlupák...

Ehm "Chytrý člověk napadne špatný názor, hloupý jeho autora. Jste hlupák..."

takže rozumím dobře, že taky napadneš radši autora? :D :D :D :D :D
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod miromen4 1. 9. 2024 20:00

Zkomoleni tveho nicku je velmi přihodne a odpovidajici vzhledem k tomu co zde předvadiš. Zřejmě životni uděl.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 1. 9. 2024 20:08

Problém je v tom, že to vše popisujete v obecné rovině - a co je špatné nekritizujete, omlouváte. Neříkám "procesor by mohl být lepší", měl bych říct "procesor měl být lepší" (už třeba kvůli podpoře do budoucna, ať už telefon budu mít já, nebo někdo jiný).

Já osobně nevydržím u jednoho telefonu déle jak půl roku, většinou méně - takže podpora je důležitá z hlediska toho, že jej bude používat někdo další, třeba delší dobu. Ony tomu pak také odpovídají výkupní ceny na trhu. Jediný telefon, který nedám z ruky, je Flip3 z olympijské edice - a překvapivě šlape stejně, jako primární S24U, nebo Fold6 (ale tady je jedna věc, která není jen "číslíčko" - typ úložiště - UFS4.0 je prostě 2x rychlejší ve všem, proto je ostuda dát do vlajky 3.1, prostě je - a kritizuju to tvrdě i u základní S24).

A foťáky nekritizuji z prostého důvodu - jsou mi u zadku. Je to telefon, nikoliv fotoaparát. Takže pro mně fotí vše nad 20k víceméně stejně - a tak to má drtivá většina lidí, která si fotky maximálně prohlédne na displeji telefonu a nikdy je neuvidí na velkém monitoru se všemi vadami.

Klidně si používejte co chcete - nicméně já jsem čekal, že s příchodem Googlu do ČR dojde k tlaku na Samsung, který našemu trhu naprosto dominuje. A když nedokáže čína kontrovat svými super duper HW parametry, tak že to udělá Google - top HW, top SW a nejlepší cenou na trhu. Namísto toho jde Googlu o jedno - být konkurencí pro Apple v USA. A proto jsou v ČR daleko více vidět nedostatky a kompromisy - pokud by to byl nabušený SW stroj s AI, pak ok. Ale to je v USA, nikoliv u nás. Takže u nás bude Pixel okrajovou záležitostí pro nekritické fandy - normální člověk zvolí buď jistotu v podobě Samsungu/Applu, nebo cenu v podobě číny. Google není ani jistota, ani lákavá cena...

-- 1. 9. 2024 21:08 --

Dzejn Dočk píše:
Eaazy píše:

Ehm "Chytrý člověk napadne špatný názor, hloupý jeho autora. Jste hlupák..."

takže rozumím dobře, že taky napadneš radši autora? :D :D :D :D :D

To je citát, nikoliv invektivum...

Takže tomu rozumíte úplně špatně - asi proto tolik infantilních smajlíků...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 1. 9. 2024 20:09

miromen4: Tak čekal sem že víc než tohle nenapíšeš. Tak už nekomentuj Pixel a bude klid, zbytečný SPAM netřeba :D když kloudného z tebe nevyleze než nesmysle.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 1. 9. 2024 20:12

Bohužel, jak jste to napsal, je to urážka. Chybí tam jisté náležitosti.
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod panrt 1. 9. 2024 20:12

Googlu o jedno - být konkurencí pro Apple v USA. A proto jsou v ČR daleko více vidět nedostatky a kompromisy - pokud by to byl nabušený SW stroj s AI, pak ok. Ale to je v USA, nikoliv u nás. Takže u nás bude Pixel okrajovou záležitostí pro nekritické fandy - normální člověk zvolí buď jistotu v podobě Samsungu/Applu, nebo cenu v podobě číny. Google není ani jistota, ani lákavá cena...

Ehm a tohle Samsung nedělá celou tu dobu že v USA má víc než v EU a v ČR? nebo jsi zaslepen ale očividně zaslepen když si myslíš že Samsung je jistota :D A v čem prosím :D
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 1. 9. 2024 20:31

Eaazy píše:Problém je v tom, že to vše popisujete v obecné rovině - a co je špatné nekritizujete, omlouváte. Neříkám "procesor by mohl být lepší", měl bych říct "procesor měl být lepší" (už třeba kvůli podpoře do budoucna, ať už telefon budu mít já, nebo někdo jiný).

Já osobně nevydržím u jednoho telefonu déle jak půl roku, většinou méně - takže podpora je důležitá z hlediska toho, že jej bude používat někdo další, třeba delší dobu. Ony tomu pak také odpovídají výkupní ceny na trhu. Jediný telefon, který nedám z ruky, je Flip3 z olympijské edice - a překvapivě šlape stejně, jako primární S24U, nebo Fold6 (ale tady je jedna věc, která není jen "číslíčko" - typ úložiště - UFS4.0 je prostě 2x rychlejší ve všem, proto je ostuda dát do vlajky 3.1, prostě je - a kritizuju to tvrdě i u základní S24).

A foťáky nekritizuji z prostého důvodu - jsou mi u zadku. Je to telefon, nikoliv fotoaparát. Takže pro mně fotí vše nad 20k víceméně stejně - a tak to má drtivá většina lidí, která si fotky maximálně prohlédne na displeji telefonu a nikdy je neuvidí na velkém monitoru se všemi vadami.

Klidně si používejte co chcete - nicméně já jsem čekal, že s příchodem Googlu do ČR dojde k tlaku na Samsung, který našemu trhu naprosto dominuje. A když nedokáže čína kontrovat svými super duper HW parametry, tak že to udělá Google - top HW, top SW a nejlepší cenou na trhu. Namísto toho jde Googlu o jedno - být konkurencí pro Apple v USA. A proto jsou v ČR daleko více vidět nedostatky a kompromisy - pokud by to byl nabušený SW stroj s AI, pak ok. Ale to je v USA, nikoliv u nás. Takže u nás bude Pixel okrajovou záležitostí pro nekritické fandy - normální člověk zvolí buď jistotu v podobě Samsungu/Applu, nebo cenu v podobě číny. Google není ani jistota, ani lákavá cena...

To je citát, nikoliv invektivum...

Takže tomu rozumíte úplně špatně - asi proto tolik infantilních smajlíků...[/quote]

Bohužel se mýlíte, chybí tam důležité náležitosti. Takže je to urážka. Příště lépe, prosím.

Nekritizuji? Opravdu?
Když jsem dnes několikrát kritizoval, třeba JAS u P6P, opravdu je to tak složité?
Nekritizuji ze sportu, kritizuji když to má smysl. Cítíte ten rozdíl?

Proč mám přebírat odpovědnost za druhé? Případný kupující se musí SÁM rozhodnout jestli mu ten telefon vyhovuje včetně výkonu, to nepřísluší mě. Proč by mělo? Prodej neřeším, je mi to buřt, takže prostě nevidím problém. Vy máte problém, že nechápete, že jsou i jiné pohledy na svět a nemusí být o nic horší než Váš, jen jiný. Tu je problém. Já chápu a respektuji váš názor ale mám jiný. Zkuste to taky :-)

Podpora to stejné jako výkon, kupující musí vědět a cenu neřeším. Když je 3 roky vydrží mě popř. manželce či dětem a pak jde do šuplíku. Spíš ho někdo rozbije.

Takže vy kritizujete jen části které jsou pro vás osobně důležité. Ale již nechápete, že je nekritizuje někdo komu jsou jedno asi jako vám foťák? Ach jo...

S Vaši logikou je mobil na volání, teoreticky na SMS, proč pak řešit výkon?:D Vem tlačítkáč a bude hej:D
Doba se změnila, dnes je mobil pro VĚTŠINU i hlavní foťák a je to pro lidi důležitější než papírový výkon a podpora. Troufám si říci, že VĚRŠINA lidi mimo MM neřeší délku podpory a výkon. Chce hezký mobil, co funguje a dobře fotí. Krom pár nadšenců neznám nikoho kdo řeší antutu ale naopak znám hodně lidí, kteří mi řeknou u Pixelu jééé to fotí krásně, co je to za mobil.. a bum z A5x jdou třeba na P7a hýkají blahem :-)

Tak se zkuste zamyslet, že nemáte potřebu kritizovat foťák a já výkon, když ho mám až až :-)

Opakuji se, chci ať funguje tel skvěle a neřeším papírové parametry. Chci super users experience a mám ho.

PS: sry za rozbité citace, neřeším, snad pochopíte :D
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Eaazy 1. 9. 2024 20:40

Dzejn Dočk píše:Bohužel, jak jste to napsal, je to urážka. Chybí tam jisté náležitosti.

Nechybí. Pokud bych chtěl vůči komukoliv použít invektiv, udělám to. Ale na rozdíl od kolegy to nemám zapotřebí.

-- 1. 9. 2024 21:41 --

panrt píše:Googlu o jedno - být konkurencí pro Apple v USA. A proto jsou v ČR daleko více vidět nedostatky a kompromisy - pokud by to byl nabušený SW stroj s AI, pak ok. Ale to je v USA, nikoliv u nás. Takže u nás bude Pixel okrajovou záležitostí pro nekritické fandy - normální člověk zvolí buď jistotu v podobě Samsungu/Applu, nebo cenu v podobě číny. Google není ani jistota, ani lákavá cena...

Ehm a tohle Samsung nedělá celou tu dobu že v USA má víc než v EU a v ČR? nebo jsi zaslepen ale očividně zaslepen když si myslíš že Samsung je jistota :D A v čem prosím :D

Nevím, v čem je Samsung jistota - asi v podpoře, v servisu, je to zavedená značka. Píšu jen to, jak vypadají v ČR prodeje, tak to prostě je...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka