Ták už je doma týden...dost jsem se s ním seznámil tak moje postřehy:
Design/HW/Výdrž: je den ode dne líbivější. S75 je skutečně elegán. Ikdyž jsem byl zvyklí na telefony teenagerského střihu, tento telefon mě udělal pánem do společnosti! Je malý ikdyž jeho vzhled ho dělá větším. Je takový středně těžký. Přední stříbrný rám telefonu je kovový. Telefon pevně drží a sedí, nic nevrže, neskřípe, nevyklá se. Baterie mi zatím vydržela max. 2dny ale občas si s ním dost hraju, dost poslouchám mp3 a fotím. Podsvícení mám na 50%. ale musím baterii zaběhnout takže výdrž se snad ještě zvýší.
Display: V poslední době asi nejkritizovanější část telefonů Siemens. Musím uznat že telefonu by jistě slušelo rozlišení 176X220 ale podle mě je 132X176 dostačující. čekal jsem že bude hrubší takže spíš překvapení...opravdu skok z M55 a ty barvy to je pohádka

opravdu jsem takovou kvalitu zobrazení nečekal. To rozlišení je jen menší nedostatek jinak je displej parádní...
FW: je jedna z prvních věcí co jsem updatoval ihned po obdržení telefonu (standartně verze12) na verzi 22CZ přímo od Siemensu. Je celkem stabilní, telefon spadl jen při delším videu a při automatické konfiguraci wapu přes konfigurátor. Za týden mi spadl tak 4X a to je slušný výkon na Siemens který je zhruba měsíc a něco na trhu...jinak ve verzi 22 je mimo jiné opraveno pár chybných počeštění...telefon je rychlý a nezpomaluje se ani s mou 1GB kartou, práce je opravdu svižná....
Ovládání: Klávesnice je zvláštní ale píše se na ní dobře. Docela nepohodlná se však stává asi po dvou hodinách paření her (obzvlášť spodní řada klávesnice se tiskne opravdu těžce). Telefon však neni primárně určen pro hry a tak se to dá. Největší problém je asi prohození kontextových tlačítek. Kde u mé M55 bylo zpět/zrušit je teď výběr. I ve zprávě se přepínají slova u T9 druhým tlačítkem. Dá se na to ale zvyknout ikdyž s tím pořád bojuju.Jinak je vše OK....na MM se objevila zpráva že je klávesnice hlučná, ale s tím jsem se zatím nesetkal.
Adresář, organizační funkce: Adresář se mi velice líbí, je to jako by jste jednomu člověku věnovali tři stránky svého deníčku s kontakty. Úžasné množství informací u jednoho čísla. Jsou zde použity záložky což přidává na rychlosti procházením informacemi a přehlednosti a dovolí rychlé přepínání mezi adresářem telefonu a sim kartou! Narozeniny u kontaktu se zobrazí v kalendáři a ve schůzkách jako opakované a rok co rok vás budou upozorňovat. U schůzek si vždy můžu nastavit opakování (1Xročně/1X týdně/denně/od do<datum>). Budík je opakovaný s nastavitelnými dny, ale zatím ještě neni vyřešen problém buzení ve správné dny. budík se totiž zpožďuje. Když ho nastvíte v pondělí, zbudí vás v úterý. Kalendář je 100%ní jako tomu je už snad od řady x55, stejně tak zbytek organizačních a časových funkcí včetně podrobných profilů...
