Pro přehlednost to budu číslovat.
1. Běžné použití
1a. Telefonování. Recenze na MobilManii je v tomto ohledu milostivá, ale pokud jsem o telefonování s M65 našel zmínku, pak jen v negativním kontextu. Reproduktor prý zní "ploše" (?), druhá strana vám při hovoru nerozumí a po pěti minutách telefonování vás prý určitě bude bolet hlava. Setkali jste se s tím?
1b. Zamrzání/vypínání telefonu při práci se SMS. To je, myslím, hodně častá výtka. Řeší to aktualizace firmware? Řeší to vůbec něco?
1c. Zvonění. M65 zvoní nejdřív tiše a postupně zesiluje, což je prý u Siemensů obvyklé (nevím, žádný jsem zatím neměl). Údajně se to v nastavení nedá změnit. Jde to aspoň nějakým "nestandardním" způsobem, i za cenu obětování záruky?
2. Výdrž
2a. Baterie. O té jsem četl nejrůznější věci - udávaná výdrž se pohybovala od 3-4 dnů při "střídmém využití" (parafráze) až po 8 hodin při "30 minutách hovoru a vypínání na noc". Každopádně je jasné, že Siemensem udávaných "300 hodin pohotovostního režimu" se jednoduše nekoná (nebo Siemens definuje "pohotovostní režim" jako "telefon je připraven k zapnutí"

2b. Fyzická. Je hezké mít telefon, který funguje i po přejetí autobusem, ale častěji se mi spíš bude hodit, když do telefonu den po koupi nevnikne prach nebo se neodporoučí po telefonování v dešti, a i na takové zkušenosti jsem narazil. Jiní si naopak nemohli vynachválit. Tak jak? Předpokládám, že se tohle liší telefon od telefonu (i když až tak moc?), ale zajímaly by mě vaše zkušenosti.
3. Firmware. Můžete mi popsat, jaké jsou ještě neodstraněné chyby? Na jaké nejčastější problémy se mám připravit? Něco už jsem samozřejmě našel, ale nevím, nakolik jsou to časté věci.
4. Klávesnice. Jsem zvyklý na Alcatel OneTouch 303 (věrný sluha po pět let) a klávesy na M65 mi proto připadají strašně titěrné. Jak se vám s tím zachází?
To by snad zatím stačilo. Předem dík za odpovědi. (A neraďte mi, prosím, abych si počkal na M75 - počkám, ale nejmíň rok a půl.