Siemens a Benq: radost nebo obavy?

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Jak se díváte na prodej Siemensu tchajwanské firmě Benq?
Mám z toho radost 13 %  18%  [ 13 ]
Nevím, co od toho čekat 31 %  43%  [ 31 ]
Spíš se bojím 27 %  38%  [ 27 ]
Celkem hlasů : 71

Odeslat příspěvekod M. 14. 6. 2005 11:15

DANRI píše:Mam S55 a pokud bych si ted vybiral novy telefon tak asi zase Siemens.

Jinaciho Siemense si nevybirej, nech si S55.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 14. 6. 2005 12:22

Pro me nejlepsi siemens je ME45 nemuzu si pomoct tohlr byl naprostogenialni telefon
benq se musi snazit :)
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 6. 2005 13:04

nejlepsi byl SL45... apak se mi libi koncepce SK65, kdyby to nemelo siemensovsky display a vubec vnitrek....a software..
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wir-jin 5. 9. 2005 17:26

Já osobně sem velký fanda Siemensu a nevím co si teď počnu...každopádně si počkám na první telefon ve kterém bude mít prsty i Benq. Pokud bude mít asijské menu (podobné třeba LG nebo Samsungům), nebo jiný systém souborů a hlavně jiný design, budu se muset uchýlyt ke konkurenci protože tohle už by nebyl Siemens...Bude se mi ale velmi těžko přecházet...Po zprávě že Siemens (značka jeho mobilní divize) do pěti let ůplně zanikne, málem sem se rozbrečel...Je to opravdu škoda. Ale nechci tady odsuzovat Benq protože s jeho telefonama zkušenosti nemám (ikdyž se mi design vůbec nezamlouvá), beru to spíš jako zánik něčeho tradičního, co jsem měl rád........
Wir-jin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 5. 9. 2005 18:28

2 Wir-jin: Vždyť BenQ má určitě prsty v CC75. To menu, to je hnus!
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Wir-jin 5. 9. 2005 19:41

2 ConPower: Tak nějak jsem doufal že to přijde až po řadě 85 ale tohle jsem fakt netušil že už CC75. Ty si to menu viděl?Kde? hoď link ať to taky zkouknu...
Wir-jin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod quido.speedy 5. 9. 2005 20:05

Dle mě. To zanikne. - A dost mě to štve.

Asiati nepotřebujou šikovný zákazníky (ty co dělaj updaty, firmwary atd.)
To se jim S*R* do práce. Ty potřebujou akorát trh plnej blbečků který si budou kupovat drahej křáp co nic neumí.

A taky si do něj stahovat hry, loga a melodie ze zadních stran časopisů, protože kopírovat nepůjde nijak.

SAMSUNG - IR MÁ, KOPÍROVAT NEUMÍ

LG - TY SKORO NEMAJ IR A BLUETOOTH MÁ JEN JEDEN A TEN FUNGUJE JEN SE SLUCHÁTKEM - A PROČ ASI.

JÁ JE NENÁVIDÍM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
quido.speedy
Junior

Odeslat příspěvekod quido.speedy 5. 9. 2005 20:07

Myslim firmy a jejich přístup.

(...já jen aby si to někdo špatně nepřebral...)
quido.speedy
Junior

Odeslat příspěvekod Wir-jin 5. 9. 2005 20:23

V tom byl samotný siemens naprosto skvělý, že udělal telefony které si mohl uživatel sám upravit (FW, ikony, různé patche...a dost věcí nabídl na vlastním webu) prostě super, aspoň si mohl každý vlastník upravit foun dost podle svého...to umí jedině Siemens. Asiati (Asijští výrobci telefonů) kašlou na lidi co chtějí od mobilu maximum, to je fakt a jde to opravdu hodně vidět. Pro ně je důležitý snad jen styl (displej a design)...

Nejhorší je že nám ukradli Siemens...
Wir-jin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 5. 9. 2005 20:54

Wij-jin ja nevim ale SE si take mohu upravit jak potrebuji
jako ja nepotrebuji si v telefonu upraovat takove serepetickty jako ikonky ma to byt telefon ne hraci skrinka :)
a bude hur maji IBM,SIEMENS nebudu se divit kdyz treba takove veci budou pokracovat jakoze budou....
Ale cina jde nahoru jak kvalitou tak prodejem a cena neni zas tak vysoka vzdycky jsem k tomu mel strasny odpor k cinskym vecem ale dnes mam vetsinu pc z asie vcetne LCD samsung...
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wir-jin 5. 9. 2005 22:35

No jo, jenže ty si můžeš upravit tvuj SE ale jmenuj nějaké další výrobce...hmm... Stejně nemáš takové možnosti jako u Siemensu (navíc je tu teď to přehrávání FW přes GPRS)...ikony,ukazatele,hodiny na displej atd...jsou věci vkusu a já se rád liším takže pro mě je to celkem důležitá věc stejně jako pro každého kdo si rád stylově upraví foun...neni to navíc nic težkého. Je to celkem zábavné a dost sem si na to zvykl, je to prostě Siemens...

"Má to být telefon a ne hrací skřínka" ???
Tak tím si nejsem jist. V dnešní době jsou telefony vyráběny spíš jako hračky... teď už jsou ve všech foťáky,mp3 přehrávače,radia,vysílačky a co takový N-Gage? To že budu mít jiné ikony na founu mi z něj nedělá hrací skříň ale aspoň se částečně odliším.Každý to určitě nepotřebuje nebo nevyužije ale já tu možnost musím pozvednout...je tam prostě ta jedinečnost (každý výrobce má to své a mě se líbí že Siemens nechal uživatelům volnou ruku ať si každý nakreslí svoje ikony a vytvoří své téma a dá si hodiny podle vkusu, nahraje si nový FW...)

Já se právě bojím že pod Benqem se to vše změní, protože Asiati tohle prostě neumí ať se podíváš na jakýkoliv foun co se tu prodává. Prostě se sám do toho telefonu nedostaneš a někdy si ani nevyměníš data s PC, což je na dnešní dobu hoooodně velký nedostatek. Už to prostě nebude Siemens...no a pak vlastně už nadobro nebude Siemens ale Asijský Benq...Můj další foun bude stejně asi nějaký vrcholový SE (asi W800i nebo 750...) protože jsou to v dnešní době nejvyužitelnější telefony (v ohledu na všechny kategorie - funkce, vzhled, zábava...)
Wir-jin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 5. 9. 2005 23:32

Wir-jin to ze maji fotaky a mp3 je sice hezke ale ja treba mp3 vubec nechci, ale zaplatit to musim...
Ja nevim co by jsis u toho telefonu jako chtel dale upravovat? Naprosto me staci Themes,Wallpaper,Zvoneni,apod coz nabizi kterykoliv dnesni telefon...
Odlisit se telefon? Me je fakt jedno jestli ten telefon mam jediny v republice na svete nebo jestli to ma kazdy... Je to telefon pro me a ne abych se s tim nekde ukazovat :)
Je to proste kravina
navic nikde te benq kupovat nenuti..
A kdyz jsme u toho tak asie 3/4 techto technolii vymyslea nebo zlepsila...
To co maji v korei nebo japonsku za telefon o tom se nam v Evrope ani nezdalo... maji tam rychlost jak ja na kabelovem internetu apod..
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 6. 9. 2005 06:55

SE je naprosto v pohodě, to do toho nepleť, nám vadí ty "další" asijské telefony jako Samsung a LG. A že jsou špičkové? No dobře, ale co se prodává u nás? Zboží pouťového charakteru!?

2 Wir-jin: Je to http://mobil.idnes.cz/telefony.asp?r=telefony&c=A050811_205436_telefony_jm. Najeď si dolů, tam jsou obrázky z menu, fakt hrůza.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 6. 9. 2005 11:38

ConPower jiste ale tak to je
i kdyz samsung,lg nemam opravdu rad tak priste v korei atd ty telefony jsou naprosto jine a mnohem lepsi
Me spis prijde ze ten sie na tom hodne spatne v techto "grafickych serepetickach"
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wir-jin 6. 9. 2005 14:29

2 IcemanCZ: To že mám jiné ikony dělám taky pro sebe, prostě se mi to líbí...a vždycky mě překvapí údiv lidí co používají Siemens a chytnou můj foun do ruky...to je pak spousta otázek typu "jaks to udělal, kde si to sehnal, já to chci dáš mi to tam?" Ty se třeba s telefonem neukazuješ, já teď taky už moc ne (mám starou M55) ale když si koupím nový tel tak mě to zas chytne trumfovat kamoše (u nás je to takový rituál - máme takový žebříček, ikdyž to působí pubertálně dokážem se o telefonech bavit hodně dlouho. Jsme takový mobil-maniaci :))...ty svůj tel bereš skutečně jen jako telefon a tečka, kdežto já se ho snažím využit maximálně

Je to nesmysl se o tom dohadovat protože je to dost individuální...někdo to využije a někdo zas ne.

Chtěl jsem jen tuhle možnost zvýraznit, protože mě se to líbí a s tím přehráváním FW je to jednoduché a užitečné a nemusíš do servisu.

No a k té Asii - možná jsou přednáma ale četls kolik technologií oni skutečně používají? Mě je jedno kde je Korea mě zajímá domácí trh. Já sem neřekl že si budu muset koupit Benq. Jen mě to namíchlo kvůli Siemensu. To je jako kdybys byl zapřisáhlej Sparťan a Sparta krachla a koupil by ji třeba Most...
Benq prostě nechci a proto mě to štve čistě jako fandu Sie.

2 ConPower: Tak to menu u CC75 to je opravdu šílenost...
Wir-jin
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka