vypínání Siemens S55 - napájení ze zdroje ?

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mitr 15. 10. 2005 11:20

Mám už docela opotřebovanou baterii u Simense S55, používám ho totiž pořád na připojení přes GPRS (bluetooth). Baterii musím pořád nabíjet a pak hned vybíjet když je totiž nabitá tak se mobil snad každou 2. minutu zaručeně vypne ale když ho nabijím a vybijím tak se během toho vypne jen jednou a nebo nevypne vůbec. Vždy tak divně zabzučí a je konec.
Škoda že není možné napájet mobil z nabíječky bez baterie, to by pro mne bylo ideální.
Sehnal jsem si vadnou baterii a vykuchal ji, napojil jsem na ni zdroj a zkoušel to, možná že mi tam správně nedržela baterie a nebo nemám přesný zdroj (od větnamců) a tak nevím kolik tam vlastně pouštím když to zapojím, naprázdno to může mít větší napětí. Když jsem tam dal (naprázdno) asi o ncelý 1V více než je napětí baterie, tak se zapnul a za chvíli vypnul :-/
Má někdo nějaký podrobný popis jak to v mobilech Siemens funguje, proč např. nejde napájet mobil bez baterie atd .... možná by stačilo do "umělé baterie" přidat odpor a už by to šlo, nevím to mě teď napadlo ...
Naposledy upravil mitr dne 17. 10. 2005 13:42, celkově upraveno 1
mitr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirek6600 15. 10. 2005 22:01

Tak nevym proc pises to samy dvakrat zasebou v jednom prispevku :shock:
Jinak to zabzuceni a vypnuti neni baterkou ale frimwarem(software telefonu),nech si prehrat nekde v servisu nepise to obcas hlasku WRONG SOFTWARE .No ale nejdriv zkus si nekde sehnat nakou pouzitou baterku a jestli to bude delat taky to co tu popisujes.Pokud ne tak by to bala vadna baterka jinak ten frimware.A to napojovani dratku misto baterky bych moc nezkousel taky se mohl ten telefon odpalit nebo by mohli vyhoret naky cesty a uz by treba vubec nenabijel.Jediny co me napada si sehnat stolni nabijecku na samotnou baterku a vni nabit baterku a dat do telefonu jinak nevim.A jeste me neco napadlo vyndej baterku z tel a zastrc do nej nabijecku a multimetrem zmer na tech krajnich kontaktech(jeden hrot meraku dej na levej a druhej hrot na pravej toho prostredniho si nevsimej) v telefonu kolik pousti nabijecka voltu na kontaky pres ktery ten proud jde do baterky.Pokud bude poustet 3.6V a vic je to v poradku jinak kdyby tam bylo min jak 3,6V treba 2,5 nebo 3V a tak,to znamena ze ten telefon ma tzv. falesne nabijeni a potom ten telefon vydrzi tak malo,no proste ma nekde na ceste od konektoru nabijecky ke k baterce prelomenou nebo prepalenou cestu nebo vadny naky smdcko nebo kondik nebo odpor a musis do servisu. :D
No snad moje rada ti pomuze.Dej vedet jak si to poresil.
mirek6600
Junior

Odeslat příspěvekod macintosh 17. 10. 2005 13:19

:D Ahoj mam siemens m55 a mam uplně stejné problémy a taky jsem skoušel napájet mobil bez baterie zdrojem ale asi to nedává pořádnou štávu.Objevuje se ti taky když se ti mobil vypne takové čáry přes displej ja si mislím že to bude vnějakém obvodu skrat protože jsem skoušel skratovat systémový konektor a mobil mi udělal to samé , chtěl jsem to reklamovat ale stratil jsem záručák. :? Ctěl jsem přehrát fimware ale vždy při načítání se mi telefon vypl a varovně zapípal.Napájet mobil bez baterie nejde protože proud jde přes baterku protože nabíječka dává víc voltunež baterka -nabíječka by mobil odpálila. :!: Odepiš
macintosh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mitr 17. 10. 2005 13:40

jj takové čárky mám taky :-/
záručák mám, byl na reklamaci už jednou, dali mi tam přitom nejnovější fw a vyměnili klvávesnici (s tou problémy nebyly) ale vypíná se pořád. Někde jsem myslím četl že je to vlastnost Siemensů že se při GPRS vypínaj :-/
Záruku na něj ještě mám, tak asi pocestuje a napíšu tam co se dá ...
Že dává nabíječka víc to vím ! Právě proto jsem se ptal na něco co by nahradilo nejlépe "ideální baterii" ... ale nenapadá mě co :-/

mirek6600 abych změřil kolik V jde k baterii k tomu jsem s ještě nedostal .. ale dnes to udělám :-)
Hlášku Wrong SW to nepíše je tam nejnovější FW jak jsem psal.
mitr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ARS 17. 10. 2005 14:51

Ak chces mobil napajat zo zdroja tak napatie by nemalo presiahnut 4,3V. Moze zdrzat aj viac, ale ja osobne by som tam daval tak 4V.
Dolezity je aj prud. Ak mas zdroj co da menej ako 2A taq mobil pri pokuse o spojenie so sietou vypne. Odporucal by som tak 4A pre istotu. Ale nechci odo mna vediet, kde by si takyto zdroj zohnal...
ARS
Servisák

Odeslat příspěvekod mitr 18. 10. 2005 10:26

Tak jsem s ekonečně dostal k měření kolik V je na kontaktech v mobilu kde si "připojuje" baterka.
Bylo tam nízké napětí a klesalo, ale to samé mi dělal i Siemens ME45, tak to vypadá, že to bude normální.
Dnes se mi za dopoledne vypnul už asi 10x .. hrůza :-/
mitr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirek6600 18. 10. 2005 13:03

A kolik tam teda bylo voltu,a v jakym rozbezi to kolisalo.
mirek6600
Junior

Odeslat příspěvekod mitr 18. 10. 2005 13:10

Ta baterka tam byla chvilku a bylo tam asi 2,4 a šlo to až na nulu ... mobil byl samozřejmě pořád na nabiječce.
když tam je abterka tak tam je možná tolik kolik tam být má ...
mitr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod quido.speedy 18. 10. 2005 13:24

Tohle je špatné napájení. (buď slabá baterie nebo telefo někde spadl a praskla deska spojů) Stará nemoc simenesů. Kyž nepomůže nová beterie a vyčištění, tak už nic (jedině výměna desky či proletování spojů atd)
quido.speedy
Junior

Odeslat příspěvekod mitr 18. 10. 2005 13:46

Baterie je už skoro mrtvá to je jasné :-)
Ale je ještě 2 měsíce v záruce tak poletí :-D
mitr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirek6600 18. 10. 2005 18:17

Jo tak pokud to mas jeste v zaruce tak to rozhodne jdi reklamovat a nechlub se nikomu v tom servisu co jsi stim delal ze si tam pripojoval dratky atd. jinak by te mohli vyrazit a rict ze ti zaruka totalne zkoncila ze si opravu zaplatis.
Jinak tomudle se rika falesne nabijeni a netrpi tim jen siemensy ale jine znacky.Je tam nalomeny plus pol co de k baterce a nebo odesel ridici bga obvod co ridi nabijeni a proud pousteny do baterky.To se stane snadno a nemusi foun ani zpadnout staci kdyz se telefon nosi v kapse u kalhot a po naky dobe jak si treba sednes tak dojde k mirnemu prohnuti desky tim jak se kryt nepatrne zdeformuje a pak se zas vrati kdyz se zvednes proto je dobre nosit foun v pouzdru na krku nebo u pasu a ne po kapsach jedine v kapse u kosile.No uvidis bez ho reklamovat. :D
Pak sem dej vedet jak dopadla reklamace.
mirek6600
Junior