Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod poletucha 14. 9. 2024 19:31

no pokud je samsung ve všem lepší krom foťáku, tak jsem moc chybu neudělala :-) Samsungy mám moře let od s7 pravidelně obměňuji, s23+ mám asi 1,5 roku a za tu dobu bych řekla, že foťák ušel kus cesty a ostření něčeho v pohybu (u mě psa) za pěkného počasí je ok, za hoších podmínek a fotky v interiéru, kde není dobré světlo to není žádná hitparáda. S malým telefonem se fakt špatně pracuje v terénu se záznamem tras apod....už se prostě špatně vrací na menší. Každopádně díky za reakci
poletucha
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 14. 9. 2024 21:43

S malym fonom sa spatne pracuje v terene? Ja mam za to ze je to presne naopak. Vzdy mam pocit ze mi vyleti z ruky.... Jednou rukou ho neviem ovladat...
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 14. 9. 2024 21:51

Tak davam EDIT k tem fotkam.

Pixel 9 Pro se absolutne zmeni co se tyce kvality zoomu kdyz dam nocni rezim(P8P ho ma se zoomem i tak nic moc)

https://ibb.co/qjV82DW fotka bez nocniho rezimu
https://ibb.co/vhRdNMR fotka s nocnim rezimem.

Opravdu je tak velky rozdil a s timhle ja jsem naprosto spokojenej(navic to trva 1 sec)
Zoom je jinak 9.7x
Jediny svetlo je lampa na druhy strane ktera sviti do stropu.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 14. 9. 2024 22:38

poletucha píše:no pokud je samsung ve všem lepší krom foťáku, tak jsem moc chybu neudělala :-) Samsungy mám moře let od s7 pravidelně obměňuji, s23+ mám asi 1,5 roku a za tu dobu bych řekla, že foťák ušel kus cesty a ostření něčeho v pohybu (u mě psa) za pěkného počasí je ok, za hoších podmínek a fotky v interiéru, kde není dobré světlo to není žádná hitparáda. S malým telefonem se fakt špatně pracuje v terénu se záznamem tras apod....už se prostě špatně vrací na menší. Každopádně díky za reakci

To je asi dost individuální, zkus Pixel 9 XL a když nesedne, vrátíš a vezmeš třeba Samsung. Já měl P6P - S23 - P6P - P8P. Samsungu S23 jsem se moc rád zbavil. Výkon má větší jenže v praxi je méně plynulý než Pixel. Nejde to tak nějak hladce, samo, automaticky :-D Těžko se to popisuje. Chce to přímé srovnání. I dnes výkonem P6P stačí na VŠE, takže to bych neřešil. P8P je s velkou rezervou jednodenní tel. to i S23+ při stejném použití. Pixel 9 XL by na tom měl být lépe. Je pravda, že Samsung má více nastavení a možností ale to lze nějak řešit. Mě nic nechybělo, snad jen to připojení k staré TV, P8P připojíš ke každé nové(asi) popř. to můžu řešit i kabelem, kdyby náhodou :-) Trošku i nastavení omezení nabíjení ale adaptivní nabíjení taky dobré :-) Ale pro mne je nejdůležitější foťák a ten drtí Samsung. Vždyť i předminulá generace Pixelu je lepší jak S24U...

Co mi vadí na P8P je větší spotřeba energie při stahovaní velkých objemu dat, když dělám HOTSPOT a že nemá zahnutý displej. Se spotřebou je na tom P9 lépe. Taky pomalé nabíjení všech Pixelů ale to má i Samsung a Iphone... ještě mě napadlo, že Pixel může být náročnější na kvalitu kablíku ale nevím jak to má P9...

Osobně bych ho vyzkoušel, vždy lze vrátit :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod solaris1 15. 9. 2024 07:21

@Kapr99 zkus porovnat výstup v raw a jak dlouho bude trvat uložení fotek v max. rozlišení, když je uděláš více za sebou.

Co video, už opravili přeskakování u teleobjektivu včetně změn barev?

Výdrž, modem, výkon, mazání-přesun velkých souborů, editace fotek, multitasking atd.?

Když už okopírovali jabko mohli tam dát i magsafe.
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod Redswift 15. 9. 2024 07:53

solaris1 píše:Když už okopírovali jabko...

Že si někteří fakt nedáte pokoj. Ta věta by se bez toho obešla, ale ne...prostě zase tam něco musíte vyblít.
Alcatel OT Easy, Nokia 3310, Siemens MT50, Siemens M65, SE K750i, SE K800i, Samsung Galaxy S, LG G2, LG G6, Xiaomi Mi Note 10 Pro, Pixel 7
Redswift
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 15. 9. 2024 08:25

Kapr99 píše:https://ibb.co/m9YHQNV Pixel 9 Pro
https://ibb.co/XDtXHgq Pixel 8 Pro

Pixel 9 Pro by mohl byt mit min "ostrejsi" ale je to za umeleho osvetleni a pri 16x zoomu

Pro porovnani tohle je S24U
https://postimg.cc/Jt9yQ4hc maximalni optimalizace
https://postimg.cc/tsbYLSWs stredni optimalizace

Jsou to "horsi" podminky...za mne neni idealni ani jeden a verim/myslim ze nejaka cina by tohle vyfotila daleko lip.
P8P je moc mazlej.
P9P trochu moc svetlej a uz trochu moc "ostrej"

Je to tak, chtelo by to neco mezi P8P a P9P, u devitky je uz dost artefaktu kolem preostrenych hran, ale porad to vypada dost dobre. S tim nocnim rezimem mam opacne zkusenosti, doostreni je prirozenejsi a detailu je vic viz foto. Kdyz udelam stejne srovnani pri 50Mpx tak se to otoci a nocni rezim je horsi, takze to bude zase PP googlu a kvalitou snizovani rozliseni. Ve prospech nocniho rezimu se to zase obraci pri opravdu spatnem svetle. Pouzivam ho ikdyz neni uplne sero, spis mi vadi ze dost presvetluje, kdyz stahnu expozici je rychlejsi a fotky vypadaji prirozeneji.

P8P vs P9P: Chtelo by to videt vedle sebe RAWy jestli je to HW nebo jen jinym PP. Samsung je mimo, patlani-rozmyvani detailu. To je spatny.
Přílohy
ResizedImage_2024-09-15_10-04-50_1.png
Naposledy upravil kultus dne 15. 9. 2024 09:26, celkově upraveno 4
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod poletucha 15. 9. 2024 08:30

romo.11 píše:S malym fonom sa spatne pracuje v terene? Ja mam za to ze je to presne naopak. Vzdy mam pocit ze mi vyleti z ruky.... Jednou rukou ho neviem ovladat...

Asi jde o to na co jej v tom terénu člověk používá ;-)
poletucha
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 15. 9. 2024 17:06

Pixel 9 Pro Fold nepřežil bend test:
https://www.notebookcheck.net/Pixel-9-P ... 708.0.html
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod _baudis_ 15. 9. 2024 17:11

poletucha: Pixel ti nikdy nedá komplexní telefon v tom je Samsung prostě jednička, proto jsi měla více vlajek od Samsungu, takže asi víš, co je pro tebe dobré. Ony boží fotografie u Pixelu jsou, ale vesměs všechny vlajky fotit umí, jen záleží nas situaci, světle atd... i Pixel umí sprasit fotografie, stačí jít na XDA fórum a číst relevantní zkušenosti mnoho uživatelů, ale to je objektivní fórum, kde jsou nezaujatí lidé tím, že se koupili toto, tak to protěžují, jako jeden fanatický uživatel zde, který nám pořád říká, co všechno měl a nejlepší je zrovna to, co si zrovna koupí a opakuje to pořád dokola. Běž někam na prodejnu, zkus si velikost, zkus chod telefonu (projdi si systém, jeho jednoduchost) a zjistíš, že není opravdu proč přecházet za takové peníze na Pixel. Samsung ti nabídne mnohem víc i když je tu fanatik, kterému telefon nefungoval, tak jak funguje ostatním a to skvěle. Nemáš absolutně žádný důvod přecházet na syrový, jednoduchý telefon se kterým se budeš nudit. To je můj pohled.
Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Samsung Galaxy Watch7 44mm Green - Spigen Rugged Armor Matte Black
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 15. 9. 2024 19:48

Redswift píše:
solaris1 píše:Když už okopírovali jabko...

Že si někteří fakt nedáte pokoj. Ta věta by se bez toho obešla, ale ne...prostě zase tam něco musíte vyblít.

Bohužel těch výblitku je tu dost, asi jen od lidí, kteří Pixel nemají a z nějakého důvodu jim leží v žaludku. Hrají si na objektivitu a přitom to jsou z 90% jen blitky... Stačí se podívat trochu hore...Obávám se, že se jich tu nezbavíme a budou plevelit fórum i nadále. Je to jejich vizitka.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 16. 9. 2024 10:48

solaris1 píše:@Kapr99 zkus porovnat výstup v raw a jak dlouho bude trvat uložení fotek v max. rozlišení, když je uděláš více za sebou.

Co video, už opravili přeskakování u teleobjektivu včetně změn barev?

Výdrž, modem, výkon, mazání-přesun velkých souborů, editace fotek, multitasking atd.?

Když už okopírovali jabko mohli tam dát i magsafe.

Hele ja do rawu vubec nefotim. Max rozliseni pouziju jen obcas kdyz vim ze budu chtit priblizit.
Zkousel sem 9 Pro a max rozliseni + raw celkem trva a telefon pak "nechce" chvilku fotit.

Video jsem zkousel (natacim jen obcas) a zmen barev jsem si zatim nevsiml(ale mam pocit ze tohle uz celkem vylepsil i P8P kterej byl na zacatku spatnej)
Preskakovani tam porad je ale neni tak strasny a je celkem rychly. Ale na iPhone a nebo prave i S24U to uplne nema.
Zase co je pecka(ano vim pockas si musis mit google ucet atd atd) je boost video u zoomu. Kdyz ti tohle nevadi tak pak zadnej telefon nema sanci. Je to jen moznost + ale je super to mit.

Vydrz mi prijde zatim hodne slusna.V sobotu ve 14 mel 100%. Ted je pondeli 12 a ja mam Sot 1:15(moc telefon nepouzivam a nejvic bylo foceni a zkouseni na chvilku) a mam porad 65%
Ale rikam ja telefon moc nepouzivam a mit 6-8 SoT je pro mne nerealny :-D
To ostatni moc nevyzkousim. Modem asi az po par tydnech/mesicich jestli bude vse ok. Vykon leda ve hrach ale ty ja nehraju a hrubej vykon napr v emulaci je jasne horsi. Velky soubory atd taky neprenasim krom nastaveni telefonu a prenosu fotek.
Editaci fotek tak uplne neudelam(nejsem na to :D )

Ale multitasking je za mne lepsi v tom ze se telefon uz skoro nezahreje. "hral" jsem si stylem chvilu YT/Twitch pak stranka/FB napsat atd a za cca 15 min byl telefon porad "studenej"...
Uvidim jak to bude pokracovat.

Jinak ale ano i kdyz se to nekomu nelibi tak i sam Google uz je skrze svoje reklamy atd cili na uzivatele iPhonu a na telefonu to je videt.
Kvalita zpracovani je na 100% a kdyz zavrete oci a vezmete ho do ruky(a nebudete sahat na kamery) mate v ruce iPhone XX Pro
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 16. 9. 2024 11:41

Ten boost mne na P8P uplne nepresvedcil na to jak se vsude chvali, kdyz jsem potreboval (horsi podminky) tak video moc odsumil a prisel jsem o detaily. Nevim jak na P9P, ale na osmicce nejde pouzit s 5x zoomem a 4K60p.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 17. 9. 2024 08:00

Ja ho pouzil vzdycky jen parkrat kdyz bylo hodne spatny svetlo a vzdycky pomohl...je ale fakt ze parkrat se to video nejak zaseklo a nepredelalo se u P8P.

Na P9P/XL uz jde pouzivat i se zoomem (zatim jsem nezkousel)

Rikam je to neco navic a je fajn to mit. Mne osobne se ale taky nelibi kdyz to v recenzich davaji jako hotovou vec a delaj z toho nejlepsi video mobil. Jo kdyby(az a jestli vubec nekdy) by to ten telefon u mel "on device" tak pak mozna jo.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 17. 9. 2024 09:27

To je divny, ze to na P8 nejde, co tomu brani? Tak bod pro devitku ;)
kultus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka