Alcatel 756i propojení s PC

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Zavajda 9. 5. 2005 08:03

Ahojky chtěl bych se zeptat jestli je možné Alcatel 756i nějakým způsobem propojit s PC? Předem díky za odpověď.
Zavajda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brabenec (novy) 25. 5. 2005 21:48

musíš mít infraport a pod krytem je konektor, ale kabel maj jenom v servisu. Nikde na internetu jsem ho nenašel.
brabenec (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xxxPetraxxx 5. 6. 2005 19:16

S infra souhlasim, ale kabel je, spolecny pro Alc. 535, 735 i 756, a ten je k sehnani na hodne mistech... :)
xxxPetraxxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beckham 7. 6. 2005 19:15

xxxPetraxxx píše:kabel je, spolecny pro Alc. 535, 735 i 756

Jenže PC Suite pro OT 756 nenabízí k připojení kabel - pouze infraport.
Beckham
Junior

Odeslat příspěvekod Erky 27. 6. 2005 12:29

Chtěl bych se zeptat, protože to určitě někdo z Vás bude vědět (určitě Beckham), jestli lze nějakým způsobem provést přenos Java her z mobilu do PC nebo z mobilu do mobilu?
Přenos her z počítače do mobilu přes PC Suite + doinstalovaný Java loader je OK, ale když bych chtěl přenést hru z mobilu do PC, jak je tomu např.u Siemens M65, tak tam prostě možnost "Odeslat" není a v Programu PC Suite mi to zahlásí, že soubor je chráněn autorským právem (přitom jsem chtěl zpět do PC přenést na zkoušku hru, kterou jsem si do mobilu poslal z PC) a u všech her v pravé části programu - tj.část co je v mobilu - je u názvu souborů znak zámku.
Přijmul by Alcatel 756 hru poslanou přes IrDa např.ze Siemensu M65, nebo to jde jenom přes zmíněný program v PC ?
Na Siemens M65 (asi i CX65) jde odeslat hru instalovanou v PC bez nutnosti speciálního softwaru jen přes infraport a i z mobilu jde dát Odeslat přes IrDa, ale jinak ovládání tohoto telefonu, jak jsem měl možnost vyzkoušet, je oproti Alcatelu 756 hrozné.
V Alcatelu vím v každém okamžiku, kde se nacházím a je to vše velice přehledné a i když by nešel zajistit přenos her z mobilu do PC (+ příjem z jiného mobilu nebo Odeslání z tohoto mobilu na jiný mobil) i tak je sice složitělší možnost, ale přeci jen možnost hru poslat z jiného mobilu do PC a poté přes PC Suite do Alcatelu. Hru kterou mám v mobilu mám i v PC (kromě 2 co byly v mobilu již při zakoupení), takže i poslání na jiný mobil (např.kamaráda) lze zajistit posláním z PC přes infra.
Alcatel 756 je prostě se všemi svými možnostmi (včetně mp3 - oproti mobilům, které tuto možnost nemají - např.zmíněný Siemens M65 i CX65) vynikající telefon. Funguje skvěle a za celou dobu co jej mám (od roku 2004) jsem se nesetkal s žádným problémem funkčnosti.
Předem děkuji za Vaše vyjádření.
Erky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beckham 27. 6. 2005 20:10

Erky píše:Přenos her z počítače do mobilu přes PC Suite + doinstalovaný Java loader je OK, ale když bych chtěl přenést hru z mobilu do PC, jak je tomu např.u Siemens M65, tak tam prostě možnost "Odeslat" není a v Programu PC Suite mi to zahlásí, že soubor je chráněn autorským právem.n/quote]

Je to tak jak píšeš. Přenos Java her je možný (u většiny značek mobilů) pouze ve směru PC na mobil. Opačným směrem, ani mezi dvěma mobily to nejde. Siemens je v tomhle výjimkou, ale v některých případech porušuje autorská práva. Jsou také mobily, na které nedostaneš Java hru jinak než přes Wap.

Ze Siemensu M65 (a spol.) nedostaneš Java hru přes Infraport na mobil jiné značky.
Beckham
Junior