Podělte se svými skušenostmi s telefonem S75.

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tomas250 26. 9. 2006 12:17

fw 40 sem si nahrál sám před tím než jsem se rozhodl patchovat sem to podle tohodle navodu skoušel ale mě nejde na pc smelter tak jsem měl nápad do přehrát zpět na tu nižší verzi ale nejak tomu programu nerozumim tak žádám o návod děkuji
Tomas250
Junior

Odeslat příspěvekod Wir-jin 28. 9. 2006 14:32

Nejede Smelter?! Zajímavé. Asi neznáš důvod proč ti nejede že? Mě nefrčelo taky pár věcí a psalo mi to, že je neplatná registrace jedné knihovny DLL v systému 32. Tak jsem ji nahradil za kámošovu a vše se rozběhlo ;) Tak pokud ti to píše něco takového stačí napsat jaký soubor máš poškozený nebo neplatný a můžu ti ho třeba poslat. Pak se to třeba aj rozjede ;)

Jinak máš možnost patchovat ;) Stačí si udělat (nebo sehnat) FF (FulFlash) a ve V_Klayi dát místo práce s telefonem práce s FF, tu napatchovat, přehodit do souboru pro WinSwup a nahrát do telefonu ;) Je to takové těžkopádné a zdlouhavější, ale každopádně možnost to je...tady je to v prvním příspěvku popsáno ;)
One of Djs Affair project
Siemens C35i->ME45->M55->S75->SE W880i->HTC HD2->HTC 8S->Lumia 925
HTC HD2 (Leo) Segal - Těžko ho zabít
Wir-jin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Skrblik1 29. 9. 2006 15:33

Zdar lidi:-) Tak už ho mám taky...dneska přišel, je fakt krásnej:-) Jen mám jednu otázečku, změna ikon u S75 se dělá stejně jako u M65? Jinak pro informaci FW tam je od výroby 35.
Skrblik1
Junior

Odeslat příspěvekod Dragonnx 29. 9. 2006 15:53

Skrblik1 píše:Zdar lidi:-) Tak už ho mám taky...dneska přišel, je fakt krásnej:-) Jen mám jednu otázečku, změna ikon u S75 se dělá stejně jako u M65? Jinak pro informaci FW tam je od výroby 35.d/quote]

Vítám dalšího člena rodiny vlastníků Siemense S75. Z těma ikonama Ti neporadím, jen jsem chtěl pozdravit dalšího majitele :) . Jinak nejsem blázen :) .
Neopunk & Emo = my music love
Dragonnx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod serzino 29. 9. 2006 16:35

Ano zmena ikon sa robi stejne ako u X65.Akurat mas maly problem u s75 nefunguje ODT.U S75 musis zaviest skey a nato musis mat vypocitane kody.Problem budes mat asi este jeden,ked mas tovarensky fw35 tak ti nepojde podflesovat na fw24 aby si mohol pouzit midlet px 75v1 na vygenerovanie kodov.Sice este existuje jedna moznost ,ako vygenerovat kody nahranim upraveneho winswup fw40 ,ale aj tam je problem ,ze nefunguje pri novych typoch bootcore.Budes musiet bud pockat na novy typ midlet,alebo urobi testpoint.Treba vyskusat ci ti zoberie nahranie upraveneho fw 40 ak nie ,tak musis este pockat. :D
E628 ,N1611,E688 ,N5110,N3210 ,N3310 ,3330,N6210 ,Alkatel511,Mot V66i ,C35 ,S35 ,S45 ,S55 ,N6230,K700 ,S65fw58,S75 ,K610i ,N70,E50,M65,S75,N 6120
serzino
Junior

Odeslat příspěvekod Skrblik1 2. 10. 2006 12:27

Tak že jinými slovy to znamená že to jde stejně ale nefunguje to :D
Skrblik1
Junior

Odeslat příspěvekod Wir-jin 2. 10. 2006 14:33

Já bych to řekl takto: U X65 si k použil ODT (Open Disk Tool) abys otevřel skryté disky a nakopíroval nové ikony menu do určité složky. U S75 ODT použít nejde. Musíš zavést SKEY a k tomu je potřeba z telefonu dostat kódy. Pro tvůj FW se ale zatím nenašel spolehlivý způsob jak je z telefonu dostat. Možná se ti to povede jedním ze způsobů jaké popisuje serzino. Jinak Menu se kopíruje stejně jako do x65 tedy do stejné složky (tohle je tu stejné) ;)
Wir-jin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dragonnx 3. 10. 2006 21:00

Wir-jine, serzino nebo někdo ještě jinej, kdo je v oboru Siemens S75 velmi znalej - jéé to se rýmuje :lol: . Mám problém:

Když chci si něco uložit na kartu, tak jí musím vyjmout. Mám ale problém - Většinou, když dám funkci Vyjmout kartu, tak mi to napíše: V činnosti! Zkuste kartu vyjmout později! Jenže, ikdyž čekám, tak mi to později nejde, a tak musím mobajl restartovat. Dá se to nějak obejít bez toho čekání nebo restartu telefonu??
Předem moc díky.

