Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Maarten 29. 8. 2024 07:55

Eaazy píše:
majkom píše:
solaris1 píše:Stejně je kolem Pixelů aktuálně dost hype. Petr Hudec to slavné AI pěkně shrnul. Taky jsem čekal trochu víc :⁠-⁠|, nějakou přidanou sw hodnotu co by omluvila zastaralý hw a vysokou cenu.

Zastaraly hw rikas jo? Lol

Stejně jako je neomluvitelné 128GB UFS3.1 u S24 (v ceně 18.990), je to neodpustitelné u 9 Pro XL (v ceně 30.490). O procesoru, který vyjma modemu odpovídá řadě S22 (Ex2200), raději ani nemluvím.

Google měl být ten, kdo nakope Samsung a donutí jej něco dělat. Namísto toho tu máme 2 roky po sobě stále dražší a ničím nevynikající Pixely.

Chcete-li úžasný fotomobil a výborný telefon, berte Xiaomi, Vivo, Honor. Chcete-li úžasný telefon a výborný fotomobil, berte Samsung, nebo Apple. Google se neřadí ani na jednu stranu a ustrnul někde uprostřed...

Dle DXO mark má pixel 9 Pro XL 158 bodů, což z něj dělá druhý nejlepší fotomobil ze všech porovnávaných, před ním už je jen Huawei Pura 70 Ultra, Pixel 9 je pak na stejno s Iphonem 15 pro.
Naposledy upravil Maarten dne 29. 8. 2024 09:21, celkově upraveno 1
Maarten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kapr99 29. 8. 2024 08:03

Chapu ze kdyz nekdo kupuje telefon tak chce aby byl co nej kor kdyz stoji stejne/skoro stejne jako konkurence co ma ty "cislicka" lepsi ale realne to poznate fakt jen u her.

Plynulosti je Pixel nejplynulejsi telefon. Ani iPhone uz neni co bejval. Kor kdyz si vezmete ze "obyc" maj porad jen 60Hz.

BTW rikat o iPhonu a Samsungu ze jsou "nej" fotomobily chce asi trochu neznalosti.
Jasne nejsou to sunky ale top rozhodne nejsou.
iPhone se poslednich par let posunul spis dozadu. Ten jejich procesing a HW je otresnej a u 15 Pro/Max je "dobrej" max ten hlavni a samozrejme video.

Samsung ma sice "pecka" HW ale je to nicemu pac konzistence vlastne neexistuje. Umi udelat nejlepsi a nejhezci fotku ale taky jich umi ranec zkazit a clovek si rika...proc?
Je to sice lepsi ale porad stejny. Kdyz chcete fotit krajinky a neco co se nehybe tak super. Ale jakmile clovek foti lidi a jeste tam neni moc svetla(nebo hodne svetla) tak je to bida a clovek si rika co se sakra stalo.
Plus nechapu proc ma porad takovej problem se sumem i kdyz je vsude tuna svetla. Za mne maj nejak blbe udelanej ten postproces nebo co.
Navic je u nich naprosto EXTREMNI rozdil v kvalite fotek u S24 a S24 Ultra(kde obyc foti naprosto spatne)

Pixel se nemusi libit ale ma nejvic konzistetni fotky a vlastne skoro nikdy neujede.

Navic tak i tak Pixel 9 Pro bude nejlepsi fotomobil uz jen diky velikosti. Zalezi pak na iPhonu 16 Pro co predvede.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 29. 8. 2024 11:51

Eaazy píše:
majkom píše:
solaris1 píše:Stejně je kolem Pixelů aktuálně dost hype. Petr Hudec to slavné AI pěkně shrnul. Taky jsem čekal trochu víc :⁠-⁠|, nějakou přidanou sw hodnotu co by omluvila zastaralý hw a vysokou cenu.

Stejně jako je neomluvitelné 128GB UFS3.1 u S24 (v ceně 18.990), je to neodpustitelné u 9 Pro XL (v ceně 30.490). O procesoru, který vyjma modemu odpovídá řadě S22 (Ex2200), raději ani nemluvím.

Google měl být ten, kdo nakope Samsung a donutí jej něco dělat. Namísto toho tu máme 2 roky po sobě stále dražší a ničím nevynikající Pixely.

Chcete-li úžasný fotomobil a výborný telefon, berte Xiaomi, Vivo, Honor. Chcete-li úžasný telefon a výborný fotomobil, berte Samsung, nebo Apple. Google se neřadí ani na jednu stranu a ustrnul někde uprostřed...

pokud považuješ Samsung za tvůrce výborných fotomobilů, pak je tvůj názor zbytný. Samsung není výborný fotomobil. Tečka. S23, S24 špatný. Jediné co docela jde jsou ultry ale ani ty nejsou TOP. Šumí a pohyb jim nejde. LEda tak krajinka je hezká, jinak slabé. Zato Pixel 8P který je LEPŠÍ NEŽ COKOLI OD SAMSUNGU či dokonce 9PXL který je druhý nej. neřadíš mezi nejlepší? :-D LOL Samsung potřebuje vysoká číslička aby sotva dohnal Pixel v plynulosti, to je špatně. Pokud chceš velké a hezké číslička ber Samsung, pokud chceš výborně fungující tel a super foťák, vezmi Pixel. ANO, tak jednoduché to je. Osobně kdybych nešel do Pixelu, beru na MOTO 50EDGE U nebo TOP VIVO. Samsung fáákt ne.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 29. 8. 2024 12:15

Eaazy píše:
majkom píše:

Cislicka… nic vic… btw 9 pro fold v europe vyprodan
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 29. 8. 2024 13:48

Kapr99 píše:Plynulosti je Pixel nejplynulejsi telefon. Ani iPhone uz neni co bejval. Kor kdyz si vezmete ze "obyc" maj porad jen 60Hz.

BTW rikat o iPhonu a Samsungu ze jsou "nej" fotomobily chce asi trochu neznalosti.
Jasne nejsou to sunky ale top rozhodne nejsou.
iPhone se poslednich par let posunul spis dozadu. Ten jejich procesing a HW je otresnej a u 15 Pro/Max je "dobrej" max ten hlavni a samozrejme video.

Samsung ma sice "pecka" HW ale je to nicemu pac konzistence vlastne neexistuje. Umi udelat nejlepsi a nejhezci fotku ale taky jich umi ranec zkazit a clovek si rika...proc?
Je to sice lepsi ale porad stejny. Kdyz chcete fotit krajinky a neco co se nehybe tak super. Ale jakmile clovek foti lidi a jeste tam neni moc svetla(nebo hodne svetla) tak je to bida a clovek si rika co se sakra stalo.
Plus nechapu proc ma porad takovej problem se sumem i kdyz je vsude tuna svetla. Za mne maj nejak blbe udelanej ten postproces nebo co.

Tak tak, ale kdo nezkusi, nevi. P8P mam sice jen par dnu, ale hlavne fotky decek, ktere jsou pro mne prioritni, jsou uplne nekde jinde. Nerikam ze se vyrovnaji bezzrcadlovce co mam, ale jsou konecne pouzitelne a S21+ zadupali do zeme. Co mam odzkousenou kamosovou malou S24, tak se v tomhle nepolepsili, dlouhe casy-rozmazane fotky z interieru-prilis moc odpadu. Krasne to bylo videt uz na portu Gcam pro S21+, kde byl na stejnem HW obrovsky posun pro google cameru. Ackoliv mam Samsung rad a je to znacka, kterou jsem vetsinou preferoval a jeho mobily kupoval, OneUI mi bude v mnohem chybet...ale co se tyce fotek, nevyrovna se P8P v nicem (vlastne jo, 64Mpx 29mm modul je pri dobrem svetle hodne dobrej na detaily, ale tim to konci). Navic ten 5x zoom je proste pecka a telefon stal 17K, za kolik je o 3 mesice novejsi S24+?

Navic uprava RAWu v Lightroomu, ktera je u google camery hodne snadna, protoze je RAW nacteny se slusnym prednastavenim barev a expozice skoro jako primo z fotaku, takze rychla uprava a o dalsi tridu lepsi detaily. Samsung RAWy bylo docela utrpeni upravovat, ale z Huawei Mate 20 Pro taky. Urcite tady nechci hejtit samsungy jsou vyborne telefony, ale pokud se budeme bavit o fotovystupu, tak je s P8Pro alespon trochu srovnatelna az Ultra...ale za jake prachy.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 29. 8. 2024 14:42

https://x.com/sondesix/status/1799164923593035876 Pro zasmání jak fotí Samsung a Apple v zoom. Proti Vivo.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod gerremi 29. 8. 2024 15:00

Momentalne som na dovolenke v Egypte spolu s Pixel 8, manzelkynou S23 a s "pozicanym" Vivo X100 Pro. Po skusenostiach s S24Ultra, IP15Pro a mnoho ďalšími považujem Vivo za TOP fotomobil a to bez debaty. Ten si dokáže poradiť snáď s každou scenou ci uz v pohybe, zoome alebo v noci...

