S65 - kabel nebo Bluetooth?

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod markony 21. 6. 2005 15:28

Prosim o radu co je lepší kabel nebo Bluto adapter pro přenos dat.

//ConPower: Editován titulek. Určitě se podívejte na tipy, jak ho napsat správně, abychom to příště nemuseli upravovat.
markony
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 21. 6. 2005 15:58

Přes kabel je to rychlejší ale zase Bluetooth nemusíš mít zapojené. Ovšem je zde také cena kabelu a Bluetooth adaptéru.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod BillyBob 21. 6. 2005 16:52

nejlepsi je mit oboji... a neni co resit....
BillyBob
Junior

Odeslat příspěvekod M. 21. 6. 2005 17:18

V mem pripade je i kabel rychlejsi ve spojeni. Vzdycky nez naskoci MPM s BT nebo synchronizace, tak to trva.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod ConPower 21. 6. 2005 17:31

Kabel
+ většinou rychlejší spojení
+ možnost patchovat a upgradovat firmware
+ telefon může být připojením přes kabel i nabíjen

- telefon musí být napojený (není to tolik pohodlné)

Bluetooth
+ pohodlnost (mobil může být pohozený pod kupou novin a přesto si do něj nahráváte melodie nebo hry)

- riziko Bluejacknutí (doma to asi není tak "rizikové", ale pokud bydlíte v paneláku, soused možnost BJ má)
- nedá se přes něj patchovat ani upgradovat firmware

Abych to shrnul, kabel má spíše více kladů, a asi bych ho volil i já, třebaže Bluetooth je pohodlnější. Pokud telefon nebudete chtít nijak upravovat, poříďte si raději Bluetooth adaptér.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fazolecz 21. 6. 2005 18:43

ja myslim ze je urcite lepsi mit kabel. BT je podle miho nazoru zatim dost nevypilovana technologie.
Pex_Magellanics
|AOTmax->N5110->N3310->N7110->N7110->N7110->N8850->N3330->N9210i->Sa52->N7650->Ss55-> N7210|
fazolecz
Junior

Odeslat příspěvekod hary.jh 23. 6. 2005 06:32

kabel více využiješ (přehrání fw, nabíjení) a seženeš ho levnějc, bt je celkem na nic, stejně budeš muset jednou do telefonu strčit nabíječku :lol:
hary.jh
Junior

Odeslat příspěvekod Andilek1 23. 6. 2005 14:53

ConPower píše:[color=red]- riziko Bluejacknutí (doma to asi není tak "rizikové", ale pokud bydlíte v paneláku, soused možnost BJ má)B/color]

Bluejacking pri pouziti BT adapteru?Pokud trosku premyslim,tak mam telefon ve viditelnem modu jem pri parovani-potom ihned prepnu na pro ostatni neviditelny.

Jinak ja pouzivam jak BT tak kabel.Nejaky rozdil v rychlosti nepozoruji,ale jsem rad ze mam obe moznosti:
-pres kabel prehraji FW
-pres BT delam synchronizaci a treba stahovani fotek z MT
Andilek1
Junior

Odeslat příspěvekod J2 25. 6. 2005 21:16

Bt je asi pro tenhle telefon lepší, jelikož nemá MP3, navíc je i univerzálnější... Ale koupil bych to, co je levnější...
externí redaktor nokiamania.cz
Stand up, speak up!
J2
Junior

Odeslat příspěvekod SPSS 25. 6. 2005 21:21

ja bych taky volil kabel ale jestli ten telefon podporuje pam.karty tak bych ti radil koupit ctecku pam. karet je to X krat rychlesji nez kabel a bluetooth dohromady a je to jeste navic levnejsi treba ta moje stala 200 kc uplne nova
SPSS
Junior

Odeslat příspěvekod J2 25. 6. 2005 21:25

S65 paměťovky má, proto jsem se celkem nasmál situaci, kdy S65 měla p.k., ale ne MP3, K700i mělo MP3, ale pro změnu zase ne karty..., jenom Nokia 6230 měla oboje... Ovšem třeba takovou Javu na kartu sice dostaneš, ale nespustíš, ne...?
externí redaktor nokiamania.cz
Stand up, speak up!
J2
Junior

Odeslat příspěvekod SPSS 25. 6. 2005 21:28

J2 píše:S65 paměťovky má, proto jsem se celkem nasmál situaci, kdy S65 měla p.k., ale ne MP3, K700i mělo MP3, ale pro změnu zase ne karty..., jenom Nokia 6230 měla oboje... Ovšem třeba takovou Javu na kartu sice dostaneš, ale nespustíš, ne...?t/quote]
tak to ja nevim symbian tohle umi ale nevim jestli to umi series40
SPSS
Junior

Odeslat příspěvekod M. 25. 6. 2005 21:36

J2 píše:Ovšem třeba takovou Javu na kartu sice dostaneš, ale nespustíš, ne...?e/quote]
Java se musi ukladat do pameti telefonu, stejne jako temata a melodie na zvoneni :?
M.
Expert

Odeslat příspěvekod SPSS 25. 6. 2005 21:40

M. píše:Java se musi ukladat do pameti telefonu, stejne jako temata a melodie na zvoneni :?
no tak to je docela na prd, takovej dobrej mobil a takovyhle veci neumi
SPSS
Junior