Dragonnx
Neopunk & Emo = my music love
Dragonnx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wir-jin 4. 10. 2006 05:14

Takže abych se přiznal, tak já jsem funkci "Vyjmout kartu" ještě nikdy snad ani nepoužil. Prostě kartu vytáhnu. Žádné data se mi ještě nikdy neztratili a věřím, že ani neztratí, protože pokud telefon s kartou pracuje, tak většinou jen čte data. To znamená, že žádný zásah do obsahu nehrozí (ale nesmím kartu vytáhnout když na ni zrovna něco ukládám - to je jasné a logické). Ta funkce je tam pouze z bezpečnosti (co kdyby....že), ale v podstatě je zbytečná ;) Takže jestli mi tohle telefon dělá taky, tak o tom ani nevím :D
Wir-jin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod serzino 4. 10. 2006 07:24

Dragonnx píše:Wir-jine, serzino nebo někdo ještě jinej, kdo je v oboru Siemens S75 velmi znalej - jéé to se rýmuje :lol: . Mám problém:

Když chci si něco uložit na kartu, tak jí musím vyjmout.
E628 ,N1611,E688 ,N5110,N3210 ,N3310 ,3330,N6210 ,Alkatel511,Mot V66i ,C35 ,S35 ,S45 ,S55 ,N6230,K700 ,S65fw58,S75 ,K610i ,N70,E50,M65,S75,N 6120
serzino
Junior

Odeslat příspěvekod pogik 4. 10. 2006 08:17

no já jsem fakt nespokojenej. Zejména kvůli
- naprosté nespolehlivosti GRPS/EDGE netu pres bluetooth
- nespolehlivosti GRPS/EDGE netu pres originální DCA-510 z PC
- velice, ale VELICE castemu pipnuti a chcipnuti, paklize jsem na ceste a datuji (staci i Jimm nebo Opera mini) - podezrivam z toho nake problemy se zvladnutim handoveru z jedne bts na druhou
- jednou se telefon seknul při načítání adresáře, po restartu jsem přišel o VŠECHNY kontakty (bohužel používám jen interní paměť, protože SIM neumožňuje u kontaktu tolik položek). Sice jsem obnovil ze zálohy, ale několik bolesltivých ztrát stejně semtam objevím - když potřebuju daného člověka kontaktovat a zjistím, že jeho číslo nemám.
- a nakonec obecně kvůli opravdu velice častému sekání telefonu.

na S75 se já osobně naprosto nemůžu spolehnout. Po více než půl roce už nehodlám dál žít v naději, že možná příští firmware bude ten pravý a pokukuju po MDA Vario nebo Nokii E60 ...

podotýkám že se snažím udržovat vždy nový firmware (oficial bez patchů) a s každým novým releasem vzroste moje naděje, že problémy byly opraveny ... která je vzápětí zašlapána hluboko do země.

SIEMENS NEVER MORE a to jsem měl 4 (M35i, ME45, M55, S75) ... poslední dva stojej FAKT ZA HO*NO ...
pogik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wir-jin 4. 10. 2006 10:56

A nové FW si do telefonu nahráváš sám nebo přes servis? Popsané problémy se vyskytují u oficiálních FW Updatech bez souborů FFS a MAP, což znamená nekompletnímu FW. Pokud by si nahrál komplet FW měl by se telefon stát stabilním a to potvrzuji ;) A pokud mohu doporučit tak FW 40 je snad nejvychytanější...ale nesmíš tam mít FFS a MAP soubory starš než pro FW 32 (ve FW 32 jsou totiž zásadní změny proto je dobré tam mít vše po hromadě pro jeden firm)...
Wir-jin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Skrblik1 4. 10. 2006 11:13

No jo, tak menu si asi budu muset nechat stejný. ještě mám jednu drobnou otázečku, všechno s tím mobilem sem zvládnul jen sem nenašel jak zjistit kolik je místa na kartě...nevíte někdo kde se to dá v menu najít?
Skrblik1
Junior

Odeslat příspěvekod Wir-jin 4. 10. 2006 12:18

Menu/Vlastní soubory - možnosti - jednotka-info ;)
Wir-jin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Skrblik1 4. 10. 2006 13:16

Jééé, tam sem byl:-) Ale zmačknout šipku dolů mě nenapadlo :D
Skrblik1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka