mam siemens cx70
zaujimalo by ma, co znamena volba SMS via GPRS?
v menu: Messages->Message setup->SMS setup ->vybrat profil a dat edit->SMS via GPRS
Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz
Michalekkk píše:Při odeslání SMS standardním způsobem se tyto SMS posílají přes obyčejný SMS "kanál" (nevim, jak je to přesně) a operátor je také standardně naúčtuje. Naproti tomu využití posílání SMS přes GPRS nám umožní využít pro přenos SMS směrem k cíli tohoto datového kanálu. Ve finále se tak platí pouze za objem dat, která přenesete, což v praxi odpovídá cca 5-30 hal dle datového tarifu. Je sice pravda, že to nikdo z operátorů nepodporuje, ovšem to neznamená, že to nefunguje. Já například na svém telefonu SE T630 využívám program Oskárek, napsaný v Javě, pomocí kterého mohu posílat SMS přes internetové brány operátorů. Funguje to na Oskar a Eurotel. Tyto SMS jsou zdarma a platí se pouze přenesená data. Program Oskárek je ke stažení na http://mobilecity.cz/java/oskarek/ kde je i podrobný popis. Přeji hezké levné posílánír/quote]
J2 píše:Tak to je celkem chytrý, já osobně jsem si myslel, že to opravdu není podporováno...
no ja mam twistJ2 píše:Aktivovaný GPRS? To nechápu proč, co máš za operátora, mělo by to bejt zadarmo...a/quote]
no tam sou nejaky ty mesicni poplatky ne?J2 píše:A proč si to neaktivuješ...? Není to snad zadarmo...?./quote]
SPSS píše:J2 píše:A proč si to neaktivuješ...? Není to snad zadarmo...?./quote]no tam sou nejaky ty mesicni poplatky ne?
tak to sem nevedel ja myslel ze musim platit nejake mesicni poplatkyAres952 píše:gprs je zdarma vsude
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků