Kdy se začne prodávat S75?

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Wolfov 8. 1. 2006 10:37

No z toho co jsi psal jsemto pochopil jinak a nebyl jsem sam...nevadi.
Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl.

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 8. 1. 2006 11:24

Dovolím si nesouhlasit s několika názory. Nemohu souhlasit s názorem, že nejde poznat nárust rozlišení barev z 65 tisíc na 262 tisíc. Je to poznat a na větších displejích velice zřetelně. Dále nemohu souhlasit s názorem preferující rozlišení nad velikostí displeje. U takto malých přístrujů jako jsou telefony, je pro ovládání funkcí, zvláště speciálních, MP3 list, ID tag, a podobně, rozhodující, co největší displej. Každý milimetr je přínosem. Komfort obsluhy, je přímu úměrný zobrazení požadovaných operací a při takto malých displejích, klidně na úkor rozlišení. Pokud se jedná o velikost, klidně bych přivítal, u S75 displej z S65 a vůbec by mě nevadil, Vámi haněné malé rozlišení. Ono zase tak malé nebylo a pro práci bylo použitelné bez problému. Ten mýtus o zubatosti písem, začali šířit Ti, kteří nepochopili geniální trik Siemens, který označoval nefunkční (nevybrané) záležitosti vynecháním bodu v rastru. Já jsem s ním neměl jediný problém. Ahoj.
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod will27 8. 1. 2006 12:03

Myslis genialni trik zubatosti.... nebo genialni trik rozliseni 132*176,kdyz uz ostatni delaji QVGA.... A ty barvy taky nepochopis... Je videt,ze jsi nemel jeste vedle sebe tel.s 65 a 256tis. barvami... Zarucuju ti,ze bys to z fleku nepoznal... Ale stuj si za svym.... Dasli clovek,ktereho oblbnul marketingovej trik :mrgreen:
will27
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jirk4 8. 1. 2006 12:04

will27 píše:Myslis genialni trik zubatosti.... nebo genialni trik rozliseni 132*176,kdyz uz ostatni delaji QVGA.... A ty barvy taky nepochopis... Je videt,ze jsi nemel jeste vedle sebe tel.s 65 a 256tis. barvami... Zarucuju ti,ze bys to z fleku nepoznal... Ale stuj si za svym.... Dasli clovek,ktereho oblbnul marketingovej trik :mrgreen:

Však Siemens má taky u SXG75 QVGA display :eh
I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
Jirk4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 8. 1. 2006 12:21

2 will.: Nerozumím Tvé odpovědi. Ty se chceš hádat a podsouváš mi něco, co není pravda. Já tvrdil, že by mi stačil displej z S65, protože je větší. Ten trik, pro označení nefunkčních ikon Siemens skutečně používá a nemá nic společného se základním rozlišením displeje. Rozdíl v počtu barev vidět je a to výrazně. A pokud tvrdíš, že nebudu vidět rozdíl mezi displejem s 65 tisíci a 262 tisíci, tak jsi vedle a naprostý amatér, zahleděný do sebe. Telefony jsem měl vedle sebe a mám s nimi zkušenosti. A pro ostatní, rychlost procházení strukturou telefonu a nabíhání aplikací je u Siemense bezkonkurenčně nejrychlejší.
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 8. 1. 2006 12:32

Možná jsem amatér, ale rozdíl mezi 65k a 262k barev také nevidím. Přímo vedle sebe jsem porovnával Nokie, Samsungy - jeden z 65 tisíci, druhý s 262 tisíci barvami. Měl jsem v ruce i chystané Siemensy a i když je displej dobrý, může za to hlavně jas a kontrast, barevnost je stejná jako dřív.

Velikost displeje nemá na rozlišování počtu barev vliv. Jiné to je ale s rozlišením - u extrémně jemných displejů může 262 tisíc barev pomoci při zobrazování jemných přechodů. Na hrubém rastru je to jedno.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod vlasta 8. 1. 2006 12:41

Děkuji za odpověď. Nesouhlasím s ní. Mám jiné zkušenosti a postřehy. Ale je to tvrzení proti tvrzení a tak to taky tak beru. Jdu se raději mrknout na forum pro zahrádkáře, jaké pescitidy jsou doporučené pro letošní rok.
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 8. 1. 2006 12:45

Dodatek." will tvrdil, že nepozná rozdíl mezi displejem S65 a displejem s 256 tisíci barev. Já tvrdím, že já rozdíl poznám a poznal jsem ho.
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod will27 8. 1. 2006 12:47

Koukni se na pesticidy a udelas lepe.... S65 jsem mel a neco o ni vim,tak mi tady netvrd,ze je rychla.... cteni z karty je ubohy a rychlost javy taky...oproti 6230 je to lemra... A s tema barvama je to asi tak,ze u S65 i kdyby byla barev triliarda,je to porad osklivej hrubej display... Vlasto,probud se! Nevis,co pises... :mrgreen:
will27
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vlasta 8. 1. 2006 12:53

2 will.: hm, ty si nedáš pokoj. Displej u S65 je jasně specifikovaný v rozlišení i v počtu barev. Nemůže na něm být ani 256 tisíc a ani miliarda barev. Čtení z karty? s FW 53, dobrá. Píšeš hlouposti.
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod danio 8. 1. 2006 12:54

asi by bolo lepsie zalozit temu : display-e,ich rozlisenia a pocet farieb :) ...ale inak fajn..aspon sa nieco priucim..muhehe...
danio
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 8. 1. 2006 13:06

2danio.: :-) . Není třeba. Bavím se dobře. Rokujeme o S75 a technologickém pokroku, který přináší. Opakovat takové pravdy, jako, že velikost displeje nemá vliv na počet barev sem sice nepatří, ale pro pobavení a spestření je to dobrá poznámka, nebo? A vychvalovat telefony sdisplejem ve velikosti poštovní známky v roce 2006, je taky dobrá silvestrovská záležitost.;)
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod danio 8. 1. 2006 13:12

to vlasta
akoze fajn,aj ja sa bavim...a ja som aj rad ze sa tu hadate,bo toto je moja asi tretia tema co som zalozil,a toto je zatial surovo najviac diskutujuca tema...uz vyse sto prispevkov...muhehe...sa tesim... :D ...a sa tesim este ze vo fore siemens je to v poslednej dobe najviac diskutujuca tema...i ked na nu diskutuju len 4 ludia,ale hlavne ze sa diskutuje :lol:
danio
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 8. 1. 2006 13:14

2 danio.: :). Dokud diskutujem, tak žijem.
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod will27 8. 1. 2006 13:21

Mel jsi zustat u pesticidu.... Ja mel na sve S65 od fw16 az po fw58...a porad to cetlo mnohem pomaleji,nez ostatni telefony... Ale asi tomu rozumis nejlepe,Vlasto... Rekl bych,ze bys mohl jit do vyvojoveho centra siemensu...tam by te pochvalili... Udelal bys S85 s rozlisenim 100*100bodu a 16 milionama barev o velikosti tak 5*5cm... ¨Rekl bych,ze mozna ani nevis,co to display je :mrgreen:
I kdyz se mozna mylim... Ale nevim proc tady pises,co pises. A kdyz ti to nevymluvi ani Marek L. kterej urcite drzel v ruce vic tel. nez ty a ani ja...tak je to marny... Ty nechapes pricncip rozliseni.. Zkus na A4 psat pismem vel.30 a na A5 pismem velikosti 10... ...co je lepsi..kam se ti toho vejde vic,ty rozumbrado...A s tou postovni znamkou dej pokoj... Podle me blbe vidis,kdyz tak nemas rad ty mensi a lepsi displaye.... Mam napad..Kup si Jablotron :mrgreen:
will27
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka