nastavení wapu na M65

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jirisvec 24. 8. 2006 11:44

Poradí mi prosím někdo,jestli jde nastavit wap u t-mobile přes internet.t-mobile.cz u M65? Jak?
jirisvec
Junior

Odeslat příspěvekod Wir-jin 24. 8. 2006 12:16

Tady zadej si svůj telefon a pak už se řiď pokyny a konfigurátor ti vše nastaví ;)
One of Djs Affair project
Siemens C35i->ME45->M55->S75->SE W880i->HTC HD2->HTC 8S->Lumia 925
HTC HD2 (Leo) Segal - Těžko ho zabít
Wir-jin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod esquire 24. 8. 2006 12:20

Tedy to jsou dotazy. :oboze
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jirisvec 24. 8. 2006 12:35

jo ale tam se nastaví wap přes wap.t-mobile.cz, 1kB za 0,60Kč, ale já chci internet.t-mobile.cz, 1 kB za 0,07Kč
jirisvec
Junior

Odeslat příspěvekod jirisvec 24. 8. 2006 12:36

na w800i to fičelo za levno
jirisvec
Junior

Odeslat příspěvekod jirisvec 24. 8. 2006 12:39

tobě jede wap za draho? máš na telefonu icq?
jirisvec
Junior

Odeslat příspěvekod Wir-jin 24. 8. 2006 12:42

mno jo tak to si musíš na konfigurátorovi nechat nastavit Java/Internet a přes ten se potom připojit ;) používá se na Jimma mobilní messengery a ICQčka...
One of Djs Affair project
Siemens C35i->ME45->M55->S75->SE W880i->HTC HD2->HTC 8S->Lumia 925
HTC HD2 (Leo) Segal - Těžko ho zabít
Wir-jin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod esquire 24. 8. 2006 12:48

jirisvec: Nejdříve zde napíšeš, že chceš nastavení WAPu a pak že zase internetu. To se musíš nejdřív rozhodnout, co vlastně chceš. :oboze
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jirisvec 24. 8. 2006 12:54

psal jsem wap přes internet.t-mobile.cz, tak to je snad přesně, ne? tobě to jede takto?
jirisvec
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 24. 8. 2006 12:57

Wir-jin: Nevím, jestli u T-Mobile se dá přistupovat na wapové stránky přes APN internet, ale třeba Vodafone to už dávno blokuje. :hm

jirisvec: Doporučuji místo toho prohlížeč Opera Mini. Vyjde to velmi levně a je to rozhodně komfortnější než přes wapový prohlížeč.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5uch 24. 8. 2006 13:12

Ruční nastavení pro Siemens M65 (já to mám odzkoušeno pro VF a ET, pro TM to ale bude dost podobné - důležité body nastavení, které jsou jinak než v konfiguračních SMS jsem zvýraznil... - takže pro TM bez záruky :wink: ) :

1. Volba datového profilu k nastavení:
Menu -> Nastavení -> Výměna dat -> Datové služby -> vybrat volný profil,
pojmenovat ho třeba TM-WAP-Inet -> krok Zpět

2. Jsme v datových službách na nastavovaném profilu:
Možnosti -> Změnit -> (opravdu chceme změnit profil) -> GPRS Data zaškrtnout -> GPRS Data Změnit -> APN: internet.t-mobile.cz, ostatní nevyplňovat.[/b] -> Uložit -> Zpět -> Zpět

3. Nastavíme HTTP profil
Najet na HTTP profil -> Vybrat -> Provozovatel: vybrat TM-WAP-Inet, Proxy deaktivovaný -> Potvrdit -> odejít do základního stavu

4. Nastavíme WAPový profil ve WAP prohlížeči pro Internet
Upravíme stávající WAPový (nikoli internetový) profil - předpokládám, že tam někde bude z konfigurační SMS uložen:
Menu -> Surf a zábava -> Internet (pokud se zobrazí záložky nebo něco podobného, tak vyskočit do základního stavu prohlížeče) -> Možnosti -> Nastavení -> Profily -> vybrat ten, který je pro WAP -> Možnosti -> Změnit -> protokol nastavit na HTTP, ostatní ponechat (IP bude asi 010.000.000.010, port 80). -> Potvrdit
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod 5uch 24. 8. 2006 13:17

esquire píše:Wir-jin: Nevím, jestli u T-Mobile se dá přistupovat na wapové stránky přes APN internet, ale třeba Vodafone to už dávno blokuje.
b/quote]

Neblokuje. Mě to jede parádně. Včetně často diskutovaného IDOSu. Máš něco špatně nastaveno. Opera je fajn, ale funkční WAP za cenu internetu se taky hodí (odpadá ne vždy 100% fungující tranformace WEB stránek na malý displej v Opeře, datový tok je zaručeně jen ten nezbytně nutný).
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod esquire 24. 8. 2006 13:20

5uch: Tak to se omlouvám za nepřesnou informaci. :) Jo a špatně nic nastaveno nemám, jelikož T-Mobile vůbec nemám. :lol:
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jirisvec 24. 8. 2006 13:22

kde operu stáhnu? pojede to pak za levno?
jirisvec
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 24. 8. 2006 13:25

jirisvec: http://www.opera.com/products/mobile/op ... iemens_m65

Samozřejmě musíš mít v javě nastavený datový tok přes internetový profil. 8)
esquire
Pokročilý

Další stránka