Veľká škoda tej veľkosti a zahnutemu displeju... Cez to vlak nejede. Čakám na Pixel 9 Pro.
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod solaris1 29. 8. 2024 15:22

Tady vychází 8 Pro nejlépe ve foto
https://youtu.be/teEZvzAJo2I?si=ZnyEL4wuLyNjLK5v

8 Pro je aktuálně dobře vyladěn, snad další aktualizace 9 Pro o trochu posunou. U 9 Pro je raw nyní dost bída, je vidět že G to tlačí dost přes post, když hw nestíhá.

Za nějaký týden bude další vlna hype kolem iPhone, tak to budou pak zajímavá srovnání :⁠-⁠)
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 29. 8. 2024 15:50

No za sebe muzu rict, ze ma P8Pro porad rezervu v PP (a to nemyslim ve zlem). Je to videt v RAWu kolik se da ubrat na odsumu abych dostal lepsi detail pri skoro neznatelnem sumu. Vim, ze je to vetsine lidi jedno a malokdo kouka 1:1, ale ten potencial tam je a bohuzel jde vetsina vyrobcu po "neviditelnem sumu" za cenu nizsiho detailu nebo vetsimu radiusu priostrovani, cim se nici jemne detaily a kresba je hrubsi. RAW proste napraska vsechno. Treba bude nektery Gcam port v tomhle privetivejsi, alespon pro nejake makro fotky, krajinky a pod. proste foceni v klidu.

Za Vivo X100U bych tolik prachu nedal, ale pred koupi P8Pro jsem se dival na recenze (jen pro srovnani) a detaily a PP celkem pekny, jen mi prisli trochu ujete barvy. P8Pro je (i dle serioznich recenzi) trochu studenejsi, sam jsem si to uz overil, ale pro bezne foceni ma pro mne asi nejvyvazenejsi PP (barvy, detail, DR...) a lehke upravy barev, nad cim horekuje nejvic lidi protoze to hned vidi se rychle spravi i v telefonu a bez ztraty kvetinky. Detail treba u samsungu uz clovek jen tak zadarmo neziska, jedine AI odsum, AI doostreni a pod. ale to je na dyl a spis do PC kdyz to clovek mysli vazne.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 29. 8. 2024 17:46

+- souhlas. Škoda že P8P nevymění trošku šumu za detaily, ty mám rád a lehce šum mi nevadí. Ženě to ale vyhovuje, radši méně detailu a bez šumu. Doufá, že Pixel v 10 či 11 poskočí ve foto HW aby se posunul a nezačal ztrácet. Čína šlape do pedálu... Samsung je pro mne ze hry, IP mi nesedí, Sony ve fotkách neexceluje i když jejich opravdový zoom bych bral. Škoda, že ho nemá Pixel :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 29. 8. 2024 17:59

Jo Pixel je trochu studenej...nekdy az moc a clovek si musi upravit teplotu barev aby to vypadalo realne. V tomhle je Samsung lepsi pac ta teplota barev(bez uprav) je daleko bliz realite a kdyz vypnete vsechny "zkraslovace" tak i ty barvy nejsou prepaleny...ale ma vse to co jsem psal nahore takze celkove pak takovy obcas super obcas pru*er...

Za mne je nejvetsi a spis obrovsky plus ze tohle vse dostanu tenhle rok v mensim baleni. A co jsem koukal na recenze/preview tak i ta baterka u Pro je hodne slusna.
https://youtu.be/qwImXE_hGPE?t=466

Snad v tom bude trochu pravdy :-)
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod solaris1 29. 8. 2024 18:04

Tak už je tady, recenze od Michala Šrajera

https://youtu.be/VH33ZYz4Crg?si=wupAoErK4eiMRVY5
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod hhitmen 29. 8. 2024 18:06

Před pár lety se psalo, že by aplikace na volání měla umět nahrávat nativně hovory. Je tedy možnost je nahrávat nebo ne? Využívám to u Samsungu S23U a přemýšlím o přechodu na 9 pro. Díky za info :)
hhitmen
Amatér

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 29. 8. 2024 19:18

solaris1 píše:Tak už je tady, recenze od Michala Šrajera

https://youtu.be/VH33ZYz4Crg?si=wupAoErK4eiMRVY5

říká, že na P9P nejde nastavit jakým objektivem má fotit. Fakt to nejde? Na P8P to jde....
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 29. 8. 2024 19:25

Jde...je to porad ve stejnem nastaveni PRO rezimu.
Kapr99
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka