Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Alpenflair 4. 3. 2025 23:36

Po dnešní aktualizaci potvrzuji funkčnost SOS přes satelit v ČR
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 21. 3. 2025 09:53

Mám takový specifický problém, se kterým mi asi neporadíte. Přenos fotek a videí do PC řeším jednoduše přes OneDrive, fotky se mi zálohují přes WiFi a pak automaticky stahují do PC. Se všemi předchozími modely Pixelů se mi zachovával datum souboru, tedy prostě v 17 hodin jsem natočil video, v 18 hodin se mi na WiFi poslalo přes OneDrive do PC, ale systémový čas staženého souboru ukazoval stále původníhc 17 hodin, takže se mi podle toho dobře dalo soubory hromadně přejmenovávat, řadit atd. Teď s 9 Pro XL se mi bohužel stahují se systémovým časem nikoliv originálním, ale s časem té replikace do/z OneDrive. Asi nikdo netuší, jestli tohle jde ovlivnit? Už jsem se smířil s tím, že Pixel má názvy fotek podle GMT a nikoliv CET, to si dokážu hromadně podle EXIFu přejmenovat, ale nedokážu přejmenovat videa, kde prostě potřebuju správný systémový čas...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod somedude 21. 3. 2025 15:35

podle zulu (UTC), nikoli GMT
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 24. 3. 2025 11:17

Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Alpenflair 25. 3. 2025 14:00

Kdo nepostřehl (tak jako já), tak nově nabízí telefony Pixel i operátor Vodafone. Viz https://www.vodafone.cz/nejen-pro-media ... gle-pixel/
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 3. 4. 2025 00:31

Dalsi vyborna funkce :D https://www.svetandroida.cz/baterie-pixel-9a-delsi-zivotnost-software/
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 3. 4. 2025 13:20

Pixel 4a+1 ? �
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 17. 4. 2025 23:15

Lidi, má někdo teďka zmáknuté ceny? Kamarád chce Pixel 9 Pro. Kde jej koupit nejlevněji nebo v nějaké akci?

A druhá věc... Co jsme koukali na než tak zběžně, tak nejlépe vychází na Mironetu, ale údajně nemusí mít ltpo displej, pokud nejí CZ distribuce.

Díky za rady...
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod maniakovzostravy 18. 4. 2025 00:36

Ahoj všem,

jdu si pro radu. Viděl a přečetl jsem mnoho recenzí, ale nad zkušenost z dlouhodobého užívání není. Jsem dlouholetý Applista cca 10 let, ale nyní bych rád vyzkoušel nějaký android a mezi favority je Galaxy s25 Ultra a Google Pixel 9 Pro.

Zajímá mě: 1. Zda u Google je možné omezit u jednotlivých aplikací přístup třeba ke kontaktům, fotkám, poloze atd. a nebo pokud aplikaci chci používat tak musím se vším souhlasit.

2. V minulosti se mi stávalo, že jsme nějakou aplikaci smazal, ale pak se sama nainstalovala zpět. Děje se to pořád?

3. Vyřešil už Google problémy s kvalitou výroby a optimalizaci baterie.

4. Je možné zakázat sledování aplikacím co dělám a co navštěvuji za stránky, tak jak to má Apple?

5. A také, zda jde zabezpečit platba pomocí mobilu, aby bylo nutné vždy zadat otisk.

6. A poslední, zda je možné vidět notifikace při zamčené obrazovce, ale nevidět její obsah dokud mobil neodemknu.

Díky všem za postřehy.
maniakovzostravy
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 18. 4. 2025 09:52

Ahoj, Pixel 8P
1.ano
2.ano
3.ano ale 2 denní mobil je to když budeš fakt nenáročný, S25U zvládne 2 dny s větší pravděpodobností.
4. nechápu - jako že by třeba galerie sledovala co procházíš na webu? :D
5.ano
6.nějaké nastavení tam je - dokonce co mi přijde na mobil, tak se na pc zobrazí zpráva o SMS ale ne obsah - označené jako důvěrné. Takže dal bych ANO

EDIT: já jsem odcházel z IP a po chvilce zvykaní jsem spokojenější. Další mobil bude asi Pixel (určitě Android) a ještě další uvidím, dle aktuální nabídky :-D

EDIT2: Pixel umožňuje odemykat mobil i platit nejen otiskem prstu ale i obličejem popř. kombinací.

To pro bývalého Applistu může být velké PLUS
Klobása Uzená
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod somedude 18. 4. 2025 12:54

1 a 6 sou fce androidu nikoli telefonu. Pixel je urcite mel o dost drive nez Slowsung.

2 a 4 je tinfoil hat

5 ano ale jen Google pay. U platby kartou se overujes zadanim CVV
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod maniakovzostravy 19. 4. 2025 01:57

Díky všem za postřehy teď jsi jen vybrat ten pravý model buď 25 ultra nebo 9 Pro
maniakovzostravy
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 19. 4. 2025 08:06

Určitě Pixel. Používám současně iphone a Pixel a občas přikoupím Samsung a to mě na.ere, protože jsou s ním vždy problémy. Rozhodně nejhorší foťák, fotit sice umí, ale málokdy na první dobrou. Neustále problémy s Android Auto, buď nejde připojit, nebo se odpojuje, nebo se seká zvuk. One UI se mi líbí, ale už zůstanu jen u Pixelů.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 19. 4. 2025 09:36

Do té doby, než se Samsung naučí fotit cokoliv v pohybu zvýšením rychlosti závěrky, je to pro mě marnej telefon, i kdyby měl lepší displej a výdrž, což je tak jediný, kde asi může Pixela porazit. Taková blbost, kterou by opravil firmware, ale oni to prostě neudělají (teda S25 Ultra jsem v akci neviděl, ale nedělám si moc iluze).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Redswift 19. 4. 2025 12:52

Spíš podle toho, jestli chceš menší telefon nebo radši větší. Za mě rozhodně také Pixel, už jen skrz ty fotky v pohybu (mám dvě malé děti). Měl jsem 6a, aktuálně 7, ženě jsem pořídil 8a a aktuálně čekám co přinese 10 a jinak půjdu do 9Pro. V práci si dva kolegové zrovna pořídili ty dva tebou uváděné. Oba spokojení. Ten co pořídil Pixel, měl dříve plno různých značek a je z něj nadšený (mimochodem 3 člověk, kterého jsem ke koupi Pixelu přivedl) a druhý měl vždy Samsung a tak pouze pokračuje. Berete to spíš, že si pořídil i Ultry hodinky a sluchátka, tak to chce mít u jedné značky.
Alcatel OT Easy, Nokia 3310, Siemens MT50, Siemens M65, SE K750i, SE K800i, Samsung Galaxy S, LG G2, LG G6, Xiaomi Mi Note 10 Pro, Pixel 7
Redswift
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka