Siemens a Benq: radost nebo obavy?

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Jak se díváte na prodej Siemensu tchajwanské firmě Benq?
Mám z toho radost 13 %  18%  [ 13 ]
Nevím, co od toho čekat 31 %  43%  [ 31 ]
Spíš se bojím 27 %  38%  [ 27 ]
Celkem hlasů : 71

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 7. 6. 2005 20:56

Siemens oznámil, že prodává svoji divizi mobilních telefonů tchajwanské firmě Benq. Ta musela slíbit, že alespoň zpočátku nechá výrobu v Německu, ale po roce 2006, kdy tento slib odborům vyprší, lze s velkou pravděpodobností předpokládat, že Benq rychle zmizí do své rodné Asie. Výroba je tam totiž výrazně levnější.

Zároveň se smráká nad značkou Siemens. Benq ji sice může následujících pět let používat, ovšem není to jeho povinnost. Jak šéf tchajwanské firmy dnes na tiskové konferenci prohlásil, značka Siemens z mobilních telefonů zmizí – a doufá, že to nebude trvat celých pět let.

Siemensu se vůbec nedařilo, ale má velmi silnou a věrnou komunitu uživatelů. Žádný jiný výrobce nedovolí se svými mobily provádět takové psí kusy a pokud Benq otočí kormidla, hodně lidem to bude chybět.

Jak se díváte na prodej mobilní divize Siemensu firmě Benq? Máte z toho spíš radost, nebo se bojíte, co se se Siemensy stane?

------------------
(V anketě lze hlasovat pouze po přihlášení, diskuze je ale otevřená všem)
Naposledy upravil Marek Lutonský dne 7. 6. 2005 21:19, celkově upraveno 1
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Jony 7. 6. 2005 21:03

Vzhledem k tomu, ze ted o firme BenQ uslysime casteji, chci jen podotknout, ze se pise s velkym Q na konci BenQ
Jony
Junior

Odeslat příspěvekod hopsson 7. 6. 2005 21:08

Dancall -> Bosch -> Siemens -> BenQ -> ??
Mám trochu obavy, že ten Dancall je Mobidick mobilní telefonie
hopsson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 7. 6. 2005 21:12

My ji podle interních redakčních pravidel píšeme s malým písmenem. Pokud nejde o zkratku (jakože nejde), není důvod, proč psát uprostřed nebo na konci slova velké písmeno. Podobná zvýraznění nechť firma používá v marketingových nebo jiných vlastních materiálech, do běžného textu ale nepatří.

Podobně nepíšeme ani ČESKÝ TELECOM, iPAQ apod. Tolerujeme pouze předponu malým písmem – např. eBanka, iPaq.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 8. 6. 2005 06:21

Když jsem se podíval na oficiální stránky Benq, myslí to tam dobře. a na stránkách Siemensu jsou docela nadšení. Tak nevím, ale kdyby to nakonec Benq zabalil, mnoho věrných fanoušků by bylo zklamáno (včetně mě). nevím co bych si koupil za mobil, kdyby Siemens (resp. benq) přestal vyrábět founy.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 8. 6. 2005 08:18

Musím přiznat, že kdybych se to dověděl dřív, tak bych asi dost truchlil. Počítal jsem se právě mezi tu komunitu věrných příznivců Siemensu. Ale před cca 2 měsíci jsem dostal Sony Ericsson T630 a musím říct, že jsem si na něj rychle zvyknul, jak na ovládání, tak i na přednosti a mouchy značky. Proto tady asi nebudu osud Siemensu nějak rozpitvávat, protože SE K750i je asi i funkčně stejně lepší než Siemens CX75. Ale Siemensy byly vždycky sympatické vzhledem i poměrem cena/výkon, takže chci vidět, co Benq předvede.
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 8. 6. 2005 09:26

Ja myslim, ze to na skodu nebude. Siemens nemel spatne telefony ale Benq take ne. Nebal bych se toho, ze by se jednalo o zhorseni. Spis naopak. Bojim se ale jine veci. Vetsina svetovych vyrobcu vcetne asijskych na Evropu tak nejak kasle. Obvykle se novinka objevi na asijskych trzich, pozdeji na americkych a do evropy se dostane casto az v dobe, kdy je to davno zastarale a nebo vubec ne.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 8. 6. 2005 12:15

k firme benq mam celkem odpor jejich LCD a dalsi veci sice levne ale jinak k nicemu..
Ale tohle byl dobry tah :) uz proto ze siemens nikdo jiny nechtel :D
pokud siemens zacne vyrabet malicko jine telefony lepe receno zadne delat pravy opak nez doposud aby nestradal tak benq vlozi kapital... Uvidime
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 8. 6. 2005 15:32

Ale má to i výhodu. Furt lepší než aby Siemens krachnul. To bych šel oběsit moji SX1 :cry:
Takhle podle mě upevní svoje postavení na trhu, navíc když Benq je asijská značka a Siemens evropská. Viděl bych to spíš na spolupráci, ale zanechal značku Siemens, ne nějaké Siemens-benq nebo benq-siemens.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod smirnoffff 8. 6. 2005 16:02

radekm píše:Viděl bych to spíš na spolupráci, ale zanechal značku Siemens, ne nějaké Siemens-benq nebo benq-siemens.i/quote]

Už dnes BenQ vyhlásil, že chvíli nechá název Siemens, pak dá BenQ-Siemens a nakonec to bude BenQ. A že doufají, že to nebude trvat těch 5 let, po který mají práva na jméno Siemens... :|
„Co mě neposílí, to mě zabije...“
smirnoffff
Junior

Odeslat příspěvekod Filda 8. 6. 2005 16:45

umíte si vůbec představit firmu Siemens Benq nebo Benq Siemens. Na to že Benq ale vůbec neznám mi to příjde trochu divoký
Ericsson A1018S, Siemens C35i, Siemens C60, Siemens CX65 ,Sony Ericsson K700i, Sony Ericsson K800i, Sony Ericsson W580i
Filda
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 8. 6. 2005 16:54

Snad výhoda, Siemens s technologiemi Benq, alespoň se dostanou asijské technologie do naší EU. Navíc některé ty telefony vypadají slušně, i když mají antény - škoda.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 8. 6. 2005 17:24

Filda neznas benq? je to vice nez znama firma zajdi si nekam do obchodu s pc :)
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 8. 6. 2005 18:02

Nevím, co od toho mám čekat... Možná, že Siemensy budou mít konečně takové ty špičkové displeje (jako 240 × 320 pix.), ale jinak nevím. Nemám rád ty šílené menu, jaké asijské telefony mají (rozuměj obrovské obrázky přes polovinu displeje, plýtvaní písmem...) a ani se mi moc nelíbí neumění posílání souborů asijských telefonů přes IrDA. No, uvidíme.

Řadu x85 prý ale ještě Siemens vyvinul sám (!).

Jo, a jako název by se mi líbil SieBenQ (tedy pokud by nemohl být Siemens).
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod azrael 8. 6. 2005 18:39

Siemens Benq....je to hezký...něco jako kdysi sony ericsson...navíc benq mi příjde jako velmi solidní....
azrael

Další stránka