Zprávy: Jsou zde zprávy všeho druhu. SMS,MMS,EMS,maily. MMS a maily se poměrně obtížně nastavují ale na stránkách výrobce je konfigurátor a ten vám vše nastaví a pak už vše funguje na jedničku...jinak práce se zprávami je rychlá, odesílají se dokonce na pozadí. Ze servru u mailů většinou stahuju jen hlavičky což je výborné pokud jde o spam a nedůležité maily. Alespoň ušetřím...MMs editor je trochu jiný než na který jsem byl zvyklí ale je jednoduchý. Velikost MMS je max. 300kB
foťák: je megapixelový a podle mě je průměrný. nabízí škálu nastavení. Jedna chyba je ale blesk. sklíčko blesku je umístěno tak že jeho konec je zarovnán až po vnitřní straně díry pro samotný fotoaparát...prakticky to znamená že blesk osvětlí celou horní polovinu fotky a ta je pak prakticky k ničemu (řeší to přelepení horního vnitřního okraje díry pro foťák tmavým proužkem lepící pásky nebo těsněním . Fotky za denního světla jsou opravdu pěkné a ostré ale jek přijde šero zašumí se...ikdyž na displeji vypadají dobře (dokonce velmi dobře). Video je použitelné akorát tak do MMS. Do telefonu jsem nahrál několik videoklipů a telefon je zvládne plynule přehrát i při vysoké kvalitě obrazu i vysokém počtu snímků za vteřinu. Osobně používám 15fps.
Hudba: Mp3 přehrávač je základní a zvládá jen několik základních funkcí, osobně mi vyhovuje. Umí hrát na pozadí, jako cokoli spuštěné v media přehrávači (skoro vůbec to nezpomaluje telefon). Trochu mi chybí rádio ale s tím jsem se smířil. Sluchátka v balení jsou slušné, a hraji dobře, jak bassy tak výšky i středy. Největší překvapením byl reproduktor který opravdu huláká a i při nejvyšší hlasitosti nerezonuje (jen u některých písní jde slyšet malinká rezonance). Vyzvánění je kvalitní (ale nezačne hrát od nastavené hlasitosti, náběh trvá z mé zkušenosti asi 5 vteřin) a doprovázejí ho opravdu solidně silné vibrace, které mají dokonce několik nastavitelných schémat....
Java: Java běží teda spíš frčí nehorázně rychle...M55 byla 152letá želva a tohle je urostlý zajíc! Momentálně mám v telefonu 17 her a frčí to opravdu svižně. Hry se dají nahrát přes kabel, nebo si je normálně nakopíruju na kartu...jdou spustit...dokonce jdou java hry a aplikace posílat a to fíglem....(do složky různé zkopírujete hru a do složky kde jsou soubory JAD a JAR nakopírujete nějaký bezvýznamný soubor třeba obrázek, dáte označit a pak vše pošlete třeba přes BT nebo IrDA. Aplikace jsou v telefonu následující: Games - Fotbal, Marable Madnes
Aplikations - Mobile Zip, Download Assistent, Blog2go, PDF Viewer, Photo Editor a Doc Viewer. (nic z toho jsem zatím ještě nevyzkoušel)
Doplňkové fce: Ve složce extra najdeme kalkulačku, odpočítávání, převodník jedn., stopky diktafon, kalkurátor Dat...v telefonu toho je opravdu hodně a ještě jsem ani vše neprozkoumal, bude to ještě nějaký pátek trvat. stejně tak jsem ješte neobjevil všechny chyby....
Závěr: Každý kdo kdy měl telefon tohoto výrobce určitě ví co se skrývá pod jeho kapotou. Navíc se už objevili návody jak telefon odblokovat pro patchování, takže když se mi nebude líbit styl nabídky, ikony, menu, schéma vibrací, font písma prostě cokoli dané systémovou částí telefonu, budu si to moct upravit k obrazu svému...
Jinak telefon je to skvělý a za ty peníze je to bomba.
Pokud máte nějaké otázky pište, vše rád zodpovím....jinak časem hodím nějaké snímky....
2 =<AsToN>=: No SXG má akorát lepší displej, 3G, rádio a 2MPX foťák a asi něco kjolem dvou set padesáti chyb v FW...a žádný nový FW ještě nevyšel. Displej bych chtěl taky lepší ale když se tak dívám tak zase tak moc mi to nevadí....na S75ce je dobře využitý a na SXG se plýtvá kravskýma písmenama....Jo chtěl jsem SXG, ale šel jsem do eSka a zatím toho nelituju....a věřím že ani nebudu...