co znamena SMS via GPRS?

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod nage 2. 6. 2005 21:51

mam siemens cx70
zaujimalo by ma, co znamena volba SMS via GPRS?
v menu: Messages->Message setup->SMS setup ->vybrat profil a dat edit->SMS via GPRS
nage
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod melipa 2. 6. 2005 22:36

to znamena, ze s tim muzes posilat smsky jen za cenu pripojeni...
(pár halířů...)

ale nedelej si iluze - nikdo z CR / SR,... operatoru to nepodpuruje... :?
melipa
Junior

Odeslat příspěvekod Michalekkk 2. 6. 2005 23:06

Při odeslání SMS standardním způsobem se tyto SMS posílají přes obyčejný SMS "kanál" (nevim, jak je to přesně) a operátor je také standardně naúčtuje. Naproti tomu využití posílání SMS přes GPRS nám umožní využít pro přenos SMS směrem k cíli tohoto datového kanálu. Ve finále se tak platí pouze za objem dat, která přenesete, což v praxi odpovídá cca 5-30 hal dle datového tarifu. Je sice pravda, že to nikdo z operátorů nepodporuje, ovšem to neznamená, že to nefunguje. Já například na svém telefonu SE T630 využívám program Oskárek, napsaný v Javě, pomocí kterého mohu posílat SMS přes internetové brány operátorů. Funguje to na Oskar a Eurotel. Tyto SMS jsou zdarma a platí se pouze přenesená data. Program Oskárek je ke stažení na http://mobilecity.cz/java/oskarek/ kde je i podrobný popis. Přeji hezké levné posílání :D
Michalekkk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomcz 23. 6. 2005 08:45

Michalekkk píše:Při odeslání SMS standardním způsobem se tyto SMS posílají přes obyčejný SMS "kanál" (nevim, jak je to přesně) a operátor je také standardně naúčtuje. Naproti tomu využití posílání SMS přes GPRS nám umožní využít pro přenos SMS směrem k cíli tohoto datového kanálu. Ve finále se tak platí pouze za objem dat, která přenesete, což v praxi odpovídá cca 5-30 hal dle datového tarifu. Je sice pravda, že to nikdo z operátorů nepodporuje, ovšem to neznamená, že to nefunguje. Já například na svém telefonu SE T630 využívám program Oskárek, napsaný v Javě, pomocí kterého mohu posílat SMS přes internetové brány operátorů. Funguje to na Oskar a Eurotel. Tyto SMS jsou zdarma a platí se pouze přenesená data. Program Oskárek je ke stažení na http://mobilecity.cz/java/oskarek/ kde je i podrobný popis. Přeji hezké levné posílání :Dr/quote]

Je to sice levný, ale moc výhod to nemá. Je to to samý, jako by jsi tu smsku posílal z netu - reklama, ...
Tomcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michalekkk 23. 6. 2005 08:55

Jasně že je to to samý, právě proto je to tak levný :-) Ale když jseš někde na cestách a nemáš jinou možnost, tak je to dobrý.
Michalekkk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kli.d 23. 6. 2005 10:59

SMS via GPRS uz dlouho pouzivam u Oskara. Neni pravda,ze to nepodporuje. Jde jenom o to, ze se nevyuzije onen uz avizovany SMS kanal, SMS se prenese opravdu jako data, ale UCTOVANA JE UPLNE NORMALNE. Jedina vyhoda je, ze se odesle rychleji, zvlast kdyz posilate dlouhou SMS (zabirajici nekolik klasickych) nebo EMS (taky treba 4 klasicke SMS). Nevyhoda je, ze GPRS ke sve spolehlive funkci potrebuje lepsi signal (aspon polovina stupnice) a nekdy odesilani trva naopak dele, pri vyssim zatizeni site. Potvrdili mi to v prodejne Oskara uz asi pred rokem. Telefon (Siemens ME45,jinak nevyzkouseno) sam pozna, jestli to sit podporuje a pokud ne, posila SMS klasicky i pri zvolenem SMS via GPRS, takze jedina moznost si to overit je prilozit telefon k radiu a podle ruseni je zpusob komunikace mezi tel. a siti jasny.
kli.d
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod J2 25. 6. 2005 21:27

Tak to je celkem chytrý, já osobně jsem si myslel, že to opravdu není podporováno...
externí redaktor nokiamania.cz
Stand up, speak up!
J2
Junior

Odeslat příspěvekod SPSS 25. 6. 2005 21:30

J2 píše:Tak to je celkem chytrý, já osobně jsem si myslel, že to opravdu není podporováno...
SPSS
Junior

Odeslat příspěvekod J2 25. 6. 2005 21:34

Aktivovaný GPRS? To nechápu proč, co máš za operátora, mělo by to bejt zadarmo...
Stand up, speak up!
J2
Junior

Odeslat příspěvekod SPSS 25. 6. 2005 21:37

J2 píše:Aktivovaný GPRS? To nechápu proč, co máš za operátora, mělo by to bejt zadarmo...a/quote]
no ja mam twist
SPSS
Junior

Odeslat příspěvekod J2 25. 6. 2005 21:42

A proč si to neaktivuješ...? Není to snad zadarmo...?
Stand up, speak up!
J2
Junior

Odeslat příspěvekod SPSS 25. 6. 2005 21:43

J2 píše:A proč si to neaktivuješ...? Není to snad zadarmo...?./quote]
no tam sou nejaky ty mesicni poplatky ne?
SPSS
Junior

Odeslat příspěvekod Ares952 25. 6. 2005 21:44

SPSS píše:
J2 píše:A proč si to neaktivuješ...? Není to snad zadarmo...?./quote]no tam sou nejaky ty mesicni poplatky ne?

gprs je zdarma vsude
Ares952
Junior

Odeslat příspěvekod SPSS 25. 6. 2005 21:45

Ares952 píše:gprs je zdarma vsude
tak to sem nevedel ja myslel ze musim platit nejake mesicni poplatky
SPSS
Junior

Odeslat příspěvekod J2 25. 6. 2005 21:45

Nejsem si jistej, ale jsme dost od tématu. Tohle je skoro na soukromý zprávy... V každým případě je to poměrně zajímavá alternativa ke klasickým smskám...
Stand up, speak up!
J2
Junior

Další stránka