Včera jsem nedobrovolně otestoval voděodolnost ME75

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 6. 8. 2006 08:36

Včera jsem nedobrovolně otestoval voděodolnost Siemens ME75.
Mel jsem ho na zemi vedle postele a na posteli byla láhev s pitím. Inu ta flaška se převrhla na zem a vylila se, a trošku té vody (odhadem 5 polévkových lžic) vody se šťávou se vylilo přímo na tlačítka a i na displej a sluchátko. mezi tlačítkama bylo celkem dost vody, ale podařilo se mi to aspoň nějak dostat ven a to tak že jsem to ústy vysál. No ale i tak mám obavu, aby se nedostala trocha vody dovnitř a vevnitřku nevznikla oxidace. Každopádně mobil celou dobu fungoval a dokonce i klávesnice fungovala v naprostém pořádku.
Asi to během pár dnů zkusím rozebrat a podívat se, jestli tam není oxidace, případně to vyčistit, ať vím na čem jsem, jestli záruka ještě trvá nebo jsem o ní přišel.

Myslíte, že se mu mohlo něco stát?
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod illusha 6. 8. 2006 08:56

To snad nemyslis vazne. Myslis, ze lidi tady jsou vestci, ze nalesti sklenenou kouli a podivaji se, co je tvymu telefonu? Tady je jednoducha rada: Dojdi si s tim do servisu.

Tady bych doporucovala zamknout.
illusha
Junior

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 6. 8. 2006 12:11

Nikdo neříkal že tu jsou věštci, ale třeba někteří mají podobnou zkušenost a ví jestli voda protekla dovnitř a podobně.
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
Internet: garantovaná linka 4 Mbps
Disky: 200 GB Seagate, 250 GB Seagate, 640 GB Western Digital
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod Frissone 6. 8. 2006 14:34

prinejmensim by nemela.... :D
Frissone
Junior

Odeslat příspěvekod borsuk 6. 8. 2006 14:46

illusha píše:To snad nemyslis vazne. Myslis, ze lidi tady jsou vestci, ze nalesti sklenenou kouli a podivaji se, co je tvymu telefonu? Tady je jednoducha rada: Dojdi si s tim do servisu.

Tady bych doporucovala zamknout.

Panebože už jací zoufalci tady píšou,nikdo tady nemusí chodit s nějakou koulí,vždycky říkám,dobrá rada nad zlato.

Mirek,pořiď si torx,mobil opatrně rozeber,vypucuj izopropylem nebo technickým benzínem,koukni jestli už nenastala někde oxidace,pokud ano můžeš vykoupat střívka mobilu třeba v tom benzínu,pak důkladně vysušit,většinou by to mělo zabrat.Nehleď na to že teď telefon funguje normálně,vlhkost uvnitř může napáchat nevratné změny,telefon nyní může jít,ale za týden třeba začne blbnout a pak to bude ještě horší.Nedávno jsem takhle řešil vykoupanou N6020(a ta byla jen přes noc zabalená ve vlhkém ručníku),která se chovala úplně stejně jak popisuju,do servisu s tím nežeň,tam ti akorát zruší záruku a zaplatíš za práci.
Naposledy upravil borsuk dne 6. 8. 2006 14:49, celkově upraveno 1
borsuk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ARS 6. 8. 2006 14:47

ME by mal byt oddolny fon, taqze myslim, ze taketo nieco ustal bez nasledkov.
Opravár mobilných telefónov už od roku 2000.
ARS
Servisák

Odeslat příspěvekod ConPower 6. 8. 2006 16:23

2 ARS: Tak to Tě budu muset vyvést z omylu, ME75 je telefon jen se zvýšenou odolností. Proti delšímu pobytu vodě je prakticky bezmocný. Mno, ale zmíněný případ by přežít měl, to je v podstatě jen pokropení, to je pravda.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ajdamek 6. 8. 2006 16:36

Je dobrý taky vzít silnej kompresor a tu vodu vyfoukat.
Peugeot 508sw 1.6 bluehdi 120k EAT6 --- BMW 325iA e92
Ajdamek
Junior

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 6. 8. 2006 16:38

Já udělal spíše pravý opak, já zazmatkoval a řekl si, že vodu zkusím vysušit fénem, takže výsledek byl ten, že tu vodu to spíš zahnalo do útrob přístroje...
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
Internet: garantovaná linka 4 Mbps
Disky: 200 GB Seagate, 250 GB Seagate, 640 GB Western Digital
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod Frajerlada 13. 8. 2006 10:44

Siemensy rady M tedy i ME jsou na tyto problemy vyrabeny. Nic se tomu nestane! ;)
Mám rád mobily a internet :-) <odkazy zakázány>
Frajerlada
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 13. 8. 2006 12:10

To je trochu kec. Některé M65 zkolabovaly i při menších věcech, než je ponoření do vody.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Flying Scotsman 13. 8. 2006 12:34

Frajerlada píše:Siemensy rady M tedy i ME jsou na tyto problemy vyrabeny. Nic se tomu nestane! ;)

Tohle bych moc netvrdil, protoze maji kryti "pouze" IP54.
Kdo hledá, najde...
Flying Scotsman
Junior

Odeslat příspěvekod Martas06 13. 8. 2006 13:07

Tabulky IP si uz moc nepamatuju,ale je to neco ve smyslu kapajici az mirne strikajici voda(skara,kam jsem ty "tahaky" jen dal?)
iPhone3G 8GB/BLACK
O2-Special
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Flying Scotsman 13. 8. 2006 14:14

Kdo hledá, najde...
Flying Scotsman
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 13. 8. 2006 14:36

Hodilo by se krytí IPx8, tuším trvalé ponoření pod tlakem, nebo jak jsme se to učili :mrgreen:
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Další stránka