od dudok 28. 3. 2006 13:22
neberte to prosim ako utok na 1 znacku a chvalenie 2hej (i kde priznavam, som zamestnancom siemens a mam rad mt siemens;-), ale neda mi nevytiahnut na svetlo sveta 1 vec o ktorej vie len dost malo ludi. touto schopnostou je pamatat si PIN kod aj po zadani a pocas prevadzky mt znacky nokia. tuto vlastnost mala uz n5110, aj 3510, ktore som vlastnil. aky je sucasny stav, neviem. podla normy pre mt by si mobil nemal pamatat zadany PIN kod kvoli bezpecnosti (o tejto norme si nevymyslam, pracujem s ludmi, ktory sa podielaju na vyvoji fw pre siem). mt nokia vsak toto doporucenie ignoruju a to s najvacsou pravdepodonostou z 1 dovodu. a to takeho, ze pre bezneho usera su na oko "stabilnejsie". drviva vacsina ludi nezbada, ze sa mt z casu na cas resetne , ked je vo vrecku, alebo na polici. kedze si sam zada PIN po restarte, ide zivot dalej. v starsich mt nokia bol netmonitor, kde sa zaznamenaval pocet restartov a pricina, ale to len na okraj. teda ked padne fw nokia, nikdy od vas nebude pytat PIN, siemens vsak bude. to je mozno z pohladu endusera fajn, je stale online, nokie su "akoze" stabilnejsie. siemens zasa moze padnut cez noc a znovu sa nezapne, ale pyta PIN a clovek moze zmeskat hovor. tazko povedat, co je lepsie, ale 1 vec napadne kazdeho. napisat java app, ktora by vytiahla PIN z beziaceho MT nokia. ci to mozne je, alebo nie, neviem. neviem, ako to ma nokia osetrene, ale 1 vec je ista, je dost mozne, ze by to mohlo ist a isto by sa tomu nik nepotesil. takze , co dodat na zaver, len tolko, ze naco robit nepadajuci fw, staci ho urobit subjektivne nepadajucim. dufam,ze toto nebol offtopic pre siemens, ale neviem, kam som to inam mal dat.