preco idu nokie tak "skvele" a siemens furt "

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dudok 28. 3. 2006 13:22

neberte to prosim ako utok na 1 znacku a chvalenie 2hej (i kde priznavam, som zamestnancom siemens a mam rad mt siemens;-), ale neda mi nevytiahnut na svetlo sveta 1 vec o ktorej vie len dost malo ludi. touto schopnostou je pamatat si PIN kod aj po zadani a pocas prevadzky mt znacky nokia. tuto vlastnost mala uz n5110, aj 3510, ktore som vlastnil. aky je sucasny stav, neviem. podla normy pre mt by si mobil nemal pamatat zadany PIN kod kvoli bezpecnosti (o tejto norme si nevymyslam, pracujem s ludmi, ktory sa podielaju na vyvoji fw pre siem). mt nokia vsak toto doporucenie ignoruju a to s najvacsou pravdepodonostou z 1 dovodu. a to takeho, ze pre bezneho usera su na oko "stabilnejsie". drviva vacsina ludi nezbada, ze sa mt z casu na cas resetne , ked je vo vrecku, alebo na polici. kedze si sam zada PIN po restarte, ide zivot dalej. v starsich mt nokia bol netmonitor, kde sa zaznamenaval pocet restartov a pricina, ale to len na okraj. teda ked padne fw nokia, nikdy od vas nebude pytat PIN, siemens vsak bude. to je mozno z pohladu endusera fajn, je stale online, nokie su "akoze" stabilnejsie. siemens zasa moze padnut cez noc a znovu sa nezapne, ale pyta PIN a clovek moze zmeskat hovor. tazko povedat, co je lepsie, ale 1 vec napadne kazdeho. napisat java app, ktora by vytiahla PIN z beziaceho MT nokia. ci to mozne je, alebo nie, neviem. neviem, ako to ma nokia osetrene, ale 1 vec je ista, je dost mozne, ze by to mohlo ist a isto by sa tomu nik nepotesil. takze , co dodat na zaver, len tolko, ze naco robit nepadajuci fw, staci ho urobit subjektivne nepadajucim. dufam,ze toto nebol offtopic pre siemens, ale neviem, kam som to inam mal dat.
dudok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jetel 28. 3. 2006 13:59

promin ale tohle je skoro tlachani, dobra nokie tohle treba nezvlada, ale siemensy jsou zastarale jak designem tak vybavou a hlavne intuitivnosti ovladani a kvalitou zpracovani, taky pracuju v oblasti MT a siemensy patri s motorolami ke zretelne nejporuchovejsim
didaktik gama + videoterminál meteor
jetel
Junior

Odeslat příspěvekod dudok 28. 3. 2006 14:06

ze siemens je zastarany, ja ti ho neberiem, ja som pisal o niecom inom, ak sisi to precital. ci siemens patri k poruchovym, to tiez neviem, ale viem 1 vec, ze ked je nieco raz v doporuceniach a specifikaciach, tak by sa to dodzrovat malo. ked niekto napise tak java app a pojde to, potom to pojde na skoro vsetkych nokiach, ktorych je vsade hroza. a btw, mal som nokie, se, siemens, altcatel, nemam ten pocit, ze by prave siemens bol tak poruchovy. spomen si na ericsson t65, mam 1 doma, ako sa ten kazil. v com presne robis, ako mozem vediet?
dudok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jetel 28. 3. 2006 14:13

:) ne jsem jasne pro to aby kdyz se stanovi dajake pravidla byla potom i dodrzovana to je jasny pruser nokie, nejsem zastancem tech otrpalych tezi ze ten a ten je neporuchovejsi a ten a ten miva nejhorsi baterku, jen vychazim s osobnich zkusenosti a pozor! to jsem jeste nezohlednil podilovy rozdil v zastoupeni jednotlivych znacek, bohuzel toto plati i pro datove produkty tveho zamestnavatele, rekneme ze pracuji v telekomunikacich
jetel
Junior

Odeslat příspěvekod dudok 28. 3. 2006 14:25

vsetko len tvoj nazor. ja ti ho neberiem, ani nevyvraciam. :wink:
dudok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jetel 28. 3. 2006 14:31

8) OK
jetel
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 29. 3. 2006 02:44

2 Dudok.: Máš pravdu. Siemens je Cool. Stejným způsobem, jako Nokia, ojebávají telefony i EricsonSony. Vlastní zkušenost! :tleskani
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod Bench 29. 3. 2006 05:52

Muj prvni foun byl Dancall, pote uz jen Siemensy a jsem s nima navysost spokojen. Mozna nejsem zas az tak narocny co se tyce funkci, ale libi se mi dizajn siemensu a co ocenuju nejvic propracovany adresar. Taky mi zni Siemens ponekud sympaticteji nez Nokia. :-)
Bench
Junior

Odeslat příspěvekod Mos 29. 3. 2006 06:56

No.. Ja mam symbian a restart robim bezne. Myslim umyselny.Hlavne sa instalacii noveho softu.Takze ak by som mal stale zadavat pin,tak by ma to zbytocne obtazovalo.Asi tolko k teme.
Mos
Junior

Odeslat příspěvekod nl 29. 3. 2006 16:06

heh, kontrola PIN sa da vypnut na vsetkych novsich SIM kartach
nl
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Ferda 29. 3. 2006 17:13

Mos píše:No.. Ja mam symbian a restart robim bezne. Myslim umyselny.Hlavne sa instalacii noveho softu.Takze ak by som mal stale zadavat pin,tak by ma to zbytocne obtazovalo.Asi tolko k teme.

Super vec kdyz mi nekdo slohne mobil :twisted: Taky mam Symbian na NOkii :twisted:
nl píše:heh, kontrola PIN sa da vypnut na vsetkych novsich SIM kartach

IMHO na uplne vsech.
Přeji hezký a úspěšný den.
Mr.Ferda
Junior

Odeslat příspěvekod ingman 29. 3. 2006 17:48

Mr.Ferda píše:
Mos píše:No.. Ja mam symbian a restart robim bezne. Myslim umyselny.Hlavne sa instalacii noveho softu.Takze ak by som mal stale zadavat pin,tak by ma to zbytocne obtazovalo.Asi tolko k teme.

Super vec kdyz mi nekdo slohne mobil :twisted: Taky mam Symbian na NOkii :twisted:

pořiď si program guardian. pak se o mobil budeš míň bát :twisted:

//ConPower: Citujte jen to, na co reagujete.
ingman
Junior

Odeslat příspěvekod Mos 29. 3. 2006 18:47

Ked ti mobil slohne skuseny zlodej tak ti nepomoze ani hladanie podla IMEI.Ale ak stratis mobil v parku a mas Guardian,tak este mas sancu. :) :) :)
Mos
Junior

Odeslat příspěvekod nl 29. 3. 2006 22:38

ee, este na starych 16kB SIMkach nie je mozne vypnut PIN. Ale zas tie uz asi vela ludi nema.
nl
Junior